01 Mayıs 2019, Çarşamba 11:08:37

THY'den uçucu ekiplere otopark ultimatomu!

Türk Hava Yolları, uçucu ekiplerine bir bilgilendirme yaparak otopark kullanımında dikkat edilecek hususlara değindi.
  • koca yayla gibi alanda ne düşünüldü de yönetici binası ekip binasının dibine yapıldı ki? D otoparkına yada yolun karşısına yapılsaydı. şaka gibi zaten açık otopark, kısın kar altında karlı buzlu yollarda arabaya ulaşma sıkıntısı varken, binanın kapısındakı en yakın otoparka ekipler park etmesin demek... Koca tarlada yer bulamadılar dıbıne dıbıne...
  • siz müdürcüklere uçurdun uçakları ben kaçar.
  • Gun geçmiyor ki basiretsiz THY yoneticileri yeni rezilliklere imza atmasın..uçucu ekiplere öncelik vereceksiniz ak troller adamlar olmasa siz o masalarda oturamazsınız..
  • Bence yöneticilerin oldugu otopark alanına kişisel banyo WC yatak felanda yapsınlar birde ayna konuşsunlar diye ; ırgat larada lazımlık yeter çok adil olur
  • E-5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN YAPILACAK???. TAM ANA ARTER ÜZERİ.O BÖLGE VE E5 ÜZERİNDE BİR DÜNYA ÇALIŞAN PERSONEL VAR.BU HİÇ GÜNDEMDE YOK. !!! BİR KEPÇE DAHİ VURULMADI. E5 SEFAKÖY E !
  • Herkes uçuşuna kan ter içinde yetişiyor öncelik Kabin Memurlarının olmalı.Yanlız arkadaşlar bu kadar ajitasyon çok fazla , dışarıda insanlar metrobüs ve metro da balık iskifi gidiyorlar yanlış anlamayın sizden hiç bir eksikleri yök fazlaları var.Halısınız ama gereksiz abartıdan dolayı haksız duruma düşüyorsunuz . İsme göre yer ayırmak nedir ya? Kompleksli millet modelli çizmenin ne anlamı var? Bir tek isme ve ünvana otopark rezervesi biz de var sanırım.O kadar ülkeye gittik şef,müdür,vs yeri diye bir yazı görmedik, uçuş eğitim hariç.Herkese huzurlu uçuşlar.
  • Biraz saçmalıyorsunuz sanki artık. Üstü kapalı olsun, katlı olsun, yer numaraları olsun da arabamızı bulalım gibi istekler kesinlikle çok haklı istekler fakat yönetici neden en yakın yere park ediyor, yok şefler çok mu yoruluyor deyip durmanız da komik olmaya başladı. Dünyadaki bütün şirketlerde böyledir bu. En yakın park yeri yöneticilere ayrılır. Nöbetten gelip yetişmeye çalıştığımızda anlıyorum ama yine de 10 dakikada yürünüyor ekip terminaline. Ben imzadan bir saat önce ekip terminaline varmış oluyorum hep. Son anda gelmek için kafanızın gerçekten aşırı rahat olması gerekiyor bence ve havacılıkta da o kadar geniş insanlar işe almıyorlardır zaten.
  • Amirler ve purserlar a bölümünde olmalı müdür şef teyakadına park etmeli yeni memurlar da bcd Ben artık purserım sorumlu ka bütün güç bende ona göre
  • Ağalar, Paşalar az yürüsün diye A. Bize yersen en uzak b,c,d otoparkı.
  • Bizim binada yöneticiler mi varmış ne zaman taşınmışlar hiç duymadık, yöneticiler müdürler vs zaten aynı saatlerde gelip aynı saatlerde gitmiyor mu onlara ring aracı koyun bir akşam bir sabah, hem tasarruf olur 24 saat ring aracı çevirmekten iyidir.

Türk Hava Yolları, uçucu ekiplerine bir bilgilendirme yaparak otopark kullanımında dikkat edilecek hususlara değindi.

Bilgilendirmede ekip terminalinin bulunduğu otoparkın kullanımında, terminale yakın olan A otoparkının yöneticilere ait olduğu ve 1 Mayıs'a kadar (bugün) A otoparkında bulunan uçucu ekip araçlarının alınması istendi.

A otoparkının uçuş işletme ve kabin hizmetlerinde görevli şef, müdür ve başkanlar için isme özel ayrıldığı ve o noktalara ait olduğu kişilerin haricinde araç park edilmesinin yasaklandığı öğrenildi.

Ayrıca, terminal girişine, kaldırım kenarlarına, yaya geçitlerine de park edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Uçucu ekiplerin park alanlarının B, C ve D bölgeleri olduğu ifade edilerek bu alanların dışında araçların park edilmesinin yasak olduğu bildirildi. Söz konusu yasaklara uyulmaması durumunda da araçların D bölgesine çekileceği açıklandı.

Uçucu ekipler için belirlenen alanların terminale uzak olması nedeniyle uçuş ekipleri uzak noktaya park ettikten sonra ring araçlarıyla ekip terminaline ulaşmak zorunda bırakılıyor. 

Bilindiği üzere ring araçları uçucu ekiplerden 2.60 Türk Lirası ücret almaya başlamış ve bu durum tepkiyle karşılanmıştı.

