03 Kasım 2022, Perşembe 14:21:45

THY'nin Cadet pilotları sürpriz bekliyor

Türk Hava Yolları'nda dün açıklanan rekor kâr'dan sonra gözler personele verilmesi planlanan primlere çevrildi.
  • 140000 euro Cadet borcunu sen ödeyeceksin galiba, Cadet’in cebinden çıkmadığını düşündüğüne göre… Çok eğleniyorum şu yorumları okurken :))
  • Yorumları şaşkınlıkla okudum ve ne kadar çiğ insan olduğunuzu gördüm. Empatiden yoksun ne kadar insan varsa doluşmuş buraya. Buyrun pilot adayı ilanı acık, aynı şartlar size de sağlanıyor ama onun yerine 300/400 kişiyi karalamak, kıskanmak daha kolay. Allah gönlünüze göre versin diyeceğim ama beddua etmiş olacağım. Herkes hak ettiğini yaşarmış, umarım sizlerde hakettiğinizi yaşıyorsunuzdur. Keşke sirket pilotuna, adayına prim vermese de hepsini sizlere dağıtsa. Belki biraz kininiz soğur. Siniriniz kendinize, onun bile farkında değilsiniz.
  • Şu boş konuşanların hepsine ithafen yazıyorum. Sizin mantığınıza göre TAFA'daki hiçbir hoca ve personele prim verilmemesi lazım. Kursiyer ilişkileri departmanında çalışanlara da prim verilmemesi lazım. Nasıl bir yaranız var anlamıyorum. Neden kadar pilot düşmanı, cadet düşmanısınız anlamıyorum. İnsanlıktan çıkmışsınız çok yazık.
  • İmza attıkları euro bedelinin kur artışı sonucunda bile sizin yaptığınız katkılardan daha fazlasını şirkete kazandırdıklarını unutuyorsunuz
  • Okuma yazma bilen adam prim alıyor diye sevinsin. Cadetlerin eğitim ortalaması ortada, cadetlere prim dağıtılsa da yüzünüzü halini görebilsek.
  • Senin mantığın ile bakarsak gereksiz cadetlere eğitim veren gereksiz akademiye de prim verilmesin. Akademi ne yaptı ki şirkete katkısı bile olmayan 2 tane basit sınavı geçip boş yatan pilot adaylarına eğitim veriyor. Şirkete hiç katkısı yok. Ama durum öyle değil, akademiye prim veriliyor. Yöneticilerin bir bildiği var. Demek ki güzel kardeşim senin kısıtlı düşünce yapın ile yaptığın yorumlar tamamen boşmuş.
  • İşimi gücümü ne için bıraktığım seni ilgilendirmez kardeşim bu bir. İkinci olarak sanki biz bu eğitimi bedavaya alıyoruz gibi konuşuyorsun geri ödeme kısmından haberin yok galiba. Şirket bize alternatifi 4 yıl boyunca sunmadı. Eğitimimizin başlamasına kısa bir süre kala teklif etti bilgisiz bigisiz yorum yapmışsın. Ayrıca sen kendi yaptığın işi hayatın boyunca yapsan yaşadığın bütün stressleri toplasan ve onu 100 ile çarpsan bizim sadece eğitim sürecimizdeki stress kadar bile stres yaşamazsın. Neyin uğraşından bahsediyorsun ? Ayakların yere basa basa çalışması kolay kardeşim. SHGM den alınan özel izinmiş hahaha şaka gibi. 3 5 yazışma ve telefon görüşmesi yapmışsın sanki şirketi kalkındırdın. Sürekli değişen servis düzeni ne güzel bir dert ya keşke tek derdimiz servis güzergahının değişmesi olsa. Ayrıca şirket bize prim verilmesine karar verecek olursa sizin ne haddinize konuşmak. Biz işimizi öğrenelim yapalım, siz de oturduğunuz rahat koltuklarınızdan kıskanın boş boş konuşun.
  • Bak net ve basit birşey yazıyorum buraya Sizdeki beyni kuşa taksam ters uçar , adaymış prim mi verilirmiş ulan hıyarlar cadet zaten AO personeli , sen zoom da 2 toplantı yapıp şirketi kurtardığını sanarken biz 2 yıl tek kelime ile bekledik, çünkü çoktan imza atmıştık , ben cadet olmadan önce de sen benimle yuvarlak masa etrafında çay bile içemezdin , ben parayı da kariyeri de burada görmedim. Başarım çocukluğumdan beri var, sende ne var FESATLIK. 2 yol beklemeseydi cadet; şimdi zaten line da uçuyordu parayı da alıyordu. Neyse gün gelir devran döner, o zamanda yalakalığa vurursun kaptanım kaptanım diye ; size giren prim verilmesi değil , asla başaramadığınız ve başaramayacağınız bir süreç .
  • Atlanilan bir nokta var. Bu prim kişinin performansina göre dağıtılan bir prim değil ki. Şirketin tüm personeline verdiği prim. Keşke gerçekten adil olarak olculen performansa dayalı olsaydı. Dolayısıyla, bence Cadet arkadaşlar da bu primi almalı. Sonuçta onlar da şirketin personeli. Kaldı ki aralarında şirket içinden geçiş yapan şirkete yıllarını vermiş insanlar var.
  • Ben bir uçağım. En cok ben uçtum. Ben de prim istiyorum.

