30 Mayıs 2017, Salı 15:41:52

THY'de tarihi teslimat gerçekleşti

Türk Hava Yolları iştiraki olan Turkish Seat Industry (TSI) tarafından üretilen yerli koltuklar ilk kez B777-300 ER kabiniyle buluştu. THY’nin yerli koltuklu ilk B777-300ER’ı düzenlenen törenle teslim edildi.
  • Emeği geçenlerin eline koluna yüreğine saglik. Bu işin önünü acanlari cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Daha 777de ilk defa kullanılıyor yorum yapanlar eski koltuklardan bahsediyorlar. Can Sasmaz bu isin de ustesinde geldi tebrik ediyorum. En kisa zamanda daha iyi yerlerde gormek istiyoruz...
  • Koltuk cepleri cabuk bozuluyor.330 da diz mesafesi daralmaya ugramis,cogu koltuk rahatsiz edici duzeyde.ilgilenen yok
  • Madem yerli üretim koltuklar yahu anadolu işi el işlemeli dantellerde eklenseydi ya en büyük fark ve ülke imzasıda bu olurdu
  • Çok merak ettim. Uyumluluk izleme müdürünü de izleyen bir müdür olacakmı? İzlerken uyumsuz bulursa ne olacak? Uymamış bu bence başka isim bulun.
  • Koltuklar güzel tabi ama maalesef yeni bir koltuk için oldukça rahatsız.
  • Allah devamini nasip etsin cok guzel seyler oluyor ve olacak insallah
  • Long Range Uçaklar'da bulunan tüm koltukların deri ve kumaş kombinasyonu aynı renklerdedir bilgisiz arkadaşlar. Hiç B777 veya A330 ile uçmadan salladığınızı belli etmeseydiniz keşke.
  • "Koltuk üretimi atla deve mi" ve "koltuk Fransız dense" diyen ve burada havacılık regülasyonları ile ilgili zerre bilgisi olmayan ve atıp tutan cahiller. Türkiye Cumhuriyeti'ne tüketmekten ve burada çıkan haberlerin altına gereksiz ve saçmasapan yorum yapmaktan başka ne katkınız oldu? "Koltuk atla deve mi yaa" diyerek imla kurallarına bile dikkat etmeden yazdığınız kıt imla kuralları bilginizle sallayarak olmuyor. Koltuğun tasarım, sertifikasyon ve üretim aşamalarında FAA ve Boeing ile nasıl koordineli çalışılması gerektiğini, ne zorluklarla karşılaşıldığını, bu üretimin ülkeye nasıl bir katma değer sağladığınız bilemeyecek, fikir yürütemeyecek kadar kötü ve acınacak durumdasınız.
  • Kose koltuk berjer de yapalim tam bizim isimiz ancak koltuk yapabiliriz zaten ama gerek yokmus ulkenin mobilya endustrisi iyi durumda onlar da yapardi
  • Can Sasmazin oldugu yerde basari olmammasi imkansizdir.Tebrik ediyoruz Can Beyi.Basarilarinin katlanarak devamini diliyoruz. Ulkemiz adina sevindirici ama yetmez.Daha cok malzeme uretim onayi almamiz lazim.Saygilarimla

Türk Hava Yolları iştiraki olan Turkish Seat Industry (TSI) tarafından üretilen yerli koltuklar ilk kez B777-300 ER kabiniyle buluştu. THY’nin yerli koltuklu ilk B777-300ER’ı düzenlenen törenle teslim edildi.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kibar Holding Yönetim Kurulu Ali Kibar, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman ve TSI Uçak Koltuk Üretimi  Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Can Şaşmaz başta olmak üzere çok sayıda yönetici katıldı.

Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan Turkish Seat Industry (TSI) imalatı koltuklar, Boeing 737 uçaklarından sonra geniş gövdeli, uzun menzilli 777-300ER’larda da kullanılmaya başlandı. THY’nin Boeing tarafından teslim alınan TC-LJK kuyruk tescilli B777-300ER tipi uçağı ilk yerli koltuğa sahip ilk B777-300ER olarak tarihe geçti.

THY Teknik Hangarı’nda düzenlenen törende konuşan Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, Türk Hava Yolları’nın büyük işler başardığını belirterek, “THY sadece yolcu taşımacılığı yapıp diğer alanlara yönelmeyebilirdi. Ancak gelinen noktada sanayiye büyük katkılar sağlıyor. Bizler de Boeing olarak THY’nin bu hamlelerini destekleriz” dedi.

