03 Şubat 2023, Cuma 16:11:39

Trabzon Havalimanı'nda kedisi kayboldu; Bulana ödül verecek

Bir yolcu Trabzon Havalimanı iç Hatlar terminalinde kaybolan kedisini bulana ödül vereceğini belirterek arayışlarını sürdürüyor.

Trabzon’da Havalimanı’nda kedisi kaybolan akademisyen, kedisinin bulunması halinde ödül vereceğini açıkladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Elemanı ve Uluslararasılaşma Koordinatörü olan Dr Esra Elif Nartok’un kedisi Mühür, 31.01.2023 tarihinde 20:50-55 sularında Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde güvenlik kontrolünden geçerken kayboldu ve hala bulunamadı.

Mühür’ün yaklaşık 2 yaşında ve erkek Gri, siyah, beyaz renklerinde, kısır ve çipi mevcut olduğunu belirten Nartok, Mühür’ün kulağının birinde küçük bir kesik, burnunun iki yanı ve ağzında da küçük siyah lekeler bulunmakta bilgilerini verdi.

Olayı anlatan Nartok “ Nartok güvenlik kontrolünden geçmekteyken, güvenlik görevlileri kedinin kafesinden çıkarılması gerektiğini söyledi. Nartok, ortamda ekstra bir yoğunluk ve kalabalık olduğunu, kedinin sensörlü çubukla aranabileceğini söyledi. Bunu kabul etmeyen görevliler, kedinin çıkarılmasını istediler ve Nartok kediyi kucağına aldığı sırada ürken kedi kaçmaya çalıştı. Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere, Nartok yerde kediyi yakalamaya çalışırken hiçbir güvenlik görevlisi ve yolcu yardımcı olmadı ve Mühür kaçtı. İlk güvenlik kapılarından sağa doğru yönelen kedi en son THY satış ofislerinin arkasındaki balkon boşluğunda görüldü. Kamera kayıtlarıyla ve görgü tanıklarının ifadelerinde en son burda olduğu tespit edilen kedinin kurtarılması için bir kişi ilgili bölgeye indiğinde, bölgenin iki tarafında boşluk olduğu fark edildi ve kedi muhtemelen bu boşlukların birinden aşağı düştü.” İfadelerini kullandı.

Ertesi gece polis ekipleri Gelen Yolcu kısmının üzerindeki tavan boşluğundan ses duyduklarını ilettiklerini belirten Nartok “Fakat buradaki başka bir kediydi. Yetkililer herhangi bir işaret (ses, tıkırtı vs.) olduğunda teyakkuzda olduklarını beliriyorlar. Ancak Nartok, Mühür’ün oldukça sessiz bir kedi olduğunu, ayriyeten düştüğü bölgenin tehlikeli ve her yere açılan bir bölge olduğunu, düzenli temizlenen ve insan geçişine açık bir bölge olmadığını, dolayısıyla ciddi araştırma gerektiğini söylüyor.” Şeklinde konuştu.

Nartok kedisi Mühür’ün fotoğraflarını paylaşarak, bulanlara ödül vereceğini belirtti.

Trabzon Havalimanı'nda kedisi kayboldu; Bulana ödül verecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000