15 Haziran 2017, Perşembe 17:08:18

THY'den Sabiha Gökçen Havalimanı yolcularına kolaylık

Türk Hava Yolları'nın yolcularına kolaylık sağlanması amacıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan CIP Salonu'na özel giriş kapısı yapıldı.
  • Kesinlikle Anayasaya aykırı bir uygulama bu. Anayasa MAdde 10. '...Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz...' En azından orada pasaport kontrolünü yapan polis bir devlet memuru ve bu memur tüm vatandaşlara eşit hizmet etmek zorunda. Devletin görevi Anaysanın eşitlik maddesine göre hizmet verilmesini sağlamaktır. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu Madde 6 "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılap ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma...' Bilmem anlatabildik mi?
  • THY de Star Alliance Gold (elite) statususu kazanmak oyle kolay ki 40.000 mili toplayan Gold oluyor, diger havayollarinda en az 70.000 (portekiz) veya 100.000 (Lufthansa) dolayisiyla THY lounge lari hinca hinc dolu oturacak yer yok THY acilen elite statuyu Gold olmaktan cikarip Elite Plus statuyu (80.000 mil kazanim / 12 ay icinde) Gold olarak tutmali, o zaman onune gelen bu servisleri kullanamayacak Ataturk havalimani lounge girisindeki ozel passport noktasi sadece elite plus ve business icin ve ayda 8-10 defa gecerim hic beklemedim Ayni Ataturk havalimani Ana pasaport noktalarindan biri olarak ayrilmis (elite pasaport desk) kuyruk adeta kapiya cikior Derhal duzenlenmeli
  • Nihayet ya o her seferinde öten metal dedektörleri bitmeyen sıralar biletini 5000 tl ödeyip 100 TL'ye bilet alanların uçağı kaçırdım diye önüne geçmesi fln bitti eziyet gibiydi en son bakalım birşeye yarar inşallah
  • Ataturk Havaalaninda kartini gosterip geciyorsun, buradaki kizin hem yuzu gulmuyor hem de bilgisayardan ucagini islemeye calisiyor. Guya hizli gececeksin, oyalanip duruyorsun...
  • Artık paramla rezil olmiicam :))) Thanks THY ;) Gerçekten aşağı seviyeden insanlarla aynı yerden geçmek tüylerimi diken diken ediyoduu. Zaten bende anksiyete var, geriliyorum yani mecburen geçiyodum.
  • Harika bir uygulama olmuş. Özellikle kalbur üstü LGBT'ler için çok faydalı. Artık düşük kalitede insanların alaycı, aşağılayıcı ve tuhaf bakışlarına maruz kalmak zorunda değiliz.
  • Elinizde bilet yoksa o kapidan gecemiyorsunuz, yil olmus 2017 oradaki arkadasin hala sizin o gun Business bir ucusunuz var mi yok mu kontrol etme sansi yok. Birakin bilgisayar ile bakmayi, telefon edip kontrol etmesi bile mumkun degil. Ha keza oylesine bir bilet uydurup rahatlikla gecebilirsiniz de.
  • Yine zengin fakir ayrımı.
  • Iç hat yolculari da buradan girip CIP lounge'u kullanabilir mi?
  • İyi olmuş, turşu bidonuyla uçağa binen insanlarla aynı yerden geçmek zorunda kalmayacağım çok şükürs...

Türk Hava Yolları’nın business class, elite ve elite plus kart kullanan dış hat yolcuları, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın içinde bulunan Dış Hat CIP salonuna artık özel bir kapıdan ulaşabilecekler.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Gidiş Katı Dış Hatlar Giriş Bölümü’nde yer alan bu özel kapıdan giriş yapacak olan THY business class, elite ve elite plus dış hat yolcuları, yine kendilerine özel güvenlik noktasından geçerek, business class check-in kontuarında check-in işlemlerini yapacaklar.

Check-in işlemlerini tamamlayan THY dış hat yolcuları, daha sonra da Dış Hatlar Giden Yolcu Asma Kat’ta bulunan pasaport kontrol noktasından geçerek, Dış Hat CIP Lounge Girişi’ni kullanacak ve THY’ye ait CIP Salonu’nda uçuşlarını bekleyecekler.









