20 Haziran 2019, Perşembe 12:04:59

THY'nin kredi notu düşürüldü!

Uluslararası derecelendirme kurumu Moody's, son bir haftada Türkiye hakkında açıkladığı üçüncü raporda aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu 11 şirketinin kredi notunu düşürdü.
  • Yine başlamışlar dolaylı yoldan Dış güçleri suçlamaya daha geçen hafta Dünya devi Alman Deutsche bankın notunu düşürdü Fitch Ratings hem THY Varlık fonununa bağlandı
  • THY yüzde yüz özel bir şirket olsa bu yönetimle coktan iflas bayrağını cekerdi içerisi boş beles adam dolu diyeceğim lakin ülke gerçeği bu devir dalkavukların, emekci namuslu insanların kaderi ezilmek olmuş kaçan kurtulur
  • Coca cola bile bizim çatla amerika!!!!! Reis sağlam bir osmanlı tokatı atar sarı’ya ;)
  • S-400 teslimatı yaklaşıyor. Şaşırmıyorum.
  • ya neden peki thy Moody's e para öder not almak için. eğer hiçbir anlamı yoksa para ödemezsen adam size not vermez!
  • Sadece THY değil Ciro ve çalışan sayısı olarak en büyük firmalara yapılmış. Akdenizdeki yüzü geçmiş olan savaş gemisinin karşısında bizim donanmamız var. Herkes bilirki bu derelendirme kuruluşları yanlıdır. Faizle para satan kurumsal tefecilerin kurdurduğu şirketlerdir. Hİç biri çıkıp 5-6 ülkenin notunu düşürmeyi değil ağzına almayı akıl edemezler. Bunun parti pırtı siyasi vs yanını bir tarafa bırakın bu ülkemize yapılan bir tehdir ve tuzaktır.
  • Thy deki bankamatikler ve tarikat yapilanmasi arastirilmalidir
  • Şirketlere bakınca Türkiye'nin en sağlam şirketleri Türkcellin kasasındaki Temmettü bile yeter bunlara
  • hakkımı yediler,yetmezmi ???
  • Buraya yorum yapanlara bakıyorum da merak ediyorum sizler bu ülkeye mi , hükümete mi muhalifsiniz? Hükümet ne kadar yanlış iş yapsa da hata ülkede yaşayan halktadır. Ya yanlış seçim yapmıştır, yada yeterince muhalefet etmemiştir. Gördüğüm herkes bindiği dalı kesiyor. THY’nın kredi notu niye düşer ki? Gayet iyi doluluğu mevcut, şu an bir geçiş dönemi yaşıyor ki, zaman zaman kusurlar olsa da gayet çalışkan personeli ve uçuş ekipleri sayesinde onu da kısa sürede tamamlayacaktır. Herşeyin daha iyi olacağı muhakkak, karamsarlığı bırakıp ülke ekonomisi ve işlerinize odaklanın yeter. Hükümetler gelir geçer, Türkiye coğrafyası itibarıyla vazgeçilemeyek bir yerde ve ekonomik büyüklüktedir. Dünya ile daha iyi bir bağlantı sağlayacak hükümet her türlü sorunu çözecektir. Emniyetli uçuşlar büyük THY ve değerli çalışanları.

Uluslararası derecelendirme kurumu Moody's, son bir haftada Türkiye hakkında açıkladığı üçüncü raporda 11 Türk şirketinin kredi notunu düşürdü.

Kurum tarafından yapılan açıklamada şirketlerinin notunun düşürülmesinin Türkiye'nin notunun düşürülmesiyle doğrudan bağlantılı olduğu belirtildi.

Yazılı bildiride, "Notlandırılan şirketlerden bir çoğu ihtiyatlı finansal politikaya, sağlıklı bilançoya ve döviz geliri içeren güçlü iş profiline sahip. Bu şirketlerin kredi göstergeleri daha yüksek notlara işaret ediyor. Ancak şirketlerin notları, yabancı para cinsi tahvil tavanına ile sınırlandırılıyor çünkü bu şirketler Türkiye'nin siyaseti, hukuku, maliyesi ve mevzuatı ile doğrudan ilişkili." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ülkedeki risklerden biri olarak, hükümetin döviz rezervlerini korumak amacıyla bu şirketlerin yabancı para kaynaklarına erişimlerini kısıtlayabileceği örneği verildi.

Hangi şirketlerin notu değişti?

Moody's açıklamasında 7 şirkete ait notun B1'e düşürüldüğünü ve görünümün 'negatif' tutulduğunu belirtti:

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.
Coca-Cola İçecek A.Ş.
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.
Koç Holding A.Ş.
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)
Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı
Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş)

Kurum 4 şirketin notunun ise B1'e düşürüldüğünü ve söz konusu şirketlerle ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi:

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir)
Rönesans Gayrimenkul Yatirim A.Ş.
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.S. (Şişecam)

Moody's, 14 Haziran'da Türkiye'nin Makro Profili'ni "Zayıf-"den "Çok Zayıf+"ya indirmiş, dün yaptığı açıklamasında ise 18 Türk bankasının kredi notunu düşürmüştü.

