14 Şubat 2020, Cuma 11:20:55

THY'nin A321neo'ları yere indirildi

Türk Hava Yolları’nın 3 A321neo tipi uçakları yere indirildi. Motorlarında sorun yaşanan uçaklarda inceleme sürüyor.
  • TK da yavaş yavaş Atlas global durumuna düşecek; zaten TK nın %53 ü özel şirketin..
  • Allah'ım ya bi fima ya bi firma hicbirimi beceremez 150-180 yolcu kapasiteli dar govdeli ucaklari'sorunsuz' bir sekilde uretmeyi
  • Boreskope nedir abi terminolojiye gel
  • Personelden kesinti yaparlar önemli değil.
  • Sıkıntı yok, ikramiyeleri kestik mi tamamdır.
  • Geleceği göremeyen araştırma yapmayan sayın müdürlerimiz önünde saygıylaeğiliyorum. Maaşları az tabi napaınlar. Ne kadar ekmek okadar köfte
  • İş bilmez yöneticilerin verdiği kararlar ne zaman sorgulanacak.... yerde kalan uçakların zararları da personel maaşlarından kesilerek telafi edilir artık..
  • Neden PW? Dünyada bir çok şirket CFM tercih ederken neden? Acaba Airbus skandalı gibi bunda da rüşvet mi var motor seçimi için. Bakılması gereken bir konu?
  • CFM Lerle değiştiremezlermi mütamadiyen hep aynı sorunla yerde kalıyorlarsa
  • ucuz etin yahnisi yavan olur bayanlar baylar. sırf 2 kuruş daha ucuza getirelim dediniz elimizdeki anlaşmayla. adamlar motoru üretmek istemediğini belirtmesine rağmen zorla ürettirdiniz şimdi ayıklayın pirincin taşını.

Türk Hava Yolları’nın A321neo tipi uçakları yere indirildi. Motorlarında sorun yaşanan uçaklarda inceleme sürüyor.

Türk Hava Yolları’nın filosunda yer alan ve yakıt tüketimi konusunda en verimli uçaklardan olan Airbus 321 neo tipi uçakların Pratt&Whitney üretimi motorlarında yaşanan sorun nedeniyle uçuşlardan çekildiği öğrenildi.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; İstanbul Havalimanı’ndaki THY Teknik hangarında yapılan incelemelerde motorlarda boreskope kontrollerinde blade seal adı verilen parçalarda hasar olduğu ortaya çıktı. Söz konusu sorunun motorlarda ağır hasara neden olabileceği belirtildi.

3 uçakta incelemelerin devam ettiği ve uçakların yeniden sefere veriliş tarihinin belli olmadığı öğrenildi. Türk Hava Yolları'nın filosunda toplam 14 Airbus 321neo tipi uçak bulunuyor.

THY'nin TC-LSD kuyruk tescilli A321neo tipi uçağı son uçuşunu 14 Ocak 2020'de Oslo'dan İstanbul'a gerçekleştirmişti. Uçak tam 1 aydır seferlere verilemiyor.

PEGASUS’TA SORUN YOK

Airbus üretimi A320neo ailesi uçaklarından Pegasus’ta da bulunuyor. Ancak Pegasus uçaklarında CFM motorlar kullanılıyor. THY uçaklarında kullanılan Pratt&Whitney üretimi motorlarda yaşanan soruna CFM motorlarda rastlanmadığı bilgisine ulaşıldı.

 

THY'nin A321neo'ları yere indirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Aa ~ 4 yıl önce
TK da yavaş yavaş Atlas global durumuna düşecek; zaten TK nın %53 ü özel şirketin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıldircam ~ 4 yıl önce
Allah'ım ya bi fima ya bi firma hicbirimi beceremez 150-180 yolcu kapasiteli dar govdeli ucaklari'sorunsuz' bir sekilde uretmeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 4 yıl önce
uçakta sıkıntı yok motorlar sıkıntılı CFM büyük oranda düzeltti hataları pw de düzeltir zamanla...
Borispil tower ~ 4 yıl önce
Boreskope nedir abi terminolojiye gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinti ~ 4 yıl önce
Personelden kesinti yaparlar önemli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkramiye ~ 4 yıl önce
Sıkıntı yok, ikramiyeleri kestik mi tamamdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öngörüsüzler ~ 4 yıl önce
Geleceği göremeyen araştırma yapmayan sayın müdürlerimiz önünde saygıylaeğiliyorum. Maaşları az tabi napaınlar. Ne kadar ekmek okadar köfte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
İş bilmez yöneticilerin verdiği kararlar ne zaman sorgulanacak.... yerde kalan uçakların zararları da personel maaşlarından kesilerek telafi edilir artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden PW? ~ 4 yıl önce
Neden PW? Dünyada bir çok şirket CFM tercih ederken neden? Acaba Airbus skandalı gibi bunda da rüşvet mi var motor seçimi için. Bakılması gereken bir konu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEC ~ 4 yıl önce
Kim kiminle ortak
Berg ~ 4 yıl önce
CFM Lerle değiştiremezlermi mütamadiyen hep aynı sorunla yerde kalıyorlarsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aptallar ~ 4 yıl önce
ucuz etin yahnisi yavan olur bayanlar baylar. sırf 2 kuruş daha ucuza getirelim dediniz elimizdeki anlaşmayla. adamlar motoru üretmek istemediğini belirtmesine rağmen zorla ürettirdiniz şimdi ayıklayın pirincin taşını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000