30 Nisan 2009, Perşembe 09:27:22

Tokat uçmak istiyor...

Tokat ilindeki sivil toplum örgütleri adına açıklamayı yapan TESOB Başkanı Bekçi, Tokat Milletvekili Gülsün’e çabalarından dolayı teşekkür ederken “Tokat; Havaalanı’na alıştı, uçağı sevdi. Artık uçak yolculuğu bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” dedi.
  • Olmasın abicim, isterse haftada 50 yolcu çıksın. Hani nerede bölgesel havacılık? Hani nerede küçük kapasiteli turboprop uçaklar? Tokat'lı vatandaşların havayolu ulaşımına kavuşmak isteğini gayet iyi anlıyorum. Birbirine ne kadar yakın olursa olsun, her ilimize havaalanı yapın! Ama daha önemlisi, şu milletin "Büyük uçak iyi uçaktır, pırpıra binmem" inadını kırın. Boeing 737 indireceğiz diye kilometrelerce pist inşa edilmek zorunda kalıyor. Ne gerek vardı? Al sana Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum merkez. Anadolu'daki her ilden, her şehirden otuz dakikalık, kırk dakikalık uçuşlarla bütün illeri bağla, daha büyük bağlantılar daha büyük uçaklarla merkez şehirlerden yapılsın. Çok mu zor???
  • İl başkanına sorun o bilir
  • bu haber eskidende verilmişti ve altında yazılan yorumların hepsini toplamış kendin gibi yazmışsın :) ilk 3 cümlede benim cümlem zaten.digerleri de farklı yorumlardı.hepsini toplayıp bi araya birleştirmişsin yemedik sanma :)
  • Açın bir bakın amerika ingiltere ve avrupadaki havalimanlarına.birbirlerine ne kadar uzak veya yakın.bir bakın haritayada ondan sonra cahil cahil yorumlarınızı yapın :)Tokat doluluk oranı oldukça tatminkar olan bir ilimdir ama sadece günde 1 uçak için.haritaya bakın öyle konuşun. ondan sonra amerikaya avrupaya özenirsiniz... MNGnin turboprop kargo uçakları esenboğa da bomboş duruyor.... İlle de büyük uçak olması şart mı ? sen kimsin kardeşim.neye göre yapıyorsun.bu yorumları.tokat düşmanlığın nedir senin.tokatlılar ne yaptı sana.ezbere konuşuyorsun.tokatın yolcu potansiyelini dhmi istatistiklerine bakıp yazsınlar.kafadan atmasınlar.ağzı olan konuşuyor.tokatı karalamak için.buraya a319 gözü kapalı iner.aksi halde bu lisansı yırtarım
  • atlasın uçtuğu dönemde 3-5 kavak ağacını kesmekte direnen minareyi binbir naz niyazla kısaltanlar o zaman dile getirilen hatalı pist yönü için "siz işinize bakın bu konu sizi ilgilendirmez" diyenler şimdi bunların hepsi düzeltilir demeye başlamış.daha çok yalvaracaksınız ama nafile.çünkü THY gerekli uçağı almamakta direniyor.sizin sorun allaha kaldı.
  • kardeşim doğruya doğru sizin yolcu sıkıntınız yok ama bu durum sivasımız için iyi bir durum değil liman olacağız yakında uçakalr sivasaa inecek vekiller b. başkanları vatandaş bakacak oh oh canıma da değsin elimizden gelen lobi faaliyetlerini yapmaya devem edecz. siz de böle şahlanıp şahlanıp durup yere oturacanizz
  • tokatta yolcu problemi yok,bir an önce seferlerin başlatılması için tüm tokatlılar birleşsin.yeni pist lazımsa yeni pist yapılsın.dhmi her havaalanına yatırımlar yapıyor.yeterli parasıda var.neden tokat havaalanına üvey evlat muamelesi yapıyor.hep beraber bastıralım.bu il sahipsiz kalmasın.sn.gülsün e başarılar.desteğimiz ona.
  • Kalkış Serbest. İyi uçuşlar

Tokat ilinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri dün TESOB’da düzenlenen basın toplantısında havaalanının uçaksız kalamayacağını ileterek yetkililere “Tokat; Havaalanı’na alıştı, uçağı sevdi. Artık uçak yolculuğu bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” mesajını gönderdiler.

