25 Şubat 2019, Pazartesi 11:50:29

THY'den kabin memurlarına "kanka" uyarısı!

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanlığı, uçuşlarda görev alan personellerine uyarı mesajı gönderdi.
  • Beşiktaş'ta bir restoran. Garson komiyi çağırıp masadaki boş tabakları toplatacak iki kere seslendi "Yunus Bey bakarmısın" baktı çocuk üstüne alınmıyor, üçüncü sesleniş "Yunus gel lan buraya". Alışmadık popoda don durmaz demişler.
  • yeter - beter ol sen kime hizmet ediyon kimi adamısın
  • Liyakatin ve adaletin olmadığı her kurum yozlaşmaya mahkumdur.
  • Bu zamanda kabin memurluğu, artık affedersiniz, kriterlerle seçilip alınarak gerçekleştirilmiyor. Malum seçimler için tanıdığınız varsa ne kriter, ne yabancı dil, ne ifade yeteneği ne de fiziki görünüş ve ne de standartlara bakılıyor. Bir çok tanıdığım kişi şu anda hatta uçuyor. Bu kişiler bu işi layıkıyla yapıyorlar mı, kimlerin haklarını çalarak bu pozisyonda istihdam edilliyorlar bunları Allah biliyor. Liyakatin kaybolduğu tüm kurumlar yakın gelecekte çökecektir. Herkesin hep bana dediği her iş batmıştır. Yakın gelecekte herkes bu olayları görecektir. Yazık, gelinen nokta çok yazık. İnsanların kendilerinin ne olduğunu bilmeden ya da kriterleri tutmadığını bilerek biryerlere gelmeleri ve buna rağmen kendilerini geliştirmemeleri gerçekten çok yazık. Bu tutum herkese zarar getirir, verir!!!
  • Ne garip yorum yapanlar var. Neymiş uzun zaman birbirini görünce sen demeliymiş. Kabin memurluğunu geçtim. Yiyorsa sürekli konuştuğun müdürüne sen veya kanka de . Yer mi ? Yemez. Bir değişikliğide beğenin kardeşim.
  • Birbirlerine başkan,reis,kral diye seslenenleri de uyardınız mı?
  • Akşama kadar beraber çalışan insanlar birbirine sen diye hitap etmeli, aynı işi yapan iki insan birbirine bey, hanım, siz demez ondan sonra “Ahmet bey, bir bardak versene” cümleleri ortaya çıkıyor ki bu kanka’dan daha berbat.
  • Uzatır mısın şu suyu
  • BEnim ilgimi ceken birde abi ayaklarına yatıp ekip arkadaslrının sürekli omuzlarına dokunan el atan kişilerden bu bayanlar şikayetçi oluyorlar mı lütfen cekınmeden sizlere yarasmaya calısan yahut kanki muhabbetine el kol kontağı kuran kişileri şikayet edebilrisiniz. bir yolculuğumda isim vermiyeceğim bir elemanın sürekli onden arkadan ekip arkadaslarının bayanların kolunu tutma omuzuna sürekli dokunma sankı 40 yıllık arkadasıymıs gıbı hareketler yapmaktan rahasız olup bayan kardeslerımız varmı bu sürekli sirmaşma hareketlerini normalmi karşılıyorsunuz Feed backlarınız beklıyorum.hepinize kazasız belasız huzur dolu görevler
  • Yalnız bu uyarıyı ilk işe aldıkları zaman yapmaları lazım, çok komik olmuş kaç yaşında adamlara böyle uyarı yapmaları. Bu tarz gayri-resmi çalışan raporlanınca bence yaptırımı olmalı. Puanı vs olup ona göre primi değişmeli.

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanlığı, uçuşlarda görev alan personellerine uyarı mesajı gönderdi.

Türk Hava Yolları'nda görevli kabin memurlarının görev sırasında birbirlerine yönelik hitap şekilleri konusunda uyarıda bulunuldu. THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı tarafından gönderilen uyarı mesajında, "Abi-Abla", "Kanka" ve "Üstad" gibi kelimelerin kullanılmaması bunun yerine "Hanım", "Bey" ve "Siz" kelimelerinin kullanılması gerektiği belirtildi.

İşte THY personeline gönderilen o mesajın tam metni:

"Değerli Kabin Ekiplerimiz,

Uçuş görevleriniz esnasında "Abi...Abla", "Kanka" ve "Üstad" gibi kurum kültürüne uygun olmayan karşılıklı hitap şekillerinin kullanımıyla ilgili olumsuz geri bildirimler alınmaktadır.

