15 Nisan 2015, Çarşamba 10:25:05

THY’DE KAVGA YENİ BAŞLIYOR

Türk Havayolları’nda geçen hafta yapılan genel kurula dakikalar kala yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu’nun beklenmedik bir şekilde istifa edince yerine İlker Aycı gelmişti. Aycı’nın gelişi ile genel müdür Temel Kotil beklediğini bulamadı. THY’de kavganın şiddeti kızışacak. İşte detaylar.
  • Thy pilot alımlarında hiç adil olmadı.Temel kotil yapılan şikayetleri kulak ardı etti sonunda kendiside ordan gitti etme bulma dünyası
  • (N.BOX'a)...YEĞENLERİNDEN BİRİSİN SANIRIM..SEN ÖYLE AVUT KENDİNİ..
  • temel kotil istediği yeri alacak aycı tamamen formalite
  • Şu camiada ne kadar kaypak insan dolu...rüzgar nereden eserse o tarafa dönen her devrin insanları yalakaları sizinde sonunuz gelecek elbet...nabza göre şerbet dönemi sona erdi... Ben lafa bakmam icraata bakarım. Ben belgesel izlerken en çok "BUKALEMUN" lara bakarım..;)
  • Yeni Genel müdür COŞKUN KILIÇ olabilir cok yüksek ihtimalle Çünkü çok kez vekalet etmişti
  • Yeni genel müdür olarak Coşkun beyi görmek istiyoruz... Adam net kararlı ve duruşu var. Karar alamayan herşeyi ortada bırakan karar almayı risk gören yönetim anlayışı bitmiştir.
  • Bildiğiniz üzere Temel KOTİL Avrupa Hava Yolları Birliği Başkanlığına seçilmişti. Avrupa'da bir Türkün böyle bir görev alması gurur verici bir olaydır. Avrupa'nın gördüğü bir Türk bilim adamını Türkiye göremiyor. Temel KOTİL bugün istifa etse en az 100 bin TL'ye bir çok yabancı hava yolu şirketlerinden teklif alır. Kendi başkanını ve müdürünü de atama hakkına sahip olur ayrıca. En önemlisi sıkıntılar yaşayıp sağlığına zarar vermemiş olur. Belli ki bir davası var. Hamdi Topçu istifa etti (ettirildi). Peki Hamdi Topçuya bu şekilde hiç teklif geldi mi acaba? Gelse çoktan basına duyurulmuştu. Durum apaçık ortada. Halan daha Hamdi Topçu başarılıydı diyenler var. Şimdi de Temel Kotil havacılık deneyimi olmayan birinin gölgesinde bırakılıyor. Allah yardımcın olsun Hocam.
  • Köpeksiz köyde deyneksiz gezer dönemi.....Sona ericek insallah..
  • Hic kimse demiyoki kim bu İlker ayci havacılık tan ne kadar anlar uçakla Seyehat etmenin dışında havacılık alanıyla ne tur bağı var hangi eğitimi almış biri beni aydinlatabilirmi kim nasıl getirdi başkanlığa hadi aydınlatın beni lütfen
  • Muhendis dusunur, uzman olarak da, muhendis olarak da, sen bunlari dusunme neyse ya da dusun eger dusunebiliyorsan.

Türk Havayolları’nda geçen hafta yapılan genel kurula dakikalar kala yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu beklenmedik bir şekilde istifa edince yerine İlker Aycı gelmişti. Aycı’nın gelişi ile genel müdür Temel Kotil beklediğini bulamadı. THY’de kavganın şiddeti kızışacak. 

Geçen hafta yapılan genel kurul ile yeniden şekillenen Türk Havayolları Yönetim Kurulu yeni ve bitmeyecek kavgalara gebe olacak. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen İlker Aycı, CEO olarak görev yapacağını ilan ederek Temel Kotil’in beklentilerini boşa çıkardı.

Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil’in ise sadece operasyondan sorumlu olacağını açıklayan İlker Aycı’nın, Kotil’i genel müdür yardımcılığı pozisyonuna sokması kavgayı başka bir boyuta taşıdı. Yönetimde kavga büyürken, İcra Komitesi’nin de kaldırılmadığı KAP’a yapılan açıklama ile netlik kazandı. KAP’a yapılan açıklamada da belirtildiği gibi Temel Kotil’in pozisyonunda bir değişiklik olmadı.

Böylelikle Temel Kotil’in CEO olma hayalleri de suya düşmüş oldu. THY’deki yönetim kurulu değişikliğinin üzerinden bir hafta geçmeden patlak veren kavganın nasıl bir sonuç doğuracağı belirtilirken, Temel Kotil’in ilk yönetim kurulunda TGS yönetim kurulu başkanlığını istediği ancak kabul görmediği de iddia edildi.

