08 Mart 2022, Salı 20:21:58

THY'nin pilot alım ilanındaki o detay tepki çekti

Türk Hava Yolları (THY) bugün iki yıl aradan sonra ilk kez pilot almak için ilan yayınladı. O ilandaki bir koşul pilotları ayağa kaldırdı.
  • Thy yönetimine hitaben, A320 Tip eğitimli ve lisanslı first officer’lar olarak Atlas Global battıktan sonra uçuş saati olmayan first officer’lar için yeni bir ilan daha açılmasını talep ediyoruz.
  • Bu ilanlar sipariş üzerine değilse, ben de bir şey bilmiyorum. 330 filosunda 60 saati geçen FO çok nadir. Ee bu alım neye yonelik?
  • Kabin memuru alimi 30 yapmislar. Sanki manket ariyorlar ! Yurt disinda calistim hostes olarak arapcam ingilizcem var . Yasim 38 ilanla uymadi amerikada hosteslerin yasi 50 ustu avrupali kaptan bile alacaklarina iranli pakistanli alsinlar eski sirketimden biliyorum kaptanlikla alakalari yok.
  • Herkes yazmis taleplerini, sayica az olsak da tip egitimi olup tecrubesi olmayan 2.Pilotlar da var, daha kendimizi kanitlayamadan batan bir sirketin magduru olarak kaldik ortada, bize sadece tek bir sans verin en azindan. Yoksa tecrubeyi nasil saglayacagiz?
  • Her Onurlu ve Atlaslı TK ya girecek diye bir şart yok. Son 10 yıldır Onur ve Atlas ın ''kemikleşmiş'' ekibi defalarca TK alımlarından döndürüldü. THY zor da olsa bir CRM kültürü geliştirdi. Kokpitte Ego konusunda ciddi adımlar attı. THY bu kriteri koydu, tepkiler üzerine değiştirdi. Bu karar pek bir şey değiştirmeyecek. Çünkü THY bu şirketlerden pilot almak istemiyor. Her pilotun istediği her şirkette uçması eşyanın tabiyatına aykırıdır.
  • Ucretsiz izinlerden biktik. Tip egitimi borcunu kredi cekip odeseler kardalar. Tecrubeli FO larda kacacagiz. UPV (ucretsiz izinler) AUP lar AYIPLARA dondu.
  • İlan güncellenmiş hatadan dönülmüş
  • tecrübesiz piotları hiç mi düşünen yok ? eğitim almış lisansli gençler bekliyorr. Artık onlara da hak tanıyın.. işssizlikleri devam ediyor.. Yazıklar olsun
  • Onur ve atlas kafayı yemişlerdir. Üzüldüm yaa ıns yenı sırket kurulur.
  • Bunca issiz insan var ve ortada bir ihtiyac varken acılan şu ilan gerçekten ayıp hiç mi utanmanız yok sizin arkadaş ???

THY Airbus A320, 330 ve 350 uçak tiplerinde tecrübeli ikinci pilot ve kaptan pilot alımı için bugün ilana çıktı. THY'nin resmi internet sitesinde yayınlanan ilan iki yılı aşkın süredir açılan ilk ilan olma özelliğini taşırken ilandaki bir detay pilotları şaşkına çevirdi. 

AtlasGlobal Havayolları'nın batması ve Onur Air'in aylardır uçamaması dolayısıyla ekonomik açıdan zor günler geçiren pilotlar THY ilanının kendilerini kapsamaması üzerine büyük şoka uğradı. 

THY ilanında koşul olarak yer alan, son 12 ay içerisinde en az 250 uçuş saati olması kriteri AtlasGlobal ve Onur Air pilotları tarafından karşılanamıyor. 

THY ilanındaki kriterlere sadece başka havayollarında görev yapan pilotların başvurabileceğine dikkat çekiliyor. THY'den bu kriterin kaldırılmasına yönelik tepkiler de dile getiriliyor. 

THY'nin pilot alım ilanındaki o detay tepki çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

A320 lisanslı ~ 2 yıl önce
Thy yönetimine hitaben, A320 Tip eğitimli ve lisanslı first officer’lar olarak Atlas Global battıktan sonra uçuş saati olmayan first officer’lar için yeni bir ilan daha açılmasını talep ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pera palas ~ 2 yıl önce
Bu ilanlar sipariş üzerine değilse, ben de bir şey bilmiyorum. 330 filosunda 60 saati geçen FO çok nadir. Ee bu alım neye yonelik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 2 yıl önce
Kabin memuru alimi 30 yapmislar. Sanki manket ariyorlar ! Yurt disinda calistim hostes olarak arapcam ingilizcem var . Yasim 38 ilanla uymadi amerikada hosteslerin yasi 50 ustu avrupali kaptan bile alacaklarina iranli pakistanli alsinlar eski sirketimden biliyorum kaptanlikla alakalari yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizler de buradayiz? ~ 2 yıl önce
Herkes yazmis taleplerini, sayica az olsak da tip egitimi olup tecrubesi olmayan 2.Pilotlar da var, daha kendimizi kanitlayamadan batan bir sirketin magduru olarak kaldik ortada, bize sadece tek bir sans verin en azindan. Yoksa tecrubeyi nasil saglayacagiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRM ~ 2 yıl önce
Her Onurlu ve Atlaslı TK ya girecek diye bir şart yok. Son 10 yıldır Onur ve Atlas ın ''kemikleşmiş'' ekibi defalarca TK alımlarından döndürüldü. THY zor da olsa bir CRM kültürü geliştirdi. Kokpitte Ego konusunda ciddi adımlar attı. THY bu kriteri koydu, tepkiler üzerine değiştirdi. Bu karar pek bir şey değiştirmeyecek. Çünkü THY bu şirketlerden pilot almak istemiyor. Her pilotun istediği her şirkette uçması eşyanın tabiyatına aykırıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim yazdıysa ~ 2 yıl önce
Tebrik ederım. Cok dogru yazılmıs….
Pegasus ~ 2 yıl önce
Ucretsiz izinlerden biktik. Tip egitimi borcunu kredi cekip odeseler kardalar. Tecrubeli FO larda kacacagiz. UPV (ucretsiz izinler) AUP lar AYIPLARA dondu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk fo ~ 2 yıl önce
İlan güncellenmiş hatadan dönülmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km8 ~ 2 yıl önce
tecrübesiz piotları hiç mi düşünen yok ? eğitim almış lisansli gençler bekliyorr. Artık onlara da hak tanıyın.. işssizlikleri devam ediyor.. Yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi güzel de ~ 2 yıl önce
Sırf iş bekliyorsunuz diye şirket ihtiyacı olmadığı halde tecrübesiz alımı mı yapsın. 900 tane akademili pilotu var bekleyen. Dışarıdaki 4000 pilotu da alsın. FO lar da rahatlar ayda 10 saat falan uçarlar hem
Yazık olmuş ~ 2 yıl önce
Onur ve atlas kafayı yemişlerdir. Üzüldüm yaa ıns yenı sırket kurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmazlar !!!! ~ 2 yıl önce
Bunca issiz insan var ve ortada bir ihtiyac varken acılan şu ilan gerçekten ayıp hiç mi utanmanız yok sizin arkadaş ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000