26 Şubat 2018, Pazartesi 16:25:51

THY'den DLR'a karşı yeni proje

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu.
  • kuran okuma hatim indirme sertifikası isteyin en azında şimdiye kadar aldığınız sahte müslüman tayfasının önüne geçer bir nebze kandırılma olayını azaltabilirsiniz.
  • Bu sınavın ne kadar saçma olduğunun en büyük kanıtı THY'nin kendisidir. 1,5 yıl önce DLR'dan geçemeyen adamı X bir havayolunda 1000 saati doldurduğu için daha sonra işe almasıdır.
  • Thy süreci uzun bir süreç. İnsanın hem sabrını ölçüyordu hem bir kişilik analizi yapıyordu. Çok istekli adamlar vardı. Olmadı. 'DLR kaldırılmalı'cıların tezleri genel olarak : -DLR1 mantıksız ki -DLR2'de ingilizce kendimizi anlatamayız ki Alman havacılığı öncülerdendir. Alman övercilerden değilim. Yalnız adamların yaptığı işe biraz saygınız olsun. Neye göre mantıksız? Havacılık psikolojisi okudunuz da ona göre mi eleştiriyorsunuz? Havacılık dili ingilizce. DLR2'de simple present tense ile cümle kursan "Your English is perfect" tepkisini alıyorsunuz. İngilizce kendini ifade edemiyorsa bir pilot yabancı forumlardaki "Türklerin ingilizceleri rezil" yorumları takdir edersiniz ki artış gösterir. Velhasıl, DLR1 ve DLR2 farklı bir havaydı. Soluyan arkadaşların geleceklerinin parlak olduğunu düşünüyorum. :)
  • Hava sen projedir hava sen üst akıldır. Thy işçisini bölüp, her iki sendikayı da baraj altinda bırakıp, thy işçisini sendikasızlaştırma projesidir. Hava sen in 4---5 bini geçmeyeceğini biliyorlar. Bu sayı yakalandığında HAVA IŞ baraj altında kalacak ve Tam bu anda şirket gözdağı ile hava sen e geçişler te bıçak gibi kesilecek. EN KOTÜ SENDİKA BILE SENDIKASIZLIKTAN IYIDIR. DAHA KÖTÜ NE OLABİLİR Kİ ZIRVASINI SORUYORSANIZ DÖNÜN ÖZELE BAKIN GÖRÜRSÜNÜZ. O SORUYU PİLOT SORAR VE PILOT IÇIN EVET EN KÖTÜSÜ BU. AMA EY KABİN; BU GÜNLER SENIN IÇİN CENNET, SENDIKASIZ GÜNLERİN BAŞLARSA MUMLA ARARSIN HAVA İŞ. YANDAŞ DA OLSA Mevcut sendikana sahip çık
  • Arkadaslar su konuya bi aciklik getirelim. Kalkan dlr1 mi 2 mi yoksa ikisi birden mi kalkiyor ? Yeni Türk isi modulun icinde neler olacak acaba. Umarim kas yaparken goz cikartmayiz. Yabancilardan daha iyi olacagiz diye sacmalayabiliyoruz bazen..
  • Bence dlr1 in de kaldırılması lazım, psiko-motor testi hariç diğer testlerin gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. Mesels dil belgesi olan adam dlr1 de tekrar ort.okul seviyesinde ingilizce testine giriyor bu saçmalık değil de nedir?
  • Sen onu boşver dışardıda ton ile türk pilotu var yurtdışında onları kılıfına uydurun alın!!
  • Oncelikle butun yorumlari okudum. Ben avrupada yasayan bir kisi olarak. Bilin ki oncelikle hayirli olsum bu proje. Zannetmeyin ki avrupada torpil yok. Adamlar ilk once kendi vatandasini ise aliyor. Turkiyede o kadar genc var pilot egitimi bitirmis ama is bulamayam. Ilk tercih yerli pilot olmasi gerek. Avrupaya bir bakim yuzde kac yabanci pilot var bir bakin. Inshallah turkiyenin 90% yerli pilotlar artik ucar. Avrupadakinler zaten turkleri sevmiyorlar. Tek nedeni biz dogru yolda oldugu,uzdan. O yuzden hic heves etmeyin avrupaya gelmeye. Turkiyemizin kiymetini bilelim.
  • Türk Sivil Havacılığı'nın geleceği gittikçe kararıyor. İyi kötü, AKP bulaşmamış, uluslararası bir firma tarafından objektif olarak yapılan bir sınav vardı. Bundan sonra bakanlar, ilçe başkanları havalarda uçacak. Torpil bulaştıramadıkları bir pilotaj vardı, onu da hallettiler.
  • Fotoğraftakilerin %90 havacı değil ha civa