Öte yandan Candan Karlıtekin zamanından beri devam eden Temel Kotil-Yönetim Kurulu Başkanı kavgası da hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Hatırlanacağı gibi THY’nin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı sırada “Temel Kotil’in yönetim anlayışını benimsemiyorum” diyen Candan Karlıtekin’e “sen gidebilirsin” denilmiş ve istifası istenmişti. Karlıtekin bu durumu Milliyet Gazetesi’ne verdiği demeç ile doğrulamıştı.

Öte yandan Temel Kotil’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile de kavga ettiği iddia edilmiş ancak Topçu “kavga ediyorlar” görüntüsünden uzak kalmaya dikkat etmişti.

Her yönetim kurulu başkanı ile kavga eden Temel Kotil’in, bu kavgaları daha ne kadar sürdüreceği merak ediliyor. Bir türlü CEO isteğine kavuşamayan Temel Kotil’in son açıklamaları hazmedip etmeyeceği de bir başka merak konusu oldu.

©Airporthaber.com

THY’DE KAVGA YENİ BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Derin deniz ~ 7 yıl önce
Thy pilot alımlarında hiç adil olmadı.Temel kotil yapılan şikayetleri kulak ardı etti sonunda kendiside ordan gitti etme bulma dünyası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
(N.BOX'a)...YEĞENLERİNDEN BİRİSİN SANIRIM..SEN ÖYLE AVUT KENDİNİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nbox ~ 9 yıl önce
temel kotil istediği yeri alacak aycı tamamen formalite

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu camiada ne kadar kaypak insan dolu...rüzgar nereden eserse o tarafa dönen her devrin insanları yalakaları sizinde sonunuz gelecek elbet...nabza göre şerbet dönemi sona erdi... Ben lafa bakmam icraata bakarım. Ben belgesel izlerken en çok "BUKALEMUN" lara bakarım..;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 9 yıl önce
Yeni Genel müdür COŞKUN KILIÇ olabilir cok yüksek ihtimalle Çünkü çok kez vekalet etmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coşkun reis ~ 9 yıl önce
Yeni genel müdür olarak Coşkun beyi görmek istiyoruz... Adam net kararlı ve duruşu var. Karar alamayan herşeyi ortada bırakan karar almayı risk gören yönetim anlayışı bitmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ortak ~ 9 yıl önce
Allah korusun
Temel KOTİL ~ 9 yıl önce
Bildiğiniz üzere Temel KOTİL Avrupa Hava Yolları Birliği Başkanlığına seçilmişti. Avrupa'da bir Türkün böyle bir görev alması gurur verici bir olaydır. Avrupa'nın gördüğü bir Türk bilim adamını Türkiye göremiyor. Temel KOTİL bugün istifa etse en az 100 bin TL'ye bir çok yabancı hava yolu şirketlerinden teklif alır. Kendi başkanını ve müdürünü de atama hakkına sahip olur ayrıca. En önemlisi sıkıntılar yaşayıp sağlığına zarar vermemiş olur. Belli ki bir davası var. Hamdi Topçu istifa etti (ettirildi). Peki Hamdi Topçuya bu şekilde hiç teklif geldi mi acaba? Gelse çoktan basına duyurulmuştu. Durum apaçık ortada. Halan daha Hamdi Topçu başarılıydı diyenler var. Şimdi de Temel Kotil havacılık deneyimi olmayan birinin gölgesinde bırakılıyor. Allah yardımcın olsun Hocam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Köpeksiz köyde deyneksiz gezer dönemi.....Sona ericek insallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hic kimse demiyoki kim bu İlker ayci havacılık tan ne kadar anlar uçakla Seyehat etmenin dışında havacılık alanıyla ne tur bağı var hangi eğitimi almış biri beni aydinlatabilirmi kim nasıl getirdi başkanlığa hadi aydınlatın beni lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
araştırma ~ 9 yıl önce
koooooskoca adam, parayla bilkentte okumuş burslu değil dikkatinizi çekerim parayı bastırıp okumuş, sonra yurtdışında da master yap(ma)mış, araştırma yapmış.sen ben de gidip kütüphanede araştırma yapabiliriz. sonra da gelmiş türk üniversitesinde master yapmış.24-25 yaşında nasıl oluyosa danışman olmuş.pöh pöh pöh.sen ben mi anlıycaz havacılıktan o mu anlıycak? garibim Kotil İTÜ mezunu olmuş parasıyla değil hakkıyla, master yapış doktora yapmış ona mı kalacak koskocaaaa THY? hadi canım sen de
Araştırma'ya ~ 9 yıl önce
On numara yazmışsın helal sana.
muhendis ~ 9 yıl önce
Muhendis dusunur, uzman olarak da, muhendis olarak da, sen bunlari dusunme neyse ya da dusun eger dusunebiliyorsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000