24 Haziran 2019, Pazartesi 14:44:47

THY'nin yolcu sayısı Mayıs ayında da düştü!

Türk Hava Yolları Mayıs 2019'a ait gerçekleşmeleri kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan verilere göre, THY'nin yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 9,6, dış hatlarda ise yüzde 0,7 oranında azaldı.
  • Sabihada thyda hizmet kalitesi sıfır böyle kötü bir hizmet anlayısı olmaz bu nasıl yonetıcılık.Pgs gecmiş resmen her sekilde domine etmiş hiç mi gormuyor
  • uçuş sayılarında ne kadar bir düşüş var acaba? Örneğin Ankara- Şırnak seferine bir aydır yer bulamadım ek seferler konulabilseydi eminim o uçuşlarda dolu olacaktı. THY tek el olduğu uçuşlarda hem pahalı hemde az sefer yapıyor. Ondan sonrada yolcu sayıları tabii azalır. Talep var arz yok sonra arz satışlarım düştü diyor.
  • Malesef düşmesi normal cogu terminalde işler yürümüyor özellikle sabiha gokcen bitik.Thy komple başındaki kişileri revize etmesi lazım.Sanırım revize çalışması yapılıyor değişiklikler yakın diyorlar
  • THy biletler uçmuş durumda. Özellikle artık en pahallı sabiha uçuşları. Milano biletleri 3000 civarında. Yarı fiyatından az PGS ile uçtuk. Thy nin işi zor
  • THYnin daha bugun Gatwick teki ortak kullandigi lounge a Elite kartimla girmek istedim. THY havalimani yetkilisine telefon actilar kartiniz gumus olmadigi icin alamayiz dediler. Bende ya Elite ya da Elite Plus var dedigimde uzgunum dediler. Buradan THY den maas alan Ingiltere yetkililerine acik olarak istifa edin bosa liyakatsizlikla Milli Havayolumuza bu kadar rezillik yasatmayin diye sesleniyirum.diyorum. Inis basladi gibi gorunuyor.
  • Her yıl, her havayolunun yaşadığı operasyonel sebepler olur. Ramazan’a denk gelmiştir. Ramazan her sene var. Max’lar yerde kalmıştır. Aynı problemi birçok havayolu şirketi yaşıyor dünyada. Yeni havalimanında aksaklıklar var. Mümkündür Atatürk Havalimanında da doğrudan yada dolaylı aksaklıklar oluyordu. Bence bu yukarıda saydıklarım etkili olmuştur ama gerçek neden değildir. Asıl problem ülkedeki ekonomik kriz. Bilet fiyatları BaseFare dolar ve euro üzerinden. Özellikle yerli yolcunun alım gücü düştü. Yurtdışına iş veya tatil için giden yolcu sayımız oldukça azaldı. İlk saydığım nedenlerle havayolu şirketinin yöneticileri mücadele etmeli ama asıl problemi devletin bir şekilde çözmesi gerek.
  • Beklediklerimiz oluyor :)) Dahası da olacak...
  • binlerce sefer iptal ediliyor arkadaşlar. Haziran, Temmuz,Ağustosta da Max uçakları filodan çekildiği için binlerce iptal olacak. Kapasite ne ki yolcu sayısı ne olsun.
  • 1. sebep MAX'ların filodan çıkması nedeniyle yapılan binlerce sefer iptali, 2. sebep ramazan, 3. sebep havalimanı lokasyonu nedeniyle yolcuların Sabiha Gökçen havalimanına kaymasıdır.
  • Ağzı olan konuşuyor. Eli hesap makinesini zor tutmuş Kişiler yüzdelik hesap yapıyor. Azalma iki firmada da var. Sebebi Mayıs Ramazan ayı olmasından dolayı.

Türk Hava Yolları Mayıs 2019'a ait gerçekleşmeleri kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan verilere göre, THY'nin yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 9,6, dış hatlarda ise yüzde 0,7 oranında azaldı.

Geçtiğimiz ay açıklanan Nisan ayı verilerinde de THY'nin yolcu sayısı bir önceki yıla göre düşüş göstermişti. Nisan 2018 döneminde 6,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde %8,3 azalışla 5,9 milyon olarak gerçekleşmişti.

Türk Hava Yolları’nın (THYAO) konu ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazılı açıklama şu şekilde:

Mayıs 2019 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir

Mayıs 2018 döneminde 6,1 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde %4,5’lik azalışla 5,9 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısı iç hatlarda %9,6, dış hatlarda ise %0,7 azalmıştır.

Yolcu doluluk oranı Mayıs 2019 döneminde 1,2 puanlık azalış ile %77,5 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde iç hat seferlerdeki doluluk oranı da 1,0 puanlık azalış göstermiştir.

Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Mayıs 2018 döneminde 12,1 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %0,3 azalarak 12,1 milyar olarak gerçekleşmiştir. ÜYK, iç hat uçuşlarda %8 azalmış; dış hat uçuşlarda ise %0,9 artmıştır.

Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayısında Mayıs 2018 dönemine kıyasla %5,1 oranında bir artış gerçekleşmiştir.

Dıştan Dışa Transfer Hariç Dış Hat Yolcu sayısında Mayıs 2018 dönemine kıyasla %7,4 oranında bir azalış gerçekleşmiştir.

Taşınan Kargo-Posta, Mayıs 2018 döneminde 118.332 ton iken, 2019 yılının aynı döneminde %11,3’lük artışla 131.704 tona yükselmiştir.

