28 Eylül 2022, Çarşamba 13:31:37

Ticari uçuşlar için tasarlanan elektrikli uçak havalandı

Çevreci hava ulaşımı hedeflenerek üretilen elektrikli uçak ilk uçuşunu yaptı.
  • Hrika bir gelişme, ama yetersiz. 1 saatlik uçuş mesafesi hele ki yoğun meydanlarda uçak daha kalkamadan şarj(ikmal) için geri dönmek zorunda kalabilir. Elektrik arızalarında acil durum uygulamaları mutlaka düşünülmüştür. Hybrid çok daha kolay ama Eksiksiz Elektriki uçağın gökyüzğnde yerini alması 2030’u bulur sanırım
  • oldu ya havadayken bataryalarda bir sorun çıktı o zaman ne olacak? fosil yakıt motorlar en azından vurudurulabilir tekrar tekrar çalışmaya zorlanabilir ama elektrik motorunda, bataryalarda, motorda, sarimda, bobinde, tesisatta en ufak bir sorun çıksa geçmiş olsun.... elektrikli araçlara karada evet ama havada her daim hayır diyenlerdenim

Çevreci hava ulaşımı hedeflenerek üretilen elektrikli uçak ilk uçuşunu yaptı.

‘Alice’ adlı uçak, ABD Havacılık Dairesi’nden onay alırsa, bütünüyle elektrikle üretilen ve ticari uçuşlarda kullanılan ilk uçak olabilir.

Dün, ABD’nin Washington eyaletindeki Grant County Uluslararası Havalimanı’ndan havalanan uçağın prototipi, sekiz dakika sonra güvenli bir şekilde limana indi. 4 bin 572 metre yükseklikte uçan ‘0 emisyonlu’ küçük uçak iki pilot ve dokuz yolcu taşıyacak kapasiteye sahip.

‘Eviation’ adlı İsrailli şirketin geliştirdiği Alice, ABD’li ve İsrailli mühendisler tarafından tasarlandı.

Enerjisini Tesla’nınkilere benzeyen 21 bin 500 küçük batarya hücresinden alıyor. 30 dakikada şarj olabilen Alice’in uçabileceği azami süre bir saat.

CNN International’a konuşan şirketin CEO’su Gregory Davis, ”Bir deneme uçuşu olarak görebiliriz. Bu tarihi bir şey” dedi.

2015’te kurulan Eviation, dünkü uçuş sonrasındaki bilgileri değerlendirerek üretim sürecinin bundan sonraki aşamalarını planlayacak. Hedef en yakın zamanda müşterilere satacak aşamaya yani ticari uçuşlarda kullanılabileceği konuma gelmek.

Ticari uçuşlar için tasarlanan elektrikli uçak havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Emniyet ~ 2 yıl önce
Hrika bir gelişme, ama yetersiz. 1 saatlik uçuş mesafesi hele ki yoğun meydanlarda uçak daha kalkamadan şarj(ikmal) için geri dönmek zorunda kalabilir. Elektrik arızalarında acil durum uygulamaları mutlaka düşünülmüştür. Hybrid çok daha kolay ama Eksiksiz Elektriki uçağın gökyüzğnde yerini alması 2030’u bulur sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 2 yıl önce
oldu ya havadayken bataryalarda bir sorun çıktı o zaman ne olacak? fosil yakıt motorlar en azından vurudurulabilir tekrar tekrar çalışmaya zorlanabilir ama elektrik motorunda, bataryalarda, motorda, sarimda, bobinde, tesisatta en ufak bir sorun çıksa geçmiş olsun.... elektrikli araçlara karada evet ama havada her daim hayır diyenlerdenim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konuş cahil ~ 2 yıl önce
Elektrikli araçlarda parça daha azdır bu yüzden sorun çıkma olasılığı daha azdır. Tesla'nın 5 milyonluk aracıyla senin Symbol ağır bakım sırasında aynı bakım maliyeti çıkarıyorsa bundan dolayıdır. Asıl dert etmen gereken olay bataryalar. bir yolcu uçağı için çok ağır imkansız diğer taraftan turbofan motorların çalışma prensibi ve güçlerinin elektrikle elde edilemez olması. Zamanla.
Eğitim şart ~ 2 yıl önce
Zahmet edip elektrik motorunun çalışma prensibini araştırsaydın. Böyle gülünç bir yorum yapmazdın. Evindeki buz dolabının motoru kaç yılda bir arıza yapıyor ki alelade bir motor o. Mesela Tesla aracını araştır hiç elektrik motoru arıza yapmıştı.
Vurdurmak ~ 2 yıl önce
Mı, araba mı bu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000