01 Ekim 2017, Pazar 11:10:15

'Toplamda 5 milyon Euro'luk iş aldık'

Hürriyet yazarı Vahap Munyar, 3. havalimanında ısıtma soğutma sistemleriyle ilgili iş yapacak olan Danimarkalı firma Danfoss'un yetkilileriyle 3. havalimanındaki iş hacmini köşesine taşıdı.
  • Danimarkalılar peygamberimizle alay eden karikatür yapsınlar, senin kutsiyetine hakaret etsinler ve bunda hala ısrar etsinler, siz de ödül gibi bunlara bilmem kaç milyarlık iş verin. Yazık gerçekten çok yazık.
  • Isitmaci arkadas dogru soylemis bravo birbirinize hakaret edip terbiyesizlik yapacaginiza, sayin yorumcular .. boyle guzel katkilariniz olsun.. yorumlar kisminda komplekslerinizi degil, fikirlerinizi gormek istiyoruz.
  • liman projesi başladı mı ? metro inşaatı başladı mı ? bağlantı yolları yapımı başlanıldı mı? bu havalimanının tam anlamıyla herşeyiyle iş yapması 2025 i rahatlıkla bulur.
  • Ne mutlu yerli malzeme oranı tavan yapıyor.Limandan Hava Alanına yakıt neden tankerlerle taşınıyor.?
  • Reklamları izlediniz
  • Bakin yetkililere soyluyorum Atatutk de oldugu gibi klima sisteminde gibi dusuk kapasiteli klima sistemi yapmayin Turk halki kokuyor, yabanci turist ter kokusundan aktarma yapmiyor, ortam sicakligi 21 derece civarinda tutulmali alanda
  • Bunlar degil miydi Peygamber’e hakaret eden? Siz degil miydiniz “muslumaniz” diyen?
  • Yeni havalimanı haberinize hoş geldiniz. Buraya 3. Havalimanı denmesinide anlamış değilim. Hem Atatürkü kapatacağız deniyor o zaman 3. Liman nerede. 3 diyorsak Atatürk açık kalacak demektir. Bu nasıl çelişki.
  • Pistlerin altına ısıtma sistemi yapılıyor mu acaba, yoksa 20. Yy dan kalma iş makinaları ve kar temizleme makinaları teknolijisine devam mı edilecek?

Hürriyet yazarı Vahap Munyar, 3. havalimanında ısıtma soğutma sistemleriyle ilgili iş yapacak olan Danimarkalı firma Danfoss'un yetkilileriyle 3. havalimanındaki iş hacmini köşesine taşıdı.

Munyar'ın köşesi:

Danimarka merkezli, 5.5 milyar Euro cirolu ısıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanında dünyada öne çıkan Danfoss’un Türkiye, Ortadoğu ve Afrika (TMA) Bölge Başkanı Levent Taşkın ile Türkiye Genel Müdürü Emre Gören, mesaj gönderdi:
- Birlikte 3’üncü havalimanı inşaat sahası üzerinde helikopter turu yapalım, oradaki işlerimizi anlatalım.

Turu planladıkları gün Levent Taşkın sağlık sorunu yaşadı. Emre Gören ve şirketin pazarlama biriminden Aslıhan Unal ile Atatürk Havalimanı’ndaki heliportta buluştuk. Ardından 3’üncü havalimanı şantiye yönetim merkezinin bahçesine inip, IGA Proje Koordinasyon Direktörü Barış Gücün’ü alıp, inşaat alanı üzerinde yarım saatlik tur yaptık. Gücün, inşaatta varılan aşamayı paylaştı:

- Yatırımın “Faz 1A” olarak tanımlanan ilk bölümünde yüzde 60’ı geçtik. İnşaat 76 kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

Kuleye dikkat çekti:

- Kulenin yüksekliği 95 metre oluyor. Yüzde 85’i bitti.
Türk Hava Yolları’na ayrılan alanı gösterdi:
- THY, 550 bin metrekarelik alana kendi bölümünü yapacak.
Faz 1A’da 4.1 kilometre ve 3.75 kilometrelik iki pist olacağını vurguladı:
- İkinci pistin inşaatı da başladı.
Helikopter Karadeniz’e doğru yönelince liman inşaatını işaret etti:
- Uçak yakıtı bu limana yanaşacak tankerlerle taşınacak.

Emre Gören’e sordum:

- 3’üncü havalimanında üstlendiğiniz işin parasal büyüklüğü ne kadar?
- İlk fazda 2.5 milyon Euro’luk ısıtma-soğutma sistemi işi yapıyoruz. Faz 2’den de bir o kadar iş almayı bekliyoruz.

Danfoss’un 5.5 milyar Euro’luk global cirosuna göre 2.5 milyon Euro’nun çok küçük kaldığını düşünürken sürdürdü:
- 3’üncü havalimanı, bizim için önemli bir proje. İlk ikisi ısıtma kablosu ve diğeri bu kabloları sabitleme aparatı olmak üzere projenin üç kaleminde yer aldık. “Devi” adlı ürünlerimiz havalimanı terminal ve pier çatılarında yer alan fanların karlı havalarda rahat açılmalarını sağlamak, kar-buz oluşumunu önlemek için kullanıldı.

Motor kontrol ürünlerine değindi:

- Projenin tüm klima santralarının, pompa frekans konvertörlerinin, chiller sirkülasyon pompalarının, basınçlandırma fanlarının, tünel jetfan paketlerinin ve ATC kule fan paketlerinin teminini sağladık.

