19 Kasım 2019, Salı 15:03:45

THY'den kabin ekiplerine yönelik yeni karar

Türk Hava Yolları, yeni kabin kıyafetlerinin giyilmesiyle ilgili yeni bir uygulamaya geçti.
  • Tabi yaaa. bi bu eksikti. Yakinda ucus öncesi Doco ya gidip uçağın yemeklerini de ben yapayım bari,hatta bilet satışa geçeyim Check-in işlemlerini de,ordan da yolcunun bagaj ve güvenlik kontrolünü de.Yetmedi mi Cobus3000 le yolcumu uçağa getiren şöför de ben olayım.O da mı yetmedi körüğü ya da merdiveni de ben yanaştırayım.Oda mı yetmedi yolcumu alıp evine de mi ben götüreyim. Tabi tabi bi kulağımızın arkası kaldı!Yık bütün sorumluluğu amire,Purser a çık işin içinden. Arkadaşlar memurluğunuzun değerini bilin inanın.650 TL net ekstra verilen para ile bu sorumluluğun yükü günden güne arttırılıyor. Tabi ki lafım çalışan,maaşını hakkıyla kazanan arkadaşlarıma.
  • Sacmalık
  • ama böyle olmaz, beş yüz tane yandaş işe alıp grooming check işi onlara verilmeli.
  • Tasarruf sadece kabini ve kokpiti vyruyor heralde. Resmi tatil ve overtime uçuş odemesi kalktı peki ya bu nedir
  • Az bir zaman kaldi sabır edin
  • İş yükü nerdeyse 3/4 oranında hafifleyen kontrol kabin amirliğinde yine on kişi mi oturacak? Tasarruftayız ya o yüzden söylüyorum.
  • Ibb den girenler bakacakmis.
  • Torpille yine birileri alindi koyulacak birim bulamayinca yeni departman actilar sanirim
  • Bence senin kafan ancak buna çalışır eğer mevzu yalnızca etek boyu dahi olsa kontrol edilmeli iki gün bos birakilsalar civigini cikarir bu millet.
  • Hayret! Herşeye atlayan Arff bu haberin altına bir yorum kusmamış.

Türk Hava Yolları, yeni kabin kıyafetlerinin giyilmesiyle ilgili yeni bir uygulamaya geçti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY uçuş öncesi 'grooming check' (hazırlık kontrolü) adı verilen bir birim açarak burada kıyafetlerin kontrol edileceğini ekiplere bildirdi. Buna göre 'grooming check' bölümlerinde kontrol amirleri kabin amirlerini kontrol ederken, kabin amirleri de kabin memurlarına uygunluk verecek.

İşte THY yönetimi tarafından kabin ekiplerine gönderilen o yazı:

Değerli Kabin Ekiplerimiz,

Üniformamızın marka prestijimizi en iyi şekilde yansıtabilmesi ve yolcularımız üzerindeki görsel etkisinin en üst düzeyde tutulabilmesi adına tüm kabin ekipleri tarafından özenle ve aynı standartta kullanılması büyük önem arz etmektedir.

Aramıza katılan yeni ekip arkadaşlarımızla giderek büyüyen ailemiz bizleri daha güçlü kılarken, uçuş öncesi uygunluk kontrollerinin istenilen standartlara uygun olarak yapılmasını zorlaştırabilmektedir.

Bu doğrultuda revize edilen PR.71.022 Kabin Operasyon Oda Görev Prosedürü uyarınca 20.11.2019 tarihi itibarıyla IST/SAW ekip odalarımızda yeni Grooming Check uygulamasına başlanacaktır. Bu uygulama ile Kontrol Kabin Amirliği noktalarında uçuş öncesinde sadece kabin amirlerimiz üniforma uygunluk kontrolüne girecek olup, görevi süresince kabin memurlarımızın üniforma kullanım ve temsil kontrolü ise bizzat seferin kabin amiri/amirleri tarafından yapılacaktır.

