02 Temmuz 2021, Cuma 14:03:53

THY’den sonra Pegasus’ta da işten çıkarma yapıldı

Pegasus Hava Yolları’nda bugün itibariyle aralarında yabancı pilotların da bulunduğu toplam 40 çalışanın iş akdi feshedildi.
  • telefonla arayarak işçi çıkarmak ancak size yakışır. havalimanında basın açıklaması yapılıyor, yıllarca sana emek vermiş çalışanların gelmiş hakkını arıyor ama istasyon müdürü erdinç m. ve idari işler müdürü ahmet ü. uzaktan korkakça seyrediyor. ellerinde telefon kim bilir kimlere isimleri bir bir söylüyor. yanımıza gelip geçmiş olsunu bile çok görüyor. niye çünkü biz sendikalaşmdan dolayı bir bir fişleyen kendileri de ondan. bizler ki uçak düştüğünde çamurlar içinde kalan, tatil günümüzde tekrardan işe gidip zor zamanımızda şirketimize destek olalım diyerek sabahlara kadar çalışan, yolcular tarafından boğazlanıp dayak yiyen, hakaretlere maruz kalan, günde onbinlerce insanla muhattap olup üstüne birde yönetici kaprislerine katlanılan ama yinede efendiğini bozmadan işini yapmaya çalışan, bir tek bagaj dahi kalmasın diyerek canını dişine takan. Lakin gel gör ki bir telefonla 'işinize son verildi' gibi omurgasız bir tavırla işinden olan yine biziz. YAZIKLAR OLSUN. HAK VERİLMEZ ALINIR!
  • dün servis kalkış saatleri 00:45 oldu neye göre yapıldı bu . mesai var mı _? yok . ertesi gün işe geç gelsen 45 dakika savunma yazdırırlar. Neden ? Orası benim babamın dükkanı mı ben ailemden çoluğumdan çocuğumdan dinlenmemden vazgeçip orda çalışıcam ama karşılığı zulüm baskı sinir stres . sizin yatacak yeriniz yok bu kadar kişinin ahını almaya devam edin bakalım .
  • Pegasus çalışanları gün bugündür bugün işten çıkarılan arkadaşlarınızın yanında olmazsanız yarın aynı akıbet sizleri bekliyor olacak sakın oradaki yöneticilerede fazla güvenmeyin yarın ilk sizleri harcayacağını unutmayın unutmayın (korkanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur )
  • Bizde sendika var da ne oluyor hiç olmasa daha iyiydi
  • Misafir mağdur edilimirmi hiç !!
  • Performans bahane insan arabayla giderken bile ne tehlikler atlayıyor MAAŞAALLAH kaptanlara sorunsuz ayda yüzlerce uçuş saatleri bırakın adamlara bir dinlenme zamanları yok sınırlı hep çalış uçta yorgunmusun diye soran yok İsanın bir vardiyası belli olur be Çeşitli vardiya şeklinde mobing baskı yapıyorlar Aşağıdaki elaman per perişan yerden alev çıkıyor yahu birde deyse aldığımız ücretler akıtılan teri karşılamıyor eve varmıyor ücretim hangi markette ne ucuz diye takipten sıkıldım hersene kar payı var dediler 6 senelik eleman iki kere kar payı aldı yok bu sene zarar ettik bu sene pandemi var dediler sendika gelsin adam gibi ikramiye ve sosyal haklar olsun elime geçmeyen kar payını ne yapalım...SARI ÖKÜZÜ KAPTIRMASAK EYİYDİ DEMEMEK İÇİN....
  • Sırada tgs var..! Abisinin yolundan devam eder.! Durmak yok işsizliğe açlığa devam..! ( gerçi birisi bu ülkede aç insan yok diyor ama, saraydan çıkmadığından olsa gerek..! )
  • Cuma günü 6 Pegasus uçuşu iptal edildi bugünde aynen iptaller var lütfen airporthaber haberi yayınlansın https://www.aerotelegraph.com/polizei-greift-ein-bei-tumulten-am-flughafen-duesseldorf Türk vatandaşları mağdur oldular
  • Pegasus çıkarır ama thy asla çıkarmaz thyye iftira atmayın dünyanın en süper havayolu şirketi macronun air France ve merkelin lutfhansasi bile batti ama reisimizin thysi dimdik ayakta
  • Gün gelince bunun da hesabı sorulur merak etmeyin

