17 Temmuz 2020, Cuma 14:11:27

THY'den uçuş ekiplerine yönelik flaş karar!

Türk Hava Yolları, yeni koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uçuş ekiplerine yönelik flaş bir karar aldı. Personelin yatı harcırahları kaldırıldı.
  • beğenmiyorsanız bırakın, artık dünya değişti eski devir bitti. O kadar işssiz ve aç insan var ki , pilotaj eğitimini bitirip bekleyen kabin memuru olmak isteyip bekleyen , evet kazanılmış hakların gitmesi ve yapılanlar hoş değil ancak kaptanlar hariç yerleri anında doldurulur. Aç işssiz yıllarca alımı beklemektense harcirahsız yarı maaşla çalışacak çok adam var çok, iş bulamamış pilot kabin demeyin alakam yok.
  • ben thy yerinde olsam içhatlarda kabin memuru olayını minimuma çekerim. ikram işini kaldırırım. 1 saat yol gidiliyor ne ikramı arkadaş... minimum kabin memuru ile uçulması en mantıklı. Dünya kadar insana maaş ödemeye gerek yok.
  • UDS karnelerinden dolayı haksızca işten attığınız insanların ahı yakanızdadır. 60-70'li sicilli amirlerin hepsi şu anda KHB'ye yön veren, elinde tutan kesimdir. İstediklerini istediği gibi yönlendirip yönetiyorlar. outlook, ev muhabbetinden başka hiçbir şeye yaramayan bu insanlar 9-5 dedikodusu yapıp günlerini geçirmekteler! Müstehak size! ya batın ya satın kurtulun, british, lufthansa gülüyor sizlere...
  • Bence yerinde karar THY personeli orda görevli olduğunu unutuyor bar bar ,club club geziyor !! Sonra da harcırah alıyor o ne ala Mualla :)
  • K.H.B ' bana dokunmayan yılan bin yaşasın' düşüncesinde. E haklı tabi koltuk bu. şimdi itiraz et, kabin hakkı için bir iki savaş, öneri ver itiraz et zor. nasıl olsa kılıf ve bahane hazır KOVid!
  • arkadaşlar uçuculara laf etmeyin lütfen. onlar en mağdurlar.
  • Dunya yansa kabinle kokpit bir araya gelemez bunu unutmayin ama birbirinizi yemegin troller gene isbasinda sizi gene birbirinize dusuruyor yapmayin uymayin bu yazilardan memnun olanlar 1 troller 2 mudurler biz TGS OLARAK hakkimizi aramaya kalktik bizi atmayaa basladilar biz birlik olamadik bi sendikaya uye olamiyoruz. Ama siz hakkinizi koruyun kalbim sizle
  • Bunun açıklaması:700 müdürü doyurmak için size 3 öğün yemek vermeliyiz.Çünkü itibarımızdan, kazancımızdan, vazgecemeyiz.Kabin kokpitin kazanacağı parayı cebinden almalıyız ki zenginliğimiz artsın.Daha bu sene mezun olan kartal imamhatipli yeğenler gelecek TK ya.oyüzden üzmeyin müdürleri.
  • gider kim kalır bilmem de önce 55 60 yaşına gelenler, 65i zorlamaya çalışanlardan başlanır umarım, yönetimi eleştiriyorlar ya gidin de yeni mezunun,gençlerin önü açılsın. Onlar işsiz kaldıktan sonra sizin ekstradan kat,yat hırsınız gerçeklese ne fayda bu memlekete??
  • İşten atılacak olanlar çekilişle belirlersin, çünkü hiçbir performans ölçme sisteminin adil olmadığı ve udslere karne notlarına yerden müdahale edildiği THY'den atılacak kabin memurlarını belirlemek için en adil yöntem çekiliştir. Çekilişle atın, atılanlar atılsın, diğerleri devam etsin. Atılmak bir gün öldürür, korku her gün öldürür.

