29 Ocak 2019, Salı 11:20:03

THY'ye İstanbul Havalimanı'nda yakıt şoku!

Türk Hava Yolları’nın en çok gelire sahip iştirak şirketlerinden THY Opet’in yeni havalimanında faaliyet verememe riski ortaya çıktı. İstanbul Havalimanı’nda yakıt işini sadece Almanlar’ın ortak olduğu Skytanking isimli firmanın vereceği iddia edildi.
  • Ovenon sahibi nişantaşında kumaşçı onur ne alaka benzin, uçak vs . Bu iş bir araştırmakta fayda var
  • Skytanting aldığı deneyimsiz ucuz maaş verip çalıştırdigi işçiler bir bakın iş kazalarına uçak altına girenler uçağa surtenler daha geçen hafta içki çalan kişi bile çıktı işçilerde ehliyet dişinde hiçbir özellik aramıyor firma kaldık İstanbul havalimani yoneticek yahu bu firma ihale veren yönetici önce kalksın skytanting bir öğlen yemeğe gelsin iş saatinde firma anlaştığı yemek şirketine günlük 11 TL veriyor inşaat dakiler daha iyi yemek yiyor komik olmayın arkadaşlar kesinlikle skytanting verilmemesi lazım
  • Kimin aldığı kadar işçinin emekçinin haklarını verir mi önemli olan bu zaten atı alan üsküdarı geçti
  • Şimdi Thyopet Yöneticileri yerinden kalkmıyor demiş birisi kalkmadığı halde şirket Türkiye genelinde gelir sıralamasında 32. sırada 6 milyar kusur gelir ile bu bir başarıdır göz ardı edilemez Türkiye genelinde en iyi hizmet veren yakıt şirketi ve yerli yatırımlar ile kuruluşmuş bir şirket çekilemez olmuş ama başarılı bir şirket olduğundan ötürü çekemeyen ne yapar anten takar antenin bir ucu Almanya frekans net ama bilmedikleri bir şeyler var yarın bir gün bir sorun ile karşılaştıklarında bu maddi ve manevi bir sorun olur neden bir Türk şirketi ile neden anlaşmadık diye kendilerini sorgularlar gelen gideni aratır bu husus da bu yaşanacaktır.
  • Sagla solla kavga edip Personelle ugrsacagina isini yap
  • Almanlar bizi gısganıyoooorr!!
  • Bence Opet kazanmasi gereken parayı fazlasıyla kazandı,Sıra başkalarında, THY yine ortaklık kurarak herhangi bi kaybı olmaz İga"da,THY Opet yönetim olarak koltuğundan kalkmayan yöneticilerle dolup taşmış... Teknik Hizmetleri desen tam bir skandal...Lağvedilmesi şart..
  • Açıklama bekliyoruz
  • İstanbul Havalimanı işleticiliğine soyunan firmaların hepsi müteahhit. Limak dışında en ufak bir havalimanı işletme deneyimleri yok. İşleri biraz zor.
  • Durmak yok, yurutmeye devam. Bu havaalaninin ne bicim bir sömürü yuvasi olacagini bir kac sene sonra hep birlikte göreceğiz. Gizli sakli yapilan anlasmalarla birlikte donen dumenleri de ogrenecegiz.

Türk Hava Yolları’nın en çok gelire sahip iştirak şirketlerinden THY Opet’in yeni havalimanında faaliyet verememe riski ortaya çıktı. İstanbul Havalimanı’nda yakıt işini sadece Almanlar’ın ortak olduğu Skytanking isimli firmanın vereceği iddia edildi.

Türk Hava Yolları’nın 2009 yılına kurduğu ve havacılık sektöründe gelir açısından THY’den sonra en büyük şirket olan THY Opet, yeni havalimanında yakıt hizmeti verememe riski ile karşı karşıya kaldı. 75 milyon dolar yatırımla kurulan ve 2010 yılında ilk uçağa yakıt vererek hizmete giren THY Opet’in yeni havalimanında yakıt veremeyeceği iddia edildi.
Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, İstanbul Havalimanı’nda tüm uçaklara yakıt verme işi Alman ortaklı bir Türk firma tarafından alındı. Skytanking Ovenon isimli firmanın, İstanbul Havalimanı’ndaki uçaklara yakıt verme işini tek başına sağlayacağı ve dolayısıyla THY Opet’in yeni havalimanında faaliyet gösteremeyeceği iddia edildi.

3 milyon TL sermaye ile 2004 yılında kurulan ve yakın zamanda Alman Skytanking firması ile bir ortaklığa imza atarak yeni havalimanında yakıt ihalesini alan şirketin tekel olmasının yakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Mehmet Onur Canseven adlı Türk işadamına ait Ovenon şirketinin yeni ortaklık sonrası Maslak’taki yeni yerinde faaliyete başladığı öğrenilirken, Airporthaber’in şirket yetkililerine ulaşma çabası, şirketin yeni adresine henüz telefon hattı çekilmediği için sonuçsuz kaldı.

SKYTANKING VE OVENON ŞİRKETLERİ KİMDİR?