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu.

Küresel havacılığın nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirdiği farklı projeleri modern teknolojiye sahip uçuş eğitim merkezlerinde yürüten Türk Hava Yolları ile ülkemizin en köklü eğitim kurumu olan İstanbul Üniversitesi’nin ortak çalışmaları neticesinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu.

Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı koordinasyonunda Ocak 2017’de başlatılan ve geçtiğimiz ay başarıyla tamamlanan proje ile birlikte daha önce Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ile yürütülen kokpit seçim süreçlerindeki teknik olmayan yetkinliklerin değerlendirildiği mülakatlar, bu ay itibariyle İstanbul Üniversitesi bünyesindeki ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlenmeye başladı.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda bugün düzenlenen lansman töreninde süreci değerlendiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Bayrağımızı dünyanın 121 ülkesinde gururla dalgalandırdığımız gibi ülkemizde her geçen gün daha da yoğunluk kazanan yerlileşme ve millileşme çalışmalarına bu vesileyle de katkı sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uygulamaya aldığımız programdan önce yurtdışından ithal ettiğimiz bu hizmeti bundan böyle ülkemizin değerli akademisyenlerinden temin etmiş olacağız. Bu, hem ülkemiz, hem de bizler için büyük bir onur.” dedi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, projenin henüz bir ismi olmadığını ancak bu projenin İstanbul merkezli yürütülmesi ve İstanbul Üniversitesi ile yapılan işbirliği nedeniyle de başında İstanbul olan bir isim alması gerektiği yönünde görüşünü belirtti. Bu güne kadar yılda ortalama 500 pilot alımı yaptıklarını ifade eden Ekşi, 2019 yılında bu sayının 900 civarında olacağını da sözlerine ekledi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise İstanbul Üniversitesi’nin bu çalışma ile bilimsel bilgiden toplumsal olarak faydalanılmasını mümkün kıldığını vurgulayarak; “İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları arasındaki iş birliği, ilerleyen zamanlarda kişilik envanteri uygulamaları, ideal profil çalışmaları gibi farklı düzlemlerde devam edecek. Önümüzdeki yıllar içinde, Üniversitemizin bilgi ve yetenek testlerini içine alan bir laboratuvar için de, yine Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde olmayı hedefliyoruz. ‘İÜ Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ ile bu ortak çalışmalarımızın, ilerleyen zamanlarda havacılık psikolojisi ve havacılıkta insan faktörleri alanında açılacak yüksek lisans ve doktora programları ve havacılık alanındaki bilimsel araştırmalarla da devam etmesini amaçlıyoruz.” şeklinde görüş beyan etti.

Enstitünün ‘Psikiyatri’, ‘Psikoloji’, ‘Örgütsel Davranış’ ve ‘İnsan Kaynakları’ gibi konu başlıklarında uzman olan akademisyen ve psikologların oluşturduğu değerlendirme kurulu üyeleri bir yıl boyunca; ‘Türk Hava Yolları’, ‘Havacılık Kavramları ve Mevzuatı’, ‘Pilot Yetkinlikleri’ ve ‘Yetkinlik Bazlı Mülakat’ gibi konular üzerinde de uygulama ve gözlemleme imkânı buldukları eğitimler aldılar.

