17 Şubat 2019, Pazar 15:47:26

THY'den kayak turizmi hamlesi

Türk Hava Yolları (THY), Bulgaristan'ın Rodop Dağları'nda, çam ağaçlarının içinde yer alan ve çok sayıda Türk turisti de ağırlayan Balkanlar'ın en gözde kayak merkezi Pamporovo'ya ulaşımı kolaylaştırmak için kampanya düzenledi.
  • Sofia dan transfer 150 Euro mu? Yanlislik var sanirim, Isvicre`ye ucak bileti kadar otobus fiyati yazmissiniz.
  • Önce can sonra canan.İlk kendi ülkeni kalkındır sonra elalemi. Haberde resmen onların reklamı yapılıyor.Bulgarlar bize ve soydaşlarımıza,avrupadan gelen giden gurbetçilerimize yollarda onca adilik yaptı para için bu kadar küçülmeye ne gerek var? Hani gelişmiş,zenginleşmiş, güçlenmiştik kimseye ihtiyacımız yoktu ne oldu? Demek ki para için herşeyi yapabilirmişiz !
  • Sakın Bursa - Yenişehir'e uçup kampanya düzenleyip kendi ülkemizin Uludağ'ını canlandırmaya çalışmayın. Bulgaristan ve Pamporovo'nun çıkarlarını düşünün. Aman yanlışlıkla ülkemize faydanız filan olur, dikkatli olun, maazallah.
  • Ah pasaportumuz var ama vizemiz yok keşke vizemizde olsa ya biz T. C vatandaşlari neden komsumuz olan Bulgaristan'a bile vize ile gidiyoruz vize almak bile zor vermiyorlar ya

Türk Hava Yolları (THY), Bulgaristan'ın Rodop Dağları'nda, çam ağaçlarının içinde yer alan ve çok sayıda Türk turisti de ağırlayan Balkanlar'ın en gözde kayak merkezi Pamporovo'ya ulaşımı kolaylaştırmak için kampanya düzenledi.

Snejenka zirvesinin eteklerindeki Pamporovo, Türk turistlerin yanı sıra Romanya, Sırbistan gibi ülkelerden de çok sayıda kayaksevere ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık, 80 yıllık kayak geçmişi olan Pamporovo'da 7 bin yatak kapasiteli 60'tan fazla otel ve 60 kilometre kayak pisti bulunuyor.

Pamporovo'daki kayak merkezine İstanbul'dan Sofya'ya yapılan 1 saatlik hava yolu ve 2,5 saatlik kara yolu yolculuğuyla ulaşılıyor.

THY, Türk kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezlerinden olan Pamporovo'da kayağı ulaşılabilir yapmak için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında THY, Sofya'ya düzenlediği öğle seferinde 10 kişi ve üzeri grupla gidenlere, uçak biletini gidiş dönüş 109 dolardan başlayan fiyatlarla sunuyor.

Ayrıca bu gruplar, anlaşmalı otellerde kaldığı takdirde Sofya Havalimanı-Pamporovo arasındaki 150 avro civarındaki 225 kilometrelik transfer de ücretsiz yapılacak.

5 yıldızlı otelde gecelik oda kahvaltı konaklama 45 avrodan başlayan kayak merkezinde, Türk turistlere skipass biletleri de bedava veriliyor.

Pamporovo Kayak Merkezi'nde bunların yanı sıra 6 günlük paket tur satın alanlara ise kayak ekipmanları ve kayak dersleri de ücretsiz sağlanıyor.

Şu an Sofya'ya haftada 18 sefer yapan THY, 1 Nisan itibarıyla günde 3, haftada 21 uçuş gerçekleştirecek.

Balkan mutfağından lezzetler

Kayakseverlere dağda zevkli zaman geçirme imkanının yanı sıra yöresel tatlar da sunan Pamporovo'da, Balkan mutfağının zengin tatlarının sergilendiği çok sayıda restoran da hizmet veriyor.

Yemyeşil bir doğanın içinde kayak zevki sunan merkez, Avrupa'nın en temiz ikinci havasına sahip bölgede olmasıyla da dikkati çekiyor.

Merkezde, 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklar için kayak pisti ve yarım gün hizmet veren kayak yuvası da bulunuyor.

Türk turistlerin bölgeye gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle merkezdeki kayak okulunda eğitim veren öğretmenler arasında Türkçe bilenler de yer alıyor.

Skipass kartlarının günlük 29 avro olduğu Pamporovo'da, kayak kirası günlük 10 avro, snowbord 14 avro, kayak dersi saati 16 avro, çocuklar için ise 13 avro civarında.