Dün Tokat ilindeki sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Konu, tüm Tokatlılar kadar Tokat’a uzak yoldan gelmek isteyenlerin de isteği olan havaalanı idi. 15 Aralık 2008 tarihinden itibaren Tokat Havaalanı’na bilindiği üzere uçak inmiyor. Uçak seferi düzenleyen özel havayolu şirketinin bünyesindeki küçük uçakları satmasının ardından uçaksız kalan Tokat Havaalanı’na o tarihten itibaren uygun bir uçak bulunamamıştı. Yaklaşık 4,5 aydır uçaksız kalan Tokat  ilinin etkili ve yetkili ağızları uçak sorununu çözmek için gayret sarfederken dün ildeki esnaflarla beraber 14 tane sivil toplum örgütünün başkanı uçak isteklerini dile getirdiler. Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklamasını okuyan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, arka zemine verilen “BU SEFER HİÇ BİTMİYECEK, TOKAT’IMA UĞRAMADAN UÇAN KUŞLAR GİTMEYECEK, TOKATLI ARTIK HAVASINI BULSUN, HAVAALANINA HERGÜN BİR UÇAK KONSUN” yazılı ışıklandırmanın bulunduğu ortamda şunları dile getirdi:

“Hepimizin malumu olduğu üzere, Tokat’ımıza 4 aydır uçak gelmiyor. Bir özel şirketin uçak seferlerini iptal etmesi üzerine Havaalanı meselesi tekrar Tokat’ın gündemine yerleşmiştir. Bizler; Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı olarak, Havaalanımızın tekrar hizmete girmesi, uçak seferlerinin yeniden başlaması için çaba sarfetmekteyiz.

İlimize yatırım yapmayı düşünen bir işadamı, sanayici günü birlik kente gelip gitmeyi ve zamanı iyi kullanmayı istiyor. Havaalanına sefer düzenlenemeyince bundan da mahrum oluyoruz. O nedenle ilimizin kalkınması için havaalanımız olmazsa olmazların arasında. Havaalanının 2010 yılında açılacağına dair basında çıkan haberler var. Bu süreç çok uzak bizlere göre. Bugüne kadar bu havaalanına inebilen uçakların havaalanı yapılana kadar yaz tarifesi olarak inebileceğini düşünüyoruz.

GÜLSÜN’E TEŞEKKÜR

Havaalanı için mücadele veren Milletvekili Hüseyin Gülsün’e de teşekkür ediyoruz. Ama biz esnaflar olarak en azından haftanın 3-4 günü havaalanına sefer yapılmasının zorunlu olduğunu söylüyoruz. Bugüne kadar 90-100 kişilik uçaklar havaalanına nasıl indi ise, aynı pist kullanılabilir. Yeni pistin yapımı devam ederken diğer piste uçak inebilir.

Tokat; Havaalanı’na alıştı, uçağı sevdi. Artık uçak yolculuğu bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır. Ayrıca, pistin biran önce genişletilerek, kargo uçaklarının Tokat Havaalanı’na inmesi lazım.  

Tokat’ta üretilen sebze ve meyvenin taze taze, dünyanın birçok ülkesine ulaşması için kargo uçaklarının Tokat Havaalanına inmesi lazım.

