20 Nisan 2015, Pazartesi 14:11:36

THY'DEN 'LUBITZ' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, Germanwings uçağını düşürdüğü iddia edilen Pilot Andreas Lubitz ile birebir görüşme yapılmadığını ve şirkete başvurusunun da olmadığını açıkladı.
  • 08.35 tabi ki aynen yalan söylüyorlar. Tam 80 tane sıfır Alman FO ya tip eğitimi verip direk A330 ve B777 de başlattılar. Üstelik bunlar sadece pervaneli uçaktan gelme. Açık açık yalan söylüyorlar. THY personelinden kime sorsan bunu bilir. Ben 320 de kaptanım. Her Almanya uçuşunda bunlardan pas getiriyorum.
  • Kac tane sifir Almana A330 tip egitimi verdiniz herkes biliyor
  • 03:44 bu söylediğin doğruysa THY yönetiminin yaptığı açıkla tamamen yalan.
  • THY yönetimi yalan söylüyor. 80 tane Alman FO sadece pervaneli uçak uçuşuyla geldi. Şimdi hepsi 777 ve 330 da FO. Üstelik tip eğitimini bile THY kendi cebinden verdi. Yönetim açık açık yalan söylüyor. İnkar ediyor. Yazıklar olsun bu ne ya !
  • THY de yabanci pilot var. Kurt, Laz, Cerkez, Ermeni, Suryani pilotlar bile var. Hatta Iranli pilot bile var. Zoruna gidenler ucmasin. Pilotlarin derdi milleti ne kadar ilgilendirdi. O kadar isci isten atildi kimsenin giki cikmadi.
  • İle uçmak istiyoruz ..bu ırkçılık ise evet sonuna kadar ırkciyim ...
  • THY na Alman bir firmanın FARKLI TİPTEKİ bir uçaktan kaptan ve f/o alıdı ve a320 tip eğitimi verildi hatta kaptanların uçuş saatinin de az olduğu gibi bişeyler duymuştum ama.
  • Şu yugo yöneticilerin verdiği zararı bugüne kadar hangi yönetici vermiştir. Sadece kendi çıkarlar peşindeler. Hadi isim isim tersini ıspatlayın. Hodri meydan.
  • THY'nin tüm dış kaynaklı alımlarınız "air broker"lık şirketleri vasıtası ile yapıldığından,zaten ilgili kişinin THY'de değil ilgili air broker'lık şirketinde başvurusu vardır.Bu aracı şirketler zaten THY'ye yönlendirme yaparlar.ATR'den gelen Alman pilotlarının direk A330'a başladığını cümle alem biliyor.Bırakın bu almadık ayaklarını;İran'lı bile aldınız; yeter ki kendi vatandaşın olmasın.
  • Yorumlara bakilirsa turklerin en az yuzde doksan yuzde yuzu irkci. O kadar yurtdisinda isci ve emekcimiz var. Ona ragmen bir avuc yabanci pilotun lafi ediliyor. Kraldan daha kralci kesildiler. Sanki THY o kadar cahil ne yaptigini bilmiyor. THY akil vermeyen kalmadi. THY yabanci aski neden kaynaklaniyor? 1. Pilotlarin orgutlenmesini onluyor. 2. Yabanci pilotlardan know how alis verisi yapiyor. 3. Yabanci dille operasyonu kosulluyor. Bu ve bunlar gibi yuzlerce nokta siralanabilir. Pilotun turku yabancisi yoktur. Iyisi ve kotusu vardir. Yabanci pilot muhabeti irkciliktan oteye gitmez. Sayin halkimiz kendisini bu zehirden korusun.

Türk Hava Yolları, Germanwings uçağını düşürdüğü iddia edilen yardımcı pilot Andreas Lubitz ile birebir görüşme yapılmadığını ve şirkete başvurusunun da olmadığını açıkladı.

THY'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Lufthansa ile  Uçuş işletme Başkanlığımızın konuyla ilgili bir görüşmesi olmuştur, ancak söz konusu pilotun tarafımıza  bireysel başvurusu bulunmamaktadır.

Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi  okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş,  ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri  ve  tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir.