THY'nin kredi notu düşürüldü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Saf ~ 5 yıl önce
Yine başlamışlar dolaylı yoldan Dış güçleri suçlamaya daha geçen hafta Dünya devi Alman Deutsche bankın notunu düşürdü Fitch Ratings hem THY Varlık fonununa bağlandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamirci ~ 5 yıl önce
THY yüzde yüz özel bir şirket olsa bu yönetimle coktan iflas bayrağını cekerdi içerisi boş beles adam dolu diyeceğim lakin ülke gerçeği bu devir dalkavukların, emekci namuslu insanların kaderi ezilmek olmuş kaçan kurtulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coca cola ~ 5 yıl önce
Coca cola bile bizim çatla amerika!!!!! Reis sağlam bir osmanlı tokatı atar sarı’ya ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 5 yıl önce
S-400 teslimatı yaklaşıyor. Şaşırmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
ya neden peki thy Moody's e para öder not almak için. eğer hiçbir anlamı yoksa para ödemezsen adam size not vermez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? Kullaniciya cevap ~ 5 yıl önce
Ornegin tupras yurtdisindan petrol alirken bakarlar kredi notuna. Notun yoksa herkese varili 60$’dan tuprasa 70$’dan satarlar. Aynisi thy icin yeni ucak aldiginda veya leasing ile ucak kiraladiginda herkese 10$ olan sana ozel indirimle olur 110$. Anladin mi?
rıfkı ~ 5 yıl önce
Sadece THY değil Ciro ve çalışan sayısı olarak en büyük firmalara yapılmış. Akdenizdeki yüzü geçmiş olan savaş gemisinin karşısında bizim donanmamız var. Herkes bilirki bu derelendirme kuruluşları yanlıdır. Faizle para satan kurumsal tefecilerin kurdurduğu şirketlerdir. Hİç biri çıkıp 5-6 ülkenin notunu düşürmeyi değil ağzına almayı akıl edemezler. Bunun parti pırtı siyasi vs yanını bir tarafa bırakın bu ülkemize yapılan bir tehdir ve tuzaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 5 yıl önce
en güzel hikayeleri araplar yazar, persliler anlatır ve türkler inanırmış:)
Bankamatik ~ 5 yıl önce
Thy deki bankamatikler ve tarikat yapilanmasi arastirilmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YKB ~ 5 yıl önce
Bankamatiklerde bir sorun yok bildiğim kadarıyla. YKBankasının cihazları ve tamamen onların denetiminde. Bankamatiklerde hesap oynaması filan mı yapılıyor yoksa??? Anlamadım.
Uçuyoruz ~ 5 yıl önce
Kartal imamhatip tarikatı
Yahu ~ 5 yıl önce
Adam kendi kendinimi araştırsın, ilahî sen de
Haberiniz ~ 5 yıl önce
Hatalı biz yıllardır arabistanda uçuyoruz Türk bayan pilotlar en az 8 sene önce umre ve hac operasyonlarına katılmaya başladı. Ya Gül hanım ya da Nevin hanımdır arabistan da uçan ilk bayan pilot Onur air e bi danışın
Bmx ~ 5 yıl önce
Şirketlere bakınca Türkiye'nin en sağlam şirketleri Türkcellin kasasındaki Temmettü bile yeter bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilciler ~ 5 yıl önce
hakkımı yediler,yetmezmi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System ~ 5 yıl önce
Buraya yorum yapanlara bakıyorum da merak ediyorum sizler bu ülkeye mi , hükümete mi muhalifsiniz? Hükümet ne kadar yanlış iş yapsa da hata ülkede yaşayan halktadır. Ya yanlış seçim yapmıştır, yada yeterince muhalefet etmemiştir. Gördüğüm herkes bindiği dalı kesiyor. THY’nın kredi notu niye düşer ki? Gayet iyi doluluğu mevcut, şu an bir geçiş dönemi yaşıyor ki, zaman zaman kusurlar olsa da gayet çalışkan personeli ve uçuş ekipleri sayesinde onu da kısa sürede tamamlayacaktır. Herşeyin daha iyi olacağı muhakkak, karamsarlığı bırakıp ülke ekonomisi ve işlerinize odaklanın yeter. Hükümetler gelir geçer, Türkiye coğrafyası itibarıyla vazgeçilemeyek bir yerde ve ekonomik büyüklüktedir. Dünya ile daha iyi bir bağlantı sağlayacak hükümet her türlü sorunu çözecektir. Emniyetli uçuşlar büyük THY ve değerli çalışanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 yıl önce
İlk üç ayda ki bilançoda olan döviz cinsinden 6 milyar dolar açığı nasıl açıklayacaksınız? Kimse bunu bilmiyor mu yoksa bilmek mi istemiyor? Sıralama ve not düşürenler bunu biliyor. Ankara uyanmazsa daha kötü günler yakın. İlker ile Ankara ortak mı hareket ediyor Genel Kurul haftası göreceğiz. THY sevdalısı sadece kurumun iyiliğini ister ve ne olursa olsun kimsenin adamı olmaz...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000