07 Temmuz 2020, Salı 15:25:23

THY’den Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı Kısa Çalışma Ödeneği’nin önümüzdeki hafta yapılacağını duyurdu.
  • Bana göre bunlar daha iyi günlerimiz ulaşım sektörü en az 2 yılda kendine gelmez. Önümüzdeki ay işten çıkarmalar başlayabilir demedi demeyin pazarda tezgahınızı ayarlayın
  • Şuan zaten kanunen işten çıkaramaz thy. Yasak. Nakit gücünü güçlü tutması gereken bir şirket işten binlerce adam çıkarıp tazminat ödemeyi de göze alamaz. Yani şuan Ödenen kısa çalışma ödeneği bulunmaz nimet şirket için. Bunun için de kimseye teşekkür etmeye, minnet duymaya gerek yok. Zaten işsizlik fonundan ödenen para maaşınızdan her ay kesilen işsizlik sigorta primi. Yani kendi maaşınızdan kesilen parayı veriyorlar size şuan. Şu ana kadar thy personeli için elini taşın altına koymuş değil. Elini taşın altına koymak işçi çıkarmayacağım ama işçi çıkarmış kadar tasarruf etmem için maaşınızı keseceğim politikaları ile de olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu kadar insan aptal değil. Bir sözüm de size hakkını aramak için şirkete sendikaya karşı sesini yükseltmek yerine birbirinin maaşını konuşanlar. Gerçekten sizin gibi hakkını aramaktansa birbirinin gözünü oynaya çalışan personel oldukça şirketler daha çok sömürür. Keşke herkes öfkesini, sinirini doğru yere yönlendirebilse de çalışan emekçiler hakkını alabilse.
  • hadi yine iyisin, devlet baba sağ olsun.
  • Bu kalan miktar nereye yatıyor
  • Yani inanin sukur mu etsem su dustugumuz hale bak mi desem arada kaldim memur anamdan dogru durust calismadan fazla maas aldim ama kredimi zor oduyorum. Sorun; giderlerimize gore butce ayarladik sonra patladik... suc bizde mi yoksa aylar gecmesine ragmen durumu duzeltmeyenlerde mi? Bi sukur ediyorum bi mahfolduk aylardir diyorum. Psikolojime gore degisiyor:)
  • Her ay maaştan günü gününe işsizlik sigorta ücretini alan devlet, yılı 4e bölüp yine yıl sonuna kadar vergileri kesen devlet. Bir ay bir çalışan diyebiliyor mu "sayın devlet, bu ay benim maaştan vergi yada sigorta kesme, en olmadı 10 gün sonra kes"? Sanırsın ki devlet bugünler adına çalışanın aylık maaşından kesinti yapmamış da lütuf ediyor şimdi bizlere.
  • Nerede bu nevin hanım acaba sesi cıkmıyor korkuyoruz maillere başlasa keşke
  • Arkadaşlar çoğu kişinin parası yattı. Bunca sene çalıştınız bir gün bile maaşınız geç yatmadı. Bu zor günlerde 3-5 gün bekleseniz ne olur. Hiçmi çalıştığınız firmayı sevmiyorsunuz.Hiçmi size faydası olmadı. Nedir bu öfke. Yorumları okuyunca sanki bu ay maaş vermiycez demişler. Ve bu arada ben taşeronum.Sizin kadar ağlamıyorum.
  • işkur temmuz ödemesini ben henüz almadım, 08.07.2020 bekliyoruz bakalım tc kimlik numarssına göremi ne yatırıcsklarmış
  • Kçö 29nda yattı.. Maaşım 8nde.. Hiç mi yüzünüz kızarmaz.. Bu nasıl bir yalan anlayışıdır.. Bu haberin kaynağı nedir.. Bize böyle tebliğ edilen birşey de yok.. Yazık..

Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı Kısa Çalışma Ödeneği’nin önümüzdeki hafta yapılacağını duyurdu.

THY İstihdam Başkanlığı yaptığı duyuruda yoğunluk nedeniyle Kısa Çalışma Ödeneği’nin önümüzdeki hafta yapılacağını ifade etti.

