25 Nisan 2013, Perşembe 08:39:32

TOKAT HAVALİMANI KAMULAŞTIRMAYA TAKILDI

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, yeni havalimanı yeri için 120 milyon TL’ye yakın kamulaştırma bedeli çıktığını belirterek, “Devlet, bu kadar parayı kamulaştırmaya vermez” dedi.
  • Hava limani giderse tokatimiz dahada geliscek insalah
  • geçen seneden belli sölüyosun arazi sahipleriyle görüşüldü şöle olacak böle olacak diye çevre yolu açıldı 2 ay dayandı toprak kayması başladı bu baştan yaparken bilmiyorlarmıydı nereye elinizi atsanız yıkılıyor onun için siz sadece burda faaliyette olan hava alanına sahip çıkın yeter yeni hava alanı sizleri olsun bu uçak burdan giderse bu hava alanından faydalanacak tek şey köylünün ineği oda otlanmıya geliyor
  • EYY TOKATLI MİLLET VEKİLLERİM DÖNÜMÜ 70000 LİRAYA ÇOK DİYOSUNUZ VERİMLİ ARAZİ DİYORSUNUZ BİRDE ŞÖYLE Bİ HESAP YAPSANIZ.1700 DÖNÜM TOKATA NE KAZANDIRACAK YENİ BÖLGESEL HAVA ALANI TOKATA NE KAZANDIRACAK.TOKATTA YER KAVGASI YÜZÜNDEN BÖLGESL HASTANE GİTMİŞTİ HATIRLAYALIM ÇOK ZAMAN GEÇMEDİ ÜSTÜNDEN.YAPALIM HEP BİRLİKTE BU HAVA ALANINI TOKAT'A HERKES KAZANSIN.YAZIKTIR , BU MEMLEKET BİZİM.
  • Ne çektin be Tokat!!!
  • Mevcut havaalanını tarıma uygun hale getirip yenisinin yeriyle takas etmeliler. Zira 5km batıya yapılacak bir havaalanı hemen her tür uçağın iniş kalkışına müsait.
  • dönümü 70000 liraya ne kıymetli araziymiş.
  • Anadolu şehirlerinde havaalanı sorunu yoktur. Verimli kullanım sorunu vardır. Milyar dolarlar yeni meydanlara harcanacağına il ve ilçeleri meydanlara bağlayan 160 km/h hızında demiryolu ağları inşa edilsin. (Ki bu sınıfta harika elektrikli makineler Türkiye'de üretilmektedir.) Hem o bölgenin ulaşım sorunu çözülmüş olur hem de meydan kurtulmuş olur. Su yolunu yapmazsan su akmaz. Öyle; "Biz meydanı yaptık da halk sahip çıkmadı" demekle olmaz....
  • Elinde ki imkanları ilk önce değerlendireceksin kanaat edeceksin öyle şehrin de bir hava limanı mevcutken yeni bir hava limanı istemek bence tuhaf.
  • Sivas ve Tokat birbirine uzak değil Sivas Havalimanının adı zaten Nuri Demirağ isme takılmadan Tokatlıların da kullanabilmesi için Sivas Havalimanı-Tokat arasına yol yapmak daha az maliyetli olur. Bence bu bölgeye yol yapılmalı.

Tokat’ta sivil toplum örgütü temaslarına AK Parti’li Aslan, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (TESOB) Mehmet Bekçi’yi makamında ziyaret ederek devam etti. Ziyarette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın çevre yolu açılışında yeni Tokat Havaalanı için verdiği sözü hatırlatan Başkan Bekçi, Bakan Yıldırım’ın belediye başkanlığına aday olacağı yönünde haberler nedeniyle görevi başındayken vermiş olduğu sözü yerine getirilmesini arzu ettiklerini söyledi. AK Parti’li Aslan ise mevcut havaalanına geniş gövdeli uçakların inememesi nedeniyle merkeze bağlı Çerçi köyü çevresinde yeni yapılması planlanan havaalanı konusunda istimlak sorunu yaşandıklarını söyledi. Bin 700 dönümlük arazide 120 milyon TL’ye yakın kamulaştırma bedeli çıktığını belirten Aslan, “Bu kadar parayı kamulaştırmaya vermez devlet. Turhal-Zile çevreyolu kamulaştırma yüzünden kaldı. Belki alternatif yer aranabilir. Hasan Baba köyü yakınlarındaki alan düşünülebilir diye bazı fikirler geldi ama çalışması yapılmadı. O bölge tarım arazisi de değil, hazine arazisi. Fazla sorun çıkarsa bu bölge düşünülebilir. Tarım arazilerini betona dönüştürmek içimize sinmiyor” dedi.

