10 Temmuz 2022, Pazar 13:54:10

Tokat Havalimanı 3 ayda kaç yolcu ağırladı?

Bu yılın Mart ayında hizmete açılan Tokat Havalimanı'nın 3 aylık trafik verileri belli oldu.
  • Merzifon her gün yapilan seferler boş giderken Tokat için haftada 3 sefer ile yer bulunamıyor. Yetkililer nerde
  • Bu kadar memeleketçiyseniz haftada bir gün olan kendi seferinizi doldurun.
  • Gereksiz yere Tokat-Sivas polemiği yapmanın hiç alemi yok.Rakamlar yalan söylemez. Sefer sayıları yolcu arz-talep dengesine göre belirleniyor.DHMİ Web sitesinde tüm yılların uçuş ve yolcu sayıları mevcuttur.Mayıs ayında benimde kullandığım Tokat havalimanı yeterli bir yolcu sayısına sahip değildir. Sivas Nuri Demirağ da geri sıralarda yer almaktadır. Resmi rakamlar orda açık ve net.
  • Orgi veya rizeye boş seferler yapılırken bu havalimanlarına yazık değil mi
  • Neden bu kadar az yolcusu var bu havaalaninin ? Deger miydi bu kadar olu yatirima ? Yazik harcanan paralara. Garibanin parasi kimlerin cebine gidiyor ?
  • Allah razı olsun çok güzel havalimanı yaptılar ama bu kadar talep olmasına rağmen sefer koymadılar. Sivas’a günde 4 sefer varken Tokat’a tek sefer o da haftanın 4 günü İST 3 günü SAW. Üstelik Sivas uçaklarını dolduran yolcu yine Tokat yolcusu. Yolculara tek tek sorsalar gerçek ortaya çıkacak. Ama ne yazıkki kimin sesi çok çıkarsa onun borusu ötüyor. Sivas öz evlat Tokat üvey evlat

Bu yılın Mart ayında hizmete açılan Tokat Havalimanı'nın 3 aylık trafik verileri belli oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tokat Havalimanı'nın 2022 yılı Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Buna göre; Tokat Havalimanı'nda Haziran ayında iç hat yolcu trafiği 7 bin 970 oldu. Haziran ayında, Tokat Havalimanı'na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 68'e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise haziran ayında toplamda 82 ton oldu.

25 Mart tarihinde hizmete açılan Yeni Tokat Havalimanı'nda yolcu trafiği 26.783, uçak trafiği 441, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 239 ton olarak gerçekleşti. 

Tokat Havalimanı 3 ayda kaç yolcu ağırladı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Km1 ~ 2 yıl önce
Merzifon her gün yapilan seferler boş giderken Tokat için haftada 3 sefer ile yer bulunamıyor. Yetkililer nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
Bu kadar memeleketçiyseniz haftada bir gün olan kendi seferinizi doldurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Togi ~ 2 yıl önce
Gereksiz yere Tokat-Sivas polemiği yapmanın hiç alemi yok.Rakamlar yalan söylemez. Sefer sayıları yolcu arz-talep dengesine göre belirleniyor.DHMİ Web sitesinde tüm yılların uçuş ve yolcu sayıları mevcuttur.Mayıs ayında benimde kullandığım Tokat havalimanı yeterli bir yolcu sayısına sahip değildir. Sivas Nuri Demirağ da geri sıralarda yer almaktadır. Resmi rakamlar orda açık ve net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Others ~ 2 yıl önce
Orgi veya rizeye boş seferler yapılırken bu havalimanlarına yazık değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal ~ 2 yıl önce
Neden bu kadar az yolcusu var bu havaalaninin ? Deger miydi bu kadar olu yatirima ? Yazik harcanan paralara. Garibanin parasi kimlerin cebine gidiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal’a ~ 2 yıl önce
Asıl skandal senin dünyaya gelmen. İsraf haramdır,boş konuşmakta israf.
Çok bilen ~ 2 yıl önce
Uçaklar dolu, oranlar test uçuşları vb nedeniyle düşük olması lazım. Bilet almaya çalış anlarsın. Anca çamur atın..
Bilirkişi ~ 2 yıl önce
Allah razı olsun çok güzel havalimanı yaptılar ama bu kadar talep olmasına rağmen sefer koymadılar. Sivas’a günde 4 sefer varken Tokat’a tek sefer o da haftanın 4 günü İST 3 günü SAW. Üstelik Sivas uçaklarını dolduran yolcu yine Tokat yolcusu. Yolculara tek tek sorsalar gerçek ortaya çıkacak. Ama ne yazıkki kimin sesi çok çıkarsa onun borusu ötüyor. Sivas öz evlat Tokat üvey evlat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İdris ~ 2 yıl önce
Aynısı kahramanmaraş havalimanına da uygulanıyor
Sivas’a ~ 2 yıl önce
Dil uzatma çarpılırsın Allah seni taş eder.
Ahmet balat ~ 2 yıl önce
Uçak başı yolcu ortalaması 117 olan bir nokta için neden ek sefer konulsun ki . Öncelikli havalimanınıza sahip çıkın sonra ek sefer isteyin
Sivaslıya ~ 2 yıl önce
Kardeş Allah’ın kimi taş ettiği belli, Sivas’ta heryer taş toprak. Belediyenin peyzaj çalışmalarıda olmasa, yeşili sadece pazarda göreceğiz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000