Ortaklığımızın marka elçileri olan sizlerden, göreviniz süresince “Hanım", "Bey" ve "Siz" gibi saygı uyandıran hitap şekillerini kullanmanız beklenmektedir.

Tüm görevlerinizde bu hususa azami özen göstermenizi önemle rica eder. Emniyetli uçuşlar dileriz"


©AirportHaber.com

THY'den kabin memurlarına "kanka" uyarısı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (146)

Sabri ~ 5 yıl önce
Beşiktaş'ta bir restoran. Garson komiyi çağırıp masadaki boş tabakları toplatacak iki kere seslendi "Yunus Bey bakarmısın" baktı çocuk üstüne alınmıyor, üçüncü sesleniş "Yunus gel lan buraya". Alışmadık popoda don durmaz demişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 5 yıl önce
yeter - beter ol sen kime hizmet ediyon kimi adamısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 5 yıl önce
Liyakatin ve adaletin olmadığı her kurum yozlaşmaya mahkumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru mu ? ~ 5 yıl önce
Bu zamanda kabin memurluğu, artık affedersiniz, kriterlerle seçilip alınarak gerçekleştirilmiyor. Malum seçimler için tanıdığınız varsa ne kriter, ne yabancı dil, ne ifade yeteneği ne de fiziki görünüş ve ne de standartlara bakılıyor. Bir çok tanıdığım kişi şu anda hatta uçuyor. Bu kişiler bu işi layıkıyla yapıyorlar mı, kimlerin haklarını çalarak bu pozisyonda istihdam edilliyorlar bunları Allah biliyor. Liyakatin kaybolduğu tüm kurumlar yakın gelecekte çökecektir. Herkesin hep bana dediği her iş batmıştır. Yakın gelecekte herkes bu olayları görecektir. Yazık, gelinen nokta çok yazık. İnsanların kendilerinin ne olduğunu bilmeden ya da kriterleri tutmadığını bilerek biryerlere gelmeleri ve buna rağmen kendilerini geliştirmemeleri gerçekten çok yazık. Bu tutum herkese zarar getirir, verir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurum Kültürü ~ 5 yıl önce
Ne garip yorum yapanlar var. Neymiş uzun zaman birbirini görünce sen demeliymiş. Kabin memurluğunu geçtim. Yiyorsa sürekli konuştuğun müdürüne sen veya kanka de . Yer mi ? Yemez. Bir değişikliğide beğenin kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyyy thy yönetimi ~ 5 yıl önce
Birbirlerine başkan,reis,kral diye seslenenleri de uyardınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 5 yıl önce
Akşama kadar beraber çalışan insanlar birbirine sen diye hitap etmeli, aynı işi yapan iki insan birbirine bey, hanım, siz demez ondan sonra “Ahmet bey, bir bardak versene” cümleleri ortaya çıkıyor ki bu kanka’dan daha berbat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay beEe ~ 5 yıl önce
Sen yanlış bir iş yapıyorsun edebiyatçımısın yoksa
Dayıcım ~ 5 yıl önce
Uzatır mısın şu suyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMUZA DOKUNAN ~ 5 yıl önce
BEnim ilgimi ceken birde abi ayaklarına yatıp ekip arkadaslrının sürekli omuzlarına dokunan el atan kişilerden bu bayanlar şikayetçi oluyorlar mı lütfen cekınmeden sizlere yarasmaya calısan yahut kanki muhabbetine el kol kontağı kuran kişileri şikayet edebilrisiniz. bir yolculuğumda isim vermiyeceğim bir elemanın sürekli onden arkadan ekip arkadaslarının bayanların kolunu tutma omuzuna sürekli dokunma sankı 40 yıllık arkadasıymıs gıbı hareketler yapmaktan rahasız olup bayan kardeslerımız varmı bu sürekli sirmaşma hareketlerini normalmi karşılıyorsunuz Feed backlarınız beklıyorum.hepinize kazasız belasız huzur dolu görevler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başka kapıya ~ 5 yıl önce
Biz senin gibi art niyetli değiliz, hepimizin eşi, nişanlısı sevgilisi var kabinde, biz senin düşündüğün niyetle dokunmuyoruz arkadaşlarımıza
Mert ~ 5 yıl önce
Yalnız bu uyarıyı ilk işe aldıkları zaman yapmaları lazım, çok komik olmuş kaç yaşında adamlara böyle uyarı yapmaları. Bu tarz gayri-resmi çalışan raporlanınca bence yaptırımı olmalı. Puanı vs olup ona göre primi değişmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000