15 Mayıs 2008, Perşembe 08:42:45

TIMARHANELİK PİLOT!

Geçtiğimiz gün AirportHaber tarafından da gündeme getirilen "Pilottan yolcuya işkence gibi uygulama" haberini bir de Cem Ceminay yorumladı. İşte Cemiay'ın kaleminden "SİFON AIR"...
  • Cem Bey acaba Jetblue'nun dünyanın en büyük A320 operatörlerinden biri olduğunu ve Airbus'la uçaklarda biodizel kullanımını geliştirmek üzere işbirliğine gittiğini biliyor mu?
  • ADI SANI DUYULMAMIS DENILEN HAVAYOLLARI JET BLUE AIRLINES..HABERI YAZAN ARKADASCAGIZ BIRAZ ARASTIRSA JET BLUE AIRLINES KAC MILYON $ BUTCESI OLDUGUNU,AMERIKADA KACINCI BUYUK HAVAYOLLARI OLDUGUNU KOLAYLIKLA OGRENBILIR...:):):)

Amerika'da yaşayan Gökhan Mutlu adında bir Türk, San Diego ile New York arası 5.5 saat süren hava yolculuğunun büyük bir bölümünü tuvalette geçirmek zorunda kalmış.

Yanlış anlaşılmasın. Adam hasta maşta değilmiş. Kabinde yer olmadığı için onu tuvalete göndermişler.

Önce hosteslere ayrılan koltuklardan birinde oturan talihsiz Türk daha sonra hostesin kalkış ve inişlerde kullanılan katlanır koltuklardan oturmaktan rahatsız olması nedeniyle devreye giren pilotun da zoruyla tuvalete taşınmış.

Jet Blue isimli daha önce kimsenin adını bile duymadığı bir havayolunda uçan Gökhan Mutlu kendisini tuvaletle yolculuk yapmaya zorlayan şirkete 2 milyon dolarlık tazminat davası açmış. Az bile. Ben olsam 20 milyon dolar isterdim. Ayrıca reklamın kötüsü olmaz deyip adı sanı hiç duyulmamış bu havayolu şirketinin ismini haberlere taşıdım diye bir 30 milyon dolar daha talep ederdim.

İşin ilginç yanı havacılık tarihinde ilk kez duyulan bu garip kokan olayın kahramanının bir Türk olması. Hintli olamaz mıydı? Ya da Papua Yeni Gineli? Sıkıysa bunu bir Amerikalı'ya, siyahiye yapsalardı. Bakın o zaman ırk ayırımcılığı diye ortalık nasıl karışırdı.

Türk'ün aklı tuvalette gelir derler. Adam herhalde orada otururken tazminat davası açmayı düşündü. Yani tuvalete girdikten sonra kafasına dank etti.

Merak ettiğim şey hostesin bir yolcuyu tuvalete tıkmasına göz yumması. Hangi hostes böyle bir şey yapabilir? Ona da mesleğine ihanet ettiğinden dolayı ayrıca dava açılmalı.

Pilot ise tam tımarhanelik. Hem uçağa fazladan bir yolcu alıyor hem de hostesi rahatsız oldu diye o yolcuyu tuvalete atıyor. Böyle bir adamın kullandığı uçakta kim uçmak ister?

Son olarak bizim Türk'ün uçmak zorunda kaldığı tuvalet ekonomi mi yoksa business sınıfında mıydı? Uçaklarda tuvalet sayısı azdır. 5.5 saatlik bir uçuşta dolu bir uçakta herkes en az bir kez tabii ihtiyacını gidermek ister. Peki, bizim Türk biri gelip kapıyı vurduğunda mekanı terk edip ayakta mı bekliyordu? Ayrıca uçaklardaki tuvaletlerin içi küçücüktür. Kapı kapalı olduğunda Mostrofobik bir durumla karşılaşırsınız.

Adamın parasını verip aldığı biletle şu çektiği eziyeti düşünebiliyor musunuz? 2 milyon dolar az dedim ya. Onların canını yakacak bir miktar olmalıydı.

Cem CEMİNAY
POSTA

TIMARHANELİK PİLOT!

Yorumlar

sukhoi ~ 16 yıl önce
Cem Bey acaba Jetblue'nun dünyanın en büyük A320 operatörlerinden biri olduğunu ve Airbus'la uçaklarda biodizel kullanımını geliştirmek üzere işbirliğine gittiğini biliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serkan ~ 16 yıl önce
ADI SANI DUYULMAMIS DENILEN HAVAYOLLARI JET BLUE AIRLINES..HABERI YAZAN ARKADASCAGIZ BIRAZ ARASTIRSA JET BLUE AIRLINES KAC MILYON $ BUTCESI OLDUGUNU,AMERIKADA KACINCI BUYUK HAVAYOLLARI OLDUGUNU KOLAYLIKLA OGRENBILIR...:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000