20 Mayıs 2022, Cuma 16:56:36

Tokat Havalimanı'nda ek sefer talebi sürüyor; 'Tek sefer yetmiyor'

Geçtiğimiz ay açılışı yapılan Tokat Havalimanında yüksek talebe rağmen günde tek seferlik uçuş verilmesi tepkilere neden oldu.
  • Sabah aksam 2 frekans tokati kaldirir tek sefer nedir ya Yillardir tokata gitmek icin il il ucak aradik
  • Bir tokata bak yolcu var uçak yetmiyor. Bir de rizeye bak uçak var yolcu yok. Hangisi siyasi hangisi atıl hangiai fuzuli siz karar verin
  • Tek uçuş gerçekten yetmiyor, kaldı ki o tek uçuş da bir gün Sabiha’ya bir gün İstanbul havalimanına. Bu haliyle anca memlekete tatile gidenin işine yarıyor. Transfer yolcu ya da iş için gidip gelenin işine yaramıyor. Bir çok kişi yine Sivas havalimanına gitmek durumunda kalıyor. Buna rağmen doluluklar oldukça yüksek ve fiyatlar genellikle tavan fiyatta.
  • Anadolujet bu işi beceremiyor. Rize havalimanının açılmasıyla Rize yolcuları Trabzondan Rize havalimanına kaydı. Ama rizeye tek sefer koymuş. Sistemden bakın. Rize full gidip gelirken trabzon ise boş. Full giden trabzon uçakları dolmuyor artık. Bunun çözümü trabzondan kesip rizeye sefer koymaktır.
  • Bir buraya bakın bir de rizeye. Cbaşkanı rizeye uçun diye yalvarıyor burada uçak bulunamıyor.
  • En az 20/30 kişi boş yer var. Dolduralım arkadaşlar
  • Her gün bakıyorum neredeyse full gidip geliyor. Jump seat uçtum iki kez. Haklı isyan.
  • Valla her gün IST-TJK bakıyorum her gün, ertesi güne bilet var. SAW-RZV bakıyorum iki gün önceden biletler bitenmiş uçak dolu. Demek ki Tokat'ta bilet bulunamama sorunu yok.
  • Hic inanasim gelmiyor. Bence bos gidip geliyor
  • Baktım da uçaklar %75-80 dolulukta. Hiç de öyle yer bulamıyorum durumu yok yani.

Geçtiğimiz ay açılışı yapılan Tokat Havalimanında yüksek talebe rağmen günde tek seferlik uçuş verilmesi tepkilere neden oldu.

Yaklaşık 1,5 ay önce açılışı yapılan yeni Tokat Havalimanından İstanbul’a günlük karşılıklı olarak tek uçak seferi yapılıyor. Tam kapasite ile yapılan seferler nedeni ile bilet bulmakta zorluk yaşayan vatandaşlar THY’den, özel firmalardan ek uçak seferi konulmasını bekliyor.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, vatandaşın havayolu ile ulaşıma yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Havaalanımız açılmadan önce Devlet Hava Meydanlarıyla, Türk Hava Yolları’yla yapmış olduğumuz görüşmelerde günlük bir tek uçak seferi konulacağına ama duruma göre daha sonra takviye edileceğini söylemişti yetkililer. Tabii bu geçen 1,5 aylık süre içerisinde Tokat uçakları gidiş geliş ful dolu. Bu nedenle hemşerilerimizin uçakta yer bulamıyoruz, bilet alamıyoruz gibi birtakım serzenişler de söz konusu. Buna bağlı ayrıca uçak bileti fiyatları da arttı. Bu anlamda Tokat’a ikinci uçak seferinin konulması gerektiğini düşünüyorum“ dedi.

Başkan Çelik, Türkiye’de istenildiği kadar yolcu sayısına sahip olmayan havalimanlarına uçak seferlerinin yapıldığını ileri sürerek, “Türk Hava Yolları da bir özel ticari bir firma, özel hava şirketleri de öyle. Ben hangi havaalanına daha çok sefer konulursa daha çok karlılığı olacaksa oraya veya oradaki talebin daha dikkate alınacağını veya ciddiye alınacağını düşünüyorum. Bu anlamda da bu sıkıntımızın yakın bir zamanda giderileceğini düşünüyorum. İkinci uçak seferinin konmasıyla ayrıca uçuş saatleriyle ilgili bu anlamda bir düzenleme yapılması gerektiğine inanıyorum. En azından bizim de bununla ilgili bir talebimiz olacak. Bunun da makul karşılanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tokat Havalimanı'nda ek sefer talebi sürüyor; 'Tek sefer yetmiyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Haydin Tohata ~ 2 yıl önce
Sabah aksam 2 frekans tokati kaldirir tek sefer nedir ya Yillardir tokata gitmek icin il il ucak aradik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat ~ 2 yıl önce
Bir tokata bak yolcu var uçak yetmiyor. Bir de rizeye bak uçak var yolcu yok. Hangisi siyasi hangisi atıl hangiai fuzuli siz karar verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokata ~ 2 yıl önce
Tokat sen cidden yalan söylüyorsun. Eğer erişim yetkin varsa bi bak rize doluluklarına.
Haklı talep, değerlendirilmesinde fayda var ~ 2 yıl önce
Tek uçuş gerçekten yetmiyor, kaldı ki o tek uçuş da bir gün Sabiha’ya bir gün İstanbul havalimanına. Bu haliyle anca memlekete tatile gidenin işine yarıyor. Transfer yolcu ya da iş için gidip gelenin işine yaramıyor. Bir çok kişi yine Sivas havalimanına gitmek durumunda kalıyor. Buna rağmen doluluklar oldukça yüksek ve fiyatlar genellikle tavan fiyatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 2 yıl önce
Anadolujet bu işi beceremiyor. Rize havalimanının açılmasıyla Rize yolcuları Trabzondan Rize havalimanına kaydı. Ama rizeye tek sefer koymuş. Sistemden bakın. Rize full gidip gelirken trabzon ise boş. Full giden trabzon uçakları dolmuyor artık. Bunun çözümü trabzondan kesip rizeye sefer koymaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 2 yıl önce
Bir buraya bakın bir de rizeye. Cbaşkanı rizeye uçun diye yalvarıyor burada uçak bulunamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her uçakta ~ 2 yıl önce
En az 20/30 kişi boş yer var. Dolduralım arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlı FO ~ 2 yıl önce
Her gün bakıyorum neredeyse full gidip geliyor. Jump seat uçtum iki kez. Haklı isyan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tjk ~ 2 yıl önce
Valla her gün IST-TJK bakıyorum her gün, ertesi güne bilet var. SAW-RZV bakıyorum iki gün önceden biletler bitenmiş uçak dolu. Demek ki Tokat'ta bilet bulunamama sorunu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel de inan ~ 2 yıl önce
Hic inanasim gelmiyor. Bence bos gidip geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel de inan ~ 2 yıl önce
Rize ile karıştırdın herhalde. İyi okuyun haberi. Siyasi değil ticari havalimanı burası
Şimdi ~ 2 yıl önce
Baktım da uçaklar %75-80 dolulukta. Hiç de öyle yer bulamıyorum durumu yok yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000