13 Eylül 2018, Perşembe 13:53:24

THY'deki Faslı kabin memurları kazan kaldırdı!

Türk Hava Yolları’nda kokpit ekiplerinden sonra kabinden de ‘maaş’ konusunda çatlak sesler yükselmeye başladı. Bir süredir THY bünyesinde istihdam edilen Faslı kabin memurları, döviz kurundaki artış sonrası istifanın eşiğine geldi.
  • Fasli kabin memurlari arasinda huzursuzluk baslamis diyorsunuz ya Ataturk e Sabiha gokcende ucanlar ucus emniyeti yolcu memnuniyeti yerine Döviz kurunu ve kaptanlara yapilan zammi konusuyorlar brifing maddesi olmuş artik geçen brifingte sadece onlari kunuşuyordu ekip KABIN COK AMA ÇOK MUTSUZ BUGUN YARIN PATLAK VERIR INSALLAH THY YE ZARAR VERMEZ HAVAIS ALDIGI AIDAT ZATEN HARAM BUNDAN KUSKUM YOK PALA BIYIK AHIRETTE IKI ELIMIZ YAKANDA BUNU BIL THY INSALLAH BAZI KENDINI BILMEZLER YUZUNDEN ZARAR GORMEZ
  • verin susarlar
  • Buradan uyaralım da, eğer kira yardımı gibi bir karar alınırsa çok büyük bir huzursuzluk oluşur ve Türk kabin memurları/amirleri her uçuşa bu faslı arkadaşlara karşı önyargılı gelir. Bazı istenmeyen olaylar yaşanır.
  • Yabancı kaptanlar çok tatlı yhaa :D
  • Her isyan edene zam!!! Once haddini bileceksin...Fasli kabin memurundan ne olur !!! 1 Ton fasli kabin memuru 1 kurus etmez... Koy kapiya bakalim bi daha agzini acabiliyor mu kabin zam diye... bu Sadece fasli kabin memuru icin degil...TUM KABIN MEMURLARI ICIN GECERLI !!!!
  • Eğer bir kira yardımı verilecek ise , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlarada verilmeli biz de çadır'da yaşamıyoruz.
  • Fars, kim varsa..hepsini göndersinler..Türk'ün Türk ten baska dostu yoktur, olmayacaktırlar..
  • Mesele Fasli olmalari degil, mesele calismayanlarin Fasli grup olmasi. Bizim kadar caliskan cevval is bitirici degiller. Keyfi sekilde yavas ve az calisiyorlar. Herkes kendi ustune dusen gorevi, baskasi surekli hatirlatmadan yapmali.. Ne yazik ki hep biz soylemek zorunda kaliyoruz. Bir de ellerinde surekli telefon ucak icerisinde.. Ayrica Turk yolcularla da iletisim kuramadiklari icin herseyde bizi cagiriyorlar yok exit briefingi yapilacak yok baska birsey.. Kendi is yukumuzun uzerine bir de onlarin isini ustleniyoruz.
  • Kazan mı kaldırdı ülkemizde birsürü arap var zaten şımartmayın şü hostesleri ama dil tazminatı verebilirsiniz kaç dil biliyorsa ekstra prim gibi.
  • Evet artık hosteslere bu kadar maaş vermeyi bırakalım ve iç hatlarda uçaklarda hostes olmasın 2-3 saatlik yolda yiyecek almasakda olur zaruri değil maliyeti azaltın.

Türk Hava Yolları’nda kokpit ekiplerinden sonra kabinden de ‘maaş’ konusunda çatlak sesler yükselmeye başladı. Bir süredir THY bünyesinde istihdam edilen Faslı kabin memurları, döviz kurundaki artış sonrası istifanın eşiğine geldi.

Türk Hava Yolları uçuş ekiplerindeki maaş krizi kabine de sıçradı. Kokpite Haziran ayında yapılan yüzde 20 zamma ek olarak yüzde 30 zam daha yapılması THY’deki Faslı kabin memurları arasında huzursuzluğa yol açtı.

THY’nin özellikle Afrika uçuşlarında yolcularla sağlıklı iletişim kurabilmek için bünyesine kattığı 120 civarında Faslı kabin memurunun döviz kuru sonrasında maaşlarının erimesini gerekçe göstererek ayrılma tehdidinde bulunduğu öğrenildi.

THY yönetiminden zam talep eden Faslı kabin memurlarının istifanın eşiğine geldiği kaydedilirken yönetim kabin memurlarını istifadan vazgeçirmek için ‘kira yardımı’ yapılması konusunda adım atabileceği iddia edildi.