Türk Hava Yolları, yeni koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uçuş ekiplerine yönelik flaş bir karar aldı. Personelin yatı harcırahları kaldırıldı.

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Uçuş İşletme Başkanlığı tarafından yapılan ortak duyuruyla personele tebliğ edilen karar, "Covid-19 tedbirleri süresince yatı oteli kısıtlamaları" başlığıyla yayınlandı.

Uçuş ekiplerinin yatı süresince otelden kesinlikle çıkmamaları gerektiği ve bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi. 

Personelin yatı süresince yiyecek-içecek hizmetlerinin oda servisi aracılığıyla karşılanacağı ve bu nedenle harcırahların kaldırıldığı belirtildi.

İşte uçuş ekiplerine tebliğ edilen o kural metni:

"Uçuş ve Kabin Ekiplerimiz,

COVID-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında bazı ülkelerin Sivil Havacılık Otoriteleri tarafindan alınan kararlar doğrultusunda, yatı görevi uygulayacak ekip üyelerinin yatı süresince otel odasından kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda yatı görevi uygulanacak ve odalarından çıkmayacak ekip üyeleri için üç öğün yemek hizmeti oda servisi olarak verilecek olup, yatı harcırahları ilgili hizmet alım süresince ödenmeyecektir.

Bu tür kısıtlama ve tedbirlerin uygulanacağı istasyonla ilgili bilgilendirmeler NOTAM paketi, HAT Bilgi Formu ya da İstasyon Bilgi Sistemi (IBS) içerisinde yer almaktadır.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz."

THY'den uçuş ekiplerine yönelik flaş karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (408)

