01 Mart 2022, Salı 11:24:50

"Tokat Havalimanı için sayılı günler kaldı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat Yeni Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kaldığına dikkati çekerek, havacılıkta son 20 yılda altın çağın yaşandığını kaydetti.
  • Kaçıncı haber açılmadı gitti.
  • Uzun zamandır sivastan aktarma çilesinden kurtulmayı beklemekle birlikte daha önceki tokat uçuşlarından bildiğim kadarıyla tahminim günlük gelen ve giden yolcu 300 ü geçmez. Yılın her günü dolsa 110 bin yapar.hadi çok yanılıyım 500 bin olsun.
  • Yolcu garantili Tokat, Rize meydanları 2 yılda bitiyor; 10 yıldır Sabiha gökçen havalimanı ikinci pistini bekliyor, metro bağlantısını bekliyor
  • ucsun surdan, sokaklara cikip aniracagim.
  • Nasıl bulacaklar günde 20 - 30 seferi dolduracak yolcuyu. Nasıl tehlikeli bir zihniyettir bu. Basit bir hesabı bile yapamıyor
  • Hayret ettim nasıl oldu da böyle müstesna bir haberi Hüseyin Keskin değilde Bakan bey vermiş. Normalde kimseye bırakmazdı ancak sanırım sabah ofise ilk gelen beyanatı verir olmuş :) Siz çok yaşayın emi.
  • Olmaz.
  • Yıllık iki milyon kapasiten olsan ne yazar ? Günlük ortalama 5500 kişi demek. Yani nerden baksan 189 yolcu kapasiteli 30 tane ucak demek. Günde bir tane bile uçağın inmesi şüpheliyken yine tarihi bir “milletin parasını nasıl çarçur ederim” çalışması olmuş. Tebrikler… Bundan önceki Tokat Havalimanı havalimanı degil miydi de yenisine ihtiyaç duyulmuş ? Veya bundan önceki havalimanına 1,5 milyon ve üzeri yolcu mu geliyordu da daha büyük kapasiteli yeni bir havalimanı yapıldı ? Kafamda deli sorular.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat Yeni Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kaldığına dikkati çekerek, havacılıkta son 20 yılda altın çağın yaşandığını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, Tokat Yeni Havalimanı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. "Son 20 yılda ulaşımda mega projeleri hayata geçirdik" diyen Karaismailoğlu, "Havacılığın 'altın devri' olarak nitelendirebileceğimiz bu dönemde Türkiye'yi baştan başa çağdaş yeni havalimanlarıyla donattık. Mevcut havalimanları da tepeden tırnağa modernize ettik. Güneyden kuzeye, doğudan batıya Anadolu'nun dört bir yanına dünyanın yakından takip ettiği modern terminaller inşa ettik. Bu eserler zincirine bir yenisini daha ekliyoruz. İktidara geldiğimizde 26 olan havalimanı sayısını, Tokat Yeni Havalimanı ile birlikte 57'ye yükseltmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon

Tokat'ın, tarihi ve kültürel zenginliği, ticari potansiyeli ile her geçen gün geliştiğine işaret eden Karaismailoğlu, Tokat Yeni Havalimanı'nın bölgenin gözbebeği olan şehrin kalkınma seferberliğini daha da ileri bir noktaya taşıyacağını kaydetti. Tokat Yeni Havalimanı'nda son dokunuşların yapıldığını belirten Karaismailoğlu, havalimanının açılmasına sayılı günler kaldığını kaydetti. Tokat Yeni Havalimanı'nın 16 bin 200 metrekarelik terminal binasına sahip olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, yıllık yolcu kapasitesinin ise 2 milyon olduğuna vurgu yaptı. Teknik blok ve kulenin 2 bin 300 metrekare olduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Apron; 5 yolcu 2 kargo olmak üzere 7 uçak park kapasiteli. Pistin uzunluğu da 2 bin 700 metre" dedi.

Yeni iş sahalarının açılmasına öncülük edecek

Havalimanlarının bulundukları bölgeye istihdam oluşturarak ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Tokat Yeni Havalimanı'nın da şehrin ve bölgenin istihdam olanaklarına katkı sağlayacağını belirtti. Karaismailoğlu, "Ayrıca havalimanımız yalnızca iş alanları geliştirmek, yeni iş sahalarının açılmasına öncülük etmekle kalmayacak; aynı zamanda çevresindeki yerleşim merkezlerinin sosyal konumlarını da olumlu yönde etkileyecek. Modern bir havalimanında bulunması gereken tüm özelliklere sahip bulunan, Tokat'ı dünyaya, dünyayı Tokat'a bağlayacak havalimanı sayesinde kent ekonomisinin verimliliği artacak. Tedarik zincirinin etkinliğinin artmasıyla şehrin ticari hayatında olumlu gelişmeler yaşanacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Tokat Havalimanı için sayılı günler kaldı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Baba Vanga ~ 2 yıl önce
Kaçıncı haber açılmadı gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlıyım ~ 2 yıl önce
Uzun zamandır sivastan aktarma çilesinden kurtulmayı beklemekle birlikte daha önceki tokat uçuşlarından bildiğim kadarıyla tahminim günlük gelen ve giden yolcu 300 ü geçmez. Yılın her günü dolsa 110 bin yapar.hadi çok yanılıyım 500 bin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ttt ~ 2 yıl önce
Yolcu garantili Tokat, Rize meydanları 2 yılda bitiyor; 10 yıldır Sabiha gökçen havalimanı ikinci pistini bekliyor, metro bağlantısını bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 bin kisi ~ 2 yıl önce
ucsun surdan, sokaklara cikip aniracagim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ekonomistim ~ 2 yıl önce
Nasıl bulacaklar günde 20 - 30 seferi dolduracak yolcuyu. Nasıl tehlikeli bir zihniyettir bu. Basit bir hesabı bile yapamıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radar contact (!) ~ 2 yıl önce
Hayret ettim nasıl oldu da böyle müstesna bir haberi Hüseyin Keskin değilde Bakan bey vermiş. Normalde kimseye bırakmazdı ancak sanırım sabah ofise ilk gelen beyanatı verir olmuş :) Siz çok yaşayın emi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 milyonOlurmu sence ~ 2 yıl önce
Olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 2 yıl önce
Yıllık iki milyon kapasiten olsan ne yazar ? Günlük ortalama 5500 kişi demek. Yani nerden baksan 189 yolcu kapasiteli 30 tane ucak demek. Günde bir tane bile uçağın inmesi şüpheliyken yine tarihi bir “milletin parasını nasıl çarçur ederim” çalışması olmuş. Tebrikler… Bundan önceki Tokat Havalimanı havalimanı degil miydi de yenisine ihtiyaç duyulmuş ? Veya bundan önceki havalimanına 1,5 milyon ve üzeri yolcu mu geliyordu da daha büyük kapasiteli yeni bir havalimanı yapıldı ? Kafamda deli sorular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dürüst ~ 2 yıl önce
Alkışlıyorum. Bayburt ve Kütahya havalimanı geliyor. AHL ise cüzdanı kabarıklara rezidans olacak.
Pist ~ 2 yıl önce
Pist kısa ve yönü hatalıydı.
Tokat ~ 2 yıl önce
Eski havalimanına sadece küçük uçaklar ve borajetin uçakları inebiliyordu. THY ve Pegasusun elindeki uçakların hiçbiri bu havalimanına inemiyordu.Pist genişletme imkanının bulunmaması sebebiyle yeni yerin yapılması gerekti.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000