23 Aralık 2020, Çarşamba 10:41:16

THY'de 'Uçan Şef' Dönemi Resmen Bitiyor!

Türk Hava Yolları'nın son yıllardaki en başarılı projelerinden biri olarak gösterilen 'Uçan Şef' uygulaması resmen sona eriyor.
  • Bu arkadaşlar hosteslerden daha faydalıydı bu şirket için,gereçekten bu şirketi hiç anlayamayacağım.
  • peki ya taciz eden kabin amiri, o kendini çok iyi biliyor,onun da atılması yakındır..
  • Hemen hemen hepsiyle çok güzel uçuşlar yaptık, çoğu saygılı ve seviyeliydi, işlerine KA. olarak karışmadım onlarda düzgün muntazam işlerini yaptılar, keşke bitmeseydi kabinin rengiydiler.
  • Arkadaşlar, bu denli nefret dolu olmanızın sebebi sizin de gerçeklerin farkında olmanız. FC arkadaşların kolunda altın bileziği var, elbet bir yerlerde işe gireceklerdir. Ancak bir gün THY sizlerle de yol ayrımına giderse sizin kendinizi piyasada ne şekilde pozisyonlayacağınızı siz bile söyleyemezsiniz. Yaptığınız işi 5 liraya da yapacak çok fazla insan var. Dolayısıyla kendinizi vazgeçilmez sanmayın ve her gün şu gerçeği kendi kendinize tekrarlayın, "ben uçaklarda çalışan bir muavinim, daha fazlası değil"
  • Bu sekilde olması cok yanlıs tabiki kimsenin issiz kalmasını istemeyiz, fakat ortada da kabak gibi bir gercek varki ucan sef luzumsuz, gostermelik, mışgibi bir uygulamaydı.Ocağı mutfağı olmayan ucakta sefe ne gerek vardı?Arap Körfezinin hava yollarından özenti getirilmiş bir uygulamaydı.Hazır donmus yada soguk zincir gelen yemegi yıllardır kabin memuru arkadaslarımız zaten 10 numara servis ediyolardı. Sef mutfagında guzel havacılar ucağında su aktı yolunu buldu.
  • Git gide kalite düşüyor, daha önce harcanan yüksek bütçeli sponsorluklar, projeler vb hareketler yerini şahsi cep doldurmaya bıraktı aynı masraflı belki de daha yuksek. Bu şirket Hamdi Bey ve Temel Beyi daha çok arar.
  • İşlerinii güzel yapan , gayet profesyonel insanları gördüm umarım bu yanlıştan dönülür ve en azındna ER seferlerinde görev alırlar
  • Biz Fsc’ler 2 kez kapının önüne konduk. Sevgili Fc’ler sıra bize gelecek diye düşünmedi bile. Ne bir tepki gösterdiler ne kendilerinden gördüler bizi. Kimse işsiz parasız kalmasın ama kendinizi hep yangında ilk kurtarılacak sandınız. Gemi battı beyler, geçmiş olsun. Ha bir de; benimle “Amerikalara da bekleriz” diye dalga geçen fc arkadaşım, ben ordayım seni bekliyorum. Saygılar.
  • Büyük ihtimalle
  • Para bitti şeflik bitti

Türk Hava Yolları'nın son yıllardaki en başarılı projelerinden biri olarak gösterilen 'Uçan Şef' uygulaması resmen sona eriyor.

THY ve Do&Co ortaklığındaki Turkish Do&Co tarafından yürütülen Flying Chef (FC) ile Flying Service Chef (FSC) uygulması ilk olarak sene başında kısa hat uçuşlarından kaldırılmış uzun hatlarda ise uygulamanın devam edeceği açıklanmıştı. Alınan karar sonrası çok sayıda personel işten çıkarılırken, pandemi sonrası ikramların kaldırılmasıyla söz konusu uygulama fiilen sona ermişti.

THY Kalite Güvence Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla 24 Aralık 2020 tarihinden itibaren FC ve FSC uygulamasının resmen sonlanacağı ifade edildi. 

Alınan kararla birlikte Türk Hava Yolları'nda 'Uçan Şef' uygulaması resmen bitmiş oldu.

