27 Temmuz 2021, Salı 13:45:16

THY'ye "açık bilet" tepkisi

Türkiye'de havacılık, koronavirüs krizinin en ağır vurduğu sektörlerin başında geliyor. Pandemi nedeniyle iptal edilen biletler, yaşanan mağduriyetler derken hava yolu firmalarıyla müşteriler arasında ciddi bir kriz yaşanıyor.
  • Bu sirketin en büyük derdi KİH bunlar gitmediği sürece bu şirkette bu tür durumlar her zaman olucak ben inanıyorum birgün hepsi gidicek
  • Ooerasyonda gorevli sef memur arkadaşlar cabalarken diger birimler evden keyfi is yaparsa durum bu olur
  • Bir tek thy ve havacılık değil internet,telefon,tv,alışveriş siteleri başta hemen her sektörün müşteri ilişkileri,şikayet iletme,sorun çözme vs konularında çok ciddi sorunlar var ve başta devlet kimsenin umurunda değil, tek dertleri milletin cebindeki parayı nasıl alırım, kendi ülkemizde sahipsiziz maalesef...
  • Troyayi değiştirin.Degistiremiyorsaniz Giresun,Rize,Trabzon'dan kamyonla, otobüsle adam getirmeyi bırakınız.O zaman manuel hesapta yapılır,iadede yapılır.
  • 65 yaş üstü kısıtlamalar sebebi ile geçen sene kullanamadığım bileti bu sene THY'de kullandım. Çağrı merkezini aradığımda rezervasyonumu yaptıklarını ama biletlemede bir sorun olduğunu söylediler. 1-2 saat sonra tekrar arayıp sorunun giderildiğine dair teyit almamı istediler. Ancak aramama gerek kalmadı 1-2 saat sonra SMS ile biletlmenin yapıldığı bilgisi geldi.
  • THY de kalite ve musteri hizmeti diyebirsey kalmamis. Avrupadan Turkiyeye €300-€400 bilet satiyorlar, Amsterdam da hava alanina geliyorsun THY nin gun icinde +- 12 tane ucusu var check in icin sadece 6 tane contour i isliyor bir muddet sonra bu 3 e ve ardindan 2 ye dusuyor ve onca millet sirada bekliyor.Ams-BJV a uctum 1,5 saat sira bekledim bavulumu vermek icin!
  • Operasyonda görevli personelin bir tarafından ter akarken bankamatik müdürleri memurları evde mail forward etmekten sıkılmış “PUPG” turnuvası düzenliyor. Çok bekletsiniz daha biletlerinizi..
  • Birçok bilet sahibi kişinin hizmet aldığını bizzat biliyorum. Münferit birkaç yolcu problemi üzerinden koskoca firmayı zan altında bırakmanız size yakışmıyor. Gönül ister ki hiç kimse sorun yaşamasın. Herkes gönlünce seyahat edebilsin. Ancak bu haberi yaparken kaç yolcu ile görüşüldü ? THY’den herhangi bir bilgi talep edildi mi ? Ne gibi çözüm önerileri sunuluyormuş sordunuz mu ? Muhalifte olabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz de. Ancak her sektörde olduğu gibi ağır koşulların altından kalkmaya çalışıyorlar lütfen karalamayın. Birçok haber ve köşe yazınızda Türk havacılığının göz bebeği deyip sonrasında kamuoyunun önüne böylesine atmak habercilik anlayışına yakışmaz.
  • Akp
  • KARTAL İHL' NİN ÜZERİNE KONDUĞU ŞİRKETTEN BİLET ALANLARA MÜSTEHAK.

Türkiye'de havacılık, koronavirüs krizinin en ağır vurduğu sektörlerin başında geliyor. Pandemi nedeniyle iptal edilen biletler, yaşanan mağduriyetler derken hava yolu firmalarıyla müşteriler arasında ciddi bir kriz yaşanıyor. Vatandaşların salgının patlak verdiği geçen yıl Türk Hava Yolları'ndan aldığı biletler, kısıtlamalar nedeniyle o dönem açığa alınırken, aradan geçen 1 yıldan fazla süre sonunda yeniden değerlendirilmek istenen biletler içinse hava yolu firması her türlü zorluğu çıkarıyor.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde 1 yılı aşkın süreyi geride bıraktık. Pandemi nedeniyle dünyada birçok sektör ağır yara alırken bunların başında hiç kuşku yok ki havacılık sektörü geliyor. Vakaların zaman içinde değişiklik arz etmesi nedeniyle ülkeler kapanma ya da normalleşme adımları atmak zorunda kalırken, seyahatlerinde hava yolunu tercih eden vatandaşlar da firmalarla ciddi krizler yaşıyor.

AÇIĞA ALINAN BİLETLERDE CİDDİ KRİZ YAŞANIYOR

Haberler.com'da yer alan bilgilere göre; Müşterilerin satın aldıkları biletler, seyahat edecekleri ülke ya da şehirlerde yaşanan korona kısıtlamaları nedeniyle iptal edilip açığa alınırken, hayatın normale dönmesiyle birlikte yeniden değerlendirmek istenen biletlerde ise hava yolu firmalarıyla müşteriler arasında büyük sorunlar meydana geliyor.

MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

Salgının patlak verdiği geçen yıl mart ayında biletlerini alan bazı vatandaşların, yasakların gelmesi nedeniyle açığa almak durumunda kaldıkları biletlerini yeniden değerlendirme noktasında özellikle Türk Hava Yolları ile büyük sorunlar yaşadıkları öğrenilirken, açığa alınan biletlerini tekrar kullanmak isteyen vatandaşların günlerce bekletildiği, müşteri temsilcilerinden çözüm noktasında hiçbir yardım alamadıkları bildirildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YORUMLARI ART ARDA GELDİ

120'den fazla ülkeye uçuş yapan ve Türkiye'nin en güvenilir ulusal hava yolu şirketlerinin başında gelen Türk Hava Yolları'nda yaşanan bu soruna yönelik sosyal medya kullanıcılarının çok sayıda tepki yorumu bulunuyor. Satın aldıkları ve kısıtlamalar nedeniyle açığa aldıkları biletlerini yeniden kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için firmaya çağrı yapıyor. Telefon başında bekletilmek, devamlı surette müşteri temsilcileriyle görüşmek zorunda kalan vatandaşların satın aldıkları bilet için böyle bir sıkıntı yaşamaktan dolayı büyük rahatsızlık yaşadıkları ifade ediliyor.

İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazıları;




THY'ye "açık bilet" tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

kihler oldugu surece ~ 3 yıl önce
Bu sirketin en büyük derdi KİH bunlar gitmediği sürece bu şirkette bu tür durumlar her zaman olucak ben inanıyorum birgün hepsi gidicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 3 yıl önce
Ooerasyonda gorevli sef memur arkadaşlar cabalarken diger birimler evden keyfi is yaparsa durum bu olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alayı aynı ~ 3 yıl önce
Bir tek thy ve havacılık değil internet,telefon,tv,alışveriş siteleri başta hemen her sektörün müşteri ilişkileri,şikayet iletme,sorun çözme vs konularında çok ciddi sorunlar var ve başta devlet kimsenin umurunda değil, tek dertleri milletin cebindeki parayı nasıl alırım, kendi ülkemizde sahipsiziz maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli ~ 3 yıl önce
Troyayi değiştirin.Degistiremiyorsaniz Giresun,Rize,Trabzon'dan kamyonla, otobüsle adam getirmeyi bırakınız.O zaman manuel hesapta yapılır,iadede yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müşteri ~ 3 yıl önce
65 yaş üstü kısıtlamalar sebebi ile geçen sene kullanamadığım bileti bu sene THY'de kullandım. Çağrı merkezini aradığımda rezervasyonumu yaptıklarını ama biletlemede bir sorun olduğunu söylediler. 1-2 saat sonra tekrar arayıp sorunun giderildiğine dair teyit almamı istediler. Ancak aramama gerek kalmadı 1-2 saat sonra SMS ile biletlmenin yapıldığı bilgisi geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY bitmis ~ 3 yıl önce
THY de kalite ve musteri hizmeti diyebirsey kalmamis. Avrupadan Turkiyeye €300-€400 bilet satiyorlar, Amsterdam da hava alanina geliyorsun THY nin gun icinde +- 12 tane ucusu var check in icin sadece 6 tane contour i isliyor bir muddet sonra bu 3 e ve ardindan 2 ye dusuyor ve onca millet sirada bekliyor.Ams-BJV a uctum 1,5 saat sira bekledim bavulumu vermek icin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pert ~ 3 yıl önce
Operasyonda görevli personelin bir tarafından ter akarken bankamatik müdürleri memurları evde mail forward etmekten sıkılmış “PUPG” turnuvası düzenliyor. Çok bekletsiniz daha biletlerinizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pert ~ 3 yıl önce
Normal zamanında bazı müdür efendiler işine cuma namazı kılmak için geliyorlar yazik! hangi şirkette müdür efendiler işine cuma namazı kılmak sadece cuma günü gelir? 1 bölümde birsuru müdür olurmu ?tabiki kankalar yorulmasın ....
Yakışmıyor AirportHaber ~ 3 yıl önce
Birçok bilet sahibi kişinin hizmet aldığını bizzat biliyorum. Münferit birkaç yolcu problemi üzerinden koskoca firmayı zan altında bırakmanız size yakışmıyor. Gönül ister ki hiç kimse sorun yaşamasın. Herkes gönlünce seyahat edebilsin. Ancak bu haberi yaparken kaç yolcu ile görüşüldü ? THY’den herhangi bir bilgi talep edildi mi ? Ne gibi çözüm önerileri sunuluyormuş sordunuz mu ? Muhalifte olabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz de. Ancak her sektörde olduğu gibi ağır koşulların altından kalkmaya çalışıyorlar lütfen karalamayın. Birçok haber ve köşe yazınızda Türk havacılığının göz bebeği deyip sonrasında kamuoyunun önüne böylesine atmak habercilik anlayışına yakışmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy pişmanlıktır ~ 3 yıl önce
Sen öyle diyorsun ama öyle değil! 13 ila 15 dk bir telefon kesiliyor manuel hesaplama diye bir şey söyleyip tam işemin ortasında telefon kesiliyor ve günde 3 kere aramaya nazaran biletlendirme yapamadığımı bilmeni isterim? Ayrıca aldığım biletin eğer iptal söz konusu olursa ki thy de sürekli saat kaynaklı iptaller söz konusu! Tekrar aynı eziyeti tekrar yaşatıyorlar. Kaç kere telefon numaramdam hat kesilirse arayamazmısınız sorusuna pişkince malesef cevabı... müşteri hizmetimi o ne?
Nedenmiş ~ 3 yıl önce
Doğruları söyleyince ve dile getirince zorunuza mı gidiyor? thy çalışanısın herhalde. Ne kadar sus payı verdiler. Milletin hakkı, bugün 2 kişi. Sesini çıkarmazsan olur sana 200 kişi. Ozaman mı konuşacaksınız? Yılanın başını küçükken ezeceksiniz. Sonra çıkıp buraya sempatizanlık yaparsınız
Bunlar hep ~ 3 yıl önce
Akp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FIRAT ~ 3 yıl önce
KARTAL İHL' NİN ÜZERİNE KONDUĞU ŞİRKETTEN BİLET ALANLARA MÜSTEHAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000