12 Eylül 2019, Perşembe 09:38:48

KURAP'tan THY'ye promosyon tepkisi

Türk Hava Yolları’nın, seyahat acentelerinin kampanya dışında tutulmasına Kurumsal Seyahat Acentaları Platformu’ndan tepki geldi.
  • Hamburg ofis günde birkac bilet satar personel masrafi ve kiralar toplam yilda 1 milyon eur ya yaksasir. ama suclu olan acente öyle mi? Bayilik sistemi olamadan fabrikadan halka yöntemiyle kimse basarili olamaz.Ordaki calisanlar memur oldugu icin yolcuya esnek davranamazlar, tölerans yoktur. ama bayi yolcuya daha iyi davranir yani servis hizmeti verir. Bayilik sisteminin nasil oldugunu Alman firmalarina bakin anlarsiniz, bayilerine sahip cikarlar. Bayi nekadar cok olursa okadar gideri azalir käri yükselir.
  • Müşteriyle de böyle konuşmuyorsunuzdur umarım. Bu minvaldeki Acenteler 3 gün değil 3 yıl hizmet vermezse, THY'nin bundan zararı olmaz.
  • Anahtar pasapasin altinda. Cikarken isiklari da sondurun.
  • Az bile yapıyor acentelere. Milli havayolumuzu yeterince sömürdünüz, artık devriniz bitiyor, bunu kabullenin...
  • Havayolu kar etmediği bileti webden düşük maliyetle satabilecek neden bir de daha pahalı acente kanalından satip size komisyon versin?
  • bütün sıkıntılı yanlış biletleme bunlarda alternatif üretmeme bunlarda neden gitsin yolcu acentaya
  • Dünya o yönde doğru gidiyor... Farkına varın artık. Herkesin elinde akıllı telefon varken ve bu alana yönelmek dururken o kadar acenteye AVANTA yedirmeyi kim ister... Tabii ki insanları en az masraf olan yönteme yönlendirecekler...

Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla yapılan rezervasyonlara yüzde 20-30 indirim getiren Türk Hava Yolları’nın, seyahat acentelerinin kampanya dışında tutulmasına Kurumsal Seyahat Acentaları Platformu’ndan tepki geldi.

Kurumsal Seyahat Acentaları Platformu (KURAP), Türk Hava Yolları'nın acenteleri promosyonlu bilet kampanyasının dışında tutmasına tepki gösterdi. Platformun başkanı Moris Kohen Kasar imzasıyla yapılan açıklamda, acentelerin prestij ve rezervasyon kaybı yaşadığı kaydedildi.

KURAP tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türk Hava Yolları'nın yayınladığı, sadece web sitesi ve mobil uygulamasında geçerli Sonbahar promosyonunu büyük şaşkınlıkla duymuş bulunuyoruz.

Bildiğiniz gibi ekonomi sınıfta yüzde 20 ve business sınıfta yüzde 30 indirim olarak tasarlanmış bu promosyona acenteler dahil edilmemiştir.

Özellikle business yolcuların tamamına yakını seyahat acenteleri ile çalışırken, THY’nin her ortamda iş ortaklarım dediği seyahat acentelerini bu promosyonun dışında tutması nasıl açıklanabilir.

Kurumsal Acenteler Platformu - KURAP üyesi seyahat acentelerimize onlarca rezervasyon iptali gelmektedir.

İş kaybının yanı sıra büyük bir prestij kaybıyla da karşı karşıyayız.

Promosyonun kısa süreli ve kısıtlı koltuk için geçerli olması kesinlikle olayın vehametini azaltmaz.

Bir bilet için dahi olsa yıllarca servis verdiğimiz müşterilerimizin nezdinde güven kaybına uğramaktayız.

Milli hava yolumuzun bu yanlışından derhal dönmesini ve bu promosyona yanı sıra gelecekteki tüm promosyonlarına ‘’iş ortağım’’ dediği seyahat acentelerini de dahil etmesini talep ediyoruz."

Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla yapılan rezervasyonlara yüzde 20-30 indirim getiren

 

KURAP'tan THY'ye promosyon tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

HAM-THYofis_kapansin ~ 5 yıl önce
Hamburg ofis günde birkac bilet satar personel masrafi ve kiralar toplam yilda 1 milyon eur ya yaksasir. ama suclu olan acente öyle mi? Bayilik sistemi olamadan fabrikadan halka yöntemiyle kimse basarili olamaz.Ordaki calisanlar memur oldugu icin yolcuya esnek davranamazlar, tölerans yoktur. ama bayi yolcuya daha iyi davranir yani servis hizmeti verir. Bayilik sisteminin nasil oldugunu Alman firmalarina bakin anlarsiniz, bayilerine sahip cikarlar. Bayi nekadar cok olursa okadar gideri azalir käri yükselir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu ~ 5 yıl önce
Elbette havayolu ofisi yolcuya bayiden daha iyi ilgilenir
Rakora mı kosuyor ~ 5 yıl önce
Müşteriyle de böyle konuşmuyorsunuzdur umarım. Bu minvaldeki Acenteler 3 gün değil 3 yıl hizmet vermezse, THY'nin bundan zararı olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu olacak ~ 5 yıl önce
Anahtar pasapasin altinda. Cikarken isiklari da sondurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dijital Dönüşüm! ~ 5 yıl önce
Az bile yapıyor acentelere. Milli havayolumuzu yeterince sömürdünüz, artık devriniz bitiyor, bunu kabullenin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 5 yıl önce
Seyahat acenteleri sadece 3 gün hızmet vermesin görün o zaman mili havayolumuz ne hale gelecek.
??? ~ 5 yıl önce
Senin ile aynı zihneytı olanlar THY üst düzey yöneticilik yapıyor onun için THY zarar rakora koşuyor
Hodri meydan ~ 5 yıl önce
Mesela acentamız hizmet vermesin. Bakalım kim zararlı çıkıyor.
Promosyon zaten kar ettirmez ~ 5 yıl önce
Havayolu kar etmediği bileti webden düşük maliyetle satabilecek neden bir de daha pahalı acente kanalından satip size komisyon versin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 5 yıl önce
İnsan karakteristiği bu şekilde. İnsanların cok azı www.havayoluadı.com a girip bilet bakıp alıyor. Skyscanner bile acente. Arıyo acenteyi madridden nbo ya gidicem diyor. Acente lufthansada satar thy de. Malesef büyük güçleri var bu konuda. Teyze geliyo evladım şuraya gidicem diyor. Hac operasyonu ditek acente zaten..
cacık ~ 5 yıl önce
bütün sıkıntılı yanlış biletleme bunlarda alternatif üretmeme bunlarda neden gitsin yolcu acentaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Dünya o yönde doğru gidiyor... Farkına varın artık. Herkesin elinde akıllı telefon varken ve bu alana yönelmek dururken o kadar acenteye AVANTA yedirmeyi kim ister... Tabii ki insanları en az masraf olan yönteme yönlendirecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli ~ 5 yıl önce
Kardeşim iyide acente yoluyla bilet THY promosyonundan dahi daha ucuz oluyordu. Siz anlamamışsınız adam bunu söylüyor. Benimde geçenlerde acente yoluyla rezerve ettiğim daha uygun bileti thy iptal etti. Tekrar rezerve yapmak zorunda kalınca fark oldu. Acenteler her zaman daha yüksek satmiyor. Thy sözde promosyonuyla bile acentelerden pahalı artik
Hakli’ya ~ 5 yıl önce
Acaba nasıl daha ucuz olabiliyor? Normal sorgulama yerine aksama kadar sisfem acıkları bulmaya calısıyorsunux

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000