18 Haziran 2011, Cumartesi 08:40:38

"TOKAT UÇUŞLARI DİBE VURDU"

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, uçak yolcusunun aktarmalı seferlerle birlikte yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi...
  • Sen ne kadar zekisin öyle .
  • bence bu ATR ler büyük geldi tokata 10 kişilik jet motorlu bi uçak göndersn tk çözsün olayı :)) alanda da yer hizmetini mgç + 1 adet rampden elemanla işi bitirsinler..
  • tokat havaalanını lot almak için kullanan firmalar daha sonra kaçıyor... bu nasıl iş...
  • tokat havaalanını lot almak için kullanan firmalar daha sonra kaçıyor... bu nasıl iş...
  • zeki mürende seni görecekmi bence 3 az en az 18-26 tane olmalı
  • Tokatın hava alanı meraya çevirmeye gerek yok.Bulduğun ilk yeşillik yere gir bol bol nemalan. Uçak konusuna gelince;Sen, tepen den geçen uçakları bakıp sevinirken,biz,o gördüğün uçaklardan serbest atlayış yapıyorduk. Diğer yandan üç uçağı her türlü tokat kaldırır! Atlas jetin uçuşları, taa o zamanlar yüksek doluluk ile uçuşlarını icraa ediyordu. Neyse sen ''ss'' yazamaya devam et ve milletvekillerinize sahip çıkın. Tokat gelince, bu sizi ilgilendiren bir durum değil.
  • Tokat'ın ulaşım sorununun en iyi çözümü Tokat-Sivas Nuri Demirağ Havalanı yolunun yapılmasıdır. Mevcut yol Tokat -çamlıbel-yıldızeli güzergahıdır. Bu yola alternatif Tokat -batmantaş sivas yolu yapıldığında tokatla sivas arası 40-50dk ya iner... ve sivas havaalanı zafer havaaalanında olduğu gibi bölge havaalanı olur... bu arada havaalanları dhmi aittir. herkes kullanabilir... nedenkavga ediyorsunuz?
  • Arkadaşım sabah 07:00 uçağa bineceksin ve ESB üzerinden giderek akşama İstanbul'da olacaksın. Buna kargalar bile güler. esenbogaairport.com a gir ve ESB-İstanbul günde 40 uçuş olduğunu gör.
  • Tokat - İstanbul kalkış 07:00 - Ankara aktarmalı. Sabah 7 de Tokattan binen yolcu akşam saatlerinde Ankara dan aktarma olabiliyor. Akşam üzeri İstanbulda.. Tüm gün havaalanında beklenirmi.. Bu nasıl bir hesapsızlıktır...
  • tokat havaalanına bak..terminali taksi durağı gibi duruyor..
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, uçak yolcusunun aktarmalı seferlerle birlikte yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi.
 
Anadolu Jet tarafından yapılan Tokat-İstanbul seferlerinin 23 Mayıs'tan itibaren Ankara üzerinden aktarmalı olarak yapılması sonucu yolcu sayısı ortalama 20 kişiye kadar düştü. Uçak seferlerinde yaşanan yolcu krizi nedeniyle yöneltilen sorulara cevap veren Başkan Arat, daha önceden Ankara aktarmalı uçuşların şehre vereceği zararlardan bahsettiklerini ve aradan geçen zamanda haklı olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

İstanbul-Tokat seferlerinin aktarmasız olarak yapıldığı dönemlerde doluluk oranı yüzde 90'larda iken bugün yüzde 30'a düştüğünü ileri süren Başkan Arat, "Yüzde doksanlık doluluk oranı çok ciddi bir orandır. Ankara aktarması başladıktan sonra ki rakamları aktarmak istiyorum. Sabiha Gökçen Ankara aktarmalı değişikliğinden sonra Mayıs ayının 23'ünden sonra 417 kişinin geldiğini dönüşünde 371 gittiğini toplamda 788 kişinin Anadolu Jet'i kullandığını görüyoruz. Doluluk oranının yüzde 90'lardan yüzde 30'lara düştüğünü görmekteyiz. Yani 60 kişi ile gelip 60 kişi ile giden uçağımız, tarife değişikleri ile 20 kişi ile gelip 20 kişi ile dönmeye başladı. Tabii rakam ilginçtir. 23'ünden önce ve sonrasında yüzde 70 bir yolcu kaybı söz konusudur. Asıl altını kalın harflerle işlememiz gereken, Ankara aktarması ile yurdumuzun her yerine çok rahat gidilebileceği savunuyordu ki o rakamlar emin olun güldürücü. Bu 20 günlük zaman zarfı içerisinde İstanbul'dan Ankara'yı tercih eden sadece 10 kişi var. 20 günde 10 yolcu. Yani bir günde yarım yolcu bile değil. Dönüşüne baktığımızda ise 20 günlük zaman zarfı içerisinde sadece 5 kişi var. Yani günde çeyrek kişi, dört günde bir kişinin Ankara'yı tercih etmiş olduğunu görüyoruz. Yine yüzde 70 doluluk oranına düştüğü 23'ünden sonraki tarihe baktığımızda da taşımız olduğumuz gelişte ve gidişteki toplam sayının sadece yüzde 2'si Ankara'yı kullanmış" dedi.
 