Proje ayrıca, daha önce yurt dışından ithal edilen hizmete alternatif oluşturması, dünyanın sayılı havacılık enstitülerinden biri olma hedefiyle kurulması ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine olanak sağlaması nedeniyle “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, “Üniversite Sanayi İş Birliği” ödülüne lâyık görülmüş olup, takdimi ise bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. 









THY'den DLR'a karşı yeni proje

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

DLR YERİNE ~ 6 yıl önce
kuran okuma hatim indirme sertifikası isteyin en azında şimdiye kadar aldığınız sahte müslüman tayfasının önüne geçer bir nebze kandırılma olayını azaltabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma ~ 6 yıl önce
Bu sınavın ne kadar saçma olduğunun en büyük kanıtı THY'nin kendisidir. 1,5 yıl önce DLR'dan geçemeyen adamı X bir havayolunda 1000 saati doldurduğu için daha sonra işe almasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLR1, DLR2 ~ 6 yıl önce
Thy süreci uzun bir süreç. İnsanın hem sabrını ölçüyordu hem bir kişilik analizi yapıyordu. Çok istekli adamlar vardı. Olmadı. 'DLR kaldırılmalı'cıların tezleri genel olarak : -DLR1 mantıksız ki -DLR2'de ingilizce kendimizi anlatamayız ki Alman havacılığı öncülerdendir. Alman övercilerden değilim. Yalnız adamların yaptığı işe biraz saygınız olsun. Neye göre mantıksız? Havacılık psikolojisi okudunuz da ona göre mi eleştiriyorsunuz? Havacılık dili ingilizce. DLR2'de simple present tense ile cümle kursan "Your English is perfect" tepkisini alıyorsunuz. İngilizce kendini ifade edemiyorsa bir pilot yabancı forumlardaki "Türklerin ingilizceleri rezil" yorumları takdir edersiniz ki artış gösterir. Velhasıl, DLR1 ve DLR2 farklı bir havaydı. Soluyan arkadaşların geleceklerinin parlak olduğunu düşünüyorum. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Miladı DOLDU ~ 6 yıl önce
DLR1,DLR2 süreçlerini geçmiş öğrencilerden süreçte karşıma bilmediğim yani forumlarda okumadığım hiç bir soru çıkmadı dediklerini duyduğum gün bu değerlendirme sürecinin miladını doldurdugunu düşünmüştüm..BU nasıl bir mantık..Adam gibi hiç bir üniversiteyi bitireme,kendini geliştirme be alternatifin olamıyor diye THY ye başvur..Açık öğretimden mezun ol hatta..Sonra forumlarda trickleri oku, DLR2 de gelen soruların cevaplarını THY nın istediği şekilde ezberle ve süreci tamamla..Özellikle son 3 yıldır THY süreclerini gecenlerin bır kısmında,tabiki hepsi boyle değildir, gözlemlediğim profil bu..Sonra adam okulda derslerdeyken BitCoin kovalıyor..Ankara SHGM de sınava girmeden bir gün önce soruları dönmüş sınavı gecmiş övünerek anlatıyor..Bu profiller pilot olsa ne olur olmasa ne olur..ama THY nın basına bela olmazlar demek biraz zor maalesef..
Projedir ~ 6 yıl önce
Hava sen projedir hava sen üst akıldır. Thy işçisini bölüp, her iki sendikayı da baraj altinda bırakıp, thy işçisini sendikasızlaştırma projesidir. Hava sen in 4---5 bini geçmeyeceğini biliyorlar. Bu sayı yakalandığında HAVA IŞ baraj altında kalacak ve Tam bu anda şirket gözdağı ile hava sen e geçişler te bıçak gibi kesilecek. EN KOTÜ SENDİKA BILE SENDIKASIZLIKTAN IYIDIR. DAHA KÖTÜ NE OLABİLİR Kİ ZIRVASINI SORUYORSANIZ DÖNÜN ÖZELE BAKIN GÖRÜRSÜNÜZ. O SORUYU PİLOT SORAR VE PILOT IÇIN EVET EN KÖTÜSÜ BU. AMA EY KABİN; BU GÜNLER SENIN IÇİN CENNET, SENDIKASIZ GÜNLERİN BAŞLARSA MUMLA ARARSIN HAVA İŞ. YANDAŞ DA OLSA Mevcut sendikana sahip çık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ucuran fo ~ 6 yıl önce
