25 Ocak 2018, Perşembe 09:23:08

THY'den pilotaj eğitimi için önemli adım

Türk Hava Yolları, pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla Özyeğin Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.
  • "Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, SHGM onaylı ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, II. Pilot adayı olarak değerlendirilecekler." zaten bu koşulları sağlayan son mezunlar bu anlaşma olmadan da THY'de iş buldu. Nasıl bir anlaşma ki bu şimdi...
  • Why people are always jealous and why u can not be proud that there are more pilot and they are from ur country
  • Herşey taktir-i ilahi
  • İzlediniz
  • Yetistirin tabi cunku biz gidiyoruz buralardan, ucak ucuracak adam bulamayacaksiniz. Uc kurusa calistiricak pilotlarinizla size havacilik kariyerinde "basari" lar ...
  • diye bi üniversite daha var ama baştakilerin THY yönetim kurulunun karşına çıkmaya gücü yetmez :D
  • Yaşım 19 bu sene üniversiteye hazirlaniyorum 14 yasimdan beri havacilikla ilgileniyorum ve aşırı derecede pilotluk isteğim var 3 senedir sanalda uçuyorum 1000 saatten fazla ucusum oldu airbus a320 boeing 737 tiplerinde havacilik prosedürlerinin cogunu biliyorum ingilizcemide gelistirdim bu sayede ama cok iyi deyil bana bi yol haritasi çizebilirmisiniz ne yapmam lazim bundan sonra özel üniversiteye gidecek yada ucus okuluna durumumuz var ama çok zorlar bizi ne yapmaliyim yorumlarinizi bekliyorum..
  • Şu pilotaj dersleri 4 işlem matematiği ve temel fen bilgisiyle yapılıyor mu? Yapılıyor. Üniversite denen yerde matematik Calculus ile başlar. 1. Sınıfta okunan fizik kimya dersinde difransiyel denklem ve integral çözümleri uygulanır. Üniversitelerin teorik pilotaj eğitimi vermesi abesle iştigaldir. Meslek Lisesi falan versin şu çok mühim eğitimi. Ne boş işlerle uğraşır olduk böyle. Üniversite gidip havayoluna akedemik program açıyor. Millet bu sınavları evinde çalışıp geçiyor normalde.
  • Özyeğin Ünv pilotaj bölümü kaç para ve kaç puanla aliyor? İng olmasa da 1 yıl hazırlık ve total 5 yillik egitim..3cu seneden sonra ucus eğitimi derken toplam 120.000 Euro'dan fazla neden çok iyi Ünv ile anlaşma saglamiyor? Bundan kastim devlet universiteleri. Bu Özyeğinden reklam kokan hareketler. Seneye okul fiyati da katlanır. Her sirketin ihtiyacı var ama alacaklari 10 pilot tan 7tanesi yeğen-amca ilişkisi kalan 3 ünden de astronot oll diyorlar. En acısı da uçmayi bilmeyen ing olmayan mesleki basireti eksik olan şahıslar bu elemelerde baş aktör. (Not işsiz olmayan pilot)..
  • Bu ülkeye yaraşır insanlar yetiştiren nadide kurumlardan birisidir özyeğin. takipteyiz.

Türk Hava Yolları ile Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi arasında teorik eğitim ve uçuş eğitimi iş birliği sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencileri teorik eğitimler ve uçuş eğitimleri esnasında Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, SHGM onaylı ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, II. Pilot adayı olarak değerlendirilecekler.

Türk Hava Yolları’nın ihtiyaç duyduğu pilot profiline uygun mezunlar vermeyi hedefleyen program; öğrencilerin işe alım süreci aşamalarını üniversite eğitimleri sürecinde tamamlamalarını, mezuniyet sonrasında zaman kaybetmeden kokpitteki yerlerini alabilmelerini sağlayacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi sözleşme ile ilgili açıklamasında üniversite ve sektör iş birliğinin önemini vurgulayarak, “Türk Hava Yolları’nın küresel havacılık pazarındaki başarılı yükselişi bizleri daha iyi yerlere gelmek için heyecanlandırmaktadır. Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından birinin bu yükselişimizde katkı sağlamak için yanımızda olduğunu bilmek atacağımız yeni adımlara da güç katacaktır. Bugün burada, Türk Hava Yolları’nı dünyanın en iyi havayolu olma hedefine taşıyacak insan kaynağının kazanımı adına önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Özyeğin Üniversitesi ile Türkiye’nin ve Türk Hava Yolları’nın yükselişine katkı sağlayacak pilotlar yetiştireceğimize inanıyoruz.” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ise açıklamasında, “Bu değerli iş birliğinin sektörlerle iç içe eğitim anlayışımızla ve üniversitemizin sektöre nitelikli pilot yetiştirme hedefiyle doğrudan örtüştüğüne ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’de kısa süre içinde tanınan ve tercih edilen fakültemiz Pilot Eğitimi Lisans Programı, dinamik ve yenilikçi eğitim yaklaşımı ile sektördeki mevcut pilot ihtiyacını karşılamayı ve havacılık kültürünü benimsemiş pilotları sektöre kazandırmayı temel amaç olarak benimsemiştir. 2011 yılında üniversitemizde uygulamaya başladığımız yeni uçuş eğitim modelimiz de bu alandaki çalışmalarımıza ve hedeflerimize önemli katkılar sağlamıştır. 2016 ve 2017 yıllarında vermiş olduğumuz toplam 39 Pilot Eğitimi Lisans Programı mezunumuzdan 32’si işe alım süreçlerinde başarılı olarak havacılık sektöründe istihdam edilmiş olup, bu yıl Türk Hava Yolları tarafından istihdam edilen mezun pilot sayımız 12’ye ulaşmıştır. Bu iş birliğinin öğrencilerimizin motivasyon ve başarılarını artıracağına ve Özyeğin Üniversitesi’nin pilot yetiştirme, Türk Hava Yolları’nın ise pilot istihdamı konusunda  karşılıklı olarak fayda sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

