02 Şubat 2011, Çarşamba 12:08:27

THY’YE KANADA HATTINDA RAKİP GELİYOR

49 yıl süren görüşmelerden sonra Türkiye ile Kanada arasında başlayan uçak seferlerinde Türk Hava Yolları’na rakip geliyor. Kanadalı charter şirketi Air Transat, Toronto ve Montreal’den İstanbul’a uçacak.
  • adamalar yarı fiyatına uçuyo beyler boş konuşmayın lütfen
  • ben air transat a guvenmiyorum thy ye guveniyorum. biz turk hava yollari ile istanbul-montreal seferi istiyoruz tesekkurler thy
  • HANGİ ŞİRKET HANDLING GOREVINI USTLENECEK BILEN VAR MI ?
  • Bu ayki Airliners World dergisinde bu havayolunu tanitiyordu, tesadufe bak.
  • thy bu hattı açarken sizce bunu düşünmeden mi açtı? amerika uçuşlarında rakip çok daha fazla, insanlar dizlerini ön koltuğa dayamadan kaliteli yemekle uçmak istediği için thy'yi seçiyor. buyursun gelsin canadalı turistler ;)
  • yaz sezonunda uçuyor Birde Thy ile rekabet edemez.THY nin transit yolcusu yeter bence en kısa sürede hattan çekilir bu havayolu
  • Airtransat'in Ataturk havalimanina ucmasi cok iyi oldu, Turkiye'ye daha cok Kanadali turist gelecek, ayrica THY nin 2000 dolara geldigi hat 1300-1400 e inecek.
  • Aircanada'nin resmi olmayan buyuk ortagi Lufthansadir, Aircanada zordayken Lufthansa borc vererek iflastan kurtarmistir, Lufthansa THY nin Kuzey Amerikada genislemesini istemiyor, ama nafile olacak, Transport Canada zaten THY nin ucuslarini 6 gune cikariyor, uygulamanin yaza baslayacagi soyleniyor, Airtransat cok guvenilir bir sirket, bir olayla bu sirketi kucuk gormeyin, yillardir basariyla calisiyor Avrupa ve Karayiplere yolcu ve turist tasiyor
  • atmadan araştıralım lütfen Lanzarote Lanzarote Azores değil , Canary Islands parçasıdır ve uçak oraya inmedi, Terceira-Lajes AFB, Azores havaalanına inmiştir. Ve iniş başarılı olmuştur yaralanan olmamıştır. Böyle pilotlarla hep uçmak isterim. Takımları toplatmayı unutulanlar, yanlış piste indirenler ve uçakları tarlaya çaktıranlar ile değil.
  • bu "air transat" değilmidir ki airbus A330-200 uçağının motor değişimini doğru ekipmanla yapmayıp havada yakıt kaçağına sebep olan ve tamamen tesadüfi bir şekilde rota değişikliği sonucu yakıtsız kalan uçağın, iki motorunuda kaybedip azor adasının lanzarote meydanına "planör uçuşu" ile inen firma.bedavaya uçsalar dahi binmem.ölmek için acelesi olanlar buyursun.
Montreal merkezli havayolu şirketi Air Transat, 15 Mayıs’tan itibaren Toronto ve Montreal’den İstanbul’a doğrudan seferlere başlıyor.
Türkiye ile Kanada arasında çeşitli siyasi sebeplerle uzun süredir başlatılamayan İstanbul-Toronto seferlerine ilgi artıyor. Bir şirket daha Türk Hava Yolları’nın uçtuğu güzergahı, tarife listesine ekledi.

Kanada’nın en büyük havayolu şirketlerinden olan ve turistik charter seferleri-turlarıyla dikkat çeken Air Transat, 15 Mayıs’ta İstanbul’a ilk uçuşunu yapacak. Yalnızca yaz sezonunu kapsayacak ve 10 Ekim’e kadar sürecek Toronto-İstanbul arasındaki uçuşlar Montreal bağlantılı olacak.
Toronto’dan kalkacak TS 100 sefer sayılı Air Transat uçağı önce Montreal’e uğrayacak ardından doğrudan İstanbul’a uçacak. Dönüşte ise önce Montreal’e uğradıktan sonra Toronto’ya uçacak.