TSI Aviation Seats’in ortaklarından Kibar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da gelinen noktanın önemine dikkat çekerek, “Biz otomotiv sektörü için ciddi bir koltuk üreticisiyiz. Ancak otomobil koltuğu ile uçak koltuğu arasında önemli farklılıklar var. Havacılık sektöründe sertifikasyonsuz tek bir parçayı uçağa monte edemiyorsunuz. Bu bağlamda çalışmalarımızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Burada gördüğünüz bir koltuk değil, bir idealin ürünüdür" diyen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de “2003-2008 yılları arasında THY Teknik’te görev yapmış ve o günlerde yapılan çalışmaların bugün hayata geçtiğini görmek gerçekten mutluluk verici. Hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz”  şeklinde konuştu.

YENİ HEDEFİMİZ BUSINESS CLASS

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, tarihi bir gün yaşandığına dikkat çekerek “Havacılığın, aktif rol aldığı her alanında sürekli yatırımı kendisine misyon edinen Türk Hava Yolları, özellikle son yıllarda altyapı çalışmalarına daha fazla ağırlık vererek, Türk Havacılık Sektörünün ilerlemesine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bundan üç yıl önce, büyük bir girişimle Türk Sivil Havacılık tarihinde yine bir ilke imza attık. Sektöre lojistik destek sağlamak kaydıyla, partner firmamız Assan Hanil ile birlikte TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurarak, sektörde çok daha aktif bir rol üstlendik. Ve bugün de, uluslararası standartların tümünü karşılayan üretici firmamız TSI’ın tasarladığı, yerli üretim koltuklarla montajlanmış ilk geniş gövdeli uçağımızı teslim alıyoruz. Bugün, filomuzdaki ilk Türk yapımı koltuklarla teslim aldığımız, 30'uncu Boeing 777-300ER'i kapsamlı filomuza dâhil ederken, yakın gelecekte TSI'ın alanında lider bir marka olacağından ve uçaklarımızın önemli bir parçasını oluşturacağından eminiz.” dedi.

Yıl sonuna kadar toplam 40 uçağın kabininde yerli koltukların yer alacağını söyleyen Aycı, TSI Aviation Seats’in bundan sonraki hedefinin Business Class koltukları olduğunu ve bu koltukların prototiplerinin yıl sonuna kadar hazır olacağını belirtti. Aycı bugün bir Busines Class koltuğunun maliyetinin 25 bin Euro civarında olduğunu söyledi.

"YASAKLAR BİZİ DURDURAMIYOR"

Konuşmasında THY’nın Finansal açıdan güçlü bir şirket olduğunu ifade eden Aycı, “Havacılık sektöründü büyürken servis sektöründe de büyüyoruz. Yasaklar bizi durduramıyor. Ayrımcılığa sebep olan kararları gördükçe çok üzülüyoruz. Sektörde ayrımcılık getirmeden, daha akılcı güvenlik tedbirleri alına bilir. Biz bu tedbirleri alsak kıyamet kopar. Umarım yasaklara değil özgürlüklere doğru kararlı adımlar atılır. Yasaklar bizi durduramadı. Yolcu sayılarımız alınan tedbirlerle arttı. Alınan tedbirlerle güvenli havayolu olarak, yolumuza devam edeceğiz. Yeni ilklerle ve adımlarla buluşmayı arzu ediyoruz” dedi.

TSI Aviation Seats'in varlığının bile diğer koltuk üretici firmalar verdiği fiyat tekliflerini ciddi derece etkilediğini belirten Aycı, "Biz yerli koltuklar haricinde çeşitli yabancı firmalardan da koltuk temini yapıyoruz. TSI'ın varlığı bile bu firmalardan aldığımız indirimleri ciddi manada artırdı" şeklinde konuştu.



THY’NİN EKOSİSTEMİ ARTIK YURTDIŞINA DA AÇILDI

Yine bir Türk Hava Yolları iştirakı olan TCI (Turkish Cabin İnterior) tarafından üretilen kabin içi mutfakların (galley) da artık yurtdışına pazarlanır hale geldiğini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hindistan’da şu anda 279 uçak için galley anlaşması yaptıklarını ve THY’nin kendi içinde kurduğu ekosistemin artık dünyaya açıldığını ifade etti.