Aslan, Çerçi köyü ve çevredeki arazi sahipleriyle kısa vadede istimlak konusunda anlaşmanın tam sağlanamadığını ifade ederek, “Kısa vadede sağlanacak gibi gözükmüyor. O nedenle merkezdeki yerlerden takas yapılabilecek uygun yerler varsa Çerçi köylüsünü razı edelim. Ama şuan ki gidiş hızı ile bakarsak yerle ilgili çalışmalarda mesafe alınamadı” diye konuştu.

Başkan Bekçi ise mevcut havaalanın olduğu yere bölge hali gibi borsa oluşturulacak geniş konseptli bir hal oluşturulmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Aslan ayrıca, heyelan nedeniyle kapanan çevre yoluyla ilgili olarak ise şu şekilde konuştu: “Tokat Çevre Yolu geçici olarak kapatıldı, heyelan olan bölgede çalışmalar devam ediyor. Projede bir eksik hata var mı ya da müteahhidin yol yaparken eksik bıraktığı bir şey var mı? Onları bilemiyorum. Eğer ondan kaynaklı bir hata varsa ‘gel kardeşim hatanı telafi et’ demiş olabilirler.”

TOKAT HAVALİMANI KAMULAŞTIRMAYA TAKILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

cercili sedat ~ 10 yıl önce
Hava limani giderse tokatimiz dahada geliscek insalah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısrarcı ~ 11 yıl önce
geçen seneden belli sölüyosun arazi sahipleriyle görüşüldü şöle olacak böle olacak diye çevre yolu açıldı 2 ay dayandı toprak kayması başladı bu baştan yaparken bilmiyorlarmıydı nereye elinizi atsanız yıkılıyor onun için siz sadece burda faaliyette olan hava alanına sahip çıkın yeter yeni hava alanı sizleri olsun bu uçak burdan giderse bu hava alanından faydalanacak tek şey köylünün ineği oda otlanmıya geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
EYY TOKATLI MİLLET VEKİLLERİM DÖNÜMÜ 70000 LİRAYA ÇOK DİYOSUNUZ VERİMLİ ARAZİ DİYORSUNUZ BİRDE ŞÖYLE Bİ HESAP YAPSANIZ.1700 DÖNÜM TOKATA NE KAZANDIRACAK YENİ BÖLGESEL HAVA ALANI TOKATA NE KAZANDIRACAK.TOKATTA YER KAVGASI YÜZÜNDEN BÖLGESL HASTANE GİTMİŞTİ HATIRLAYALIM ÇOK ZAMAN GEÇMEDİ ÜSTÜNDEN.YAPALIM HEP BİRLİKTE BU HAVA ALANINI TOKAT'A HERKES KAZANSIN.YAZIKTIR , BU MEMLEKET BİZİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Ne çektin be Tokat!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 km batıda ~ 11 yıl önce
Mevcut havaalanını tarıma uygun hale getirip yenisinin yeriyle takas etmeliler. Zira 5km batıya yapılacak bir havaalanı hemen her tür uçağın iniş kalkışına müsait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 11 yıl önce
dönümü 70000 liraya ne kıymetli araziymiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaalanı.. ~ 11 yıl önce
Anadolu şehirlerinde havaalanı sorunu yoktur. Verimli kullanım sorunu vardır. Milyar dolarlar yeni meydanlara harcanacağına il ve ilçeleri meydanlara bağlayan 160 km/h hızında demiryolu ağları inşa edilsin. (Ki bu sınıfta harika elektrikli makineler Türkiye'de üretilmektedir.) Hem o bölgenin ulaşım sorunu çözülmüş olur hem de meydan kurtulmuş olur. Su yolunu yapmazsan su akmaz. Öyle; "Biz meydanı yaptık da halk sahip çıkmadı" demekle olmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KERASUS ~ 11 yıl önce
Elinde ki imkanları ilk önce değerlendireceksin kanaat edeceksin öyle şehrin de bir hava limanı mevcutken yeni bir hava limanı istemek bence tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
60 ~ 11 yıl önce
mevcut havaalanına orta menzilli uçaklar dahi inemiyor, yani anlayacağın sadece Borajet'in uçakları (pervaneli) inebiliyor.
sivas-tokat ~ 11 yıl önce
Sivas ve Tokat birbirine uzak değil Sivas Havalimanının adı zaten Nuri Demirağ isme takılmadan Tokatlıların da kullanabilmesi için Sivas Havalimanı-Tokat arasına yol yapmak daha az maliyetli olur. Bence bu bölgeye yol yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000