14 Ağustos 2018, Salı 09:19:20

THY'nin maaş politikası değişecek mi?

Türk Hava Yolları’nın, kur artışı sonrası pilot transferinin önüne geçmek için döviz bazında maaş uygulamasına geçeceği iddia edildi.
  • BU ÜLKEDE ADALET YOK İMKANI OLUN BU ÜLKEDEN GİTSİN TÜRKLÜGÜNÜ DIŞARDA YAŞASIN
  • Kabindeki yabancılar neden bizden fazla alıyor ? Türk olmak suç mu
  • Bu akademililer amma agladi ya iyice samar oglani oldu hepsi. Daha gecen kasim kasim biz Turkiye nin gelmis gecmis en kaliteli adamlariyiz diye atip tutuyodu bi tanesi. Dusuk IQ kotu universite meslegi oldu bu iyice. 6000 e inene kadar sikinti yok Turkiye kosullarinda iyi maas kaptan olunca oderseniz. Hadi kolay gelsin bebettolar.
  • sadece kokpit icinmi bu uygulama diyer calisanlar farkli bir ulkedemi yasiyor.
  • Cadetlere vermezler yabancılar içindir o. 160bin euroya imza attılar çalış çalış borcun artsın. Gıkını çıkaramazsın o borçla bir uçuştan mene bakar orta direk bir insan üç ay men edilse hayatı kayar. Başvurmadan önce iyi düşünün gençler.
  • Abbas yolcu
  • ŞURADA SEVİYESİZ VE GEREKSİZ YORUMLAR YAPIP, GERÇEK YÜZÜNÜZÜ ORTAYA ÇIKARMAYIN SEVGİLİ İNSANLAR. HERKES YAPTIĞI İŞ KARŞILIĞINDA MAAŞ ALIYOR. BU, BU KADAR MAAŞ ALIYOR “FAZLA” DEMENİZ YERSİZ BUNU SADECE İŞVEREN DEĞİL PİYASA KARAR VERİYOR. BİR DE MESLEK YETİSİNİ SİZE ALLAH VERMİYOR SİZ KARAR VERİYORSUNUZ HATIRLATMAK İSTEDİM. BİRBİRİNİZLE YARIŞMAYI KESİP, HERKES YAŞAMAK İSTEĞİ HAYAT İÇİN ÇABALARSA MUTLU OLURUZ. BİRBİRİNİZİ YERMEK SİZE BİRŞEY KAZANDIRMADIĞI GİBİ MUTSUZLAŞIYORSUNUZ. “MUTLU” VE “İYİ” KALMANIZ ÜMİDİYLE.
  • Pass biletlere gelince 14 usd + kdv 90 liraya pass bilet sat maaşa gelince TL ile öde. Var mı böyle adalet
  • Sanki bunlara silah zoruyla bos senete imza attirmislar
  • Boyle bir dusuncesi yok sirketin,ayrica olsa bile ;bu sadece kokpit ekibine uygulanmaz ,tum personele uygulanir.Neticede tum calisanlarin ucretleri $ karsisinda eridi. Emniyetli ucuslar

Türk Hava Yolları’nın, kur artışı sonrası pilot transferinin önüne geçmek için döviz bazında maaş uygulamasına geçeceği iddia edildi.

Son dönemde dünya genelinde yaşanan pilot sıkıntısı havayolu şirketleri arasında pilot transferlerini de hızlandırdı. Özellikle Körfez  ülkelerinde pilotlar astronomik maaşlarla transfer edilirken Türk Hava Yolları da bu süreçte bazı pilotlarını bu havayolu şirketlerine kaptırdı. Yabancı pilotlar başta olmak üzere bünyesindeki bazı Türk pilotları da kaybeden THY, kalan pilotları elinde tutabilmek için çare aramaya başladı. Pilotların, Temmuz ayında maaşlarına yapılan yüzde 20 zammı yeterli bulmaması üzerine THY, maaşlarda yeni bir düzenleme için çalışma başlattı.

İç rekabette de Eylül ayında pilot transferinin açılacak olması ve özellikle Pegasus Havayolları’nın pilotlara yüksek maaş vaad etmesi ile elindeki pilotları kaybetmekten korkan THY’nin döviz kuru formülü ile pilotları elinde tutmak istediği öğrenildi.
İddiaya göre, maaş ödemelerinde döviz ve altın fiyatlarındaki artışın ortalaması alınacak. Bu ortalama üzerinden altı ayda bir farklar verilerek maaşlarda düzenlenmeler yapılacak. Pilotlar arasında son günlerde dövizle maaş konusu dilden dile dolaşırken uygulamanın önümüzdeki ay başlayacağı iddia edildi.

Ayrıca ikinci pilotların  maaşlarında iyileştirme yapılması için de çalışmalar yapıldığı öne sürüldü.

