23 Eylül 2018, Pazar 09:39:46

Tokat'ta yeni havalimanı heyecanı

Tokat’ta yaklaşık 115 milyon TL’ye ihale edilen yeni havalimaninda başlayan pist apron ve taksiyolu imalatlarına ait çalışmalar havadan görüntülendi.
  • Mevcut olan geliştirilse,gerekliyse büyütülse daha iyi olmaz mı...???? Yık yenisini yap pek akıllıca değil,ama ne yazık ki örnekleri çok...!!!!!
  • Nişantaşı bebelerine göre tabi ki fuzuli olur.Onlar sadece Bodrum,Çeşme'ye gittikleri,buralara uçtukları için bilmezler.Anadolu insanının ne sefa çektiğini Ordu-Giresun'a da gereksiz dediler 2. senesinde yılda 1 milyon yolcuyu geçti. Rize-Artvin de işlek olacak Tokat da.
  • Arkadaşlar boş yorum yapmayın havalimanımız yapılıyor ve kimsede durduramaz artık Hadi kedicikler az ötede oynayın :)
  • Umarım bu sefer yolun, nehrin ve vadinin yönünde dağlara paralel bir pist yapıyorlardır. Şimdiki pist dağa dik ve üstelik dağın yarımada gibi vadiye uzantısının istikametindeydi. Pist uzantısının Doğusundaki caminin minaresini kısaltmışlar dı ancak, pistin önünde duvar gibi duran kavak ağaçlarını kesememişlerdi. Görerek yaklaşma haricinde yaklaşma mümkün değildi, özellikle orta gövde uçakla bile yaklaşmak mümkün değildi. Dağdan sıyırarak son yaklaşmaya girdikten sonra, kavakları geçer geçmez bir dalışla pist başını yakalayabiliyor dunuz. Anılan pisti uzatmıyorlar, istikameti en az 60 derece değiştiriyorlardır inşallah.
  • Buradan ezbere boş yapan Anadolu'nun bir mozaiği olan Tokat'ı küçümseyen gereksizlere lafım. Sivas ikisine de yetiyor diyorlar. Haritadan cetvelle kusbakisi olcmekle olmuyor öyle. Örneğin Erbaa ilçesinden Sivas havalimanına özel araçlarla 3 saatte ulaşabiliyorsunuz. Otobüsle varın siz düşünün. İstanbul'da en kalabalık 3. Tokat... Bu insanlar yazın memleketlerine giderken otobüslere mahkum ediliyor.
  • 1 ocak 2018 TUİK verisi Tokat nüfusu 602.086..İstanbulda çoğu Silivride 450.000 Tokatlı var.Kocaelide bile yaklaşık 40.000 kişi.
  • 2 milyon yolcu. Tokatin nufusu belli. Yakininda sivas gibi halihazirda bir havalimani varken ne gerek?
  • Nüfusu düşük illere neden havalimanı yaparlar anlamıyorum. Sivas havalimanı zaten 2 şehrede yetiyordu. Tokat ile Nuridemirağ havalimanı yaklaşık 90 km cvarında. Bence boş masraf. Yozgat havalimanı gibi.
  • Büyük bir ihtiyaç
  • Zarar edeceği şimdiden belli olan yere 117 milyon TL heba edildiği gibi, binlerce dönüm TARIM ARAZİSİDE yok olacaktır. Herkese hayırlı olsun...

Tokat’ta yaklaşık 115 milyon TL’ye ihale edilen yeni havalimaninda başlayan pist apron ve taksiyolu imalatlarına ait çalışmalar havadan görüntülendi.

Tokat Havalimanına büyük gövdeli uçakların inememesi nedeniyle yıllardır yaşanan soruna çözüm olarak başlatılan Yeni Havalimanı projesine start verildi. Yeni havalimanının yapılacağı Söngüt köyü arazisinde, ihaleyi alan firma şantiye kurarak ekipler çalışmaya başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalarda 45 metre genişliğinde yaklaşık 2,7 kilometre uzunluğunda olacak pistin yapılacağı alan ortaya çıkmaya başladı. Havadan görüntülenen Yeni Tokat Havalimanının 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2 yıldan erken tamamlanacak

TAV inşaat Proje Direktörü Erdoğan Karabacak, Tokat’ın büyük bir ihtiyacı olan havalimanı projesinin planlanan 700 günden daha kısa sürede bitirilmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydetti. Çalışmalarda daha çok yerel imkanları kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Karabacak, “50 kamyon, 5 ekskavatör ve silindir araçları mevcut. İşi hızlandırabilmek için bu sayıları artırmak istiyoruz. Amacımız hava şartları nedeni ile çalışılamayan Kasım, Aralık ve Ocak aylarında da çalışmak için gerekli tedbirleri alıp biran önce bu projeyi hızlı bir şekilde bitirip hizmete almak” dedi.

Yeni Tokat Havalimanın Tokat’ın uzun yıllar yolcu trafiğini karşılayabilecek şekilde planlandığını kaydeden Karabacak, “Beton kaplama yapılacak olan pistte gerekli seyrüsefer cihazları olacak. Tokat Havalimanı son yıllarda yapılan modern havalimanlarından birisi olacak” diye konuştu.

