25 Nisan 2015, Cumartesi 21:26:33

THY'DEN 'TEŞEKKÜR' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY), bugün Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen olayla ilgili açıklama yaptı. Pilotlara, kabin ekibine ve DHMİ çalışanlarına teşekkür edildi.
  • İLK İNİŞTE UÇAN KİŞİ KAPTANDIR NİYE F/O YA ÇAMUR ATARAK GÜNAH ALIYORSUNUZ. ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN İNŞALLAH.
  • Tk rumuzlu arkadaş sana söylüyorum ve sonrada bunu zahmette bulunup okuyacak yetkililere. Tgsyi kim kurdu Tk.Kimin için çalışıyo tgs Tk için.Siz dün gece atatürk havalimanına geldiniz mi gördünüzmü boğazına kadar sinirli deliye dönmüş onca insanı sakinleştirmeye çalışan 18 saatir uykusuz yorgun personeli.okadar yolcuyu pistte ucak kalkmazken nasık tahliye ettiklerini.Türk Hava Yolları en iyisi eve peki hizmeti kim veriyo senin yolcuna kim bakıyo?Kimin başı ağrıdı sabahlara kadar kim uykusuz kaldı Tk mı ben görmedim.vicdan diyorum !
  • THY yönetimi nasıl bu kadar acemi olabilir.Yarın öbür gün kaza arastırma üst kurulu pilotaj hatasını ortaya koyup pilotların ucustan cektirilmesini ve lisanslarının askıya alınmasını isterse ozaman ne yapacaklar.Bu sefer ettikleri bu tsk ne olacak
  • hala TK pilotlarına laf çakmaya çalışanlara en güzel cevabı herhalde bir atasözüyle verebiliriz: İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR!... :)
  • Sen daha özel hava yollarının fail ettiği pilotları toplamaya devam et. Daha çok okuruz bu tür haberleri.
  • Yaşanan olaydan sonra binlerce yolcuyla alanda kim karşı karşıya kaldı acaba?..bende onlara teşekkür edim bari..:(((
  • Bu Alphan Mocan denen kaptanı bir araştırın bakalım normalmi ????
  • En sevdiğim yorum şu taşoren yazan arkadaşın yorumu.. Bir de çok bilgiliymiş gibi yorumu gönderen adını da tk yapmış.. Umarım tk da değilsindir. Hangi pozisyonda olursa olsun.. Yoksa vay halimize..
  • İlk iniş hüsran ikincisi destan olmuş. Bunları aynı ekip yaptıgına göre ilk inişteki problemi bilmek lazım. Cogunluk vorteks vs diyor ama KJFK LHR gibi alanlarda 4 nm ile cok yogun heavy inisi gerceklesiyor. Ayrıca neden go around yapmış tartısması var. Ama belli ki touch down dan önce bir sey olmus ve gaz acıp pas gecmek istemis ama bu arada saga yatıslı yere vurmus. Touch and go istemiş olamaz.Buna sebep bir sürü olasılık var neden sadece vorteks ve f/o konusuluyor. EHAM kırımındakine benzer bir hata RW5 pist basında gerceklesmis olamaz mı? Ne oldugunu bilip oyle konusmak gerekli ama ne oldugunu da ogrenemiyoruz. Katmandu JOC dan bir bilgi cıktı mı mesela
  • Airport haberin pilotlar gunu kutlama msj yayinlamasini beklerdim

Türk Hava Yolları'nın Milano-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı'nda yanarak pistten çıkmıştı. Yaşanan olay sonrasında ise pist geçiçi olarak uçuşlara kapatıldı.

Türk Hava Yolları, Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

THY'den yapılan açıklama şöyle denildi;

"Atatürk Havalimanı’na acil inişi sırasında pistten çıkan TK 1878 sefer sayılı Milano-İstanbul uçağı hangarda bakıma alınmıştır. Geçici olarak uçuşlara kapatılan pist operasyona yeniden açılmıştır. Acil durum anında uçağı başarıyla indiren pilotlarımıza yolcularımızı güvenle tahliye eden kabin ekibimize, işbirliği içinde olan yolcularımıza ve DHMİ ekibine teşekkür ediyoruz."

THY'DEN 'TEŞEKKÜR' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

F/ O ÇAMUR ATMAYIN ~ 9 yıl önce
İLK İNİŞTE UÇAN KİŞİ KAPTANDIR NİYE F/O YA ÇAMUR ATARAK GÜNAH ALIYORSUNUZ. ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN İNŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tk rumuzlu arkadaş sana söylüyorum ve sonrada bunu zahmette bulunup okuyacak yetkililere. Tgsyi kim kurdu Tk.Kimin için çalışıyo tgs Tk için.Siz dün gece atatürk havalimanına geldiniz mi gördünüzmü boğazına kadar sinirli deliye dönmüş onca insanı sakinleştirmeye çalışan 18 saatir uykusuz yorgun personeli.okadar yolcuyu pistte ucak kalkmazken nasık tahliye ettiklerini.Türk Hava Yolları en iyisi eve peki hizmeti kim veriyo senin yolcuna kim bakıyo?Kimin başı ağrıdı sabahlara kadar kim uykusuz kaldı Tk mı ben görmedim.vicdan diyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY yönetimi nasıl bu kadar acemi olabilir.Yarın öbür gün kaza arastırma üst kurulu pilotaj hatasını ortaya koyup pilotların ucustan cektirilmesini ve lisanslarının askıya alınmasını isterse ozaman ne yapacaklar.Bu sefer ettikleri bu tsk ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
hala TK pilotlarına laf çakmaya çalışanlara en güzel cevabı herhalde bir atasözüyle verebiliriz: İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR!... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sen daha özel hava yollarının fail ettiği pilotları toplamaya devam et. Daha çok okuruz bu tür haberleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaşanan olaydan sonra binlerce yolcuyla alanda kim karşı karşıya kaldı acaba?..bende onlara teşekkür edim bari..:(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu Alphan Mocan denen kaptanı bir araştırın bakalım normalmi ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
En sevdiğim yorum şu taşoren yazan arkadaşın yorumu.. Bir de çok bilgiliymiş gibi yorumu gönderen adını da tk yapmış.. Umarım tk da değilsindir. Hangi pozisyonda olursa olsun.. Yoksa vay halimize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TO/GA ~ 9 yıl önce
İlk iniş hüsran ikincisi destan olmuş. Bunları aynı ekip yaptıgına göre ilk inişteki problemi bilmek lazım. Cogunluk vorteks vs diyor ama KJFK LHR gibi alanlarda 4 nm ile cok yogun heavy inisi gerceklesiyor. Ayrıca neden go around yapmış tartısması var. Ama belli ki touch down dan önce bir sey olmus ve gaz acıp pas gecmek istemis ama bu arada saga yatıslı yere vurmus. Touch and go istemiş olamaz.Buna sebep bir sürü olasılık var neden sadece vorteks ve f/o konusuluyor. EHAM kırımındakine benzer bir hata RW5 pist basında gerceklesmis olamaz mı? Ne oldugunu bilip oyle konusmak gerekli ama ne oldugunu da ogrenemiyoruz. Katmandu JOC dan bir bilgi cıktı mı mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Airport haberin pilotlar gunu kutlama msj yayinlamasini beklerdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000