THY'nin maaş politikası değişecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (254)

JUSTİCE ~ 6 yıl önce
BU ÜLKEDE ADALET YOK İMKANI OLUN BU ÜLKEDEN GİTSİN TÜRKLÜGÜNÜ DIŞARDA YAŞASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy km ~ 6 yıl önce
Kabindeki yabancılar neden bizden fazla alıyor ? Türk olmak suç mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agla akademi. ~ 6 yıl önce
Bu akademililer amma agladi ya iyice samar oglani oldu hepsi. Daha gecen kasim kasim biz Turkiye nin gelmis gecmis en kaliteli adamlariyiz diye atip tutuyodu bi tanesi. Dusuk IQ kotu universite meslegi oldu bu iyice. 6000 e inene kadar sikinti yok Turkiye kosullarinda iyi maas kaptan olunca oderseniz. Hadi kolay gelsin bebettolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ve yer ~ 6 yıl önce
sadece kokpit icinmi bu uygulama diyer calisanlar farkli bir ulkedemi yasiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Z ~ 6 yıl önce
Cadetlere vermezler yabancılar içindir o. 160bin euroya imza attılar çalış çalış borcun artsın. Gıkını çıkaramazsın o borçla bir uçuştan mene bakar orta direk bir insan üç ay men edilse hayatı kayar. Başvurmadan önce iyi düşünün gençler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Px ~ 6 yıl önce
Abbas yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİZLİ ~ 6 yıl önce
ŞURADA SEVİYESİZ VE GEREKSİZ YORUMLAR YAPIP, GERÇEK YÜZÜNÜZÜ ORTAYA ÇIKARMAYIN SEVGİLİ İNSANLAR. HERKES YAPTIĞI İŞ KARŞILIĞINDA MAAŞ ALIYOR. BU, BU KADAR MAAŞ ALIYOR “FAZLA” DEMENİZ YERSİZ BUNU SADECE İŞVEREN DEĞİL PİYASA KARAR VERİYOR. BİR DE MESLEK YETİSİNİ SİZE ALLAH VERMİYOR SİZ KARAR VERİYORSUNUZ HATIRLATMAK İSTEDİM. BİRBİRİNİZLE YARIŞMAYI KESİP, HERKES YAŞAMAK İSTEĞİ HAYAT İÇİN ÇABALARSA MUTLU OLURUZ. BİRBİRİNİZİ YERMEK SİZE BİRŞEY KAZANDIRMADIĞI GİBİ MUTSUZLAŞIYORSUNUZ. “MUTLU” VE “İYİ” KALMANIZ ÜMİDİYLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevin Colak’a ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2900 tl yapilmalidir ve kabin amiri km’lere her brifing’de FLIGHT SAFETY ve FIRST AID konusunda sorular sormalidir. Avrupa’da her havayolu sirketinde boyle sorular soruluyor bilemeyenin ucusu aliniyor. Neden THY’de sorulmuyor? Kabin memurlari flight safety ve first aid bilmiyor!
Pass ~ 6 yıl önce
Pass biletlere gelince 14 usd + kdv 90 liraya pass bilet sat maaşa gelince TL ile öde. Var mı böyle adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 6 yıl önce
Bu dediklerin torpil siz girilen yerlerde geçerli ki sende yüzde 99 torpille girmissindir.
Ced ~ 6 yıl önce
O dediğin ced biletlerde geçerli diğer paslari merkez bankasına mi bağışlıyosun :-)
beyin yuksunu ~ 6 yıl önce
sen gel benim evde temizlik yap bensana 2900 +ssk+ yemek ve 100 tl bahsis veririm takmissin kabin memuru maaslarina beyinsiz sen nezaman avrupadaki havayollariyla uçtun ben 5 sene uçtum flight safety nedir sen biliyormusun hamburgerci.
kabin ~ 6 yıl önce
galiba sen çok duşuk ucret aliyorsun yada kabinin maaslarini cekemeyen bir kaptansin her kimsen insallah bizim maaslar seni kiskancliktan ikiye bolur zavalli sen hangi avrupa havayolunda uctun .
pass ~ 6 yıl önce
yok gel sana bagislayalim
Fo’lara ~ 6 yıl önce
Sanki bunlara silah zoruyla bos senete imza attirmislar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Amacımız uyarmak. Hakkaniyet istemek insanımıza yabancı, istediğimizde de diğer çalışanlardan tepki görüyoruz. Biz basıp gidiyoruz zaten. Kalan ofis çalışanları da ofislerinde havayolu şirketçiliği oynarlar artık.
Yok! ~ 6 yıl önce
Boyle bir dusuncesi yok sirketin,ayrica olsa bile ;bu sadece kokpit ekibine uygulanmaz ,tum personele uygulanir.Neticede tum calisanlarin ucretleri $ karsisinda eridi. Emniyetli ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000