28 Eylül 2020, Pazartesi 13:11:52

Tokat Havalimanı'nda son durum ne?

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, kentte yapımı sürdürülen yeni havaalanı inşaatının yüzde 82'lik kısmının tamamlandığı belirterek, "Çoğu bitti, azı kaldı" dedi.
  • 18 yıl boyunca Tokat-Niksar arası yol bir türlü bitmiyor. Hava alanı bu yıl haziranda bitmiş olacaktı bitmiyor. Seçim yaklaştıkça korkarım seçime 2 ay kala kurdale kesilmez. %64 oy alındığı için çok kaygılı değiller. Sözün özü TOKAT mahrumiyetten kurtulması gerekir. Sayın vekillerimiz konu üzerinde açıklama yerine işin bitimini ısrarla takip etmeleridir.
  • Havalimanimizda zihniyet degismedigi süreçte agzimizin tadıyla calisilmadigi durumda yenisi yapılsa ne olur ki
  • Heryere bişey yapmazsanız kim ihale alır, devletin paralarını kim faturaya yüksek gösterir. Devleti aile şirketi yapan sizler için yolun sonu gelir inşallah.
  • Çok değil mi ya?
  • Büyük gövdeli uçak neden mi gelsin; Çünkü Tokat ve ilçelerin de yetişen yaş sebze meyve yi birkaç saatlik ucauslarla Avrupa'ya ve komşu ülkelere ihraç edebileceğiz. Buda hem bölgeye hemde ulkeye maddi kazanç sağlayacak hem yolcu hemde kargo tasimacılığı yapılacak evet kış döneminde işlerin az olması muhtemel fakat yaz sezonunda hem yolcu hemde kargo taşımacılığın da rekor düzeylere çıkılacak Turkiye de açık olan mevcut hava limanlarından nerdeyse hepsinden fazla yolcu ve kargo taşıyacağız
  • yapilan havalimanlari yetmiyor hatta ilcelere koylere yapin kaybeden turk milleti kazanan yolcu garantili sirketler nasil olsa ya dolar yada euro ingiliz mahkemeleride yetkili yolcu ucsa da olur ucmasada kutahya zafere bakin yollar kopruler hepsi yolcu gecis garantili gecen 2defa gecmeyen 1defa oduyor nasil olsa sehir hastaneleride hasta garantili
  • Yeni alan kodunu bilen var mı?
  • Kaç yolcu garanti ettiniz? Ona göre cebimizi ayarlayalım
  • harcanarak, Tokat gibi nüfus potansiyeli bulunmayan yerlerden yakınlarındaki büyükşehirlerden birisine hızlı tren hattı kurulabilir, hızlı tren hattının da hava alanı durağı olabilirdi. Hem demiryolunu geliştirmiş hem içi boş bir iş yapmamış olurdun. Yapıyorsun da ne oluyor, kimse kullanmıyor şirketler kar edemediği için uçmuyor. Siyasi baskılarla Anadolujet i uçuruyosun. Sonunda Anadolu jet bile uçamaz hale gelip, havaalanını çürümeye terkediyorsun. Halbuki o parayı demiryoluna harcasan; ülke içinde lojistik taşımacılık ihtiyacını da karşılayacak bir ağ kurmuş olursun.
  • Borajet'te çalıştığım zamanlarda "Tokatlı" rumuzlu bir yorumcu vardı ve ha bire "Tokat uçuşları ne zaman başlayacak" diye sorup duruyordu, birden aklıma geldi. Bu arada her ile bir havalimanı konusuna kesinlikle itiraz etmiyorum ama ne zengin bir ülkeyiz ki küçük şehirlere 150-180-220 koltuklu uçaklarla uçarak durmadan zarar ediyoruz. ABD'de ve Avrupa'da küçük şehirlerdeki uçak yolcularını bölgesel uçaklarla toplamayı biliyorlar ancak biz maalesef vatandaşımıza pervaneli uçakları sevdiremedik.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, kentte yapımı sürdürülen yeni havaalanı inşaatının yüzde 82'lik kısmının tamamlandığı belirterek, "Çoğu bitti, azı kaldı" dedi.

Tokat'ta mevcut havaalanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle yapımına başlanan yeni havaalanının inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 500 milyon TL'ye ihale edilen yeni alanda başlayan pist, apron ve taksi yolu yapım çalışmaları, çift vardiyalı sürdürülüyor. Söngüt köyü arazisi içine yaptırılan yeni havaalanı inşaatının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

AK Parti Tokat Milletvekili Arslan, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Burada havaalanının son durumuyla ilgili açıklama yapan Arslan, ''İnşaatımızın altyapı kısmının yüzde 96'sını tamamlandı. Üstyapıda ise yüzde 75'lere yaklaştı. Altyapının yüzde 100'lük kısmı kısa bir sürede tamamlanacak. Üstyapıda yeniden bir ihale yapılacak. Pandemi nedeniyle inşaat kesintiye uğradı. 2021 yılının başlarında da havaalanımızı halkımızın hizmetine açmış olacağız. Toplam yatırım tutarı kamulaştırma, altyapı ve üstyapı bağlantı yolları, derken 500 milyon liranın üzerinde bir yatırım. Türkiye için dev yatırımlardan bir tanesi. Altyapı ve üstyapının ortalamasını aldığımız zaman yüzde 82'ye tekabül ediyor. Çoğu bitti, azı kaldı. Bu yüzde 18'lik kısmı da tamamlayacağız" diye konuştu.

