30 Ocak 2021, Cumartesi 11:00:17

THY'den pilotlara müjdeli haber

Covid-19 pandemisi nedeniyle tasarruf tedbirlerini hayata geçirmek zorunda kalan Türk Hava Yolları'ndan eğitim borcu olan pilotlara müjdeli haber geldi.
  • şirket FO’dan keserken diyor ki yüzde 25, 10 neyse keseceğim kalanı sonra ödersin. borç baki kalıyor. kendisi maaştan yüzde 50 kesince neden o para şirkete kalıyor. borcumdan mahsuplaşsın. yani yine istediği kadar maaş versin de, aradaki farkı borçtan düşsün.
  • bu saydığın mesleklerin hiçbirisi parası verilip 1.5 yılda kursla sahip olunan bir meslek değil farkındaysan. haa pardon pilotluk hariç :)
  • Pilotlara tavsiyem borsada THY hissesi alsınlar atsınlar kenara bol bol o hisseler 2 -3 katına çıkınca çıkarıp verirsiniz. Cebinize kar bile kalır.
  • onlar senin gibi 40 bin maaş almıyordu koç havanızdan geçilmiyordu ne oldu şimdi ağlar oldunuz.
  • ne anlatıyorsun sen ya ne alıyorsun sen? bu kafayla uçak uçuran fo varsa yandık demektir.
  • Katarlı Beinsports'un döviz borcu kur sebebiyle artınca defalarca kur sabitle, TFF ve kulüpleri zarara uğrat... Ama `yerli ve milli` akademilinin borcuna gelince güncel kurdan kesintiyi müjde diye ver..
  • Ödeyin beyler borcunuzu, borç namustur. Yok tamamen silsinlermiş. Oldu, başka bir arzun var mı? Ö-de-ye-cek-sin.
  • Yorumlara hızlıca baktım ve herkese birbirine yok senin maaşın çok, yok sen 2 ayda yetişiyorsun yazmış.Şu süreçte havacılık uzun bir süre toparlanmayacak gibi gözüküyor, burada yazan herkes aynı gemide, birbirinize sahip çıkmayıp hâlâ bu şekilde kavga ederseniz ne siz pilotların uçuracağı, ne de kabin memurlarının hizmet edeceği bir uçak kalmayacak zaten. Böyle bir kriz anında birlik olmanın daha faydalı olacağını düşünmekteyim , birbirinizi satarak hiçbir yere gelemezsiniz. Birbirinizi kötüleyip, aşağılayarak ne kazanacaksınız acaba!
  • Kabin amirinden bir tik fazla maasa, ayda 20 gun ucan fo larla ucuyoruz. Ucak sorumlulugu, yolcu riski, bitmeyen egitim ve sinav surecleri gibi yogun stresin karsiligi bu rakam olamaz. Su an ucus emniyeti diye birsey yok, ozellikle gokcenden ucan tum fo larin kafasi karisik. Aidiyet duygusu buralari terketmek uzere, bir an once sirkette kokpit ici adaletsizlikler duzeltilmeli. Olmaz demeyin, bir kazada kuresel etkisi acimasiz olur.
  • Bu ülkede 3 meslek vardır ve bunlara ödenen maaş hiç ama hiç sorgulanmamalıdır.Ogretmenlik doktorluk ve pilotluk.pilotlarin maaşını çok gören arkadaşım sen pilot olmak istedinde seni yapmadılar mı.yok 50 bin aliyomus 60 bin aliyomus kardeşim sende oku sende en az bir y.dil eğitimi al gir sınavlarına mulakatlarina pilot ol olma diyen mi var.igneyi kendine çuval dızını başkasına batır.havciligin h sinden anlamayan insanlar burda yorum yapmasın.tgs de az maaşla calisan adamlar burda kabinin kokpitin maaşını eleştiriyo .bu en son yapacağınız şey olmalı.yorum yapacağına kendini gelistir bı y.dil öğren bı ünv.bitir yada y.lisans vs kendi kabuğundan çıkmaya bak.baskasinin meslegiyle aldığı maaşla ugrasma

Covid-19 pandemisi nedeniyle tasarruf tedbirlerini hayata geçirmek zorunda kalan Türk Hava Yolları'ndan eğitim borcu olan pilotlara müjdeli haber geldi.

Eğiitim borcu olan pilotlara yönelik daha önce yapılan duyuruda, geri ödeme kesintisinin 2021 yılında net ücretin %25’i ile sınırlandırılacağı ifade edilmişti.

THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan yeni bir duyuruyla eğitim borcu bulunan pilotlara adeta müjdeli haber verildi.

Alınan kararla birlikte 2021 yılının ilk 6 ayında yapılacak kesinti oranı yüzde 25'ten yüzde 10'a düşüldü.

İşte THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan o açıklama:

"Yapılan değerlendirmeler neticesinde 2021 yılının ilk 6 ayında bu oranın %10 olarak revize edilmesine karar verilmiştir.

Bu kararla, eğitim borcu geri ödeme kesintisi net ücretinin %10’u üzerinde kalan çalışanlarımız için, 2021 yılının ilk 6 ayında eğitim borcu geri ödeme kesintileri aylık net ücretin %10’u ile sınırlı kalacak ve eksik yapılan kesinti sonraki ödemelere dahil edilecek olup daha önce iletilmiş olan diğer hususlarda bir değişiklik bulunmamaktadır."


"GELİN BU YANLIŞTAN DÖNÜN"

AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı "Çin İşkencesi" başlıklı yazısında eğitim ücreti borçlarıyla ilgili kesintileri gündeme getirmişti. Başağaoğlu, "Yapılan kesintiler doğrultusunda alınan maaş ortada. Bir de bunun 1/4 ü gittiğinde ele geçecek para da ortada.... Her noktayı en ince ayrıntısına kadar düşünen üst yönetim, bu noktayı mı gözden kaçırdı? Hiç sanmıyorum. Gelin bu yanlıştan dönün ve süre kısıtlamasını, pandemi sonrasına erteleyin" ifadelerini kullanmıştı. 

©AirportHaber.com

THY'den pilotlara müjdeli haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (151)