2 milyon yolcu kapasiteli

Tokat Yeni Havalimani projesi kapsamında Hisar İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve ihale bedeli yaklaşık 95 milyon TL olan diğer etapta ise 2 milyon yolcu/yıl kapasiteli iç ve dış hatlar yeni terminal binası, otoparklar, itfaiye garaj binası, kule ve teknik blok, ısı ve güç merkez binası, nizamiye binası yapılacak. Her iki işinde yaklaşık 700 günde tamamlanması planlanıyor.1988 yılında inşa edilen mevcut havalimanı ise yaklaşık 1,5 yıldır sefer yapılmıyor. 









Tokat'ta yeni havalimanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Saltay ~ 6 yıl önce
Mevcut olan geliştirilse,gerekliyse büyütülse daha iyi olmaz mı...???? Yık yenisini yap pek akıllıca değil,ama ne yazık ki örnekleri çok...!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TJK ~ 6 yıl önce
Mevcut meydanın pisti yanlış konumlandırılmış olduğundan sadece bölgesel jet diye tabir edilen yolcu uçakları inebilmekte.Yeni yapılacak meydanda A320,B737 tipi uçakların rahatlıkla sefer yapabileceği bir pisti olacak.
TK ~ 6 yıl önce
Nişantaşı bebelerine göre tabi ki fuzuli olur.Onlar sadece Bodrum,Çeşme'ye gittikleri,buralara uçtukları için bilmezler.Anadolu insanının ne sefa çektiğini Ordu-Giresun'a da gereksiz dediler 2. senesinde yılda 1 milyon yolcuyu geçti. Rize-Artvin de işlek olacak Tokat da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüks&Şaşa ~ 6 yıl önce
Kütahya havalimanına 1 milyon yolcu garantisi vermişler 50 bin kişi uçmuş. %2 bin hata yapmışlar. Hani yanınızdan son model mercedesle geçenler var ya. Lüksün, şaşanın, cıvıtmanın dibine vuranlar. Diskolarda sabahlara kadar coşanlar. İşte onlar bunlar sanırsam.
Tokat ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar boş yorum yapmayın havalimanımız yapılıyor ve kimsede durduramaz artık Hadi kedicikler az ötede oynayın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper ~ 6 yıl önce
Havalimanında kimsenin derdiyokoğlu olmaz harika krallık aynı damara devam
Kpt ~ 6 yıl önce
Umarım bu sefer yolun, nehrin ve vadinin yönünde dağlara paralel bir pist yapıyorlardır. Şimdiki pist dağa dik ve üstelik dağın yarımada gibi vadiye uzantısının istikametindeydi. Pist uzantısının Doğusundaki caminin minaresini kısaltmışlar dı ancak, pistin önünde duvar gibi duran kavak ağaçlarını kesememişlerdi. Görerek yaklaşma haricinde yaklaşma mümkün değildi, özellikle orta gövde uçakla bile yaklaşmak mümkün değildi. Dağdan sıyırarak son yaklaşmaya girdikten sonra, kavakları geçer geçmez bir dalışla pist başını yakalayabiliyor dunuz. Anılan pisti uzatmıyorlar, istikameti en az 60 derece değiştiriyorlardır inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çırak ~ 6 yıl önce
Aynen öyle,başka doğrultuda yeni pist inşa ediliyor,bahsettiğiniz zorlukları ekarte edebilmek için.İLS kurulumu da olacak.
Ahmet Bilir ~ 6 yıl önce
Buradan ezbere boş yapan Anadolu'nun bir mozaiği olan Tokat'ı küçümseyen gereksizlere lafım. Sivas ikisine de yetiyor diyorlar. Haritadan cetvelle kusbakisi olcmekle olmuyor öyle. Örneğin Erbaa ilçesinden Sivas havalimanına özel araçlarla 3 saatte ulaşabiliyorsunuz. Otobüsle varın siz düşünün. İstanbul'da en kalabalık 3. Tokat... Bu insanlar yazın memleketlerine giderken otobüslere mahkum ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulankamil ~ 6 yıl önce
Kzr yapıldı da noldu parasını vatandaş ödüyor. Tokatlanmaktan sıkılmadın mı
2700 x 45 m. pist ~ 6 yıl önce
1 ocak 2018 TUİK verisi Tokat nüfusu 602.086..İstanbulda çoğu Silivride 450.000 Tokatlı var.Kocaelide bile yaklaşık 40.000 kişi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spq ~ 6 yıl önce
2 milyon yolcu. Tokatin nufusu belli. Yakininda sivas gibi halihazirda bir havalimani varken ne gerek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatçı ~ 6 yıl önce
İSTANBULDA ÖNEMLİ SAYIDA TOKATLI VAR TIPKI SİVASLILAR GİBİ.
Tokatlı ~ 6 yıl önce
İnsanlar kendi memleketinden uçmak istiyor biz uçuyoruz sivas yocu sayısı ile övünüyor Havalimanımız yapılsın yolcu sayınızı görelim...
Yine boş bir masraf. ~ 6 yıl önce
Nüfusu düşük illere neden havalimanı yaparlar anlamıyorum. Sivas havalimanı zaten 2 şehrede yetiyordu. Tokat ile Nuridemirağ havalimanı yaklaşık 90 km cvarında. Bence boş masraf. Yozgat havalimanı gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 6 yıl önce
Büyük bir ihtiyaç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarar ~ 6 yıl önce
Zarar edeceği şimdiden belli olan yere 117 milyon TL heba edildiği gibi, binlerce dönüm TARIM ARAZİSİDE yok olacaktır. Herkese hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000