Alan nöbet görevi olan tüm kabin ekiplerimizin (KA/KM) ise Kontrol Kabin Amirliği noktasına giderek üniforma uygunluk teyidi almaları gerekmektedir.

Uçuş görevini gerçekleştirmek için yoklamalarını yapan kabin memurlarımız random seçilerek Kontrol Kabin Amirliği'ne üniforma kontrolü için davet edilebileceklerdir.

Yeni uygulama ile;

• Kabin amirlerimizin üniforma uygunluk kontrolleri, Kontrol Kabin Amirliği noktasında Grooming Check görevi yapan kontrol kabin amirleri/kontrol memurları (kabin) tarafından yapılacaktır.

• Kabin memurlarının üniforma uygunluk kontrolleri, ilgili seferin kabin amirleri tarafından yapılacak olup uygun değerlendirilmeyen kabin ekibi üyesi Kontrol Kabin Amirliği'ne yönlendirilecektir.

• Uçuş esnasında tespit edilen tüm üniforma uygunsuzluklarının UDS sistemi, UDS formu atanmayan seferlerde ise Kabin Personel İşleri Şefliği Elektronik Yazışma Formu üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.

• Operasyonel aksaklığa ve tehire sebebiyet vermemek adına alan nöbet görevi olan tüm kabin ekiplerimizin imza saatlerinde Kontrol Kabin Amirliği'ne giderek Grooming Check görevi yapan kontrol kabin amirlerinden/kontrol memurlarından (kabin) üniforma uygunluk teyidi almaları gerekmektedir.

Göreviniz süresince üniforma temsiline ve kullanımına ilişkin yapılacak olan tüm kontroller ‘EK 10.71.007 Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı’nda  yer alan maddeler doğrultusunda  yapılacak.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

 

THY'den kabin ekiplerine yönelik yeni karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Pirser ~ 4 yıl önce
Tabi yaaa. bi bu eksikti. Yakinda ucus öncesi Doco ya gidip uçağın yemeklerini de ben yapayım bari,hatta bilet satışa geçeyim Check-in işlemlerini de,ordan da yolcunun bagaj ve güvenlik kontrolünü de.Yetmedi mi Cobus3000 le yolcumu uçağa getiren şöför de ben olayım.O da mı yetmedi körüğü ya da merdiveni de ben yanaştırayım.Oda mı yetmedi yolcumu alıp evine de mi ben götüreyim. Tabi tabi bi kulağımızın arkası kaldı!Yık bütün sorumluluğu amire,Purser a çık işin içinden. Arkadaşlar memurluğunuzun değerini bilin inanın.650 TL net ekstra verilen para ile bu sorumluluğun yükü günden güne arttırılıyor. Tabi ki lafım çalışan,maaşını hakkıyla kazanan arkadaşlarıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Sacmalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
copypaste qr airways ~ 4 yıl önce
ama böyle olmaz, beş yüz tane yandaş işe alıp grooming check işi onlara verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasaaruf ~ 4 yıl önce
Tasarruf sadece kabini ve kokpiti vyruyor heralde. Resmi tatil ve overtime uçuş odemesi kalktı peki ya bu nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil Bekle bizi 2023 ~ 4 yıl önce
Az bir zaman kaldi sabır edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kontrol kabin amirliği ~ 4 yıl önce
İş yükü nerdeyse 3/4 oranında hafifleyen kontrol kabin amirliğinde yine on kişi mi oturacak? Tasarruftayız ya o yüzden söylüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibb ~ 4 yıl önce
Ibb den girenler bakacakmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilsiz ~ 4 yıl önce
Torpille yine birileri alindi koyulacak birim bulamayinca yeni departman actilar sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist. ~ 4 yıl önce
Bence senin kafan ancak buna çalışır eğer mevzu yalnızca etek boyu dahi olsa kontrol edilmeli iki gün bos birakilsalar civigini cikarir bu millet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 4 yıl önce
Hayret! Herşeye atlayan Arff bu haberin altına bir yorum kusmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000