20 Ocak 2014, Pazartesi 09:16:47

TOKİ'DEN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Başbakanlık Topluk Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, İdarece bölgede yapılan kamulaştırmaların, İstanbul 3. Havaalanı projesi için yapıldığı, başka bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
  • Is bilirkisilere dusuyor. Hadi bilirkisiler... Vicdaninizin sesini dinleyin, halki magdur etmeyin..

Başbakanlık Topluk Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, İdarece bölgede yapılan kamulaştırmaların, İstanbul 3. Havaalanı projesi için yapıldığı, başka bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

OKİ, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, 'İstanbul 3. Havaalanı Projesi' kamulaştırma süreciyle ilgili haberler üzerine, açıklama yaptı. İstanbul ili Avrupa yakası Rezerv Yapı Alanı’nda yer alan “İstanbul 3. Havaalanı Projesi” için kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü hatırlatan TOKİ Başkanlığı,  “Havaalanı Kamulaştırma alanı yaklaşık 7.700 hektar olup bu alanın yaklaşık 152,5 hektarlık kısmı özel mülkiyete konu olup gerekli bütçe ayrılmıştır. Proje alanının geriye kalan kısmının tamamı kamu tasarrufundadır.
Kamulaştırma bedelinin tespit yöntemi ise 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 11. Maddesinde belirtilen hüküm, usul, esas ve bilimsel çalışmalar ve SPK lisanslı Ekspertiz verileri esas alınarak fiyat tespitleri yapılmaktadır.

İstanbul 3. Havaalanı Projesinin ülke ve dünya ölçeğinde bir yatırım olması sebebi ile projenin daha hızlı ilerleyebilmesi için Bakanlar Kurulu’nun 02 Ocak 2014 tarihli kararı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) "Acele Kamulaştırma" yetkisi verilmiştir.

İdaremizce bölgede yapılan Kamulaştırmalar, İstanbul 3. Havaalanı projesi için yapılmakta olup, başka bir amaçla kullanılması söz konusu değildir." bilgisini aktardı.

"BAKANLIĞA TAHSİS EDİLMEK SURETİYLE HAZİNEYE DEVREDİLECEK"

Açıklamada, kamulaştırma işleminin tamamlanmasından sonra bahse konu taşınmazların; İstanbul 3. Havaalanı Projesinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına tahsis edilmek şartıyla Hazineye devredileceğine vurgu yapılarak, "Sonuç olarak, son zamanlarda bahse konu bölgeye ilişkin gerek görsel gerekse yazılı basında İdaremiz aleyhine çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta olup İdaremizce yapılan tüm çalışmalar ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yürütülmektedir." denildi. (Hürriyet)

TOKİ'DEN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Is bilirkisilere dusuyor. Hadi bilirkisiler... Vicdaninizin sesini dinleyin, halki magdur etmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000