06 Aralık 2021, Pazartesi 12:27:16

Tokat Havalimanı İçin Geri Sayım Başladı

Tokat'ta eski alanın büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle yapımına başlayan yeni Tokat Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldı.
  • Gümrük kapısı olacaksa, uluslararası havalimanı statüsüne kavuşacak demektir. Daha önce söylenen GIDA IHTISAS TERMİNALI yapılacak deniyordu. Yani böyle bir kargo terminali de yapılırsa, Tokat Orta Karadeni Geçit Kuşağı Enstütüsü desteği ile üreticiler ve çiftçilerin dünyaya açılan kapısı olabilir.
  • Zile pekmezi gün sayıyor;export gate.
  • Köyümüzün havalimanı ATR72 uçağını dolduramadığımız yere belki a320 b737ng gönderirler... Tabi parasını biz ödedikten sonra boş gitse gelse ne..
  • yine bir israf havalimani. Arkadasim nereye ucacaksiniz siz burdan ? Senede bir defa gidis gelis icin bu kadar luzumsuz harcamaya deger mi ? Otobus, tren ne gune duruyor ? Hadi onu gectim Sivas ya da Samsun ne gune duruyor ? Luzumsuz isler.
  • DHMİ, üstelik yeni yapılan bir havalimanında 2.750 mt. uzunluğunda pist yapmışsa bunun net genişliği 60 mt. değil 45 mt. olur. Ha, yan taraftaki banketlerle derseniz ancak o zaman 60 mt. olabilir ama uçak o banket bölgesine teker süremez (sürerse runway excursion meydana gelir).
  • Doğru bir yatırım özellikle tarım ve sanayi konusunda tokatı sahlandirabilir
  • Sabiha gökçenin 2.pisti ne olacak sayın başkanım?
  • Hayırlı olsun cok sevindim. Emeği gecenlerden Allah razı olsun.

Tokat'ta eski alanın büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle yapımına başlayan yeni Tokat Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan havalimanı ile ilgili konuşan Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan "Gümrüğün kurulmasıyla aynı zamanda hudut kapısı niteliğinde olacak" dedi.

Tokat'ta mevcut havalimanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle Söngüt köyü arazisi içine yapımına başlanan yeni havalimanı inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan yeni havalimanının 8 Ocak 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılması planlanıyor.

'BÜTÜN STANDARTLARI KARŞILAYAN BİR HAVALİMANI'

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan "Havalimanımızı kısa bir süre içerisinde hizmete alacağız. 26 Aralık itibarıyla inşaatımızın tamamen biteceğini öngörüyoruz. 8 Ocak'ta da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle hemşerilerimize açacağız, ülkemizin hizmetine sunacağız. Tokat Havalimanı'nı bize ve ülkemize kazandırdığı için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Havalimanımız 2 bin 750 metre pist uzunluğu, 60 metre pist genişliği ile uluslararası bütün standartları karşılayan bir havalimanıdır. Gümrüğün kurulmasıyla aynı zamanda hudut kapısı niteliğinde olacak. Havalimanımızın açılması Tokat'ımızı her alanda uçuşa geçirecek" dedi.

Tokat Havalimanı İçin Geri Sayım Başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

INTERNATIONAL AIRPORT ~ 2 yıl önce
Gümrük kapısı olacaksa, uluslararası havalimanı statüsüne kavuşacak demektir. Daha önce söylenen GIDA IHTISAS TERMİNALI yapılacak deniyordu. Yani böyle bir kargo terminali de yapılırsa, Tokat Orta Karadeni Geçit Kuşağı Enstütüsü desteği ile üreticiler ve çiftçilerin dünyaya açılan kapısı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Countdown ~ 2 yıl önce
Zile pekmezi gün sayıyor;export gate.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali veli ~ 2 yıl önce
Köyümüzün havalimanı ATR72 uçağını dolduramadığımız yere belki a320 b737ng gönderirler... Tabi parasını biz ödedikten sonra boş gitse gelse ne..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 2 yıl önce
yine bir israf havalimani. Arkadasim nereye ucacaksiniz siz burdan ? Senede bir defa gidis gelis icin bu kadar luzumsuz harcamaya deger mi ? Otobus, tren ne gune duruyor ? Hadi onu gectim Sivas ya da Samsun ne gune duruyor ? Luzumsuz isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turhalspor ~ 2 yıl önce
Vizyonumuz geniş olmalı, Tokat - LA, Tokat - Sydney, Tokat - Rio neden olmasın?
THY ~ 2 yıl önce
Tuzu kuru olan konuşmasın
mafaky ~ 2 yıl önce
DHMİ, üstelik yeni yapılan bir havalimanında 2.750 mt. uzunluğunda pist yapmışsa bunun net genişliği 60 mt. değil 45 mt. olur. Ha, yan taraftaki banketlerle derseniz ancak o zaman 60 mt. olabilir ama uçak o banket bölgesine teker süremez (sürerse runway excursion meydana gelir).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıllı fo ~ 2 yıl önce
Doğru bir yatırım özellikle tarım ve sanayi konusunda tokatı sahlandirabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 2 yıl önce
Sabiha gökçenin 2.pisti ne olacak sayın başkanım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun cok sevindim. Emeği gecenlerden Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam olarak ~ 2 yıl önce
Village airport
Neyine sevindin ~ 2 yıl önce
Neyine sevindin devletin yaklaşık 600milyon lirası buhar olmuş. Zarar edecek işe bağlanmış. Buna mi sevindin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000