THY'den Sabiha Gökçen Havalimanı yolcularına kolaylık

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Anayasa ~ 7 yıl önce
Kesinlikle Anayasaya aykırı bir uygulama bu. Anayasa MAdde 10. '...Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz...' En azından orada pasaport kontrolünü yapan polis bir devlet memuru ve bu memur tüm vatandaşlara eşit hizmet etmek zorunda. Devletin görevi Anaysanın eşitlik maddesine göre hizmet verilmesini sağlamaktır. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu Madde 6 "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılap ve İlkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma...' Bilmem anlatabildik mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sezer ~ 7 yıl önce
Dinsiz Kafirlerin yazdigi anayasa ancak bukadar olur idare et sende
London1978 ~ 7 yıl önce
THY de Star Alliance Gold (elite) statususu kazanmak oyle kolay ki 40.000 mili toplayan Gold oluyor, diger havayollarinda en az 70.000 (portekiz) veya 100.000 (Lufthansa) dolayisiyla THY lounge lari hinca hinc dolu oturacak yer yok THY acilen elite statuyu Gold olmaktan cikarip Elite Plus statuyu (80.000 mil kazanim / 12 ay icinde) Gold olarak tutmali, o zaman onune gelen bu servisleri kullanamayacak Ataturk havalimani lounge girisindeki ozel passport noktasi sadece elite plus ve business icin ve ayda 8-10 defa gecerim hic beklemedim Ayni Ataturk havalimani Ana pasaport noktalarindan biri olarak ayrilmis (elite pasaport desk) kuyruk adeta kapiya cikior Derhal duzenlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemsiz ~ 7 yıl önce
Nihayet ya o her seferinde öten metal dedektörleri bitmeyen sıralar biletini 5000 tl ödeyip 100 TL'ye bilet alanların uçağı kaçırdım diye önüne geçmesi fln bitti eziyet gibiydi en son bakalım birşeye yarar inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugun kullandim ~ 7 yıl önce
Ataturk Havaalaninda kartini gosterip geciyorsun, buradaki kizin hem yuzu gulmuyor hem de bilgisayardan ucagini islemeye calisiyor. Guya hizli gececeksin, oyalanip duruyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kübra ~ 7 yıl önce
Artık paramla rezil olmiicam :))) Thanks THY ;) Gerçekten aşağı seviyeden insanlarla aynı yerden geçmek tüylerimi diken diken ediyoduu. Zaten bende anksiyete var, geriliyorum yani mecburen geçiyodum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Yiğit ~ 7 yıl önce
Dua et de uçağına bir şey olmasın! O zaman senin gibi üst seviye insanlarin hepsi kendi derdine düşer. Sen de sana yardım edecek düşük seviyeden insanlar ararsın. Zavallı!!
kübraya ~ 7 yıl önce
bilmiyorum belki paran olabilir ama insanlıktan nasibini alamamış bir kompleksli bir canlısın. para bir kağıt parçasıdır. herkez para kazanabilir ama herkez insan evladı olamaz.
Rozerin ~ 7 yıl önce
Harika bir uygulama olmuş. Özellikle kalbur üstü LGBT'ler için çok faydalı. Artık düşük kalitede insanların alaycı, aşağılayıcı ve tuhaf bakışlarına maruz kalmak zorunda değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 7 yıl önce
Elinizde bilet yoksa o kapidan gecemiyorsunuz, yil olmus 2017 oradaki arkadasin hala sizin o gun Business bir ucusunuz var mi yok mu kontrol etme sansi yok. Birakin bilgisayar ile bakmayi, telefon edip kontrol etmesi bile mumkun degil. Ha keza oylesine bir bilet uydurup rahatlikla gecebilirsiniz de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afat ~ 7 yıl önce
Yine zengin fakir ayrımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kevser ~ 7 yıl önce
Bu sınav elbet bitecek, gün gelecek o zenginlerin elem, keder ve pişmanlık çığlıkları yeri göğü inim inim inlecetek ama tövbeleri tutmayacak...
:) ~ 7 yıl önce
Ama niye oyle diyorsunuz kuzum? Adam senede 100.000 mil ucmus, senin arkanda kuyrukta, senin kemerini, ceketini, saatini cikarmani niye beklesin?
?? ~ 7 yıl önce
Iç hat yolculari da buradan girip CIP lounge'u kullanabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isg ~ 7 yıl önce
ic hat cip salonu eski terminal binasında. vip binasının yanında ayrı bir terminal. bu kapı sadece dış hat için.
leman ~ 7 yıl önce
İyi olmuş, turşu bidonuyla uçağa binen insanlarla aynı yerden geçmek zorunda kalmayacağım çok şükürs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000