16 Ağustos 2009, Pazar 07:32:36

Törenle anıldılar...

Güney Kıbrıs ve Yunan havacılık tarihindeki en büyük uçak kazasında yaşamını kaybedenlerin yakınları, dün bu trajedinin dördüncü yıldönümü dolayısıyla anma törenleri düzenledi...

14 Ağustos 2005’te Helios Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak Larnaka’dan havalanıp Atina üzerinden Prag’a giderken Grammatiko dağına çarpmıştı. Tüm yolcular ve mürettebat yaşamını kaybetmişti. Kazada ölenlerin çoğu Kıbrıslı Rum idi.

Dün Yunanistan’da Grammatiko bölgesinde ve Güney Kıbrıs’ta Mosfiloti’daki Agia Thekla kilisesinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Güney Kıbrıs’ta yapılan anma töreninde konuşan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) milletvekili Stella Kiryakidu, bu trajedinden dört yıl sonra araştırma safhasının ve adaletin yerini bulması gerektiğini” söyledi.

Kiryakidu, “Dört yıl sonra ve boş evler ve sessiz gözyaşları, bu yakınlar koskocaman bir ‘Neden’in yanıtlanmasını bekliyorlar” dedi.

Uçak kazasında beş yakınını kaybeden Eleni Kimitri, “dört yılda herkesin bizi unuttuğunu görüyoruz” dedi.

Rum hükümetinin anma töreninde katılmamasını eleştiren Kimitri sadece Kiryakidu yakınların yanında bulunduğunu söyledi.

Uçak kazasında 25 yaşındaki kızı Hristiana ve damadını kaybeden Maro Lappa, çocukları olmadan yaşamın hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

Maro Lappa, “Akşam yatağınıza gidiyorsunuz ve rüyanızda onları görmek hasreti çekiyorsunuz. Bir anne için yaşamak ve evlatlarının ölmüş olması nasıl bir trajedidir” diye konuştu.

Grammatiko’daki anma törenine Atina’daki Rum Konsolosu Spyros Miltiades, Grammatiko Belediyesi Başkanı Nikolaos Kiousis’in yanı sıra bazı diğer temsilciler katıldı.

Yunanistan’a giden 130 yakın adına konuşan Prodromos Prodromu, KHA’ya yaptığı açıklamada, “Adalet talep ediyoruz böylelikle yaşamını kaybeden 121 kişi huzur içinde yatacak ve gelecekte benzer bir trajedinin yasını tutmayacağız” dedi.

Yakınlar, uçak kazasının meydana geldiği bölgeyi de ziyaret ederek, çiçekler bıraktı.

Törenle anıldılar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000