Arkadaslar su konuya bi aciklik getirelim. Kalkan dlr1 mi 2 mi yoksa ikisi birden mi kalkiyor ? Yeni Türk isi modulun icinde neler olacak acaba. Umarim kas yaparken goz cikartmayiz. Yabancilardan daha iyi olacagiz diye sacmalayabiliyoruz bazen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLR1 ~ 6 yıl önce
Bence dlr1 in de kaldırılması lazım, psiko-motor testi hariç diğer testlerin gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. Mesels dil belgesi olan adam dlr1 de tekrar ort.okul seviyesinde ingilizce testine giriyor bu saçmalık değil de nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c ~ 6 yıl önce
Dlr da kalksın , sadece isim verip pilot olalım en güzeli bence de .
c ~ 6 yıl önce
Ben onu mu demek istedim sırf mualefet olsun diye yazılmış bir yorum resmen.. kaldırılacaksa yerine muadil başka bir sınav/test getirilmeli tabiki de
Dlr ~ 6 yıl önce
Sen onu boşver dışardıda ton ile türk pilotu var yurtdışında onları kılıfına uydurun alın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANINIZIN KIYMETINI BILIN ~ 6 yıl önce
Oncelikle butun yorumlari okudum. Ben avrupada yasayan bir kisi olarak. Bilin ki oncelikle hayirli olsum bu proje. Zannetmeyin ki avrupada torpil yok. Adamlar ilk once kendi vatandasini ise aliyor. Turkiyede o kadar genc var pilot egitimi bitirmis ama is bulamayam. Ilk tercih yerli pilot olmasi gerek. Avrupaya bir bakim yuzde kac yabanci pilot var bir bakin. Inshallah turkiyenin 90% yerli pilotlar artik ucar. Avrupadakinler zaten turkleri sevmiyorlar. Tek nedeni biz dogru yolda oldugu,uzdan. O yuzden hic heves etmeyin avrupaya gelmeye. Turkiyemizin kiymetini bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 6 yıl önce
Hiç heves etmeyin avrupaya gelmeyi nedir acaba ? Sizi orada kelepçe ile zorla mı tutmaktalar ? Ben de bunu anlamış değilim . Hepimiz vatanımızı seviyoruz ama bu algıyı hala anlamış değilim. Avrupaya gidiyorsunuz sere serpe rahat yaşayıp sonrasında ordan buraya yorum yapıp heves edip gelmeyin diyorsunuz bu nasıl iştir anlamış değilim. İyi günler
EYVAH ~ 6 yıl önce
Türk Sivil Havacılığı'nın geleceği gittikçe kararıyor. İyi kötü, AKP bulaşmamış, uluslararası bir firma tarafından objektif olarak yapılan bir sınav vardı. Bundan sonra bakanlar, ilçe başkanları havalarda uçacak. Torpil bulaştıramadıkları bir pilotaj vardı, onu da hallettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademiyle ~ 6 yıl önce
Zaten girdiler, artık devamında dışarıdan da alırlar. O bünyeler bu yoğunluğu, bu tempoyu kaldırmaz farkında değiller. Bu iş bölge müdürlüğü gibi değil anlamadılar.
??? ~ 6 yıl önce
Torpil bulaşmayan pilotaj mı vardı ? Sen kimi kandırıyorsun ?? Akademi yıllarca Fetö denen vatan hainlerinin hedefi değil miydi ?
Ya He ~ 6 yıl önce
Fotoğraftakilerin %90 havacı değil ha civa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000