24 Ekim 2021, Pazar 20:37:08

THY'den o pilotlarla ilgili flaş karar

Türk Hava Yolları'nın (THY) geçtiğimiz aylarda taksi yolundan kalkış yapmaya çalışan uçağının pilotlarıyla ilgili flaş bir karar alındı.
  • Ömrü hayatımda, türk milleti kadar ukala, bizim millet kadar herşeyi bilen, hiç bir şeyi kabullenmeyen, bilgisiz, eğitimsiz bir millete rastlamadım diyebilirim. Siz diğer ülkelerin, özellikle alman pilotların profesyonelliklerini görmüyormusunuz? Hadi hepsi bir kenara, hani herşeyi biliyorsunuz ya, arastirdinizmi türk hava yolları bugüne kadar kaç kaza olmuş, ve bu hataların hemen hemen hepsinin kimin hatasının olduğunu? Pilot hataları. Türk pilotlarının İngilizcesinin çok zayıf oldugunuda herkez biliyor. Amsterdama düşen uçağın kokpitinde 3 pilot vardı, hiç kimse böyle bir hatanın nasıl olabildiğini anlayabilmiş değil, size kalsa her türlü şey olabilir, ama pilotların suçu yoktur. Say say bitmiyor. Bilmiyorsanız lütfen susun, insanların canı siz pilotun olun diye oyuncak değil.
  • Bu kararin neresi flash onu anlamadim, tabii ki feshedilecek baska ne yapilacakti? 3 tane pilor var kokpitte, demekki hicbiri isini ciddiye almiyor. Buyuk sirketler unstable olup yaklasmaya devam ettin diye aninda isten atiyor, boyle olumcul bir hatanin affi olur muymus?
  • Bu hatayı üst yönetimdeki pilotlar yapsaydı nasıl bir karar verilirdi onu merak ediyorum
  • Asker pilotlar ana pist bombalandı ise paralel taksirutu emercensi pist olarak kullanırlar. Sivillerde bu vizyon olmadığından anlayamazlar. Tenerife kazasını ölüm sayısı olarak geçeriz diye korkup engellemişlerdir. TÜRK'ün TÜRK'ten başka dostu yok maalesef.
  • Şöyle yorumluyorum ; her ne hata, kaza veya kırım yaşanırsa yaşansın, direk kaptanları gözden çıkarırım. Yorgunlukmuş vs hiç umrumda değil, insan faktörüne uygun olsa da uçarsın olmasa da uçarsın... tüm kariyerini emeğini geleceğini yakarım. Çok üzücü gerçekten,çok yazık.
  • Gerçekten bu haberin dogruluğu beni şuphelendiriyor..Bi örnek daha yok böyle bir olayla pilotların harcandıgi..
  • Bunca emekle o mertebeye ulaşmış kisileri bi kalemde kırımsız üzüntüsüz bir olayda yok etmeyin yazıktır,cezalarını verin ama işten çıkarmayın,bu şekilde taksi yolundan gitmiş,işten atılan kim var bugüne kadar soruyorum size??
  • Yapmayın efendiler kıymayın beyler bu pilotlara Allah bunun acısını kat kat çiķarır sizden,neticede hatayı fark edip frene basmıslar geri dönmüşler siz hiç mi hatasızsınız..Nice emekler ve gözyaşları ve hayaller var orda..Yazık pandemi bi yandan ekonomi göcük bi yandan siz vurmayın bu kişilere..
  • Taksiyolundan kalkmayı bırakın unstabil olursanız körfezde kapıya koyuyorlar. Yok ceza ağırmış yok haksızlıkmış geçin bunları kardeşim.
  • Yine her zaman olduğu gibi bilirkişilerimiz gelmiş yorumlarını yapmışlar. Evet pilotlarımızın yaptıkları büyük bir hata ve kötü bir olayla da sonuçlanabilirdi. Fakat buraya gelip havacıların içinde bulunduğu ruhsal ve fiziksel çöküntülerden bir haber acımasızca yorum yapan tipler sizleri sadece Allaha havale edebiliriz. Bu insanlar nerdeyse 2 yıldır hak ettiklerinden çok daha düşük maaşlar ile çalışıyorlar. Kaptan Baha’nın da bahsettiği gibi çok değil kısa bir zaman içerisinde bu şirketin bir kaza kırım geçirme ihtimali ne yazık ki yüksek ihtimal duruyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY) geçtiğimiz aylarda taksi yolundan kalkış yapmaya çalışan uçağının pilotlarıyla ilgili flaş bir karar alındı.

THY'nin Ağustos 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nden havalanarak İstanbul'a gelecek uçağı ilginç bir olay yaşanmıştı.

THY'nin TC-JNI kuyruk tescilli Airbus A330 tipi uçağının pilotu Newark Havalimanı'ndan kalkış yaparak İstanbul'a gelmek üzere terminalden hareket etmiş ve daha sonra pist yerine taksi yolundan kalkış yapmaya çalışmıştı.

Durumu fark eden hava trafik kontrolörü pilotu uyarmış ve kalkış iptal edilişti.  Frenlemeden dolayı iniş takımlarının soğuması yaklaşık 45 dakika sürmüştü.

Yaşanan olay nedeniyle sefer 1 saat 40 dakika rötarlı olarak gerçekleştirilirken, pilotlarla ilgili THY yönetimi tarafından yaptırım kararı alındı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; uçakta görevli 3 pilotla ilgili kurul tarafından 1 kaptan ve 2 first officer'ın iş akdinin feshedilmesine karar verildi. 

