01 Ağustos 2017, Salı 09:32:00

"THY'nin öncülüğüne ihtiyaç var"

Zonguldak, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Alaplı ticaret ve sanayi odaları başkanları imzaladıkları ortak deklarasyonla, Çaycuma Havalimanı'nın yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açılmasını istedi.
  • Keşke ORGİ yerine burası adam edilseydi. Hiç olmazsa bir işe yarayacaktı.
  • AKP ye oy verin size amasraya deniz üzerine havalimanı yapalım aynı ordu daki gibi olmaz mı
  • A319 ile gayet rahat uçabilir THY.elin Germania'sı 737 ile uçuyor da.

Zonguldak, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Alaplı ticaret ve sanayi odaları başkanları imzaladıkları ortak deklarasyonla, Çaycuma Havalimanı'nın yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açılmasını istedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, oda başkanları adına yaptığı yazılı açıklamada, imza altına aldıkları deklarasyonu AK Parti milletvekilleri Hüseyin Özakır, Faruk Çaturoğlu ile CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş'ı TBMM'deki makamlarında ziyaret ederek teslim ettiğini belirtti.

Türk Hava Yollarının (THY) ülkenin pek çok noktasına uçuş gerçekleştirmesine karşın Zonguldak'taki potansiyeli görmezden gelmesini anlamsız bulduklarını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bölgenin yatırım alabilmesi, nitelikli iş gücü çekebilmesi, ürettiği ürünleri pazarlayabilmesi, pazarladığı ürünleri uygun koşullarda satabilmesi, sattığı ürünleri etkin bir şekilde alıcıya ulaştırabilmesi, o şehrin, o bölgenin ulaşım altyapısının, ulaşım çeşitliliğinin ve işlerliğinin tam olmasına bağlıdır. Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımlarının her biri farklı farklı avantajlar sunmaktadır. Ülkemizde büyük şehirlerin dışındaki şehirlerimizi havayolu taşımacılığı ile tanıştıran, uçma alışkanlığını kazandıran hep Türk Hava Yolları olmuştur. Bölgemizde de hava yolu taşımacılığının yerleşmesi için THY'nin öncülüğüne ihtiyaç vardır. Bugün THY, Anadolu Jet olarak ülkemizdeki en ücra yerlere bile uçmakta, günde en az 2-3 sefer düzenlenmektedir. Bölgemizde de Anadolu Jet'le THY'nin bu alışkanlığı oluşturması çok önemlidir. Bir an önce faaliyete geçilmesi gerekmektedir. Zonguldak, Bartın, Karabük İllerimiz ve Batı Karadeniz Bölgemizin tüm yetkilileri birlik olup gerekli girişimlerde bulunulmalı ve ilk etapta Anadolu Jet ile uçuşlar başlatılmalıdır."

"THY'nin öncülüğüne ihtiyaç var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Keşke ~ 7 yıl önce
Keşke ORGİ yerine burası adam edilseydi. Hiç olmazsa bir işe yarayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX ~ 7 yıl önce
Ordu-Giresun 6 ayda 500bin yolcuya dayandı.Oraya ise günde bir uçak anca iner. Hadi bilemedin 2. Ankara'dan zaten sefer olmaz.Mesafe çok yakın. Bilir bilmez konuşma.
Keşke ~ 7 yıl önce
Ordu giresun siyasi bir yatırım. Orada oy var. Burada bir şey yok ki ?
B737Fan ~ 7 yıl önce
AKP ye oy verin size amasraya deniz üzerine havalimanı yapalım aynı ordu daki gibi olmaz mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AER ~ 7 yıl önce
A319 ile gayet rahat uçabilir THY.elin Germania'sı 737 ile uçuyor da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 7 yıl önce
Anadolujet'te A319 yok, airbusın işine gelmez
Bravo ~ 7 yıl önce
Elin Germania'sı nasıl uçuyor gördün mü? Nasıl bir otoritesin? Ne eğitimi aldın? Salla gitsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000