21 Eylül 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • liyakatsizlikte yine zirvedeyiz. (bknz: vay anam vay neler donmus serhat ya)
  • Bunlar rahat etsın yerlerinden olmasın diye 211 şerefıyle çalışanı basına fetocu diye sundular. TÜRK HAVA YOLLARINDA FETOCU TEMİZLİGİ dediler. Ben ahirette degil bu dünyada hepsinin süründügünü görmek istiyorum. İstiyorum ki ayakları taşa takılıp düşseler biz gelelim akıllarına. Kimin gunahına girdimde allah bana bunu verdi dedıklerınde bizi hatırlasınlar. Şeref yoksunu haysiyetsizler. İlker bey vicdan yapıyormus birde gülelim bari. Kiramı ödeyemiyorum ötesi var mı
  • Ali bey, ilginiz ve YK uyandirdiginiz icin cok tesekkür ediyoruz. Sizin yazinizdan sonra mahkemeye itirazlari oldu mu? olduysa bizlerlede itiraz yazisini paylassinlar... Calisanlari uyutmaya devam etmesinler.
  • Müdürler boşuna müdür olmadı. Her bir müdürün abisi, ağası var. Kimse sesini çıkartamaz. Kimse bize dokunamaz. ;)
  • Doğruluk kim bunlar kim? Bunlar doğru adamlar olsa hak yerler mi,torpil yapar,yaptırırlar mı? Şirket imkanlarıyla lüks hayat sürerler mi? Thy sadece Almanya'da değil neredeyse her yerde dibine kadar yolsuzluğa batmış durumda. Yorumlardan açık bir şekilde görülüyor. Özellikle müdürlerin hepsi sağlam torpilli olduklarından thy yönetimi onların yedikleri haltlara çok ayyuka çıkmadıkça,haber olmadıkça göz yummak zorunda kalıyor,hesap soramıyorlar ki bu kişiler haber olsalar bile ne işten atılıyor ne de yaptırım uygulanıyor. Bir ülke ki adında adalet olan parti ülkeyi yönetiyor ama ülkede adalet yok,kalkınma diyor sadece kendilerini kalkındırıyor,tepeden inme torpille iş,makam sahibi yaptığı sözüm ona dindar yandaşlar da devletin kurumlarını ganimet hesabı soyuyor,suistimaller yapıyor,zimmet,rüşvet,yolsuzluk ne varsa her türlü pisliğe bulaşıyor ama ortada ne hesap soran var ne de veren. İyi ki bunlar sofu,softa,alnı secdeye değenler ya tersi olsa neler olurmuş mazallah !
  • Orayı bir inceleseler neler çıkar Allah bilir de kim,kimi araştıracak,hesap soracak?Devlet malı deniz onlar için. Eski thy teknik müdürü deve kesen şükrü için de sırf ingiliz vatandaşı olabilsin diye ingiltere teknik müdürlüğü diye daha önce kurumda olmayan bir müdürlük icat edilmiş bu zat da oraya tayin olmuştu,hamdi'nin yeğeni de orada müdürdü bir başka torpilli de merkez'den londra'ya memur olarak atanmıştı zira tüm müdür,şef kadroları torpilliler ile doluydu onu da bu şekilde tayin etmişlerdi ama şef maaşı alıyor,şirket kirasının yarısını ödüyordu sonra orada veya başka bir ülkede bir yere müdür oldu yanlış hatırlamıyorsam. Böyle örnekler çok say say bitmez. Nedense bu güya dini bütünler müslüman düşmanı abd,kanada,avrupa ülkelerine bilhassa da fransa,almanya ve ingiltere'ye hayranlar oralarda yaşasınlar,vatandaş olsunlar diye heryerlerini yırtıyorlar...
  • Öncelikle bu sözleşmeden etkilenen tüm mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Ufak bir hesap yaparsak 1500 kira 1000 tl gıda kış şartları 800 tl faturalar 1000 tele de zaruri ihtiyaçlar desek min total de 4300 tl kredi vs hariç. Açıkçası ne Fazıl bey e ne Fuat oktay a nede bizi temsil ettiğini düşünüp her ay maşımızdan haraç kesen sendikaya hakkımı helal etmiyorum. Rabbim sizleride geçim sıkıntısını düşğnmeniz konusunda tez zamanda al aşağı etsinki, ünüverste okumuş 10 yıllık meslek tecrübesi olan insanın çektiği sıkıntıyı çekesiniz.
  • Var mı başka kuyruk acısı olan yazaın. Gizli olduklarını sanan fetöcüler ve fetö severler... Bu gidişin dönüşü yok. Yakında yanınıza gelecekler var. Bekleyin
  • Ağzı olan konuşuyor
  • Genel Müdür Genel Müdür Muâvinleri Başkan Başkan Yardımcılıkları Müdür Müdür Yardımcıları Şef Şef " Yalâkaları " { Sekreterleri ve Özel Kalemleri Daha Saymadım }

Yok mu doğru söyleyecek!