Toplam 6 kayak istasyonu ve 15 liftin bulunduğu merkezde, liftler saatte 15 bin kişiyi zirveye taşıyor.

Geçen kayak sezonunda 341 bin skipass kartının satıldığı merkezde, kartların yüzde 23'ü Türk turistler tarafından satın alındı.

THY'den kayak turizmi hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

not 150 euro ~ 5 yıl önce
Sofia dan transfer 150 Euro mu? Yanlislik var sanirim, Isvicre`ye ucak bileti kadar otobus fiyati yazmissiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 5 yıl önce
Önce can sonra canan.İlk kendi ülkeni kalkındır sonra elalemi. Haberde resmen onların reklamı yapılıyor.Bulgarlar bize ve soydaşlarımıza,avrupadan gelen giden gurbetçilerimize yollarda onca adilik yaptı para için bu kadar küçülmeye ne gerek var? Hani gelişmiş,zenginleşmiş, güçlenmiştik kimseye ihtiyacımız yoktu ne oldu? Demek ki para için herşeyi yapabilirmişiz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resho ~ 5 yıl önce
Sadece ilk iki cumlene katiliyorum. Guzeller guzeli sarikamis’imiz kristal karlari ile orada yatarken, sen neden yabanci ulkelere yonlendirirsin. Olayin siyasi boyutu onemsiz bence. Turk milletinin kazanmasi acisindan, nasilki devlet yayinlarinda Palandoken’in reklami yapiliyorsa, guzeller guzeli Sarikamis’in da reklami yapilmali. Kars’li degilim. Hic bir bagim yok, alplerde, iskandinavya da ve tr’nin dogu da tum kayak pistlerini dolasmis, kaymis biri olarak yaziyorum.
Sarıkamış ~ 5 yıl önce
Dünyanın ikinci en büyük,doğal kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış'ın kıymetini biz bilemedik elin amerikalısı bildi geldi 49 yıllığına yerleri kiraladı kaymağı yiyor şimdi. Kendi ülkemizin ve değerlerinin kıymetini bilmedik hala bilmiyoruz bu kafayla bileceğimiz de yok zaten.
Lemancı ~ 5 yıl önce
Sakın Bursa - Yenişehir'e uçup kampanya düzenleyip kendi ülkemizin Uludağ'ını canlandırmaya çalışmayın. Bulgaristan ve Pamporovo'nun çıkarlarını düşünün. Aman yanlışlıkla ülkemize faydanız filan olur, dikkatli olun, maazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadsizlerrr ~ 5 yıl önce
Osman Gazi yi yaptik ya
Uludağ mı ~ 5 yıl önce
Uludağ'mı turist için? Günlük ski pass 150 ₺. 4 kişilik bir ailenin sadecece telesiyej'e verdiği para 600₺ buna kayak kirası ve oteli eklediğinde kaç ₺ ye geliyor bir hesapla. (Sarıkamışta skipass 35₺ . Erciyeste sezonluk 500₺) Uludağın sorunlarını buraya yazmak dahi istemiyorum. Toplasan 3 telesiyej var kayılacak. Uludağ'a gelen gelir ama insanlar artık kazıklanmak istemiyor birçok arkadaşım ve ailemdeki insanlar Bulgaristana gidiyor. Gidipte memnun olmayan görmedim.
ski pass ~ 5 yıl önce
pamparovda gunluk ski pass 55 leva yanini 175 lira ve hizmetmi 5 kuruş degil 1 kuruş etmez. hayatında yurtdışı.görmemiş çemişgezekli ler benim memleketime laf etmeyin . biraz araştırın bırakın bu şehten şıhtan duyma lafları.
Erzurum ~ 5 yıl önce
35 kmlik mükemmel pisti bulanan ,havalimanından 15 dakika mesafede bulunan kayak merkezine varılan tek il olan Erzurum PALANDÖKEN’e uçak bulamazken sen gel kampanya yap yazıklar olsun....
Arap kadri ~ 5 yıl önce
Ah pasaportumuz var ama vizemiz yok keşke vizemizde olsa ya biz T. C vatandaşlari neden komsumuz olan Bulgaristan'a bile vize ile gidiyoruz vize almak bile zor vermiyorlar ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 5 yıl önce
Babo bu adam 5 yıl önce neredeydi? Kurban olurum böyle başkana ne kadar da güzel konuşuyor
Arap kadri ~ 5 yıl önce
IQ önemli tabii

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000