13 Aralık 2019, Cuma 11:17:58

THY'ye şok... Uçuşları durdurulacak!

Nijerya federal hükümeti, Türk Hava Yolları’nın Nijerya’ya yaptığı uçuşlarında “tekrarlanan kötü yolcu muamelesi vakaları” nedeniyle seferlerin 16 Aralık 2019'dan itibaren durdurulacağını duyurdu.
  • 16DEC, Lagos uçağı havada, Abuja uçağı da tarifeli kalkış saatinde gözüküyor...
  • Artık geniş gövdeleri Afrikaya gönderme zamanı gelmiştir
  • Avrupa da en illallah edilen afrikalı millet Nijeryalılar. Hatta öyle bir olay ki diğer afrikalı topluluklar bile nijeryalı mı uzak dursun diyor.
  • Allah sizden razı olsun Nijer hükumeti sizsiz napıcaz bilemiyoruz. Böyle devam edin lütfen
  • Bir Afrika ülkesinden de posta yediniz ya... Ben ne diyeyim. Allah akıl fikir versin. 787 yi mi planladınız, dönüşte temizliği için kaç ekip planlayacaksınız? Onun yerine 200 yolcu yerine 180 yolcu taşımakla da sorunu çözebilirsiniz. Bilet fiyatlarını %10 artırmak ve ek bagaj ücreti ile karlılık da artacaktır. Hata hata ile düzeltilmemeli...
  • Lagos uçakları hep sıkıntılı, hem gelişi hem gidişi. Ne uçak doğru düzgün kapanıyor nede oradan gelen uçak vaktinde kalkıyor. Belliki TK'nın oradaki handling firması doğru düzgün iş yapmıyor ve TK'da yaptıramıyor.
  • Yapılan yorumları bilip bilmeden bazı atmışlar belli 1)afrikanın çoğu yerinde 777 yada 330 inecek pisti yok 2)7 saat süren yolculuklarda 737 aldığı yakıt 20 tondan fazla 321 ise 15 ton civarı 3)Genellikle 737 Yanki serileri gönderir ama bazı arkadaşların dediği gibi bir yolcu 5 bagajla gelirse bagaj kalır 4) 737 lerde yolcu full gidiyorsa bir ambarın taşıyacağı taban ağırlığı vardır eğer bu limit geçerse uçak şarjza girer 5)afrika bagajlarını hiç 10 kg olarak gittiğini gördünüz mü hayır 6)Bir afrika uçağı en aşağı 4 yada 5 ton bagaj gönderiyor ağırlık olarak birde o emek harcayanları düşünün Mantıklı olun araştırın öyle konuşalım arkadaşlar
  • Bu uçuştaki problem uzun zamandır var. İlgili kişi bu problemleri bile bile göz göre göre sırf kendi yöneticilerine yaranmak için problem yokuş ufak birşeymiş gibi geçiştirdi geçiştirdi ama nereye kadar. Beceriksizce düşünülmeden yapılmış her hareketin sonucu er ya da geç ortaya çıkar. Bu iş bilmez insanların hatası da böyle koskoca şirketi rezil rüsva eder işte.
  • 46kilo yük hakki verip 737 ile ucurmaya kalkarsan agirlik yüzünden birakirsin bagajlari. Biz nezaman birakacagiz cakma cukma isleri bilmiyorum.
  • Adamlar haklı 10 yolcudan 5 inin bagajı İstanbul'da kalıyor , biriktikçe birikiyor...Defalarca söyledik dinletemedik...Her şeyden önce ayıp ! ! !

Nijerya Sivil Havacılık İdaresi (NCAA), Türk Hava Yolları’nın Nijerya'ya uçuşlarını, “tekrarlanan kötü yolcu muamelesi vakaları” nedeniyle durdurulacağını açıkladı.

Türk Hava Yolları’nın yolcularla, bagajlarını aynı anda taşıyamaması ve haftalardır aynı şekilde aksaklıkların yaşanması sebebiyle 16 Aralıktan itibaren uçuşların askıya alınacağını ve durum düzeltiline kadar da seferlere izin verilmeyeceğini duyuruldu.

Federal Havacılık Bakanlığı tarafından Perşembe günü Abuja’da bulunan Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) Genel Müdür Vekili Yüzbaşı Abdullahi Sidi’nin havayoluna yazdığı bir mektupta, olayların 2 haftadan fazla süredir devam ettiğinden dolayı memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Türk Hava Yolları’nın Nijerya’ya yaptığı son uçuşlarda yüzde 85’inden fazla yolcunun bagajı olmadan Nijerya’ya vardığını yetkililer bildirdi.

Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) yetkilisi, yolcuların havalimanına bagajları olmadan vardıklarını öğrendikleri zaman havalimanında ciddi problem yaşadıklarını açıkladı.

Yetkili, THY, Nijerya seferleri için uygun uçak kullanmazsa, operasyonlarını 16 Aralık 2019’dan itibaren askıya alınacağını bildirdi.

4 NOKTAYA SEFER DÜZENLİYORDU!

16 Aralık'tan itibaren uçuşlarının durdurulmasına karar verilen Türk Hava Yolları Nijerya'da 4 noktaya sefer düzenliyordu. Uçuş yapılan noktalar arasında Abuja, Lagos, Kano ve Port Harcourt bulunuyordu.

Port Harcourt, Türk Hava Yolları'nın Afrika kıtasındaki 56'ncı uçuş noktası olarak geçtiğimiz Haziran ayında şirketin uçuş ağına katılmıştı.

THY'ye şok... Uçuşları durdurulacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (132)

TKcı ~ 4 yıl önce
16DEC, Lagos uçağı havada, Abuja uçağı da tarifeli kalkış saatinde gözüküyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 Cpt. Mori Kante ~ 4 yıl önce
Artık geniş gövdeleri Afrikaya gönderme zamanı gelmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmadım. ~ 4 yıl önce
Avrupa da en illallah edilen afrikalı millet Nijeryalılar. Hatta öyle bir olay ki diğer afrikalı topluluklar bile nijeryalı mı uzak dursun diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km 1 ~ 4 yıl önce
Allah sizden razı olsun Nijer hükumeti sizsiz napıcaz bilemiyoruz. Böyle devam edin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Bir Afrika ülkesinden de posta yediniz ya... Ben ne diyeyim. Allah akıl fikir versin. 787 yi mi planladınız, dönüşte temizliği için kaç ekip planlayacaksınız? Onun yerine 200 yolcu yerine 180 yolcu taşımakla da sorunu çözebilirsiniz. Bilet fiyatlarını %10 artırmak ve ek bagaj ücreti ile karlılık da artacaktır. Hata hata ile düzeltilmemeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okocha ~ 4 yıl önce
Lagos uçakları hep sıkıntılı, hem gelişi hem gidişi. Ne uçak doğru düzgün kapanıyor nede oradan gelen uçak vaktinde kalkıyor. Belliki TK'nın oradaki handling firması doğru düzgün iş yapmıyor ve TK'da yaptıramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nijerya mı ??? ~ 4 yıl önce
Yapılan yorumları bilip bilmeden bazı atmışlar belli 1)afrikanın çoğu yerinde 777 yada 330 inecek pisti yok 2)7 saat süren yolculuklarda 737 aldığı yakıt 20 tondan fazla 321 ise 15 ton civarı 3)Genellikle 737 Yanki serileri gönderir ama bazı arkadaşların dediği gibi bir yolcu 5 bagajla gelirse bagaj kalır 4) 737 lerde yolcu full gidiyorsa bir ambarın taşıyacağı taban ağırlığı vardır eğer bu limit geçerse uçak şarjza girer 5)afrika bagajlarını hiç 10 kg olarak gittiğini gördünüz mü hayır 6)Bir afrika uçağı en aşağı 4 yada 5 ton bagaj gönderiyor ağırlık olarak birde o emek harcayanları düşünün Mantıklı olun araştırın öyle konuşalım arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlusu ~ 4 yıl önce
Bu uçuştaki problem uzun zamandır var. İlgili kişi bu problemleri bile bile göz göre göre sırf kendi yöneticilerine yaranmak için problem yokuş ufak birşeymiş gibi geçiştirdi geçiştirdi ama nereye kadar. Beceriksizce düşünülmeden yapılmış her hareketin sonucu er ya da geç ortaya çıkar. Bu iş bilmez insanların hatası da böyle koskoca şirketi rezil rüsva eder işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
46kilo yük hakki verip 737 ile ucurmaya kalkarsan agirlik yüzünden birakirsin bagajlari. Biz nezaman birakacagiz cakma cukma isleri bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAREKAT ~ 4 yıl önce
Adamlar haklı 10 yolcudan 5 inin bagajı İstanbul'da kalıyor , biriktikçe birikiyor...Defalarca söyledik dinletemedik...Her şeyden önce ayıp ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000