THY'deki Faslı kabin memurları kazan kaldırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (180)

FAZLI ~ 6 yıl önce
Fasli kabin memurlari arasinda huzursuzluk baslamis diyorsunuz ya Ataturk e Sabiha gokcende ucanlar ucus emniyeti yolcu memnuniyeti yerine Döviz kurunu ve kaptanlara yapilan zammi konusuyorlar brifing maddesi olmuş artik geçen brifingte sadece onlari kunuşuyordu ekip KABIN COK AMA ÇOK MUTSUZ BUGUN YARIN PATLAK VERIR INSALLAH THY YE ZARAR VERMEZ HAVAIS ALDIGI AIDAT ZATEN HARAM BUNDAN KUSKUM YOK PALA BIYIK AHIRETTE IKI ELIMIZ YAKANDA BUNU BIL THY INSALLAH BAZI KENDINI BILMEZLER YUZUNDEN ZARAR GORMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nargile ve jöle ~ 6 yıl önce
verin susarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 6 yıl önce
Buradan uyaralım da, eğer kira yardımı gibi bir karar alınırsa çok büyük bir huzursuzluk oluşur ve Türk kabin memurları/amirleri her uçuşa bu faslı arkadaşlara karşı önyargılı gelir. Bazı istenmeyen olaylar yaşanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olun ~ 6 yıl önce
Yabancı kaptanlar çok tatlı yhaa :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite yerlerde!!! ~ 6 yıl önce
Her isyan edene zam!!! Once haddini bileceksin...Fasli kabin memurundan ne olur !!! 1 Ton fasli kabin memuru 1 kurus etmez... Koy kapiya bakalim bi daha agzini acabiliyor mu kabin zam diye... bu Sadece fasli kabin memuru icin degil...TUM KABIN MEMURLARI ICIN GECERLI !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce seni bi kapiya koymak lazim ~ 6 yıl önce
Belki o zaman önce düşünür sonra konusursun
ÇADIR ~ 6 yıl önce
Eğer bir kira yardımı verilecek ise , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlarada verilmeli biz de çadır'da yaşamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 6 yıl önce
Fars, kim varsa..hepsini göndersinler..Türk'ün Türk ten baska dostu yoktur, olmayacaktırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesele! ~ 6 yıl önce
Mesele Fasli olmalari degil, mesele calismayanlarin Fasli grup olmasi. Bizim kadar caliskan cevval is bitirici degiller. Keyfi sekilde yavas ve az calisiyorlar. Herkes kendi ustune dusen gorevi, baskasi surekli hatirlatmadan yapmali.. Ne yazik ki hep biz soylemek zorunda kaliyoruz. Bir de ellerinde surekli telefon ucak icerisinde.. Ayrica Turk yolcularla da iletisim kuramadiklari icin herseyde bizi cagiriyorlar yok exit briefingi yapilacak yok baska birsey.. Kendi is yukumuzun uzerine bir de onlarin isini ustleniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldüm ~ 6 yıl önce
Kazan mı kaldırdı ülkemizde birsürü arap var zaten şımartmayın şü hostesleri ama dil tazminatı verebilirsiniz kaç dil biliyorsa ekstra prim gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık ~ 6 yıl önce
Evet artık hosteslere bu kadar maaş vermeyi bırakalım ve iç hatlarda uçaklarda hostes olmasın 2-3 saatlik yolda yiyecek almasakda olur zaruri değil maliyeti azaltın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 6 yıl önce
Acil bir durumda müdaheleyi sen yapacaksın herhalde bay cahil.
Hadi canım ~ 6 yıl önce
Bence siz bu zekayla kanat takıp ucmayı denemelisiniz 2 3 saatlik ucus hostese gerek yok ne olsa ama Allaha dua et de anan baban sevdiğin bi ucakta kalp krizi falan gecirip tansiyondan gitmesin o gereksiz gördüğün hostesler yeri gelir kokpit ekibine de ilk yardım uygulamakla yükümlü bil istedim cehaletinizden midem bulanıyor artık bence bu sitede bu tür yorum yazanlar gereksiz cahil keşke interneti size yasaklasalarda kendi dünyanızda dırdırınızı yapsanız....
GisadKabin ~ 6 yıl önce
heryere aynı yorumu yapma torpilli Genel Mudurluk personeli. benden sana tavsiye, süleymaniye tarafindaki sohbetlere istirak et, reis paylasimlari yap, terfii al (8 adet arkadasim var bu sekilde yukselen ingilizce falan bilmezler) Hosteslerle ugrasmayi birak, geceleri yok gunduzleri yok isleri kolay degil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000