10 Mayıs 2015, Pazar 09:43:57

THY'NİN SAN FRANCISCO SEFERLERİNE YOĞUN İLGİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-San Francisco seferi, İstanbul aktarmalı olarak birçok ülkeye de ulaşım imkanı sağlıyor.
  • Lilongwe'ye de ucuslari baslatmasini bekliyoruz THY'nin. Muthis bir firsat var.
  • Kuzey ABD'ye maddi sebeplerle başka havayolları ile aktarmalı uçuşlar gerçekleştiren biri olarak, THY'nin hizmet ve servis kalitesi tartışmasız BA, Lufthansa, AF, KLM gibilerinin hepsinin üstünde ve fakat fiyatları maalesef onlarla aynı oranda rekabetçi değil (tamamen olmasını da beklemiyoruz elbette ama...) Herşeye rağmen, en azından bir TR vatandaşı olarak kendi havayolumla direkt uçabilmeyi arzu ediyorum. THY'nin kendi vatandaşı için, ekonomik sınıfta biraz daha rekabetçi fiyatlar, promosyon (özellikle batı ve orta amerik'ya) olması gerektiğini düşünüyorum.
  • Bu da mı gol değil
  • Arkadas Thy´yi milli sirketimiz oldugu icin seviyoruz hatta yeri geldiginde elestirildigi zaman her daim savunuyoruz ama simdi ben de bu noktada elestirmeden gecemeyecegim bizim milli sirketiimizi. Madem adi üstünde Türk sirketisin neden Istanbul´dan San Francisco´ya direkt gitmek istedigimizde bileti 900 avro´nun altinda satmiyorsun bizi Hollandali veya Fransiz Havavollari´ile ucmaya zorluyorsun da elin Israillisine 800 avroya veya Yugoslavina 700 avroya bilet satiyorsun? Neden Thy? Neden? Önce senin bu basarindaki en büyük katkisi olan kendi milletine hizmet etmen daha adil olmaz mi? Söyle Thy. Hadi söyle...
  • THY UÇAR ARAP SEVDALILARI HURMA YİYİP BAKAR
  • ilk uçuşun videosu yokmu youtube ta falan.ilk iniş körüğe yanaşma falan.bi görseydik iyi olurdu.
  • Kimsenin burada sen onu yaptın ben bunu yaptım, siz biz diye yorum yapmasına gerek yok. Güzeli doğruyu herkes bilir, takdir eder. Bu uçaklar siz-bizle, yandaş denilen Avrupalı-Amerikalı yolcuyla doluyor. Yaklaşık 90 yıllık tarihi-emeği-uğraşı-alın terini yoksayıp son 10 yıl muhabbeti yapmak amatörlüktür. Biriside sizin ardınızdan aynıları söylemeden susun az biraz.
  • Yolcu gelsin yeter ki, gerekirse gunde iki sefere cikar.
  • Hala kuzey Amerika aksından çok yolcu fırsatını turk hava yolları. Seattle, Orlando, san Diego BA ve Lufthansanın en karlı hatları. Ortadoğu'dan ucan yok. Emirates bile full dolu bu hatlarda.
  • Yaza yaklaşıyoruz. O kadar overbook sorunlarından sonra bakalım aynı sözler söylenebilecek mi? Şimdilik fırtına öncesi sessizlik...

İlk seferinin ardından yaklaşık bir ay geçmesine rağmen yaşanan yoğunluğa ilişkin açıklama yapan THY San Francisco Müdürü Muhammed Soner Aydın; "San Francisco-İstanbul uçuşlarımız şu anda haftada 5 sefer olarak yapılıyor. Uçuşlarımız 11 Mayıs itibarıyla her gün yapılacak. İstanbul'a direkt uçuşlarımızla San Francisco'daki Türk toplumu çok mutlu olmuş, bize çok iyi geri dönüşler oldu" dedi.

Türk Hava Yolları'nın dünyanın en çok ülkesine uçan geniş bir ağa sahip olduğunu hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

"Son haftalardaki verilere baktığımızda doluluk oranları gayet yüksek. Özellikle Business Class'da beklentilerin üzerinde bir doluluk oranı sağladık. Türkiye dışında özellikle Hindistan, İran, Güney Avrupa, Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu noktalarına San Francisco'dan çok sayıda yolcu taşıma imkanına sahip olduk. Türk Hava Yolları'nın hizmet kalitesini San Francisco'da yaşayan yolcularla buluşturmak bizleri gerçekten gururlandırıyor."

THY ile seyahat eden Alfredo ve Isabelita Joves çifti, San Francisco'dan 44 kişilik bir kafileyle İstanbul aktarmalı olarak Yunanistan'a gideceklerini ve THY'nin bu yeni seferinden memnun olduklarını dile getirdi.