TOKAT HAVASINI BULACAK

Bizler burada siyaset yapmıyoruz. Zaten bizim işimiz siyaset değil, hizmettir. Amacımız; esnafımızın, sivil toplum örgütlerimizin, sanayicilerimizin ve Tokat halkının Havaalanı konusundaki beklentilerini dile getirmek ve kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmak. Yeterli dayanışma ve kamuoyu oluşursa, inanıyoruz ki Tokatlı gerçekten havasını bulacak ve seferler yeniden başlayacaktır.”

Kaynak: Tokat Gazetesi

Tokat uçmak istiyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Olmasın abicim, isterse haftada 50 yolcu çıksın. Hani nerede bölgesel havacılık? Hani nerede küçük kapasiteli turboprop uçaklar? Tokat'lı vatandaşların havayolu ulaşımına kavuşmak isteğini gayet iyi anlıyorum. Birbirine ne kadar yakın olursa olsun, her ilimize havaalanı yapın! Ama daha önemlisi, şu milletin "Büyük uçak iyi uçaktır, pırpıra binmem" inadını kırın. Boeing 737 indireceğiz diye kilometrelerce pist inşa edilmek zorunda kalıyor. Ne gerek vardı? Al sana Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum merkez. Anadolu'daki her ilden, her şehirden otuz dakikalık, kırk dakikalık uçuşlarla bütün illeri bağla, daha büyük bağlantılar daha büyük uçaklarla merkez şehirlerden yapılsın. Çok mu zor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İl başkanına sorun o bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu haber eskidende verilmişti ve altında yazılan yorumların hepsini toplamış kendin gibi yazmışsın :) ilk 3 cümlede benim cümlem zaten.digerleri de farklı yorumlardı.hepsini toplayıp bi araya birleştirmişsin yemedik sanma :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Açın bir bakın amerika ingiltere ve avrupadaki havalimanlarına.birbirlerine ne kadar uzak veya yakın.bir bakın haritayada ondan sonra cahil cahil yorumlarınızı yapın :)Tokat doluluk oranı oldukça tatminkar olan bir ilimdir ama sadece günde 1 uçak için.haritaya bakın öyle konuşun. ondan sonra amerikaya avrupaya özenirsiniz... MNGnin turboprop kargo uçakları esenboğa da bomboş duruyor.... İlle de büyük uçak olması şart mı ? sen kimsin kardeşim.neye göre yapıyorsun.bu yorumları.tokat düşmanlığın nedir senin.tokatlılar ne yaptı sana.ezbere konuşuyorsun.tokatın yolcu potansiyelini dhmi istatistiklerine bakıp yazsınlar.kafadan atmasınlar.ağzı olan konuşuyor.tokatı karalamak için.buraya a319 gözü kapalı iner.aksi halde bu lisansı yırtarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
atlasın uçtuğu dönemde 3-5 kavak ağacını kesmekte direnen minareyi binbir naz niyazla kısaltanlar o zaman dile getirilen hatalı pist yönü için "siz işinize bakın bu konu sizi ilgilendirmez" diyenler şimdi bunların hepsi düzeltilir demeye başlamış.daha çok yalvaracaksınız ama nafile.çünkü THY gerekli uçağı almamakta direniyor.sizin sorun allaha kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kardeşim doğruya doğru sizin yolcu sıkıntınız yok ama bu durum sivasımız için iyi bir durum değil liman olacağız yakında uçakalr sivasaa inecek vekiller b. başkanları vatandaş bakacak oh oh canıma da değsin elimizden gelen lobi faaliyetlerini yapmaya devem edecz. siz de böle şahlanıp şahlanıp durup yere oturacanizz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tokatta yolcu problemi yok,bir an önce seferlerin başlatılması için tüm tokatlılar birleşsin.yeni pist lazımsa yeni pist yapılsın.dhmi her havaalanına yatırımlar yapıyor.yeterli parasıda var.neden tokat havaalanına üvey evlat muamelesi yapıyor.hep beraber bastıralım.bu il sahipsiz kalmasın.sn.gülsün e başarılar.desteğimiz ona.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kalkış Serbest. İyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000