Türk işadamı Mehmet Onur Canseven’e ait Ovenon Madeni Yağlar ve Kimyevi Maddeler A.Ş, yurt içinde ve yurt dışında akaryakıt temin etmek ve satmak ayrıca rafineri yan ürünleri dağıtımını tanzim etmek depolamak ve satmak amacıyla 2004 yılında kuruldu.  Türkiye’deki birçok havalimanında yakıt hizmeti veren Oveon, Shell ile işbirliği yaptığı biliniyor.
Oveon firmasının Alman ortağı Skytanking ise havacılık yakıtı konusunda deneyimli bir marka olarak dikkat çekiyor. Avrupa, Asya ve Afrika'daki 13 ülkede 75 havaalanında faaliyet gösteren Skytanking her yıl bir buçuk milyon uçağa yakıt sağlıyor.

THY OPET TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİNDEN

Türk Hava Yolları A.O. ve OPET Petrolcülük A.Ş.’nin %50’şer ortaklığıyla, 18 Eylül 2009 tarihinde 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş. hava araçlarının ihtiyacı olan yakıtın depolanması ve uçağa ikmali alanlarında faaliyet gösteriyor.

1 Temmuz 2010 tarihinde güçlü teknik altyapısı ve son teknolojiye sahip özel donanımlı yakıt ikmal araçları ile jet yakıtı ikmaline fiilen başlayan THY OPET, 2010 yılı sonu itibariyle Türkiye genelindeki tüm havalimanlarında yakıt ikmali yapabilir konuma geldi.

©AirportHaber.com

THY'ye İstanbul Havalimanı'nda yakıt şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Nadir ~ 12 ay önce
Ovenon sahibi nişantaşında kumaşçı onur ne alaka benzin, uçak vs . Bu iş bir araştırmakta fayda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasdemir ~ 5 yıl önce
Skytanting aldığı deneyimsiz ucuz maaş verip çalıştırdigi işçiler bir bakın iş kazalarına uçak altına girenler uçağa surtenler daha geçen hafta içki çalan kişi bile çıktı işçilerde ehliyet dişinde hiçbir özellik aramıyor firma kaldık İstanbul havalimani yoneticek yahu bu firma ihale veren yönetici önce kalksın skytanting bir öğlen yemeğe gelsin iş saatinde firma anlaştığı yemek şirketine günlük 11 TL veriyor inşaat dakiler daha iyi yemek yiyor komik olmayın arkadaşlar kesinlikle skytanting verilmemesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 5 yıl önce
Merak edenler november sekizin oradaki barakaya gelin görün oturup kalktgımız yemek yedigimiz yeri pislik içinde daha geçen gün bir arkadaşımız hastalandı pislikten bide opetin yerine bakın tertemiz tertipli kaliteyi burdan bile görebilirsiniz eeğer skyn tankigng alırsa çoğu kişi gitmicez igaya bakın görün
Pompacı ~ 5 yıl önce
Kimin aldığı kadar işçinin emekçinin haklarını verir mi önemli olan bu zaten atı alan üsküdarı geçti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ön Görü ~ 5 yıl önce
Şimdi Thyopet Yöneticileri yerinden kalkmıyor demiş birisi kalkmadığı halde şirket Türkiye genelinde gelir sıralamasında 32. sırada 6 milyar kusur gelir ile bu bir başarıdır göz ardı edilemez Türkiye genelinde en iyi hizmet veren yakıt şirketi ve yerli yatırımlar ile kuruluşmuş bir şirket çekilemez olmuş ama başarılı bir şirket olduğundan ötürü çekemeyen ne yapar anten takar antenin bir ucu Almanya frekans net ama bilmedikleri bir şeyler var yarın bir gün bir sorun ile karşılaştıklarında bu maddi ve manevi bir sorun olur neden bir Türk şirketi ile neden anlaşmadık diye kendilerini sorgularlar gelen gideni aratır bu husus da bu yaşanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal ~ 5 yıl önce
Sagla solla kavga edip Personelle ugrsacagina isini yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli! ~ 5 yıl önce
Almanlar bizi gısganıyoooorr!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santos ~ 5 yıl önce
Bence Opet kazanmasi gereken parayı fazlasıyla kazandı,Sıra başkalarında, THY yine ortaklık kurarak herhangi bi kaybı olmaz İga"da,THY Opet yönetim olarak koltuğundan kalkmayan yöneticilerle dolup taşmış... Teknik Hizmetleri desen tam bir skandal...Lağvedilmesi şart..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşşş ~ 5 yıl önce
Teknik hizmetlerde nasıl bi skandal gördün acaba?
Santosa cevap ~ 5 yıl önce
TGS nin kıçını kurtararak çok skandal(!) la imza attık. TGS ve siyasi partiler referansıyla gelen vasıfsız TGS yöneticilerine rağmen..
Yetkililerden ~ 5 yıl önce
Açıklama bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutmayın ~ 5 yıl önce
İstanbul Havalimanı işleticiliğine soyunan firmaların hepsi müteahhit. Limak dışında en ufak bir havalimanı işletme deneyimleri yok. İşleri biraz zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe mi ~ 5 yıl önce
Öğrenirler sıkıntı yok
al bir tane daha, artık açılışa inanmış ~ 5 yıl önce
.ok atmaya devam ediyor. zan üzerine kurulu iddalarınız, havalimanı açılınca kap.k olacak sizlere
Airport ~ 5 yıl önce
Durmak yok, yurutmeye devam. Bu havaalaninin ne bicim bir sömürü yuvasi olacagini bir kac sene sonra hep birlikte göreceğiz. Gizli sakli yapilan anlasmalarla birlikte donen dumenleri de ogrenecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000