 

Tokat Havalimanı'nda son durum ne?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Sebahattin YILDIRIM ~ 4 yıl önce
18 yıl boyunca Tokat-Niksar arası yol bir türlü bitmiyor. Hava alanı bu yıl haziranda bitmiş olacaktı bitmiyor. Seçim yaklaştıkça korkarım seçime 2 ay kala kurdale kesilmez. %64 oy alındığı için çok kaygılı değiller. Sözün özü TOKAT mahrumiyetten kurtulması gerekir. Sayın vekillerimiz konu üzerinde açıklama yerine işin bitimini ısrarla takip etmeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat 60 ~ 4 yıl önce
Havalimanimizda zihniyet degismedigi süreçte agzimizin tadıyla calisilmadigi durumda yenisi yapılsa ne olur ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İktidar ~ 4 yıl önce
Heryere bişey yapmazsanız kim ihale alır, devletin paralarını kim faturaya yüksek gösterir. Devleti aile şirketi yapan sizler için yolun sonu gelir inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
500 milyon ~ 4 yıl önce
Çok değil mi ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
500 milyon yazana ~ 4 yıl önce
akepe için çerez parası !
Ümit ~ 4 yıl önce
Büyük gövdeli uçak neden mi gelsin; Çünkü Tokat ve ilçelerin de yetişen yaş sebze meyve yi birkaç saatlik ucauslarla Avrupa'ya ve komşu ülkelere ihraç edebileceğiz. Buda hem bölgeye hemde ulkeye maddi kazanç sağlayacak hem yolcu hemde kargo tasimacılığı yapılacak evet kış döneminde işlerin az olması muhtemel fakat yaz sezonunda hem yolcu hemde kargo taşımacılığın da rekor düzeylere çıkılacak Turkiye de açık olan mevcut hava limanlarından nerdeyse hepsinden fazla yolcu ve kargo taşıyacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ümit'e ~ 4 yıl önce
Sadece yazın adam akıllı kargo ve yolcu taşımacılığı yapılabilecek bir yere onca masraf yapmak akıl işi mi?
isimsiz ~ 4 yıl önce
yapilan havalimanlari yetmiyor hatta ilcelere koylere yapin kaybeden turk milleti kazanan yolcu garantili sirketler nasil olsa ya dolar yada euro ingiliz mahkemeleride yetkili yolcu ucsa da olur ucmasada kutahya zafere bakin yollar kopruler hepsi yolcu gecis garantili gecen 2defa gecmeyen 1defa oduyor nasil olsa sehir hastaneleride hasta garantili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alan kodu ~ 4 yıl önce
Yeni alan kodunu bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Kaç yolcu garanti ettiniz? Ona göre cebimizi ayarlayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu uçuk rakamlar ~ 4 yıl önce
harcanarak, Tokat gibi nüfus potansiyeli bulunmayan yerlerden yakınlarındaki büyükşehirlerden birisine hızlı tren hattı kurulabilir, hızlı tren hattının da hava alanı durağı olabilirdi. Hem demiryolunu geliştirmiş hem içi boş bir iş yapmamış olurdun. Yapıyorsun da ne oluyor, kimse kullanmıyor şirketler kar edemediği için uçmuyor. Siyasi baskılarla Anadolujet i uçuruyosun. Sonunda Anadolu jet bile uçamaz hale gelip, havaalanını çürümeye terkediyorsun. Halbuki o parayı demiryoluna harcasan; ülke içinde lojistik taşımacılık ihtiyacını da karşılayacak bir ağ kurmuş olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat'lı ~ 4 yıl önce
Borajet'te çalıştığım zamanlarda "Tokatlı" rumuzlu bir yorumcu vardı ve ha bire "Tokat uçuşları ne zaman başlayacak" diye sorup duruyordu, birden aklıma geldi. Bu arada her ile bir havalimanı konusuna kesinlikle itiraz etmiyorum ama ne zengin bir ülkeyiz ki küçük şehirlere 150-180-220 koltuklu uçaklarla uçarak durmadan zarar ediyoruz. ABD'de ve Avrupa'da küçük şehirlerdeki uçak yolcularını bölgesel uçaklarla toplamayı biliyorlar ancak biz maalesef vatandaşımıza pervaneli uçakları sevdiremedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000