Başkan Arat, seçim sonrası gelinen süreçte artık bu sorunun biran önce çözülmesini beklediklerini ifade ederek, "Gerek iktidar partisi gerek muhalefet partisi milletvekilleri, sayın valimizle belediye başkanımızla, ilimizin çok ciddi ihtiyacı olan havaalanı ihtiyacını biran önce çözmemiz lazım. Bu dönem içerisinde bazı vekillerimiz yeni havaalanından bahsetti, bazı vekillerimiz bölgenin uygun olmamasından dolayı yeni bir havaalanı yapılamayacağından bahsetti.

Biz bu konuyu biraz önce saydığım isimlerle birlikte bir araya gelerek, bu yıl geçmeden görüşmeliyiz. Kesinlikle ve kesinlikle bizim istediğimiz yeni bir havaalanı. Bu işin tekniklerini, bu işin uzmanları tarafından yapılacak incelemeler sonucu ancak öğrenilebilir. Çünkü bizim teknik olarak bu konuda çok fazla bilgimiz yok. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bir araştırmada yok. Gerekirse Tokat TSO olarak bu işin incelemesini yapan özel şirketleri Tokat'a çağırıp, gerçekten yeni bir pist oluyor mu, yoksa yeni bir pist bölgemizin coğrafi yapısına uygun
 
değil mi bunu tespit etmemiz lazım. Tespitler yapıldıktan sonra yeni bir havaalanı yapılabilinirse, bizim mevcut havaalanına asla ve asla yönelmeden, bütün bilgimizi, becerimizi, bütün yoğunluğumuzu yeni bir piste yeni bir alana vermemiz gerekiyor. Hep bahsettik. Şehrimizin kargo uçaklarının da inebileceği yeni bir havaalanına ihtiyacı var dedik. Hep Sivas'ı örnek gösterdik. Haftada 20 sefer direkt İstanbul uçakları var ki bu günde 3,5 uçağa tekabül ediyor. Hepinizde biliyorsunuz Tokat'a gelen uçaklar 66 kişilik. Sivas'a inen en küçük uçaklar 160-170 kişilik. Uçaklarda da böyle bir rakamsal dezavantajımız var" diye konuştu.
"TOKAT UÇUŞLARI DİBE VURDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sen ne kadar zekisin öyle .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence bu ATR ler büyük geldi tokata 10 kişilik jet motorlu bi uçak göndersn tk çözsün olayı :)) alanda da yer hizmetini mgç + 1 adet rampden elemanla işi bitirsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tokat havaalanını lot almak için kullanan firmalar daha sonra kaçıyor... bu nasıl iş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tokat havaalanını lot almak için kullanan firmalar daha sonra kaçıyor... bu nasıl iş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zeki mürende seni görecekmi bence 3 az en az 18-26 tane olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokatın hava alanı meraya çevirmeye gerek yok.Bulduğun ilk yeşillik yere gir bol bol nemalan. Uçak konusuna gelince;Sen, tepen den geçen uçakları bakıp sevinirken,biz,o gördüğün uçaklardan serbest atlayış yapıyorduk. Diğer yandan üç uçağı her türlü tokat kaldırır! Atlas jetin uçuşları, taa o zamanlar yüksek doluluk ile uçuşlarını icraa ediyordu. Neyse sen ''ss'' yazamaya devam et ve milletvekillerinize sahip çıkın. Tokat gelince, bu sizi ilgilendiren bir durum değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokat'ın ulaşım sorununun en iyi çözümü Tokat-Sivas Nuri Demirağ Havalanı yolunun yapılmasıdır. Mevcut yol Tokat -çamlıbel-yıldızeli güzergahıdır. Bu yola alternatif Tokat -batmantaş sivas yolu yapıldığında tokatla sivas arası 40-50dk ya iner... ve sivas havaalanı zafer havaaalanında olduğu gibi bölge havaalanı olur... bu arada havaalanları dhmi aittir. herkes kullanabilir... nedenkavga ediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım sabah 07:00 uçağa bineceksin ve ESB üzerinden giderek akşama İstanbul'da olacaksın. Buna kargalar bile güler. esenbogaairport.com a gir ve ESB-İstanbul günde 40 uçuş olduğunu gör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokat - İstanbul kalkış 07:00 - Ankara aktarmalı. Sabah 7 de Tokattan binen yolcu akşam saatlerinde Ankara dan aktarma olabiliyor. Akşam üzeri İstanbulda.. Tüm gün havaalanında beklenirmi.. Bu nasıl bir hesapsızlıktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tokat havaalanına bak..terminali taksi durağı gibi duruyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000