Ortaklığımızın Ocak-Mayıs 2019 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

Ocak-Mayıs 2018 döneminde 29,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde %2,8’lik azalışla 28,5 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısında iç hatlarda %7,3’lük bir azalış, dış hatlarda %1,0’lik bir artış kaydedilmiştir.

Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayısında Ocak- Mayıs 2018 dönemine kıyasla %2,4 artış gerçekleşmiştir.

Dıştan Dışa Transfer Hariç Dış Hat Yolcu sayısında Ocak-Mayıs 2018 dönemine kıyasla %0,9’luk azalış gerçekleşmiştir.

Yolcu doluluk oranı 0,6 puanlık azalma ile %80,1 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak – Mayıs 2018 döneminde 72,3 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %0,6 artarak 72,7 milyar olarak gerçekleşmiştir. AKK iç hat uçuşlarda %6,9 azalmış, dış hat uçuşlarda %1,7 artmıştır.

Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak- Mayıs 2018 döneminde 58,4 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %0,2 azalarak 58,3 milyar olarak gerçekleşmiştir. ÜYK iç hat uçuşlarda %6,3 azalmış, dış hat uçuşlarda ise %0,8 oranında artmıştır.

Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak- Mayıs 2018 döneminde 195.764 iken, 2019 yılının aynı döneminde %2,3’lük azalışla 191.214 olarak gerçekleşmiştir.

Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Mayıs 2018 döneminde 546.166 ton iken, 2019 yılının aynı döneminde %9’luk artışla 595.583 tona yükselmiştir.

2018 Mayıs ayı sonunda uçak sayısı 327 iken 2019 Mayıs ayı sonunda 336 olmuştur.

THY'nin yolcu sayısı Mayıs ayında da düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Sabiha ~ 5 yıl önce
Sabihada thyda hizmet kalitesi sıfır böyle kötü bir hizmet anlayısı olmaz bu nasıl yonetıcılık.Pgs gecmiş resmen her sekilde domine etmiş hiç mi gormuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bülent ~ 5 yıl önce
uçuş sayılarında ne kadar bir düşüş var acaba? Örneğin Ankara- Şırnak seferine bir aydır yer bulamadım ek seferler konulabilseydi eminim o uçuşlarda dolu olacaktı. THY tek el olduğu uçuşlarda hem pahalı hemde az sefer yapıyor. Ondan sonrada yolcu sayıları tabii azalır. Talep var arz yok sonra arz satışlarım düştü diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 yıl önce
Malesef düşmesi normal cogu terminalde işler yürümüyor özellikle sabiha gokcen bitik.Thy komple başındaki kişileri revize etmesi lazım.Sanırım revize çalışması yapılıyor değişiklikler yakın diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyat ~ 5 yıl önce
THy biletler uçmuş durumda. Özellikle artık en pahallı sabiha uçuşları. Milano biletleri 3000 civarında. Yarı fiyatından az PGS ile uçtuk. Thy nin işi zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY yonetilemiyor ~ 5 yıl önce
THYnin daha bugun Gatwick teki ortak kullandigi lounge a Elite kartimla girmek istedim. THY havalimani yetkilisine telefon actilar kartiniz gumus olmadigi icin alamayiz dediler. Bende ya Elite ya da Elite Plus var dedigimde uzgunum dediler. Buradan THY den maas alan Ingiltere yetkililerine acik olarak istifa edin bosa liyakatsizlikla Milli Havayolumuza bu kadar rezillik yasatmayin diye sesleniyirum.diyorum. Inis basladi gibi gorunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 5 yıl önce
Her yıl, her havayolunun yaşadığı operasyonel sebepler olur. Ramazan’a denk gelmiştir. Ramazan her sene var. Max’lar yerde kalmıştır. Aynı problemi birçok havayolu şirketi yaşıyor dünyada. Yeni havalimanında aksaklıklar var. Mümkündür Atatürk Havalimanında da doğrudan yada dolaylı aksaklıklar oluyordu. Bence bu yukarıda saydıklarım etkili olmuştur ama gerçek neden değildir. Asıl problem ülkedeki ekonomik kriz. Bilet fiyatları BaseFare dolar ve euro üzerinden. Özellikle yerli yolcunun alım gücü düştü. Yurtdışına iş veya tatil için giden yolcu sayımız oldukça azaldı. İlk saydığım nedenlerle havayolu şirketinin yöneticileri mücadele etmeli ama asıl problemi devletin bir şekilde çözmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 5 yıl önce
Beklediklerimiz oluyor :)) Dahası da olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAX iptalleri ~ 5 yıl önce
binlerce sefer iptal ediliyor arkadaşlar. Haziran, Temmuz,Ağustosta da Max uçakları filodan çekildiği için binlerce iptal olacak. Kapasite ne ki yolcu sayısı ne olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sebep ~ 5 yıl önce
1. sebep MAX'ların filodan çıkması nedeniyle yapılan binlerce sefer iptali, 2. sebep ramazan, 3. sebep havalimanı lokasyonu nedeniyle yolcuların Sabiha Gökçen havalimanına kaymasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veli ~ 5 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor. Eli hesap makinesini zor tutmuş Kişiler yüzdelik hesap yapıyor. Azalma iki firmada da var. Sebebi Mayıs Ramazan ayı olmasından dolayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000