19 Temmuz 2019, Cuma 17:08:35

THY'den sefer artışı istediler

Batman'dan diğer illere uçuş seferlerinin az olmasından dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demi, uçuş seferlerinin arttırılması çağrısında bulundu.
  • değerlendirilir. gerekirse arttırılır. şimdi dağılabilirsiniz canlarım.
  • Rize Trabzon'dan size sıra zor gelir.Devir yalakaların devri....
  • Elektrik faturalarını ödüyonuzmu bakiyim ! Tedaş
  • Batman Havalimanından 90 km ötede Diyarbakır Havalimanı var sefer sayılarıda gayet yeterli orayı kullanın.
  • Ve sonra Batman esnafı aralarında para toplayarak bir adet 0km Boeing 737 800 NG sipariş etti...
  • 13 tane 737 Max ucak kullanilamadan yatıyor, THY yonetiminin elinde olmayan nedenler ciddi sıkıntıya neden oldu, bu uçaklardaki sıkıntı giderilmeden frekans artışları çok mümkün olmayacaktır maalesef.
  • sevgili STK'lar sesinizi duydum BATMAN-ADIYAMAN ve BATMAN-NEW YORK seferleri Eylül'de başlıyor

Batman'dan diğer illere uçuş seferlerinin az olmasından dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demi, uçuş seferlerinin arttırılması çağrısında bulundu.

Diyarbakır Caddesi Batman Park'ın önünde düzenlenen basın açıklamasına, STK temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar adına açıklamalarda bulunan BATSO Başkanı Demir, Batman'dan diğer illere uçuş seferlerinin yetersizliği nedeni ile vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Demir, Batman'dan İstanbul ve Ankara'ya gerçekleştirilen seferlerin de az olduğunu kaydederek, "Daha önce Batman'dan İstanbul ve Ankara'ya uçak seferlerimiz yeterliydi. Ama son aylarda, Batman'dan Ankara'ya 1, Batman'dan-İstanbul'a 2 ve zaman zaman, hatta yanılmıyorsam çok nadir zamanlarda günde 3 sefer yapılmaya başlandı. 600 binli nüfuslu bir ile bu reva görülecek bir şey değildir. Tabi sadece Batman'ın nüfusu 600 binde kalmıyor. Batman Havalimanı'nı kullanan 1 milyona yaklaşan nüfus vardır. Bu haklı çağrımıza başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Türk Hava Yolları Genel Müdürümüz sesimizi duyacağından ve Batman uçak seferlerini arttıracağından hiçbir şüphem yoktur. Burada sizlerin yerel basının ve ulusal basının aracılığıyla bu haklı talebimizi haykırıyor ve bekliyoruz" dedi.

BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci de, uçuş seferlerinin arttırılmasını isteyerek, 600 bin nüfuslu bir kentte yolcuların çok olduğu, uçakların hepsinin dolu dolu gittiğini söylüyoruz. Uçak seferlerimiz az, arttırılmasını istiyoruz. İzmir, Antalya seferlerinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

600 bin nüfusu olan Batman'a sadece 2 uçağın verilmesinden şikayetçi olduklarını ifade eden Organize Sanayi Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul ise, iş adamlarının gidiş gelişlerinin belli olmadığını söyledi. Özoğul, "Her an bir saat içinde Ankara'ya, İstanbul'a gitmemiz gerekiyor. İşlerimiz için gidip gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden gideceğimiz zaman uçak bileti bulmamız gerekiyor. Diyarbakır'a gidiyoruz uçak bulamıyoruz. Şanlıurfa'ya, Gaziantep'e kadar gidiyoruz. Sürekli bu aralar Ankara'ya, İstanbul'a kendi otomobillerimizle gidip geliyoruz. Hastalarımız oluyor. Hastalarımızı kendi arabalarımızla götürüyoruz. Batman'ın nüfusu 600 bin. Buraya kalan uçak sayısı 2, yazık, günah bu insanlara."

Uçuş seferlerinin az olmasından ve pahalı olmasından mağdur olan esnaf Mehmet Beşir Uyanık ise, "Çocuklarım dışarıda olduğundan dolayı bir esnaf olarak bunlara bilet kesmek zorunda kalıyorum. Ben bu ay içerisinde 7 tane bilet kestim. 300 lira ödemem gerekirken, 600 lira ödedim. Ben bir esnaf olarak mağdur oluyorum. Bütün uçaklarımızı bize geri versinler" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

THY'den sefer artışı istediler

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

hmmm ~ 5 yıl önce
değerlendirilir. gerekirse arttırılır. şimdi dağılabilirsiniz canlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 5 yıl önce
Rize Trabzon'dan size sıra zor gelir.Devir yalakaların devri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçak elwktrik ~ 5 yıl önce
Elektrik faturalarını ödüyonuzmu bakiyim ! Tedaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 5 yıl önce
Elektrik faturalarını odesinler diye STK lar açıklama yapmıyor.sefer konulsun diye açıklama yapiyorlar.herkesi aynı kefeye koymak istemiyorum ama doğu ya giden uçakların yolcusu mağdur oldun mu bugün sefer istedikleri THY ile ilgili dağ diliyle hakaret etmeyi gayet iyi biliyorlar.
Ahmet ~ 5 yıl önce
Batman Havalimanından 90 km ötede Diyarbakır Havalimanı var sefer sayılarıda gayet yeterli orayı kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batmanlı ~ 5 yıl önce
Ve sonra Batman esnafı aralarında para toplayarak bir adet 0km Boeing 737 800 NG sipariş etti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 max ~ 5 yıl önce
13 tane 737 Max ucak kullanilamadan yatıyor, THY yonetiminin elinde olmayan nedenler ciddi sıkıntıya neden oldu, bu uçaklardaki sıkıntı giderilmeden frekans artışları çok mümkün olmayacaktır maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IA ~ 5 yıl önce
sevgili STK'lar sesinizi duydum BATMAN-ADIYAMAN ve BATMAN-NEW YORK seferleri Eylül'de başlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000