Türk Hava Yolları'nda dün açıklanan rekor kâr'dan sonra gözler personele verilmesi planlanan primlere çevrildi.

THY Anonim Ortaklığı ve prim almayan Teknik A.Ş ve Bilişim A.Ş gibi şirketleri kapsayan primden hali hazırda pilotaj eğitimi alan kursiyerlerin faydalanıp faydalanmayacağı merak konusu oldu.

Daha önce şirketin benzer ödül ve ikramiyelerinden faydalandırılmayan kursiyer pilotlar yeni yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat'ın kendilerini ayrı tutmayacağını umut ediyor.

THY daha önce benzer ödemeleri üretime dahil olmadıkları gerekçesiyle akademi kursiyerlerine ödemiyordu. 

©AirportHaber

THY'nin Cadet pilotları sürpriz bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (167)

Oooo ~ 1 yıl önce
140000 euro Cadet borcunu sen ödeyeceksin galiba, Cadet’in cebinden çıkmadığını düşündüğüne göre… Çok eğleniyorum şu yorumları okurken :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 1 yıl önce
Yorumları şaşkınlıkla okudum ve ne kadar çiğ insan olduğunuzu gördüm. Empatiden yoksun ne kadar insan varsa doluşmuş buraya. Buyrun pilot adayı ilanı acık, aynı şartlar size de sağlanıyor ama onun yerine 300/400 kişiyi karalamak, kıskanmak daha kolay. Allah gönlünüze göre versin diyeceğim ama beddua etmiş olacağım. Herkes hak ettiğini yaşarmış, umarım sizlerde hakettiğinizi yaşıyorsunuzdur. Keşke sirket pilotuna, adayına prim vermese de hepsini sizlere dağıtsa. Belki biraz kininiz soğur. Siniriniz kendinize, onun bile farkında değilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 1 yıl önce
Şu boş konuşanların hepsine ithafen yazıyorum. Sizin mantığınıza göre TAFA'daki hiçbir hoca ve personele prim verilmemesi lazım. Kursiyer ilişkileri departmanında çalışanlara da prim verilmemesi lazım. Nasıl bir yaranız var anlamıyorum. Neden kadar pilot düşmanı, cadet düşmanısınız anlamıyorum. İnsanlıktan çıkmışsınız çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet candır ~ 1 yıl önce
İmza attıkları euro bedelinin kur artışı sonucunda bile sizin yaptığınız katkılardan daha fazlasını şirkete kazandırdıklarını unutuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf ~ 1 yıl önce
Okuma yazma bilen adam prim alıyor diye sevinsin. Cadetlerin eğitim ortalaması ortada, cadetlere prim dağıtılsa da yüzünüzü halini görebilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek sahibi ~ 1 yıl önce
Sizin mesleğiniz nedir ? Neden kendinizde bu hakkı görüyorsunuz ?
gereksiz uzman ~ 1 yıl önce
Senin mantığın ile bakarsak gereksiz cadetlere eğitim veren gereksiz akademiye de prim verilmesin. Akademi ne yaptı ki şirkete katkısı bile olmayan 2 tane basit sınavı geçip boş yatan pilot adaylarına eğitim veriyor. Şirkete hiç katkısı yok. Ama durum öyle değil, akademiye prim veriliyor. Yöneticilerin bir bildiği var. Demek ki güzel kardeşim senin kısıtlı düşünce yapın ile yaptığın yorumlar tamamen boşmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz uzman ~ 1 yıl önce
bu uzman denen arkadaşa şunu da hatırlatalım, cadetlerle ilgilenen kursiyer ilişkileri departmanına da prim verilmesin o zaman. normalde bu şahsın bu beyinle bırakın uzman olmayı, hayatta kalması mucize ama uzman olmuş işte. ah şu çevre!
komiksiniz ~ 1 yıl önce