Kısa Çalışma Ödeneği geçtiğimiz haftalarda bir ay daha uzatılmıştı. 

THY’den Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (134)

Üfürükçü ~ 4 yıl önce
Bana göre bunlar daha iyi günlerimiz ulaşım sektörü en az 2 yılda kendine gelmez. Önümüzdeki ay işten çıkarmalar başlayabilir demedi demeyin pazarda tezgahınızı ayarlayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kula minnet ~ 4 yıl önce
Şuan zaten kanunen işten çıkaramaz thy. Yasak. Nakit gücünü güçlü tutması gereken bir şirket işten binlerce adam çıkarıp tazminat ödemeyi de göze alamaz. Yani şuan Ödenen kısa çalışma ödeneği bulunmaz nimet şirket için. Bunun için de kimseye teşekkür etmeye, minnet duymaya gerek yok. Zaten işsizlik fonundan ödenen para maaşınızdan her ay kesilen işsizlik sigorta primi. Yani kendi maaşınızdan kesilen parayı veriyorlar size şuan. Şu ana kadar thy personeli için elini taşın altına koymuş değil. Elini taşın altına koymak işçi çıkarmayacağım ama işçi çıkarmış kadar tasarruf etmem için maaşınızı keseceğim politikaları ile de olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu kadar insan aptal değil. Bir sözüm de size hakkını aramak için şirkete sendikaya karşı sesini yükseltmek yerine birbirinin maaşını konuşanlar. Gerçekten sizin gibi hakkını aramaktansa birbirinin gözünü oynaya çalışan personel oldukça şirketler daha çok sömürür. Keşke herkes öfkesini, sinirini doğru yere yönlendirebilse de çalışan emekçiler hakkını alabilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydaaa bree ~ 4 yıl önce
hadi yine iyisin, devlet baba sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Bu kalan miktar nereye yatıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Yani inanin sukur mu etsem su dustugumuz hale bak mi desem arada kaldim memur anamdan dogru durust calismadan fazla maas aldim ama kredimi zor oduyorum. Sorun; giderlerimize gore butce ayarladik sonra patladik... suc bizde mi yoksa aylar gecmesine ragmen durumu duzeltmeyenlerde mi? Bi sukur ediyorum bi mahfolduk aylardir diyorum. Psikolojime gore degisiyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şu "devlet para veriyor diyenlere" ~ 4 yıl önce
Her ay maaştan günü gününe işsizlik sigorta ücretini alan devlet, yılı 4e bölüp yine yıl sonuna kadar vergileri kesen devlet. Bir ay bir çalışan diyebiliyor mu "sayın devlet, bu ay benim maaştan vergi yada sigorta kesme, en olmadı 10 gün sonra kes"? Sanırsın ki devlet bugünler adına çalışanın aylık maaşından kesinti yapmamış da lütuf ediyor şimdi bizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 4 yıl önce
Nerede bu nevin hanım acaba sesi cıkmıyor korkuyoruz maillere başlasa keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiçmi sevmiyorsun ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar çoğu kişinin parası yattı. Bunca sene çalıştınız bir gün bile maaşınız geç yatmadı. Bu zor günlerde 3-5 gün bekleseniz ne olur. Hiçmi çalıştığınız firmayı sevmiyorsunuz.Hiçmi size faydası olmadı. Nedir bu öfke. Yorumları okuyunca sanki bu ay maaş vermiycez demişler. Ve bu arada ben taşeronum.Sizin kadar ağlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 4 yıl önce
işkur temmuz ödemesini ben henüz almadım, 08.07.2020 bekliyoruz bakalım tc kimlik numarssına göremi ne yatırıcsklarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalanhaber sitesi ~ 4 yıl önce
Kçö 29nda yattı.. Maaşım 8nde.. Hiç mi yüzünüz kızarmaz.. Bu nasıl bir yalan anlayışıdır.. Bu haberin kaynağı nedir.. Bize böyle tebliğ edilen birşey de yok.. Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000