Şirketi zarara uğratanların el üstünde tutulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Son örneği Almanya THY ofislerinden. Her şey su yüzüne çıkmış ama işin ucundan tutan yok aksine işi savsaklayan var. Müdüründen şefine, hukuk müşavirinden şahidine kadar hepsi batan gemiden nemalanma peşinde.

Köln’de yaşanan hadiseleri haber yapıyoruz, şirketin kimlerin eline kaldığını izah ediyoruz, zarara götüren kalemlerin buralarda olduğunu söylüyoruz. Ama gel de dinlet krallara, ağalara.

Hatırlar mısınız “THY’de damacana müdürlüğü bile var” dediğimde kıyamet kopmuştu. Oysa asıl anlattığım elini kolunu sallasan müdüre çarpıyor, gelin şu müdürlükleri azaltın, masrafları kısın derken kraliyet ailesinden inanılmaz tepki gelmiş ve 126 ülke adına benden 1000’er lira tazminat istenmişti.

Kardeşim yazdıklarım kurum lehine, yazdıklarım senin lehine. Senin bundan ders alman, bundan sonuca gitmen gerekirken, beni mahkemeye vermektense dinlemen daha doğru değil mi?

Al, gördün şimdi başına geleni. Tek bir kalemde bir müdür için 50 bin euro ödemek zorunda kalacaksın. Diğerleri de sırada. Emsal teşkil edecek davalar peşi peşine gelecek.

Yerel mahkemelerde sürüneceksiniz.

Bütün belgeleri toplamışsın, teftiş kurulun yolsuzluğu, usulsüzlüğü tespit etmiş sana da işten atmak düşmüş. Adam mahkemeye gitmiş, senin oradaki müdürün ne iş yapar, binlerce avro ödeyip tuttuğun hukuk bürosu ne iş yapar? Asıl o müdürü görevden alacaksın. “seni kurumu temsilen oraya gönderdik, sen kurumun çıkarlarını değil kimin çıkarı için oradasın” deyip gereğini yapacaksın.

İlker Aycı bey, Allah aşkına sana doğruyu söyleyen biz mi ayıp ediyoruz yoksa olayları sümenaltı edenler mi seni yanlış yönlendiriyor. Bir muhasebe yapmanı öneririm. Bizim derdimiz sen değilsin, seni yanlış yönlendirenler, aklını karıştıranlar, kurumdan nemalanmak isteyenler, “padişahım çok yaşa” diyenler.

Bakın ey THY yetkilileri. Köln’de dava kaybedilmiş. Müdür yüzünden, tutulan avukatlık bürosu yüzünden, takip edilmeyen dava yüzünden.

Ve biz bunu haberleştiriyoruz.

Sizin basın müşaviriniz Yahya Üstün efendi ipe un serip “dava kaybedildi” diyemiyor da “dava süreci devam ediyor” diye kamuoyunu yanıltıyor. Üstüne üstlük kaybedilen davaya itiraz dahi edilmiyor.

Ey Üstün efendi, bir güne bir gün yalan söylemeyin, kelime oyunu yapmayın, insanları aptal yerine koymayın. Maksat Airporthaber’in doğruları anlatmasını engellemek, gölgelemek ise onu başaramazsın.

Ey THY’yi idare eden şahsiyetler; bakın derin kokular geliyor Almanya’dan. Cemaat, FETÖ gibi alçaklık iddiaları yükseliyor.

İnceleyin, inceletin. Bu devletin bu milletin başına gelen alçaklığı bir kez daha yaşayacak, yaşatacak alçaklara yol verecek tahammülümüz yok.

İlker Aycı bey, etrafındakilere dikkat et. Bugün doğru yönlendirildiğini düşündüğün yerde felakete götürecekler seni ve yanında kimse kalmayacak. Bunu net söylüyorum. Etrafına iyi bak.

THY, müdür enflasyonu içinde kuruma kaybettiriyor. Bizim doğruları söylememiz sizin yanlış yapmanıza sebep olmasın.

Yok mu doğru söyleyecek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (164)