Yer aldıkları diğer projelerden örnekler verdi:

- “Danfoss Devi”, Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Vodafone Arena, Bursa Timsah Arena, Konya Torku Arena, Sakarya Stadyumu Çatı Isıtması, Çamlıca Camii Kar-Buz Birikimi Engelleme, bazı AVM, büyük bina girişlerinde kar-buz engelleme çözümünde kullanılıyor.
Danfoss’un Türkiye yatırımlarını merak ettim, anlattı:

- Bina girişlerinde sıcak kullanım suyu sağlayan bireysel ve merkezi sistemlere yönelik kat istasyonları üreten Daf Enerji, 2015’te satın alındı. Tuzla’da fabrikası olan şirketin yüzde 100’ü yıl sonunda bize geçiyor. Ayrıca, globalde satın alınan Sondex’in Türkiye’deki fabrikası da grup bünyesinde.

Ardından şu mesaj üzerinde durdu:

- Danfoss, globalde her yıl şirket alımlarını planlarına koyar. Buna Türkiye de dahildir...
Levent Taşkın’ın İstanbul’dan 60 ülkeyi, Emre Gören’in Azerbaycan, İran, Pakistan ve Afganistan’ı da yönetmesi, Danfoss’un Türkiye’ye verdiği önemi gösteriyor.

10 BİN KONUT UCUZ ISINACAK HAVA KİRLİLİĞİ AZALACAK

DANFOSS Türkiye Genel Müdürü Emre Gören, grubun ürettiği sistem ve cihazların halka yansımasının örneklerinden birine değindi:

- Soma Belediyesi ile bir proje başlattık. Bölgesel ısıtma sistemi kurduk. Termik santralın atık ısı enerjisini konutları ısıtmada kullanıyoruz. Konutların ısınma maliyeti doğalgaza göre yüzde 40 düşük. Ayrıca hava kirliliği de azalacak.

Sistemin 2018’e kadar tamamen devreye gireceğini belirtti:

- Soma’daki 10 bin konut, termik santralın atık ısısı ile ısınacak.

Vahap Munyar / Hürriyet

'Toplamda 5 milyon Euro'luk iş aldık'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Karikatürcüler ~ 7 yıl önce
Danimarkalılar peygamberimizle alay eden karikatür yapsınlar, senin kutsiyetine hakaret etsinler ve bunda hala ısrar etsinler, siz de ödül gibi bunlara bilmem kaç milyarlık iş verin. Yazık gerçekten çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkn ~ 7 yıl önce
Isitmaci arkadas dogru soylemis bravo birbirinize hakaret edip terbiyesizlik yapacaginiza, sayin yorumcular .. boyle guzel katkilariniz olsun.. yorumlar kisminda komplekslerinizi degil, fikirlerinizi gormek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aylık ~ 7 yıl önce
liman projesi başladı mı ? metro inşaatı başladı mı ? bağlantı yolları yapımı başlanıldı mı? bu havalimanının tam anlamıyla herşeyiyle iş yapması 2025 i rahatlıkla bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M:K ~ 7 yıl önce
Ne mutlu yerli malzeme oranı tavan yapıyor.Limandan Hava Alanına yakıt neden tankerlerle taşınıyor.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Reklamları izlediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyari ~ 7 yıl önce
Bakin yetkililere soyluyorum Atatutk de oldugu gibi klima sisteminde gibi dusuk kapasiteli klima sistemi yapmayin Turk halki kokuyor, yabanci turist ter kokusundan aktarma yapmiyor, ortam sicakligi 21 derece civarinda tutulmali alanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Bunlar degil miydi Peygamber’e hakaret eden? Siz degil miydiniz “muslumaniz” diyen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haftalık ~ 7 yıl önce
Yeni havalimanı haberinize hoş geldiniz. Buraya 3. Havalimanı denmesinide anlamış değilim. Hem Atatürkü kapatacağız deniyor o zaman 3. Liman nerede. 3 diyorsak Atatürk açık kalacak demektir. Bu nasıl çelişki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Algı ~ 7 yıl önce
Sadece algı yaratıyorlar.
cenk ~ 7 yıl önce
o kadar da kapanmayacak canım. 1 pist devam
1-2-3 ~ 7 yıl önce
Atatürkün kapatilmasi bu limanim 3.olduğunu değiştiriyor mu ? Yani şair diyor ki "Bir yarışta 3.yü geçersen kaçıncı olursun?"
Isıtma ~ 7 yıl önce
Pistlerin altına ısıtma sistemi yapılıyor mu acaba, yoksa 20. Yy dan kalma iş makinaları ve kar temizleme makinaları teknolijisine devam mı edilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var ~ 7 yıl önce
Alttan ısıtma sistemi mevcut
Pistlerin altına ısıtma sistemi ;)))) ~ 7 yıl önce
Şimdi öncelikle öyle bir şey yok !!! Dünyada tamamı ısıtmalı bir pist yok. Yapımı aşırı maliyetli olur ve anlamsız. Sadece belli kısımları ısıtılan pistler var o da çok etkili bir şey değil... yanı önce ne istediğimize bir karar vereceğiz sonra attığımız tas ürkütülen kurbağaya değer mi ona bakacağız... bir de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacağız... İstanbulda Atatürk havaalanı veya sabiha Gökçe'nin kardan etkilenerek kapandığı veya sefer aksamasına sebep olduğu GÜN / YIL ne kadar ???? 2 gün ???? 3 ??? Senin icin 4 olsun ;) maliyetini de sen araştır sonra bu harcamanın senin vergin ile yapılmasını isteyip istemediğine ya da o parayı devlet adına sen kullanacak olsan nelere kullanmak isterdin ona karar ver ;)
.. ~ 7 yıl önce
yapılıyor tabi yapılmaz mı? senede 1 hafta kar yağacak diye 4000x45 metre pisting altına yerden ısıtma yapılıyor. uçak koşarken pack'ler kapalı, yolcular üşümesin diye kenarlara da ufo takılacakmış. mtv olmuş %40, neden olmasın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000