©AirportHaber.com

THY'de 'Uçan Şef' Dönemi Resmen Bitiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (148)

FOCC ~ 3 yıl önce
Bu arkadaşlar hosteslerden daha faydalıydı bu şirket için,gereçekten bu şirketi hiç anlayamayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 3 yıl önce
peki ya taciz eden kabin amiri, o kendini çok iyi biliyor,onun da atılması yakındır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 3 yıl önce
Hemen hemen hepsiyle çok güzel uçuşlar yaptık, çoğu saygılı ve seviyeliydi, işlerine KA. olarak karışmadım onlarda düzgün muntazam işlerini yaptılar, keşke bitmeseydi kabinin rengiydiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Old chef ~ 3 yıl önce
Yorumunuzu okudum,evet işimize karşı saygılı olduğumuz doğru,yani size bir saygı duymamiz gerekmiyor,çoğumuz sizden daha eğitimli ve kalifiye insanlarız, işe alınırken belli kriterlere ulaşmamız gerekmektedir,siz ise daha düşük profilli insanlar arasından seciliyorsunuz,bir meslek veya 2 lisan şartları aranmıyor,işlerine karismiyordum derken,ben bu işlerden anlamıyordum ve benim yerime herşeyi onlar yapıyordu demen daha doğru olurdu, şimdi otur önüne ve düşün sen kimsin de benim işime karisacaksin,insanda önce biraz çap olur,ben 10 sene uçtum ama amir olamıyorum,ama sirketinizde eşeği bağlasan 6 yılda amir olur,geç bu üstten bakma havalarını,sakil duruyor.
old chef e ~ 3 yıl önce
aldırma kardeş bizim memlekette kolayca gelindiği için öğretmen olup öğrencilerinden cahil kalmışlar var bu ne ki? Kolay geliyorlar dediğin gibi bulundukları yere ondan kolay şişiyorlar. Şu dönemde binlerce sayılarıyla şirketin en büyük yükü bu ka km ler
old chef parcasına ~ 3 yıl önce
görende michelin yıldızlı chef zannedecek havalara bak. saygı gostermiyorsan saygı beklemeyeceksin. Şirketiniz diye bahsettigin kurum şimdi kapılarını açsa koşa koşa gelirsin ama. Sensin çapsız. kibir,çekemezlik tavan yapmış...
old chef'e ~ 3 yıl önce
sen yokken biz vardık aslan senin yaptıgın işi cok güzel bir şekilde yapıyorduk zaten.
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar, bu denli nefret dolu olmanızın sebebi sizin de gerçeklerin farkında olmanız. FC arkadaşların kolunda altın bileziği var, elbet bir yerlerde işe gireceklerdir. Ancak bir gün THY sizlerle de yol ayrımına giderse sizin kendinizi piyasada ne şekilde pozisyonlayacağınızı siz bile söyleyemezsiniz. Yaptığınız işi 5 liraya da yapacak çok fazla insan var. Dolayısıyla kendinizi vazgeçilmez sanmayın ve her gün şu gerçeği kendi kendinize tekrarlayın, "ben uçaklarda çalışan bir muavinim, daha fazlası değil"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 3 yıl önce
Bu sekilde olması cok yanlıs tabiki kimsenin issiz kalmasını istemeyiz, fakat ortada da kabak gibi bir gercek varki ucan sef luzumsuz, gostermelik, mışgibi bir uygulamaydı.Ocağı mutfağı olmayan ucakta sefe ne gerek vardı?Arap Körfezinin hava yollarından özenti getirilmiş bir uygulamaydı.Hazır donmus yada soguk zincir gelen yemegi yıllardır kabin memuru arkadaslarımız zaten 10 numara servis ediyolardı. Sef mutfagında guzel havacılar ucağında su aktı yolunu buldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu Baba ~ 3 yıl önce
Git gide kalite düşüyor, daha önce harcanan yüksek bütçeli sponsorluklar, projeler vb hareketler yerini şahsi cep doldurmaya bıraktı aynı masraflı belki de daha yuksek. Bu şirket Hamdi Bey ve Temel Beyi daha çok arar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM3 ~ 3 yıl önce
İşlerinii güzel yapan , gayet profesyonel insanları gördüm umarım bu yanlıştan dönülür ve en azındna ER seferlerinde görev alırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Fsc ~ 3 yıl önce
Biz Fsc’ler 2 kez kapının önüne konduk. Sevgili Fc’ler sıra bize gelecek diye düşünmedi bile. Ne bir tepki gösterdiler ne kendilerinden gördüler bizi. Kimse işsiz parasız kalmasın ama kendinizi hep yangında ilk kurtarılacak sandınız. Gemi battı beyler, geçmiş olsun. Ha bir de; benimle “Amerikalara da bekleriz” diye dalga geçen fc arkadaşım, ben ordayım seni bekliyorum. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıra kabinde ~ 3 yıl önce
Büyük ihtimalle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şef ~ 3 yıl önce
Para bitti şeflik bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 3 yıl önce
uzulmeyin Disarida gorusursunuz...
aynen ~ 3 yıl önce
globally your oldu globally fos!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000