07 Mayıs 2021, Cuma 15:18:19

THY'den Flaş Hamle... SHGM'ye Başvuru Yapıldı

Türk Hava Yolları, ayrı bir şirket olmasına karar verilen kargo için, flaş bir hamlede bulundu.
  • Ulan bir yönetim kurulu üyesi olamadık şu fani dünyada.yolunu bile bilmedikleri ayda bir tek imza attıkları şirketten gram ter dökmeden maaş almak nasıl bir duygu valla yaşamak istiyorum.Sen asgari ücrete kıçını yırt eyyyyy halkım,adamlar 10 şirketi idare etsinler senin sırtından. Şimdi kargoya geldi sıra,boşta kalan ağızlarından salyalar akan beleşçileri dolduracaklar şimdi oraya.ama her zaman söylüyorum.Sizlere müstehak...
  • gozunuzu Allah doyursun bu ne hirs ne para sevgisi
  • Şirket kurulduğunda; 1-)Yeni bir genel müdür ve genel md yrd kadroları açılacak. 2-)Yönetim Kurulu oluşacak ve yeni bir YK Başkanlığı olacak. 3-)THY’yi satamadılar fakat THY’nin şşrket şirket parçalanarak satılması daha kolay.. Daha ne olsun.
  • Kargoyu ayirmak mi, daha ne sacmaliklar gorevgiz yarabbim, ne zaman gidecek bu kartalliilar ? Akilli adamlara siddetle ihtiyac var..
  • Kurulacak şirketin yönetim kadrosu belirlenmiş bile, isimler kulaktan kulağa zikrediliyor. Ben isimleri duyunca ümidimi kaybettim. Aynı tas aynı hamam.
  • 5M kargo personelillerin durumu ne olacak . Şirket gidecek mi kalacak mı ?inşalalh 5M kargo işçilerinin emekleri gözardı edilmez .
  • PANDEMİ ÖNCESİ AYRILSAYDI KARGO PERSONELİ MAAŞINI DÜŞÜREMEZLERDİ %113 KAR ARTIŞI VAR KARGODA. BUNA İSTİNADEN BİR AN ÖNCE THY AO VE KARGO AYRILMALI VE GEREKLI DUZELTMELER YAPILMALIDIR. ( SİZ DE İNANMIYOSUNUZ DİMİ :):):) ) BT Yİ PANDEMİ ORTASINDA AYIRIP MAAŞLARINI ESKİ DÜZENE GETİRDİLER.
  • Bakalım uçuş ekiplerine ne dayatacaklar bu sefer, bunların insanlara iyi bir şey sunduğu görülmedi şimdiye kadar, eminim yine ekipleri tehditle, korkutarak kargoda uçurmaya çalışacaklar, inşallah bari bu sefer dik durma onurunu gösterebiliriz.
  • Sanki thy olarak bir başarı gösterdi de sıra kargoya geldi yönetim toptan değişmeli bankamatik müdürlerinin işlerine son verilmeli şatafat israf önlenmeli liyakata önem verilmeli o zaman adam olur şirket pegasusa kurban olsun thy özel şirketin hali başka çalanı çırpanı yok
  • Neden ayrı şirket oldu ne yapılmak isteniyor

Türk Hava Yolları, ayrı bir şirket olmasına karar verilen kargo için, flaş bir hamlede bulundu.

THY, işletme ruhsatı için (AOC) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne resmen başvurdu. Ruhsatın çıkmasından sonra THY kargo kendi adı, filosu, çalışanları ve organizasyon yapısıyla THY' den ayrı bir şirket olarak faaliyetine devam edecek.

Bu arada THY Kargo, işletme ruhsatını alırsa 2009 yılında kurulan son Türk şirket olan Tailwind'den sonra kurulan ilk havayolu şirketi olacak.

YENİ ŞİRKETİN KURULACAĞI KASIM 2020'DE DUYURULMUŞTU

THY tarafından Kasım 2020'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuzca kargo operasyonlarına olan odağın artması, yeni ürün geliştirme ve dikey entegrasyon gibi odaklanmış stratejiler geliştirilmesi konusunda hızlı adım atılmasını sağlamakla beraber Turkish Cargo'nun benzersiz rekabet avantajından en üst düzeyde yararlanarak sektörün en önemli oyuncuları arasındaki yerimizin sağlamlaştırılması ve gelecekte potansiyel stratejik yurtdışı ortaklıklar için de ayrı bir platform oluşturulması amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan bir hava kargo şirketinin kurulmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