Pazar günleri Toronto’dan 17.35’de hareket ederek Montreal’e gidecek olan Air Transat, buradan diğer yolcularını aldıktan sonra 19.55’te İstanbul’a hareket edecek ve Pazartesi günü Türkiye saati ile 12.25’te Atatürk Havalimanı’na inecek.

İstanbul’dan ise aynı gün (Pazartesi) 14.10’da hareket edecek TS 101 sefer sayılı Air Transat uçağı, aynı gün 17.45’te Montreal’e, 20.05’te de Toronto’ya varacak.

Air Transat’in İstanbul uçuşlarında Airbus A330-200 model uçak kullanılacak.

Air Transat, resmi web sitesinden bilet satışına da başladı. Bilet fiyatları dönüş tarihi ve kalış süresinin uzunluğuna göre farklılık göstermekle birlikte şu anda 1000 ila 1500 dolar arasında değişiyor.

Tur operatörlüğü yapan Air Transat’ın doğrudan uçuşlarla birlikte Antalya, Bodrum ve Kapadokya gibi Türkiye’nin önemli turizm bölgelerine İstanbul bağlantılı turlar düzenlemeyi planladığı belirtiliyor.

Air Transat, 2009 yılında Kanada ile Türkiye arasında imzalanan sivil havacılık anlaşmasına dayanarak Türkiye’ye tarifeli olarak doğrudan uçuş yapma izni için Kanada Ulaştırma Bakanlığına başvuru yapmıştı.

İki ülke arasındaki anlaşmaya göre her iki ülkenin havayolu şirketleri karşılıklı olarak Toronto-İstanbul arasında haftada üç gün doğrudan sefer düzenleme hakkına sahip.
THY’YE KANADA HATTINDA RAKİP GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
adamalar yarı fiyatına uçuyo beyler boş konuşmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben air transat a guvenmiyorum thy ye guveniyorum. biz turk hava yollari ile istanbul-montreal seferi istiyoruz tesekkurler thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HANGİ ŞİRKET HANDLING GOREVINI USTLENECEK BILEN VAR MI ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ayki Airliners World dergisinde bu havayolunu tanitiyordu, tesadufe bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy bu hattı açarken sizce bunu düşünmeden mi açtı? amerika uçuşlarında rakip çok daha fazla, insanlar dizlerini ön koltuğa dayamadan kaliteli yemekle uçmak istediği için thy'yi seçiyor. buyursun gelsin canadalı turistler ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaz sezonunda uçuyor Birde Thy ile rekabet edemez.THY nin transit yolcusu yeter bence en kısa sürede hattan çekilir bu havayolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airtransat'in Ataturk havalimanina ucmasi cok iyi oldu, Turkiye'ye daha cok Kanadali turist gelecek, ayrica THY nin 2000 dolara geldigi hat 1300-1400 e inecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aircanada'nin resmi olmayan buyuk ortagi Lufthansadir, Aircanada zordayken Lufthansa borc vererek iflastan kurtarmistir, Lufthansa THY nin Kuzey Amerikada genislemesini istemiyor, ama nafile olacak, Transport Canada zaten THY nin ucuslarini 6 gune cikariyor, uygulamanin yaza baslayacagi soyleniyor, Airtransat cok guvenilir bir sirket, bir olayla bu sirketi kucuk gormeyin, yillardir basariyla calisiyor Avrupa ve Karayiplere yolcu ve turist tasiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
atmadan araştıralım lütfen Lanzarote Lanzarote Azores değil , Canary Islands parçasıdır ve uçak oraya inmedi, Terceira-Lajes AFB, Azores havaalanına inmiştir. Ve iniş başarılı olmuştur yaralanan olmamıştır. Böyle pilotlarla hep uçmak isterim. Takımları toplatmayı unutulanlar, yanlış piste indirenler ve uçakları tarlaya çaktıranlar ile değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu "air transat" değilmidir ki airbus A330-200 uçağının motor değişimini doğru ekipmanla yapmayıp havada yakıt kaçağına sebep olan ve tamamen tesadüfi bir şekilde rota değişikliği sonucu yakıtsız kalan uçağın, iki motorunuda kaybedip azor adasının lanzarote meydanına "planör uçuşu" ile inen firma.bedavaya uçsalar dahi binmem.ölmek için acelesi olanlar buyursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000