Antalya Üniversitesi MBA Amerika programı dahilinde Antalya'dan İstanbul aktarmalı, 25 universite öğrencisiyle San Francisco'ya gelen Doç. Dr. Mesut Akdere de "THY'nin San Francisco'ya açmış olduğu bu yeni hat bizim için müthiş bir imkan sağladı ve buraya doğrudan uçuş gerçekleştirebildik. THY'nin bu yeni uçuş noktası özellikle Amerika'ya gelip gidenler ve Amerika'da yaşayan bizler için büyük önem arz etmekte" şeklinde konuştu.

Bir teknoloji firmasında mühendis olarak çalışan Nagihan Eroğlu ise "Daha önce Türkiye'ye dönebilmek için iki ya da üç farklı uçağa binmemiz gerekiyordu. Tabi ki uçuşlar toplamda 17-20 saati buluyordu. Şimdi kolaylık oldu. En büyük problem, uçuşlarının çok uzun olması ve sürekli farklı ülkelerde uçak değiştirmek zorunda kalınmasıydı. Dil bilmiyorlar, yol bilmiyorlar, bu da büyük bir stres yaşatıyordu. Ama şimdi buradan THY ile direkt Türkiye'ye gidecekler ve çok memnunuz." dedi.

İlk seferini 13 Nisan'da İstanbul'dan San Francisco'ya gerçekleştiren THY, San Francisco'da beklenenin üstünde bir ilgi ve yoğunlukla karşılandı.

Toplamda 300 Ekonomi ve 49 Business Class olmak üzere 349 yolcu kapasitesi olan Boeing 777-ER300 tipi uçakların bazılarının gövdesinin bir yanında İstanbul, diğer yanında San Francisco'nun şehir görselleri yer alıyor.

THY'NİN SAN FRANCISCO SEFERLERİNE YOĞUN İLGİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Malawi ~ 9 yıl önce
Lilongwe'ye de ucuslari baslatmasini bekliyoruz THY'nin. Muthis bir firsat var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 9 yıl önce
Kuzey ABD'ye maddi sebeplerle başka havayolları ile aktarmalı uçuşlar gerçekleştiren biri olarak, THY'nin hizmet ve servis kalitesi tartışmasız BA, Lufthansa, AF, KLM gibilerinin hepsinin üstünde ve fakat fiyatları maalesef onlarla aynı oranda rekabetçi değil (tamamen olmasını da beklemiyoruz elbette ama...) Herşeye rağmen, en azından bir TR vatandaşı olarak kendi havayolumla direkt uçabilmeyi arzu ediyorum. THY'nin kendi vatandaşı için, ekonomik sınıfta biraz daha rekabetçi fiyatlar, promosyon (özellikle batı ve orta amerik'ya) olması gerektiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu da mı gol değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he ~ 9 yıl önce
Arkadas Thy´yi milli sirketimiz oldugu icin seviyoruz hatta yeri geldiginde elestirildigi zaman her daim savunuyoruz ama simdi ben de bu noktada elestirmeden gecemeyecegim bizim milli sirketiimizi. Madem adi üstünde Türk sirketisin neden Istanbul´dan San Francisco´ya direkt gitmek istedigimizde bileti 900 avro´nun altinda satmiyorsun bizi Hollandali veya Fransiz Havavollari´ile ucmaya zorluyorsun da elin Israillisine 800 avroya veya Yugoslavina 700 avroya bilet satiyorsun? Neden Thy? Neden? Önce senin bu basarindaki en büyük katkisi olan kendi milletine hizmet etmen daha adil olmaz mi? Söyle Thy. Hadi söyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Yabancilara sirinlik yapmanin bedelini TURK VATANDASLARINA odeten bir fiyatlandirma politikasi yillardir sure gelmekte. Sonra da Bayrak tasiyici vs vs
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY UÇAR ARAP SEVDALILARI HURMA YİYİP BAKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
first fliht ~ 9 yıl önce
ilk uçuşun videosu yokmu youtube ta falan.ilk iniş körüğe yanaşma falan.bi görseydik iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kimsenin burada sen onu yaptın ben bunu yaptım, siz biz diye yorum yapmasına gerek yok. Güzeli doğruyu herkes bilir, takdir eder. Bu uçaklar siz-bizle, yandaş denilen Avrupalı-Amerikalı yolcuyla doluyor. Yaklaşık 90 yıllık tarihi-emeği-uğraşı-alın terini yoksayıp son 10 yıl muhabbeti yapmak amatörlüktür. Biriside sizin ardınızdan aynıları söylemeden susun az biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yolcu gelsin yeter ki, gerekirse gunde iki sefere cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usta seyahatci ~ 9 yıl önce
Hala kuzey Amerika aksından çok yolcu fırsatını turk hava yolları. Seattle, Orlando, san Diego BA ve Lufthansanın en karlı hatları. Ortadoğu'dan ucan yok. Emirates bile full dolu bu hatlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaza yaklaşıyoruz. O kadar overbook sorunlarından sonra bakalım aynı sözler söylenebilecek mi? Şimdilik fırtına öncesi sessizlik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000