Bırakıngidin ~ 4 yıl önce
beğenmiyorsanız bırakın, artık dünya değişti eski devir bitti. O kadar işssiz ve aç insan var ki , pilotaj eğitimini bitirip bekleyen kabin memuru olmak isteyip bekleyen , evet kazanılmış hakların gitmesi ve yapılanlar hoş değil ancak kaptanlar hariç yerleri anında doldurulur. Aç işssiz yıllarca alımı beklemektense harcirahsız yarı maaşla çalışacak çok adam var çok, iş bulamamış pilot kabin demeyin alakam yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 4 yıl önce
ben thy yerinde olsam içhatlarda kabin memuru olayını minimuma çekerim. ikram işini kaldırırım. 1 saat yol gidiliyor ne ikramı arkadaş... minimum kabin memuru ile uçulması en mantıklı. Dünya kadar insana maaş ödemeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ye ~ 4 yıl önce
Otobüs sandın sanırım, kabin memuru sadece ikram dağıttığını düşünerek, her kabin memuru için belirlenmiş bir yolcu sayısı var ki acil durumda tahliye takip ve sorumluluk için, neyse bir gün acil durum yaşanan bir uçağın içinde olursan o zaman daha iyi anlayacaksın
UDS KARNESİ ~ 4 yıl önce
UDS karnelerinden dolayı haksızca işten attığınız insanların ahı yakanızdadır. 60-70'li sicilli amirlerin hepsi şu anda KHB'ye yön veren, elinde tutan kesimdir. İstediklerini istediği gibi yönlendirip yönetiyorlar. outlook, ev muhabbetinden başka hiçbir şeye yaramayan bu insanlar 9-5 dedikodusu yapıp günlerini geçirmekteler! Müstehak size! ya batın ya satın kurtulun, british, lufthansa gülüyor sizlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uds ~ 4 yıl önce
karne notuna ve aksaklık kayıtlarına yerden müdahale edilmediğini mi zannediyorsunuz? Aksaklık sildirme, geç sildirme ve uds yükseltme bunlar var arkadaşlar, ingilizce sorularını önceden alma, ingilizce notu yükseltme, eğitimleri ümit verilen erkek km'ye yaptırma, hepsi bir tane erkek purser sevgiliye bakar. Bunlar yaşandı da konuşuyoruz kimse bizi bol keseden atıyor sanmasın.
Gezgin ~ 4 yıl önce
Bence yerinde karar THY personeli orda görevli olduğunu unutuyor bar bar ,club club geziyor !! Sonra da harcırah alıyor o ne ala Mualla :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khb ~ 4 yıl önce
K.H.B ' bana dokunmayan yılan bin yaşasın' düşüncesinde. E haklı tabi koltuk bu. şimdi itiraz et, kabin hakkı için bir iki savaş, öneri ver itiraz et zor. nasıl olsa kılıf ve bahane hazır KOVid!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçarca ~ 4 yıl önce
arkadaşlar uçuculara laf etmeyin lütfen. onlar en mağdurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayin emekciler ~ 4 yıl önce
Dunya yansa kabinle kokpit bir araya gelemez bunu unutmayin ama birbirinizi yemegin troller gene isbasinda sizi gene birbirinize dusuruyor yapmayin uymayin bu yazilardan memnun olanlar 1 troller 2 mudurler biz TGS OLARAK hakkimizi aramaya kalktik bizi atmayaa basladilar biz birlik olamadik bi sendikaya uye olamiyoruz. Ama siz hakkinizi koruyun kalbim sizle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Padişahım çok yaşa... ~ 4 yıl önce
Bunun açıklaması:700 müdürü doyurmak için size 3 öğün yemek vermeliyiz.Çünkü itibarımızdan, kazancımızdan, vazgecemeyiz.Kabin kokpitin kazanacağı parayı cebinden almalıyız ki zenginliğimiz artsın.Daha bu sene mezun olan kartal imamhatipli yeğenler gelecek TK ya.oyüzden üzmeyin müdürleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rauf ~ 4 yıl önce
Yeni mezunları düşünemedim bende diyordum niye
kim ~ 4 yıl önce
gider kim kalır bilmem de önce 55 60 yaşına gelenler, 65i zorlamaya çalışanlardan başlanır umarım, yönetimi eleştiriyorlar ya gidin de yeni mezunun,gençlerin önü açılsın. Onlar işsiz kaldıktan sonra sizin ekstradan kat,yat hırsınız gerçeklese ne fayda bu memlekete??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski tecrubedir ~ 4 yıl önce
O yastaki insan kokpitte gercekten tecrube sahibidir bu sektorde, onlardan sonuna kadar yrarlanmak lazim. Yeni yetmeler giremiyorsa kendinj gelistirsin emeklilkk yasi dussun diyecegine ve sabir etsin herkes gecti o yollardan.
İşten At ~ 4 yıl önce
İşten atılacak olanlar çekilişle belirlersin, çünkü hiçbir performans ölçme sisteminin adil olmadığı ve udslere karne notlarına yerden müdahale edildiği THY'den atılacak kabin memurlarını belirlemek için en adil yöntem çekiliştir. Çekilişle atın, atılanlar atılsın, diğerleri devam etsin. Atılmak bir gün öldürür, korku her gün öldürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok yazik ~ 4 yıl önce
Ben atilmayayimda kim atılırsa atilsin zihniyetinde ki sen...Eger kura olursa umarim sen ve senin gibiler isten atilirsiniz.. Ayip ya demiyorsun ki kimse isten çıkmasın bir çözüm bulunsun...Her seferinde buradakileri okuyup çalıştığım insanlara hayret ediyorum biz hangi ara bu kadar bencil olduk..
Purser ve amirler ~ 4 yıl önce
Kendilerine dokunulmasın diye ahlaksızca insanlara düşük not veren amir ve purserlara ne demeli sıra onlara da gelsin. Karne adaletsizliğine son verilsin asla adil bir puanlama değil fal bakanın karnesinin A geldiği sistem mi olur Allah aşkına .
Süper fikir ~ 4 yıl önce
Süper loto bile şaibeli bu ülkede. Sen bu kesin çözümlü zeka küpü fikirlerini bir dilekçeye çevir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000