borç ~ 3 yıl önce
şirket FO’dan keserken diyor ki yüzde 25, 10 neyse keseceğim kalanı sonra ödersin. borç baki kalıyor. kendisi maaştan yüzde 50 kesince neden o para şirkete kalıyor. borcumdan mahsuplaşsın. yani yine istediği kadar maaş versin de, aradaki farkı borçtan düşsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakin ol ~ 3 yıl önce
bu saydığın mesleklerin hiçbirisi parası verilip 1.5 yılda kursla sahip olunan bir meslek değil farkındaysan. haa pardon pilotluk hariç :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1,5 yilda mi? ~ 3 yıl önce
Emin misin? Al cobani koy bakalim 1,5 yilda pilot olabilecek mi?
coban ~ 3 yıl önce
9 ayda pilot olurum
Tavsiye ~ 3 yıl önce
Pilotlara tavsiyem borsada THY hissesi alsınlar atsınlar kenara bol bol o hisseler 2 -3 katına çıkınca çıkarıp verirsiniz. Cebinize kar bile kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 3 yıl önce
onlar senin gibi 40 bin maaş almıyordu koç havanızdan geçilmiyordu ne oldu şimdi ağlar oldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abovv ~ 3 yıl önce
ne anlatıyorsun sen ya ne alıyorsun sen? bu kafayla uçak uçuran fo varsa yandık demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beinsports ~ 3 yıl önce
Katarlı Beinsports'un döviz borcu kur sebebiyle artınca defalarca kur sabitle, TFF ve kulüpleri zarara uğrat... Ama `yerli ve milli` akademilinin borcuna gelince güncel kurdan kesintiyi müjde diye ver..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaprağını yerken kıtır kıtır sapına gelince meee ~ 3 yıl önce
Ödeyin beyler borcunuzu, borç namustur. Yok tamamen silsinlermiş. Oldu, başka bir arzun var mı? Ö-de-ye-cek-sin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Odemiyorum ~ 3 yıl önce
Kimse de birsey ya-pa-ma-ya-cak, sen dahil
Koyun eti yağlı olur ~ 3 yıl önce
Tc de aidiyeti artırmak adına "ödenmiş olan!" tip borçlarını pilotlara geri ödeyen majör hava yolu şirketleri var biliyor musun? 60 ila 90 uçağı olan şirketler bunlar, şimdi hazmedebilirsin izin veriyorum.
Havacılık ~ 3 yıl önce
Yorumlara hızlıca baktım ve herkese birbirine yok senin maaşın çok, yok sen 2 ayda yetişiyorsun yazmış.Şu süreçte havacılık uzun bir süre toparlanmayacak gibi gözüküyor, burada yazan herkes aynı gemide, birbirinize sahip çıkmayıp hâlâ bu şekilde kavga ederseniz ne siz pilotların uçuracağı, ne de kabin memurlarının hizmet edeceği bir uçak kalmayacak zaten. Böyle bir kriz anında birlik olmanın daha faydalı olacağını düşünmekteyim , birbirinizi satarak hiçbir yere gelemezsiniz. Birbirinizi kötüleyip, aşağılayarak ne kazanacaksınız acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 3 yıl önce
Kabin kokpit kardeştir. Hepsi aynı maaşı almalı.
Maas olcegi ~ 3 yıl önce
Kabin amirinden bir tik fazla maasa, ayda 20 gun ucan fo larla ucuyoruz. Ucak sorumlulugu, yolcu riski, bitmeyen egitim ve sinav surecleri gibi yogun stresin karsiligi bu rakam olamaz. Su an ucus emniyeti diye birsey yok, ozellikle gokcenden ucan tum fo larin kafasi karisik. Aidiyet duygusu buralari terketmek uzere, bir an once sirkette kokpit ici adaletsizlikler duzeltilmeli. Olmaz demeyin, bir kazada kuresel etkisi acimasiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beğenmeyen ~ 3 yıl önce
Öder tazminatını alır bonservisini eline katara gider tıpkı bnm gibi.
Sen de istifa et ~ 3 yıl önce
O zaman amir ol 2 ayda olunuyormuş ya :)
O pilotlar akademililer canım ~ 3 yıl önce
Bir milyon TL lik maliyeti olan bir mesleği bedava elde ederken bir de üstüne maaş aldılar. Şimdi geri ödüyorlar. Bankadan kredi cekselerdi maaşlarının tamamını alırdı banka. Borç namustur. Ödeyeceksin. Nokta.
Klavye delikanliliğı yapmayın ~ 3 yıl önce
Bu ülkede 3 meslek vardır ve bunlara ödenen maaş hiç ama hiç sorgulanmamalıdır.Ogretmenlik doktorluk ve pilotluk.pilotlarin maaşını çok gören arkadaşım sen pilot olmak istedinde seni yapmadılar mı.yok 50 bin aliyomus 60 bin aliyomus kardeşim sende oku sende en az bir y.dil eğitimi al gir sınavlarına mulakatlarina pilot ol olma diyen mi var.igneyi kendine çuval dızını başkasına batır.havciligin h sinden anlamayan insanlar burda yorum yapmasın.tgs de az maaşla calisan adamlar burda kabinin kokpitin maaşını eleştiriyo .bu en son yapacağınız şey olmalı.yorum yapacağına kendini gelistir bı y.dil öğren bı ünv.bitir yada y.lisans vs kendi kabuğundan çıkmaya bak.baskasinin meslegiyle aldığı maaşla ugrasma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlat anlat ~ 3 yıl önce
Sallama şu an bu ülkede olması en kolay meslek pilotluktur. Parayı basarsın yaş şartı bile yoktur. Kopyayla sınavlar geçilir dil konusuna girmiyorum bile. Haa bak hava trafik kontrolörü dersen anlarım adamların her aşaması ayrı dert parayla da olamazsın. Boş beleş ne kadar adam varsa pilot oldu yemezler kalkıp bide doktorla eş tutmuş vasıfsız
niyazi ~ 3 yıl önce
duyanda nasil akademiye girildigini bilmiyoruz zanneder sinav dedigin ielts akademik degil general 6 alan yani kisacasi derdini anlatan adini soyadini yazanin 5.5 aldigi bir imtihan cok abartiyorsunuz birader kasilmayin bu kadar dil sinavini lisans egitimini karsilayan cok var dlr gecen cok var mulakatta adam senden olmaz dedigi an bitiyorsun bunlari herkes biliyor yani mulakatta adami ayarlamak lazim yoksa daha dune kadar bindiginiz ucagi tanimiyordunuz hepiniz bir anda gokyuzu asigi oluverdiniz madem oyleydi hic universite okumayin en basindan havacilik ile alakali bolumler okuyun ucak muhendisligi bile okusaniz gam yemem ilgin var derim adam su urunleri fakultesi muhendisi oluyor suyun dibinden yukari bakarken atmosfer asigi oluveriyor komedi
anlat anlat a ~ 3 yıl önce
kanki sıkma canını senden hep fazla kazanacağız işimizi düzgün yapıp hakettiğimiz rahat bir hayat yaşayacağız ,sen arada yaz ama buraya arayı açmayalım ne olmuş bizim maaşlar falan güncelle yani :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000