İşimi gücümü ne için bıraktığım seni ilgilendirmez kardeşim bu bir. İkinci olarak sanki biz bu eğitimi bedavaya alıyoruz gibi konuşuyorsun geri ödeme kısmından haberin yok galiba. Şirket bize alternatifi 4 yıl boyunca sunmadı. Eğitimimizin başlamasına kısa bir süre kala teklif etti bilgisiz bigisiz yorum yapmışsın. Ayrıca sen kendi yaptığın işi hayatın boyunca yapsan yaşadığın bütün stressleri toplasan ve onu 100 ile çarpsan bizim sadece eğitim sürecimizdeki stress kadar bile stres yaşamazsın. Neyin uğraşından bahsediyorsun ? Ayakların yere basa basa çalışması kolay kardeşim. SHGM den alınan özel izinmiş hahaha şaka gibi. 3 5 yazışma ve telefon görüşmesi yapmışsın sanki şirketi kalkındırdın. Sürekli değişen servis düzeni ne güzel bir dert ya keşke tek derdimiz servis güzergahının değişmesi olsa. Ayrıca şirket bize prim verilmesine karar verecek olursa sizin ne haddinize konuşmak. Biz işimizi öğrenelim yapalım, siz de oturduğunuz rahat koltuklarınızdan kıskanın boş boş konuşun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihin oyunu ~ 1 yıl önce
Doğrumu anlıyorum , meslek sahibi olmak için belli eğitimlerden geçen ve hala eğitimini tamamlamamış kişi veya kişiler ileride başarılı olursa sahip olacağı iş dalında aktif olarak çalışanların hak ettiği bir şeyden pay mı istiyor . Nasıl bir bakış açısı bunu mantıklı bulabilir ve talep edebilir . Bir arkadaşım açıklarsa faydalı olacak . .
ooo ~ 1 yıl önce
senin kaptanlik gelmis
Zihin oyunu yazana ~ 1 yıl önce
Biz bu şirketin sigortalı ve sicil numaralı personeliyiz üç yıldır. Bizi şirket babasının hayrına yetiştirmiyor. Bizden kâr ediyor. Yani idrak edemediğin şu ki, bizim senden daha fazla faydamız var bu şirkete. Yalvarırım bunu idrak et artık, olur mu?
Cadet ~ 1 yıl önce
Bak net ve basit birşey yazıyorum buraya Sizdeki beyni kuşa taksam ters uçar , adaymış prim mi verilirmiş ulan hıyarlar cadet zaten AO personeli , sen zoom da 2 toplantı yapıp şirketi kurtardığını sanarken biz 2 yıl tek kelime ile bekledik, çünkü çoktan imza atmıştık , ben cadet olmadan önce de sen benimle yuvarlak masa etrafında çay bile içemezdin , ben parayı da kariyeri de burada görmedim. Başarım çocukluğumdan beri var, sende ne var FESATLIK. 2 yol beklemeseydi cadet; şimdi zaten line da uçuyordu parayı da alıyordu. Neyse gün gelir devran döner, o zamanda yalakalığa vurursun kaptanım kaptanım diye ; size giren prim verilmesi değil , asla başaramadığınız ve başaramayacağınız bir süreç .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yazık sayın CADET ~ 1 yıl önce
Hastalıklı bir kişiliğin var sayın aday , umarım o yuvarlak masana tekrar dönersin ve buraları kirletmezsin . Belki dünyadaki an kabiliyetli pilot olacaksın ama hep bir şeyler eksik kalacak sende . Uçmak için farklı şeylere gerek olduğunu anlarsın elbet . It takes more than wings to fly
Yaw ~ 1 yıl önce
He he, git bunları bilmeyene anlat, cadet fita varken Oxford grupları varken cadetti, şimdi 2 yilliklar giriyor.
Cocuk Basarisi ~ 1 yıl önce
Mahalledeki herkesi futbolda yenerdim, misket oyunlarinda herkesin misketlerini alirdim cocuklugumdan beri basariliyim, sirket kurdum lominata sirket degerini 1 senede yuzde 5000 ucurdum, twitter ilk benim aklima gelmisti, spacex in motor dizaynini ben yapmistim. musk benden caldi
DİKKAT! ~ 1 yıl önce
Atlanilan bir nokta var. Bu prim kişinin performansina göre dağıtılan bir prim değil ki. Şirketin tüm personeline verdiği prim. Keşke gerçekten adil olarak olculen performansa dayalı olsaydı. Dolayısıyla, bence Cadet arkadaşlar da bu primi almalı. Sonuçta onlar da şirketin personeli. Kaldı ki aralarında şirket içinden geçiş yapan şirkete yıllarını vermiş insanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 1 yıl önce
Ben bir uçağım. En cok ben uçtum. Ben de prim istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000