İşte uçucu ekiplere yapılan otopark bilgilendirmesi:

Değerli Uçuş ve Kabin Ekiplerimiz,

İstanbul Havalimanı Ekip Terminali otopark kullanımıyla ilgili ekiplerimizin aşağıda belirtilen hususlara azami dikkat etmesi gerekmekte olup, 01.05.2019 tarihine kadar uygun park etmeyen araçlar çekici ile D bölgesine alınacaktır. Bu kapsamda;

*Uçuş personelimiz için ayrılan otopark alanları; Ekip Terminaline  geliş yolu ilk sağ çıkışta "Ekip Otoparkı" tabelası ile belirtilmiş olup, B, C ve D bölgeleridir.

*A otoparkı (Ekip Terminali Ön Bölgesi) sadece yönetici, bina çalışanları, ring ve ekip servis araçları için kullanılacak olup, uçuş personelinin kullanımına kapatılacaktır. Bu doğrultuda halihazırda A otoparkına park eden uçucu ekiplerimizin araçlarını 01.05.2019 tarihine kadar almaları gerekmektedir.

* Otoparkı kullanan tüm personelin Ekip Terminali girişine, kaldırım kenarlarına, yaya geçitlerine ve park etmiş araçlarına çıkışına engel olacak şekilde park etmeleri yasaktır.

*Ekiplerimizin tercih etmeleri durumunda B, C ve D park bölgelerinde Ekip Terminali girişine ulaşımlarını sağlamak amacıyla 7/24 her 10 dakikada bir otopark için ring aracı hizmeti bulunmakta olup, ring güzergahı ek dökümanda belirtilmiştir.

*Park yönlendirmelerine uymayıp usulsüz park yapan araçlarla ilgili oluşabilecek hasarlanmalarda Ortaklığımız sorumluluk kabul etmeyecektir.

©AirportHaber

THY'den uçucu ekiplere otopark ultimatomu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

s ~ 5 yıl önce
koca yayla gibi alanda ne düşünüldü de yönetici binası ekip binasının dibine yapıldı ki? D otoparkına yada yolun karşısına yapılsaydı. şaka gibi zaten açık otopark, kısın kar altında karlı buzlu yollarda arabaya ulaşma sıkıntısı varken, binanın kapısındakı en yakın otoparka ekipler park etmesin demek... Koca tarlada yer bulamadılar dıbıne dıbıne...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 5 yıl önce
siz müdürcüklere uçurdun uçakları ben kaçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy THY ~ 5 yıl önce
Gun geçmiyor ki basiretsiz THY yoneticileri yeni rezilliklere imza atmasın..uçucu ekiplere öncelik vereceksiniz ak troller adamlar olmasa siz o masalarda oturamazsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yöneticiler :)) ~ 5 yıl önce
Bence yöneticilerin oldugu otopark alanına kişisel banyo WC yatak felanda yapsınlar birde ayna konuşsunlar diye ; ırgat larada lazımlık yeter çok adil olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E5 METRO? ~ 5 yıl önce
E-5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN YAPILACAK???. TAM ANA ARTER ÜZERİ.O BÖLGE VE E5 ÜZERİNDE BİR DÜNYA ÇALIŞAN PERSONEL VAR.BU HİÇ GÜNDEMDE YOK. !!! BİR KEPÇE DAHİ VURULMADI. E5 SEFAKÖY E !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 5 yıl önce
Herkes uçuşuna kan ter içinde yetişiyor öncelik Kabin Memurlarının olmalı.Yanlız arkadaşlar bu kadar ajitasyon çok fazla , dışarıda insanlar metrobüs ve metro da balık iskifi gidiyorlar yanlış anlamayın sizden hiç bir eksikleri yök fazlaları var.Halısınız ama gereksiz abartıdan dolayı haksız duruma düşüyorsunuz . İsme göre yer ayırmak nedir ya? Kompleksli millet modelli çizmenin ne anlamı var? Bir tek isme ve ünvana otopark rezervesi biz de var sanırım.O kadar ülkeye gittik şef,müdür,vs yeri diye bir yazı görmedik, uçuş eğitim hariç.Herkese huzurlu uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 yıl önce
Biraz saçmalıyorsunuz sanki artık. Üstü kapalı olsun, katlı olsun, yer numaraları olsun da arabamızı bulalım gibi istekler kesinlikle çok haklı istekler fakat yönetici neden en yakın yere park ediyor, yok şefler çok mu yoruluyor deyip durmanız da komik olmaya başladı. Dünyadaki bütün şirketlerde böyledir bu. En yakın park yeri yöneticilere ayrılır. Nöbetten gelip yetişmeye çalıştığımızda anlıyorum ama yine de 10 dakikada yürünüyor ekip terminaline. Ben imzadan bir saat önce ekip terminaline varmış oluyorum hep. Son anda gelmek için kafanızın gerçekten aşırı rahat olması gerekiyor bence ve havacılıkta da o kadar geniş insanlar işe almıyorlardır zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purserlık döküldü şekerler ~ 5 yıl önce
Amirler ve purserlar a bölümünde olmalı müdür şef teyakadına park etmeli yeni memurlar da bcd Ben artık purserım sorumlu ka bütün güç bende ona göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 5 yıl önce
Bu zihniyetke farkın ne o zaman? Ha ben senin klavye purseri olduğunu düşünüyorum orası ayrı.
Ağalar, Paşalar ~ 5 yıl önce
Ağalar, Paşalar az yürüsün diye A. Bize yersen en uzak b,c,d otoparkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yöneticiler derken ~ 5 yıl önce
Bizim binada yöneticiler mi varmış ne zaman taşınmışlar hiç duymadık, yöneticiler müdürler vs zaten aynı saatlerde gelip aynı saatlerde gitmiyor mu onlara ring aracı koyun bir akşam bir sabah, hem tasarruf olur 24 saat ring aracı çevirmekten iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000