Pegasus Hava Yolları’nda bugün itibariyle aralarında yabancı pilotların da bulunduğu toplam 40 çalışanın iş akdi feshedildi.

Türk Hava Yolları’ndan sonra bir işten çıkarma haberi de Pegasus’tan geldi.

Pandemi süresince uygulanan işten çıkarma yasağının 1 Temmuz itibariyle bitmesinden sonra bugün bir grup çalışana iş akdi feshinin tebliği edildiği öğrenildi. Aralarında yabancı pilotların da bulunduğu 40 civarında personelin işine son verildi.

AirportHaber’e gelen bilgilere göre; İşten çıkarılanlar arasında yer alan 13-14 kişinin sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edildi. Ancak edinilen bilgiye göre, işten çıkarmaların performansa dayalı değerlendirmeler sonucunda belirlendiği öğrenildi.

Öte yandan İşten çıkarmaların toplu işten çıkarma veya küçülme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden kaynaklar, Temmuz ve Ağustos aylarında ihtiyaç duyulan bazı departmanlarda işe alım planlarının yapıldığı bildirdi.

İş akdi feshedilen kişilere şu mesaj gönderildi:

"4-A KAPSAMINDAKi SiGORTALILIGINIZ  04 Belirsiz sureli is sozlesmesinin isveren tarafIndan haklI sebep bildirilmeden feshi NEDENIYLE, 02.07.2021 TARIHLi iSTEN AYRILIS BiLDiRiMiNiZ  iSVEREN TARAFINDAN YAPILMISTIR. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ."

©AirportHaber.com

THY’den sonra Pegasus’ta da işten çıkarma yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