 

THY'den pilotaj eğitimi için önemli adım

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Pilot Adayı ~ 6 yıl önce
"Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, SHGM onaylı ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, II. Pilot adayı olarak değerlendirilecekler." zaten bu koşulları sağlayan son mezunlar bu anlaşma olmadan da THY'de iş buldu. Nasıl bir anlaşma ki bu şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot student ~ 6 yıl önce
Why people are always jealous and why u can not be proud that there are more pilot and they are from ur country

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masrafa ne gerek var ~ 6 yıl önce
Herşey taktir-i ilahi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklamları ~ 6 yıl önce
İzlediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelen gideni aratir ~ 6 yıl önce
Yetistirin tabi cunku biz gidiyoruz buralardan, ucak ucuracak adam bulamayacaksiniz. Uc kurusa calistiricak pilotlarinizla size havacilik kariyerinde "basari" lar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk üniversitesi ~ 6 yıl önce
diye bi üniversite daha var ama baştakilerin THY yönetim kurulunun karşına çıkmaya gücü yetmez :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın işi bilen pilot abilerim ablalarim ~ 6 yıl önce
Yaşım 19 bu sene üniversiteye hazirlaniyorum 14 yasimdan beri havacilikla ilgileniyorum ve aşırı derecede pilotluk isteğim var 3 senedir sanalda uçuyorum 1000 saatten fazla ucusum oldu airbus a320 boeing 737 tiplerinde havacilik prosedürlerinin cogunu biliyorum ingilizcemide gelistirdim bu sayede ama cok iyi deyil bana bi yol haritasi çizebilirmisiniz ne yapmam lazim bundan sonra özel üniversiteye gidecek yada ucus okuluna durumumuz var ama çok zorlar bizi ne yapmaliyim yorumlarinizi bekliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meslek Lisesi ~ 6 yıl önce
Şu pilotaj dersleri 4 işlem matematiği ve temel fen bilgisiyle yapılıyor mu? Yapılıyor. Üniversite denen yerde matematik Calculus ile başlar. 1. Sınıfta okunan fizik kimya dersinde difransiyel denklem ve integral çözümleri uygulanır. Üniversitelerin teorik pilotaj eğitimi vermesi abesle iştigaldir. Meslek Lisesi falan versin şu çok mühim eğitimi. Ne boş işlerle uğraşır olduk böyle. Üniversite gidip havayoluna akedemik program açıyor. Millet bu sınavları evinde çalışıp geçiyor normalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç para ? ~ 6 yıl önce
Özyeğin Ünv pilotaj bölümü kaç para ve kaç puanla aliyor? İng olmasa da 1 yıl hazırlık ve total 5 yillik egitim..3cu seneden sonra ucus eğitimi derken toplam 120.000 Euro'dan fazla neden çok iyi Ünv ile anlaşma saglamiyor? Bundan kastim devlet universiteleri. Bu Özyeğinden reklam kokan hareketler. Seneye okul fiyati da katlanır. Her sirketin ihtiyacı var ama alacaklari 10 pilot tan 7tanesi yeğen-amca ilişkisi kalan 3 ünden de astronot oll diyorlar. En acısı da uçmayi bilmeyen ing olmayan mesleki basireti eksik olan şahıslar bu elemelerde baş aktör. (Not işsiz olmayan pilot)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 6 yıl önce
THY neden Devlet üniversiteleriyle bu reklamı yapmıyor? Eskişehir tek maddem ihtiyaç var öğrenciler Devlet Üniversitelerinde okusun. Başarılı öğrenciler hak kazansın, torpil ve parayla cockpit de oturan olmasın, TZX örnek.
insan ~ 6 yıl önce
Bu ülkeye yaraşır insanlar yetiştiren nadide kurumlardan birisidir özyeğin. takipteyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000