©AirportHaber.com

THY'den Flaş Hamle... SHGM'ye Başvuru Yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Drr ~ 3 yıl önce
Ulan bir yönetim kurulu üyesi olamadık şu fani dünyada.yolunu bile bilmedikleri ayda bir tek imza attıkları şirketten gram ter dökmeden maaş almak nasıl bir duygu valla yaşamak istiyorum.Sen asgari ücrete kıçını yırt eyyyyy halkım,adamlar 10 şirketi idare etsinler senin sırtından. Şimdi kargoya geldi sıra,boşta kalan ağızlarından salyalar akan beleşçileri dolduracaklar şimdi oraya.ama her zaman söylüyorum.Sizlere müstehak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 3 yıl önce
gozunuzu Allah doyursun bu ne hirs ne para sevgisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 3 yıl önce
Şirket kurulduğunda; 1-)Yeni bir genel müdür ve genel md yrd kadroları açılacak. 2-)Yönetim Kurulu oluşacak ve yeni bir YK Başkanlığı olacak. 3-)THY’yi satamadılar fakat THY’nin şşrket şirket parçalanarak satılması daha kolay.. Daha ne olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salakca ~ 3 yıl önce
Kargoyu ayirmak mi, daha ne sacmaliklar gorevgiz yarabbim, ne zaman gidecek bu kartalliilar ? Akilli adamlara siddetle ihtiyac var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba usa ~ 3 yıl önce
Her idari ve destek kadrosu iki katina cikacak, ayni isi paylastiracaklar, sirada Anadalo Jet var
Gossip girl ~ 3 yıl önce
Kurulacak şirketin yönetim kadrosu belirlenmiş bile, isimler kulaktan kulağa zikrediliyor. Ben isimleri duyunca ümidimi kaybettim. Aynı tas aynı hamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YK ~ 3 yıl önce
Soyle de bilelim. Kimler var?
Emekçiler ~ 3 yıl önce
5M kargo personelillerin durumu ne olacak . Şirket gidecek mi kalacak mı ?inşalalh 5M kargo işçilerinin emekleri gözardı edilmez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne o akepeliler az mi geldi ~ 3 yıl önce
Artal imam hatipliler cok mu geldi yerlestirecek yer ariyorsunuz yeni sirket kurarak. Millet size oyle bir yerlestirecek mi feleginiz sasacak
PANDEMİ AO BT CARGO ~ 3 yıl önce
PANDEMİ ÖNCESİ AYRILSAYDI KARGO PERSONELİ MAAŞINI DÜŞÜREMEZLERDİ %113 KAR ARTIŞI VAR KARGODA. BUNA İSTİNADEN BİR AN ÖNCE THY AO VE KARGO AYRILMALI VE GEREKLI DUZELTMELER YAPILMALIDIR. ( SİZ DE İNANMIYOSUNUZ DİMİ :):):) ) BT Yİ PANDEMİ ORTASINDA AYIRIP MAAŞLARINI ESKİ DÜZENE GETİRDİLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 3 yıl önce
Neden ayrilmali??
Uçan ~ 3 yıl önce
Bakalım uçuş ekiplerine ne dayatacaklar bu sefer, bunların insanlara iyi bir şey sunduğu görülmedi şimdiye kadar, eminim yine ekipleri tehditle, korkutarak kargoda uçurmaya çalışacaklar, inşallah bari bu sefer dik durma onurunu gösterebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onursuz ~ 3 yıl önce
Pilotlarda biraz cesaret olsaydı dik durup çoktan haklarını almışlardı. Kendi sendikalarından kaçanlar dik mi duracak
Soruyorum anlayamıyorum ~ 3 yıl önce
Şimdi kokpitte uçmammı denecek ne denecek, Kargoda uçuş dahamı ağır, mesaidemi sıkıntı var? Nedir problem?
Kaladra ~ 3 yıl önce
Neyini anlamıyorsun kardeşim, şu ana kadar ayırdıkları taşeronlaştırdıkları şirketlerin çalılanlarına ne olduysa bunlara da o olacak, tgs, teknik vs maaşları nasıl kula çevrildiyse bu da o olacak, babalarının hayrına mı kargo aş kuruyorlar sanıyorsunuz, daha ne zaman anlayacaksınız acaba ben de onu merak ediyorum, şimdiden dedikodusu çıkmaya başladı 58 yaş üstüne ya emekli olun ya da kargoya geçin baskısı. Görelim daha neler olacak, sanıyor musunuz ki gelin kardeşim size daha çok maaş verelim, imkanlarınız daha şahane olsun kargoda uçun diyecekler,tabii ki demeyecekler. Tehdit, şantaj, baskı, mobbing, korkutma, sindirme, ha bunlar neye inanıyorlar bilen varsa gelsin, para para para!!!!
Ne denecek ? ~ 3 yıl önce
Ne denecek anlarsın kardeşim seneye.. pilotlar trendyol kuryesi ile aynı paraları alıyor ..
Sivrisinek saz ~ 3 yıl önce
Sanki thy olarak bir başarı gösterdi de sıra kargoya geldi yönetim toptan değişmeli bankamatik müdürlerinin işlerine son verilmeli şatafat israf önlenmeli liyakata önem verilmeli o zaman adam olur şirket pegasusa kurban olsun thy özel şirketin hali başka çalanı çırpanı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 3 yıl önce
Neden ayrı şirket oldu ne yapılmak isteniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 3 yıl önce
Şirketin para kazanan kısmı. Yarısı çürük elmanın temiz olan tarafı. Kesip ayırıp Katar a satacaklar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000