16 Mart 2009, Pazartesi 14:14:46

Toroslar'da model uçak heyecanı

Toroslar Belediyesi'nin, Belediye Meclis kararı ile Mersin Üniversitesi'ne tahsis ettiği, 17 dönüm alan üzerinde yapılan maket uçak pisti, törenle açıldı.
  • tebrik ediyorum ne belediyeler var ama. bir tanede kocaeli ye lazım
  • Sivil havacılığın gelişmesine ön ayak olan bir gelişme bu. Tebrik ederim. Havacılık ilgilenmesi çok keyifli bir daldır, bugünün maketçileri yarının havacıları, teknikerleri ve tasarımcıları olabilir..

Halkkent Mahallesi'nde yapılan pistin açılış töreninde söz alan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Murat Özeren ve Doç. Dr. Barlas Aytaçoğlu, böyle bir alanı kendilerine tahsis etmesinden dolayı Başkan Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise bölgenin çekim noktası olabilmesi için, ellerinden gelen tüm imkânları değerlendirdiklerine dikkat çekti.

Mersin Üniversitesi'ne maket uçak pisti yapılmak üzere tahsis edilen 17 dönümlük alana, ilerleyen süreçte üniversitenin bir bölümünü getirmek istediklerini de vurgulayan Tuna, "Mersin Üniversitesi'nden hocalarımız bizi ziyaret ederek, havacılık sporunu bölge insanına sevdirmek istediklerini söylediler. Bizde bu konuda ne yapabileceğimizi sorduk ve yanıt olarak böyle bir pist alanı istediklerini ifade ettiler. Belediye olarak meclis kararı alıp, 17 dönümlük bu alanı ilk etapta maket uçak pist alanı olarak Mersin Üniversitesi'ne tahsis ettik. Bu alan, aynı zamanda helikopter pisti olacak. Özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olması nedeniyle, ambulans helikopterlerin faydalanabilecekleri bir yer olacak." dedi.

Toroslar'da model uçak heyecanı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
tebrik ediyorum ne belediyeler var ama. bir tanede kocaeli ye lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sivil havacılığın gelişmesine ön ayak olan bir gelişme bu. Tebrik ederim. Havacılık ilgilenmesi çok keyifli bir daldır, bugünün maketçileri yarının havacıları, teknikerleri ve tasarımcıları olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000