suVerenArff ~ 4 yıl önce
liyakatsizlikte yine zirvedeyiz. (bknz: vay anam vay neler donmus serhat ya)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 4 yıl önce
Bunlar rahat etsın yerlerinden olmasın diye 211 şerefıyle çalışanı basına fetocu diye sundular. TÜRK HAVA YOLLARINDA FETOCU TEMİZLİGİ dediler. Ben ahirette degil bu dünyada hepsinin süründügünü görmek istiyorum. İstiyorum ki ayakları taşa takılıp düşseler biz gelelim akıllarına. Kimin gunahına girdimde allah bana bunu verdi dedıklerınde bizi hatırlasınlar. Şeref yoksunu haysiyetsizler. İlker bey vicdan yapıyormus birde gülelim bari. Kiramı ödeyemiyorum ötesi var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebulu ~ 4 yıl önce
Ali bey, ilginiz ve YK uyandirdiginiz icin cok tesekkür ediyoruz. Sizin yazinizdan sonra mahkemeye itirazlari oldu mu? olduysa bizlerlede itiraz yazisini paylassinlar... Calisanlari uyutmaya devam etmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdürler ~ 4 yıl önce
Müdürler boşuna müdür olmadı. Her bir müdürün abisi, ağası var. Kimse sesini çıkartamaz. Kimse bize dokunamaz. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Ali bey ~ 4 yıl önce
Doğruluk kim bunlar kim? Bunlar doğru adamlar olsa hak yerler mi,torpil yapar,yaptırırlar mı? Şirket imkanlarıyla lüks hayat sürerler mi? Thy sadece Almanya'da değil neredeyse her yerde dibine kadar yolsuzluğa batmış durumda. Yorumlardan açık bir şekilde görülüyor. Özellikle müdürlerin hepsi sağlam torpilli olduklarından thy yönetimi onların yedikleri haltlara çok ayyuka çıkmadıkça,haber olmadıkça göz yummak zorunda kalıyor,hesap soramıyorlar ki bu kişiler haber olsalar bile ne işten atılıyor ne de yaptırım uygulanıyor. Bir ülke ki adında adalet olan parti ülkeyi yönetiyor ama ülkede adalet yok,kalkınma diyor sadece kendilerini kalkındırıyor,tepeden inme torpille iş,makam sahibi yaptığı sözüm ona dindar yandaşlar da devletin kurumlarını ganimet hesabı soyuyor,suistimaller yapıyor,zimmet,rüşvet,yolsuzluk ne varsa her türlü pisliğe bulaşıyor ama ortada ne hesap soran var ne de veren. İyi ki bunlar sofu,softa,alnı secdeye değenler ya tersi olsa neler olurmuş mazallah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UK ofisleri'ne ~ 4 yıl önce
Orayı bir inceleseler neler çıkar Allah bilir de kim,kimi araştıracak,hesap soracak?Devlet malı deniz onlar için. Eski thy teknik müdürü deve kesen şükrü için de sırf ingiliz vatandaşı olabilsin diye ingiltere teknik müdürlüğü diye daha önce kurumda olmayan bir müdürlük icat edilmiş bu zat da oraya tayin olmuştu,hamdi'nin yeğeni de orada müdürdü bir başka torpilli de merkez'den londra'ya memur olarak atanmıştı zira tüm müdür,şef kadroları torpilliler ile doluydu onu da bu şekilde tayin etmişlerdi ama şef maaşı alıyor,şirket kirasının yarısını ödüyordu sonra orada veya başka bir ülkede bir yere müdür oldu yanlış hatırlamıyorsam. Böyle örnekler çok say say bitmez. Nedense bu güya dini bütünler müslüman düşmanı abd,kanada,avrupa ülkelerine bilhassa da fransa,almanya ve ingiltere'ye hayranlar oralarda yaşasınlar,vatandaş olsunlar diye heryerlerini yırtıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sansürsüz ~ 4 yıl önce
Öncelikle bu sözleşmeden etkilenen tüm mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Ufak bir hesap yaparsak 1500 kira 1000 tl gıda kış şartları 800 tl faturalar 1000 tele de zaruri ihtiyaçlar desek min total de 4300 tl kredi vs hariç. Açıkçası ne Fazıl bey e ne Fuat oktay a nede bizi temsil ettiğini düşünüp her ay maşımızdan haraç kesen sendikaya hakkımı helal etmiyorum. Rabbim sizleride geçim sıkıntısını düşğnmeniz konusunda tez zamanda al aşağı etsinki, ünüverste okumuş 10 yıllık meslek tecrübesi olan insanın çektiği sıkıntıyı çekesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetöcüler ~ 4 yıl önce
Var mı başka kuyruk acısı olan yazaın. Gizli olduklarını sanan fetöcüler ve fetö severler... Bu gidişin dönüşü yok. Yakında yanınıza gelecekler var. Bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş Boğaz ~ 4 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos bogaz-...a ~ 4 yıl önce
cok sakacisin... agzi olmayan konusamaz ki.... lafa bak... IQ 200 üzeri masallah... :-)
AĞIZ VE DİL ~ 4 yıl önce
SADECE ZIKKIMLANMAK İÇİN DEĞİLDİR
Agiz ishali ~ 4 yıl önce
Hergun TV ye cikmasa gunumuz daha guzel gececek. Biktik be bi bitmediler
YIL 2000 ÖNCESİ ~ 4 yıl önce
Genel Müdür Genel Müdür Muâvinleri Başkan Başkan Yardımcılıkları Müdür Müdür Yardımcıları Şef Şef " Yalâkaları " { Sekreterleri ve Özel Kalemleri Daha Saymadım }

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000