Ortaklığımız,  tip eğitimi ve tecrübesi bulunmayan  yabancı pilot istihdamını  mümkün kılmamaktadır.

THY'DEN 'LUBITZ' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
08.35 tabi ki aynen yalan söylüyorlar. Tam 80 tane sıfır Alman FO ya tip eğitimi verip direk A330 ve B777 de başlattılar. Üstelik bunlar sadece pervaneli uçaktan gelme. Açık açık yalan söylüyorlar. THY personelinden kime sorsan bunu bilir. Ben 320 de kaptanım. Her Almanya uçuşunda bunlardan pas getiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 9 yıl önce
Kac tane sifir Almana A330 tip egitimi verdiniz herkes biliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
03:44 bu söylediğin doğruysa THY yönetiminin yaptığı açıkla tamamen yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY yönetimi yalan söylüyor. 80 tane Alman FO sadece pervaneli uçak uçuşuyla geldi. Şimdi hepsi 777 ve 330 da FO. Üstelik tip eğitimini bile THY kendi cebinden verdi. Yönetim açık açık yalan söylüyor. İnkar ediyor. Yazıklar olsun bu ne ya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkcilik ~ 9 yıl önce
THY de yabanci pilot var. Kurt, Laz, Cerkez, Ermeni, Suryani pilotlar bile var. Hatta Iranli pilot bile var. Zoruna gidenler ucmasin. Pilotlarin derdi milleti ne kadar ilgilendirdi. O kadar isci isten atildi kimsenin giki cikmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk pilot lar ~ 9 yıl önce
İle uçmak istiyoruz ..bu ırkçılık ise evet sonuna kadar ırkciyim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY na Alman bir firmanın FARKLI TİPTEKİ bir uçaktan kaptan ve f/o alıdı ve a320 tip eğitimi verildi hatta kaptanların uçuş saatinin de az olduğu gibi bişeyler duymuştum ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yugoyönet ~ 9 yıl önce
Şu yugo yöneticilerin verdiği zararı bugüne kadar hangi yönetici vermiştir. Sadece kendi çıkarlar peşindeler. Hadi isim isim tersini ıspatlayın. Hodri meydan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
THY'nin tüm dış kaynaklı alımlarınız "air broker"lık şirketleri vasıtası ile yapıldığından,zaten ilgili kişinin THY'de değil ilgili air broker'lık şirketinde başvurusu vardır.Bu aracı şirketler zaten THY'ye yönlendirme yaparlar.ATR'den gelen Alman pilotlarının direk A330'a başladığını cümle alem biliyor.Bırakın bu almadık ayaklarını;İran'lı bile aldınız; yeter ki kendi vatandaşın olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkcilik ~ 9 yıl önce
Yorumlara bakilirsa turklerin en az yuzde doksan yuzde yuzu irkci. O kadar yurtdisinda isci ve emekcimiz var. Ona ragmen bir avuc yabanci pilotun lafi ediliyor. Kraldan daha kralci kesildiler. Sanki THY o kadar cahil ne yaptigini bilmiyor. THY akil vermeyen kalmadi. THY yabanci aski neden kaynaklaniyor? 1. Pilotlarin orgutlenmesini onluyor. 2. Yabanci pilotlardan know how alis verisi yapiyor. 3. Yabanci dille operasyonu kosulluyor. Bu ve bunlar gibi yuzlerce nokta siralanabilir. Pilotun turku yabancisi yoktur. Iyisi ve kotusu vardir. Yabanci pilot muhabeti irkciliktan oteye gitmez. Sayin halkimiz kendisini bu zehirden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baby ~ 9 yıl önce
Sen git Lufthansa'ya basvur, Airfrance'a basvur sonra gel konusalim. Sap ile samani karistirma bizim ulkemizde de binlerce yabanci var calisan, ama havaciligin dinamikleri farklidir, ozelikle kabin ve kokpit. Hep bahsediyoruz genc nufus buyuk potansiyel diye, kardesim sen pilot yetistir dunyaya sat onlari, kopru ve baraj yapmaktan daha akillica. Su gun tut 1.000 tane gencin elinden pilot yap ver tip egitimini Cin'de isi hazir, ortadogu'da isi hazir. Alti ustu alacagin 100 tane pirpir ve simulator.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000