THY'den o pilotlarla ilgili flaş karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

Almanya'dan selamlar ~ 2 yıl önce
Ömrü hayatımda, türk milleti kadar ukala, bizim millet kadar herşeyi bilen, hiç bir şeyi kabullenmeyen, bilgisiz, eğitimsiz bir millete rastlamadım diyebilirim. Siz diğer ülkelerin, özellikle alman pilotların profesyonelliklerini görmüyormusunuz? Hadi hepsi bir kenara, hani herşeyi biliyorsunuz ya, arastirdinizmi türk hava yolları bugüne kadar kaç kaza olmuş, ve bu hataların hemen hemen hepsinin kimin hatasının olduğunu? Pilot hataları. Türk pilotlarının İngilizcesinin çok zayıf oldugunuda herkez biliyor. Amsterdama düşen uçağın kokpitinde 3 pilot vardı, hiç kimse böyle bir hatanın nasıl olabildiğini anlayabilmiş değil, size kalsa her türlü şey olabilir, ama pilotların suçu yoktur. Say say bitmiyor. Bilmiyorsanız lütfen susun, insanların canı siz pilotun olun diye oyuncak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flash ~ 2 yıl önce
Bu kararin neresi flash onu anlamadim, tabii ki feshedilecek baska ne yapilacakti? 3 tane pilor var kokpitte, demekki hicbiri isini ciddiye almiyor. Buyuk sirketler unstable olup yaklasmaya devam ettin diye aninda isten atiyor, boyle olumcul bir hatanin affi olur muymus?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafan okadar calisiyor ~ 2 yıl önce
3 pilot sence neden hata yapti?
F/O ~ 2 yıl önce
Bu hatayı üst yönetimdeki pilotlar yapsaydı nasıl bir karar verilirdi onu merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel Taksirut ~ 2 yıl önce
Asker pilotlar ana pist bombalandı ise paralel taksirutu emercensi pist olarak kullanırlar. Sivillerde bu vizyon olmadığından anlayamazlar. Tenerife kazasını ölüm sayısı olarak geçeriz diye korkup engellemişlerdir. TÜRK'ün TÜRK'ten başka dostu yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lm ~ 2 yıl önce
Ne alaka derler adama
Kabin ~ 2 yıl önce
Şöyle yorumluyorum ; her ne hata, kaza veya kırım yaşanırsa yaşansın, direk kaptanları gözden çıkarırım. Yorgunlukmuş vs hiç umrumda değil, insan faktörüne uygun olsa da uçarsın olmasa da uçarsın... tüm kariyerini emeğini geleceğini yakarım. Çok üzücü gerçekten,çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık nerde? ~ 2 yıl önce
Gerçekten bu haberin dogruluğu beni şuphelendiriyor..Bi örnek daha yok böyle bir olayla pilotların harcandıgi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne bekliyordun? ~ 2 yıl önce
3 tane pilot böyle bir hatayı yapacak ve ikramiye mi vereceklerdi? Bunun medyası var haberi var itibarı var. Nasıl böyle bir hata yapılabilir? Milyon tane sign var can taşıyorlar can.
Vicdan nerde ~ 2 yıl önce
Bunca emekle o mertebeye ulaşmış kisileri bi kalemde kırımsız üzüntüsüz bir olayda yok etmeyin yazıktır,cezalarını verin ama işten çıkarmayın,bu şekilde taksi yolundan gitmiş,işten atılan kim var bugüne kadar soruyorum size??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 2 yıl önce
77 kanat çarptı kimsenin atıldığını duymadık. 330 filosu pilotuna sahip çıkmıyor demek ki.
Öngün ~ 2 yıl önce
Yapmayın efendiler kıymayın beyler bu pilotlara Allah bunun acısını kat kat çiķarır sizden,neticede hatayı fark edip frene basmıslar geri dönmüşler siz hiç mi hatasızsınız..Nice emekler ve gözyaşları ve hayaller var orda..Yazık pandemi bi yandan ekonomi göcük bi yandan siz vurmayın bu kişilere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi Allah? ~ 2 yıl önce
Herkes inaniyormuş gibi konuşma.
Önce saygı ~ 2 yıl önce
Seni neden rahatsız etti ? İnanmıyorsan üzerine alınma oku geç. Özgürsün, Kimse sana neden inanmıyorsun demiyor. Sana hitaben yazılmayan bir yorum üzerinden insanların inancını yargilayamazsın.
Midyat prensi ~ 2 yıl önce
Taksiyolundan kalkmayı bırakın unstabil olursanız körfezde kapıya koyuyorlar. Yok ceza ağırmış yok haksızlıkmış geçin bunları kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahhaa ~ 2 yıl önce
aynen ya, bunlar neyin kafasini yasior anlamak mumkun degil :)))
Bilirkişilerin yorumları ~ 2 yıl önce
Yine her zaman olduğu gibi bilirkişilerimiz gelmiş yorumlarını yapmışlar. Evet pilotlarımızın yaptıkları büyük bir hata ve kötü bir olayla da sonuçlanabilirdi. Fakat buraya gelip havacıların içinde bulunduğu ruhsal ve fiziksel çöküntülerden bir haber acımasızca yorum yapan tipler sizleri sadece Allaha havale edebiliriz. Bu insanlar nerdeyse 2 yıldır hak ettiklerinden çok daha düşük maaşlar ile çalışıyorlar. Kaptan Baha’nın da bahsettiği gibi çok değil kısa bir zaman içerisinde bu şirketin bir kaza kırım geçirme ihtimali ne yazık ki yüksek ihtimal duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Baha kim? ~ 2 yıl önce
Müneccim mi?! Ağzınızdan yel alsın felaket tellalları

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000