Aycı ayrıca sektörde faaliyet gösteren diğer yerli havayolu şirketlerinin de uçak alım sürecinde üretici firmalara TSI koltuklarının talep etmeleri çağrısında bulundu.

ŞAŞMAZ: “GURURLUYUZ”

Törende teslimatla ilgili görüş bildiren TSI Genel Müdürü Can Şaşmaz; “TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, Türk Hava Yolları’na ait TC-LJK tescilli, 60402 seri numaralı, B777 uçağının ekonomi sınıfı koltuklarının tasarım, sertifikasyon ve üretim süreçlerini, Boeing’in proje aşamasında öngördüğü süreden daha kısa bir zamanda tamamlayarak, teslimatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. TSI olarak, Türkiye’nin havacılık tarihi için önemli bir dönüm noktası olmaktan, bununla beraber dünyanın en genç filolarından birine sahip Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası Türk Hava Yolları’nın güvenini kazanmaktan ve ayrıca Boeing B777 gibi simge olmuş bir uçakta koltukları uçan bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.













©AirportHaber.com

THY'de tarihi teslimat gerçekleşti

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Hickimse ~ 7 yıl önce
Emeği geçenlerin eline koluna yüreğine saglik. Bu işin önünü acanlari cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Daha 777de ilk defa kullanılıyor yorum yapanlar eski koltuklardan bahsediyorlar. Can Sasmaz bu isin de ustesinde geldi tebrik ediyorum. En kisa zamanda daha iyi yerlerde gormek istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 7 yıl önce
Koltuk cepleri cabuk bozuluyor.330 da diz mesafesi daralmaya ugramis,cogu koltuk rahatsiz edici duzeyde.ilgilenen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ~ 7 yıl önce
Madem yerli üretim koltuklar yahu anadolu işi el işlemeli dantellerde eklenseydi ya en büyük fark ve ülke imzasıda bu olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 7 yıl önce
Çok merak ettim. Uyumluluk izleme müdürünü de izleyen bir müdür olacakmı? İzlerken uyumsuz bulursa ne olacak? Uymamış bu bence başka isim bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Koltuklar güzel tabi ama maalesef yeni bir koltuk için oldukça rahatsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 7 yıl önce
Katılıyorum. Kazık gibiler. Bu koltukta mesela 13 saat lax uçuşu olmaz. Belki zamanla iyileşir. Sayın Aycı bu koltukta öyle bir gitsin uzun menzil de ona göre beyanat versin.
Hür Karga ~ 7 yıl önce
Allah devamini nasip etsin cok guzel seyler oluyor ve olacak insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Koltuğu ~ 7 yıl önce
Long Range Uçaklar'da bulunan tüm koltukların deri ve kumaş kombinasyonu aynı renklerdedir bilgisiz arkadaşlar. Hiç B777 veya A330 ile uçmadan salladığınızı belli etmeseydiniz keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Koltuk ~ 7 yıl önce
"Koltuk üretimi atla deve mi" ve "koltuk Fransız dense" diyen ve burada havacılık regülasyonları ile ilgili zerre bilgisi olmayan ve atıp tutan cahiller. Türkiye Cumhuriyeti'ne tüketmekten ve burada çıkan haberlerin altına gereksiz ve saçmasapan yorum yapmaktan başka ne katkınız oldu? "Koltuk atla deve mi yaa" diyerek imla kurallarına bile dikkat etmeden yazdığınız kıt imla kuralları bilginizle sallayarak olmuyor. Koltuğun tasarım, sertifikasyon ve üretim aşamalarında FAA ve Boeing ile nasıl koordineli çalışılması gerektiğini, ne zorluklarla karşılaşıldığını, bu üretimin ülkeye nasıl bir katma değer sağladığınız bilemeyecek, fikir yürütemeyecek kadar kötü ve acınacak durumdasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herseyi bilen adam ~ 7 yıl önce
Kose koltuk berjer de yapalim tam bizim isimiz ancak koltuk yapabiliriz zaten ama gerek yokmus ulkenin mobilya endustrisi iyi durumda onlar da yapardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HMC Aviation ~ 7 yıl önce
Can Sasmazin oldugu yerde basari olmammasi imkansizdir.Tebrik ediyoruz Can Beyi.Basarilarinin katlanarak devamini diliyoruz. Ulkemiz adina sevindirici ama yetmez.Daha cok malzeme uretim onayi almamiz lazim.Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000