HAK VERİLMEZ ALINIR ~ 3 yıl önce
telefonla arayarak işçi çıkarmak ancak size yakışır. havalimanında basın açıklaması yapılıyor, yıllarca sana emek vermiş çalışanların gelmiş hakkını arıyor ama istasyon müdürü erdinç m. ve idari işler müdürü ahmet ü. uzaktan korkakça seyrediyor. ellerinde telefon kim bilir kimlere isimleri bir bir söylüyor. yanımıza gelip geçmiş olsunu bile çok görüyor. niye çünkü biz sendikalaşmdan dolayı bir bir fişleyen kendileri de ondan. bizler ki uçak düştüğünde çamurlar içinde kalan, tatil günümüzde tekrardan işe gidip zor zamanımızda şirketimize destek olalım diyerek sabahlara kadar çalışan, yolcular tarafından boğazlanıp dayak yiyen, hakaretlere maruz kalan, günde onbinlerce insanla muhattap olup üstüne birde yönetici kaprislerine katlanılan ama yinede efendiğini bozmadan işini yapmaya çalışan, bir tek bagaj dahi kalmasın diyerek canını dişine takan. Lakin gel gör ki bir telefonla 'işinize son verildi' gibi omurgasız bir tavırla işinden olan yine biziz. YAZIKLAR OLSUN. HAK VERİLMEZ ALINIR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş başladı. ~ 3 yıl önce
Fırtına öncesi sessizlik vardır. Taki 2 temmuz günü 40 çalışan işten atıldı. Ve o gün fırtına koptu. İki tarafta savaş baltaları topraktan çıkardılar. Savaş başlatıldı herkes gardını alsın ayrıca emniyete haber verin bu saatte sonra pegasus ta kimse emniyete değil.
kafalarına göre ~ 3 yıl önce
dün servis kalkış saatleri 00:45 oldu neye göre yapıldı bu . mesai var mı _? yok . ertesi gün işe geç gelsen 45 dakika savunma yazdırırlar. Neden ? Orası benim babamın dükkanı mı ben ailemden çoluğumdan çocuğumdan dinlenmemden vazgeçip orda çalışıcam ama karşılığı zulüm baskı sinir stres . sizin yatacak yeriniz yok bu kadar kişinin ahını almaya devam edin bakalım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 3 yıl önce
Pegasus çalışanları gün bugündür bugün işten çıkarılan arkadaşlarınızın yanında olmazsanız yarın aynı akıbet sizleri bekliyor olacak sakın oradaki yöneticilerede fazla güvenmeyin yarın ilk sizleri harcayacağını unutmayın unutmayın (korkanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Bizde sendika var da ne oluyor hiç olmasa daha iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 3 yıl önce
Misafir mağdur edilimirmi hiç !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaos ~ 3 yıl önce
Performans bahane insan arabayla giderken bile ne tehlikler atlayıyor MAAŞAALLAH kaptanlara sorunsuz ayda yüzlerce uçuş saatleri bırakın adamlara bir dinlenme zamanları yok sınırlı hep çalış uçta yorgunmusun diye soran yok İsanın bir vardiyası belli olur be Çeşitli vardiya şeklinde mobing baskı yapıyorlar Aşağıdaki elaman per perişan yerden alev çıkıyor yahu birde deyse aldığımız ücretler akıtılan teri karşılamıyor eve varmıyor ücretim hangi markette ne ucuz diye takipten sıkıldım hersene kar payı var dediler 6 senelik eleman iki kere kar payı aldı yok bu sene zarar ettik bu sene pandemi var dediler sendika gelsin adam gibi ikramiye ve sosyal haklar olsun elime geçmeyen kar payını ne yapalım...SARI ÖKÜZÜ KAPTIRMASAK EYİYDİ DEMEMEK İÇİN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Sırada tgs var..! Abisinin yolundan devam eder.! Durmak yok işsizliğe açlığa devam..! ( gerçi birisi bu ülkede aç insan yok diyor ama, saraydan çıkmadığından olsa gerek..! )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ghk ~ 2 yıl önce
Cimerden reise sikayet etsek olurmu ilkel aycinin haksız isten attigini
Flughafen Düsseldorf ~ 3 yıl önce
Cuma günü 6 Pegasus uçuşu iptal edildi bugünde aynen iptaller var lütfen airporthaber haberi yayınlansın https://www.aerotelegraph.com/polizei-greift-ein-bei-tumulten-am-flughafen-duesseldorf Türk vatandaşları mağdur oldular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencilik ~ 3 yıl önce
Mağdurmuş ortalık karıştırın kavga dövüş çevirin havalimanı polis gelsin terminal kapatsın boşaltsin sonra neymiş efendim pegasus uçuş iptal etti peki hiç düşündüğümüz mü pegasus mağdur old mu bu durumda acaba onun operasyonu onun personelin hayatı etkiledi mi acaba
ATCo ~ 3 yıl önce
Bunca çalışan firmaları için fedakarlık yaptılar bu süreç içerisinde. Yazıklar olsun. İşten çıkarmaları kınıyoruz.
Normal ~ 3 yıl önce
Pegasus çıkarır ama thy asla çıkarmaz thyye iftira atmayın dünyanın en süper havayolu şirketi macronun air France ve merkelin lutfhansasi bile batti ama reisimizin thysi dimdik ayakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 3 yıl önce
Çoklu maaş alanlardan bahsediyorsun galiba. Bak ülkece tuzu kuru olmayan herkes gergin işsizlik tavan yapmış böyle tahrik edici düşüncelerini bırak. İnadına yorum yapma
Platin saçlı, Burçsever, OKci Purser ~ 3 yıl önce
Gün gelince bunun da hesabı sorulur merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000